linuxs έγραψε:Ήθελα να σου πω οτι μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις και μου κινείς την περιέργεια για τα υπόλοιπα. Μπράβο σου!!!
Nα σαι καλα. Βεβαια αυτο καμια φορα κρυβει και κινδυνους να ξερεις (το να γραφεις με δικο σου τροπο) διοτι προυποθετει να εισαι και ακριβης.
ΑΛλιως θα δημιουργηθουν παρεξηγησεις

linuxs έγραψε:Βρήκα χρόνο λόγω καταλήψεων και ξεκινάω αυτό που είχα σκεφτεί. Λοιπόν, δεν έχω κάνει δίκτυα στην σχολή μου οπότε να στο πω ξερά είναι άσχετος! Οι απορίες μου θα είναι πάνω σε αυτά που διαβάζω και μόνο. Λοιπόν, το TCP/IP είναι ένα μοντέλο. Οταν λες μοντέλο "στην γλώσσα της γιαγιάς μου " τι εννοείς? Συνοπτικά πια άλλα μοντέλα υπάρχουν? Αυτό, για να ξέρω τι διαβάζω....
Απο μοντελα υπάρχει το TCP/IP και το OSI. Και τα 2 αυτα περιγραφουν την δικτυωση σε επιπεδα... οταν λεμε επιπεδα εννοουμε λειτουργιες οι οποιες "σπανε" σε μικροτερες για να μπορεσει να υλοποιηθει η επικοινωνια... ειναι η γενικοτερη τεχνικη του "διαιρει και βασιλευε" την οποια κανουμε και στον προγραμματισμο.
Τα 2 μοντελα έχουν πλεον συμβατοτητα. Το μοντελο ειναι αυθαιρετη εννοια . Το TCP/IP και τα σχετικα του πρωτοκολλα αποτελουν ενα πληρες συστημα που οριζει πως θα γινει η επικοινωνια , δηλαδη η επεξεργασια των δεδομενων , η μεταδοση τους και η ληψη τους σε ενα δικτυο TCP/IP.
Το σημαντικο ειναι να μπορεις να διαχωριζεις ενα προτυπο απο μια υλοποιηση , επειδη το προτυπο οριζει τους κανονες
ενω μια υλοποιηση ειναι το λογισμικο που εκτελει τις λειτουργιες που ειπαμε ωστε να μπορεις να συμμετεχεις σε ενα TCP/IP δικτυο....
οποτε το μεν ενα κανονες... και το δε αλλο υλοποιηση