από nikosal » 31 Ιούλ 2010, 12:13
Μετά από μια βδομάδα διακοπές με το desire/android στο χέρι (χεχε, πρώτη φορά δεν πήρα επίτηδες μαζί μου φορητό, για να έχω χρόνο να γνωρίσω το τηλέφωνο) είμαι σε γενικές γραμμές πολύ ευχαριστημένος, με κάποιους προβληματισμούς.
α) Η μνήμη είναι μικρή και δυστυχώς στο android 2.1 φορτώνονται όλα τα προγράμματα στην εσωτερική και όχι στην κάρτα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του τηλεφώνου, ιδιαίτερα μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι galaxy βγαίνει με 8GΒ εσωτερική (!) και το desire με 500 κάτι ΜΒ, δηλ. το 1/16!!. Από τα οποία 500 κάτι μάλιστα, πραγματικά διαθέσιμα για προγράμματα όταν παραλαμβάνεις το τηλέφωνο είναι κάπου τα 120 (τα υπόλοιπα πάνε για android και sense). Με εγκατάσταση κάπου 20 μικρών προγραμμάτων η μνήμη μου έχει κατέβει στα 55ΜΒ και δεν τολμώ να εγκαταστήσω κάτι άλλο... Υποτίθεται ότι το 2.2 το λύνει αυτό, γιατί πάει τα προγράμματα (εφόσον είναι σωστά γραμμένα, που υποθέτω σε λίγο θα είναι όλα έτσι) στην εξωτερική κάρτα. Αλλά κάτσε ρε φίλε, ο ανταγωνιστής το δίνει με 8 GB και εσύ με μισό; Αν το είχα συνειδητοποιήσει πριν την αγορά, δεν έχω αμφιβολία ότι θα περίμενα λίγο για το galaxy.
β) Η μπαταρία, εφόσον το χρησιμοποιείς όχι ως απλό κινητό αλλά ως ατζέντα / μικρό φορητό και τα ρέστα (μα εξάλλου, ως τέτοια συσκευή δεν το παίρνουμε; Ποιος θα πάρει desire για... κινητό μόνο;) κρατάει λίγο, θα έλεγα γύρω στις 12 ώρες. Αν δεν μπορείς να φορτίσεις πριν... ξαπλώσεις για ύπνο, πρέπει να έχεις ετοιμότητα να σβήνεις το wifi και να μην το παρακάνεις με τα διάφορα προγραμματάκια σου...
Φυσικά υπάρχουν πολλά θετικά. Πολλά πολλά. Το τηλέφωνο είναι θαυμάσιο στην αίσθηση, το android είναι πολύ λειτουργικό και ορισμένα προγράμματα πετάνε. Πχ. πρώτη φορά συνειδητοποίησα ότι μπορώ να διαβάζω σε ereader (πρόγραμμα aldiko ή laputa, και τα δύο είναι εξαιρετικά) με τόσο μικρή οθόνη, εξίσου εύκολα όσο αν διάβαζα πραγματικό βιβλίο. Αποκάλυψη. Φαντάσου δηλ. με e-ink οθόνη και 6 ίντσες που είναι όλα τα e-reader!
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3