Καλησπέρα,
Έχω ένα mediabox HDX-1000 με mips επεξεργαστή, πρόκειται για το τσιπάκια της sigma που φοράει και το popcornhour A-100. Το κουτάκι εκτός άλλων τρέχει και τον transmission, ο οποίος χάρη στη δουλειά της κοινότητας (http://www.networkedmediatank.com) ερχόταν έτοιμος για εγκατάσταση όταν υπήρχε νεα έκδοση. Δυστυχώς, πλέον δεν έρχεται έτοιμος οπότε σκεύτηκα να χτίσω (cross compile) μόνος μου τη νέα έκδοση (2.32) για το κουτί μου.
Έχω αρκετές ημέρες τώρα που ασχολούμαι έχοντας διαβάσει αρκετές σελίδες και έχοντας κάνει αρκετές προσπάθειες οι οποίες πάντα κάπου σκαλώνουν.
Σε ένα virtualbox έχω εγκαταστήσει ένα γυμνό ubuntu 10.4 server. Έχω χρησιμοποιήσει υπάρχουσες αλυσίδες εργαλείων (toolchains) οι οποίες δεν μου δούλεψαν, ενώ έχω προσπαθήσει και μόνος μου να χτίσω την αλυσίδα εργαλείων (toolchain) πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Έχω επίσης προσπαθήσει και με το buildroot.
Υποθέτω, επειδή είμαι άπειρος αναφορικά με το cross compilation, ότι με κάποια καθοδήγηση και λίγη βοήθεια έχω αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρω.
Η ερώτησή μου, κυρίως προς τους διαχειριστές, είναι η εξής: Επειδή προσπαθώ να χτίσω πάνω σε ubuntu server την αλυσίδα εργαλείων (toolchain) και να κάνω cross compilation για το media box που δεν τρέχει ubuntu, μπορώ να ξεκινήσω ένα νήμα εδώ?
Εχαριστώ