ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΡΟΣ Α'

...ασύγχρονα μαθήματα Δικτύων

Re: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΡΟΣ Α'

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 11 Σεπ 2011, 11:51

linuxs έγραψε:Ήθελα να σου πω οτι μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις και μου κινείς την περιέργεια για τα υπόλοιπα. Μπράβο σου!!!

Nα σαι καλα. Βεβαια αυτο καμια φορα κρυβει και κινδυνους να ξερεις (το να γραφεις με δικο σου τροπο) διοτι προυποθετει να εισαι και ακριβης.
ΑΛλιως θα δημιουργηθουν παρεξηγησεις :D

linuxs έγραψε:Βρήκα χρόνο λόγω καταλήψεων και ξεκινάω αυτό που είχα σκεφτεί. Λοιπόν, δεν έχω κάνει δίκτυα στην σχολή μου οπότε να στο πω ξερά είναι άσχετος! Οι απορίες μου θα είναι πάνω σε αυτά που διαβάζω και μόνο. Λοιπόν, το TCP/IP είναι ένα μοντέλο. Οταν λες μοντέλο "στην γλώσσα της γιαγιάς μου " τι εννοείς? Συνοπτικά πια άλλα μοντέλα υπάρχουν? Αυτό, για να ξέρω τι διαβάζω.... ;)

Απο μοντελα υπάρχει το TCP/IP και το OSI. Και τα 2 αυτα περιγραφουν την δικτυωση σε επιπεδα... οταν λεμε επιπεδα εννοουμε λειτουργιες οι οποιες "σπανε" σε μικροτερες για να μπορεσει να υλοποιηθει η επικοινωνια... ειναι η γενικοτερη τεχνικη του "διαιρει και βασιλευε" την οποια κανουμε και στον προγραμματισμο.

Τα 2 μοντελα έχουν πλεον συμβατοτητα. Το μοντελο ειναι αυθαιρετη εννοια . Το TCP/IP και τα σχετικα του πρωτοκολλα αποτελουν ενα πληρες συστημα που οριζει πως θα γινει η επικοινωνια , δηλαδη η επεξεργασια των δεδομενων , η μεταδοση τους και η ληψη τους σε ενα δικτυο TCP/IP.

Το σημαντικο ειναι να μπορεις να διαχωριζεις ενα προτυπο απο μια υλοποιηση , επειδη το προτυπο οριζει τους κανονες
ενω μια υλοποιηση ειναι το λογισμικο που εκτελει τις λειτουργιες που ειπαμε ωστε να μπορεις να συμμετεχεις σε ενα TCP/IP δικτυο....

οποτε το μεν ενα κανονες... και το δε αλλο υλοποιηση
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 28 Νοέμ 2011, 13:33

Και για όσους βαριούνται να διαβάσουν ορίστε ένα βιντεάκι.

Υ.Γ. δεν μας είπες όμως την πηγή του βιβλίου απο όπου δανείστηκες της πληροφορίες. :?: :problem:
Αυτό λέγεται λογοκλοπή. ;)
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 29 Νοέμ 2011, 23:09

xaris2335 έγραψε:Και για όσους βαριούνται να διαβάσουν ορίστε ένα βιντεάκι.

Υ.Γ. δεν μας είπες όμως την πηγή του βιβλίου απο όπου δανείστηκες της πληροφορίες. :?: :problem:
Αυτό λέγεται λογοκλοπή. ;)

Τα εχω παρει απο πολλα βιβλια και πολλες πηγες μεσω ιντερνετ οσα ειχα γραψει εδω
λες πρεπει να τις αναφερω? :D Νταξει δεν νομιζω να με βουτηξουνε -.-
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 14 Ιαν 2012, 02:19

Γεια χαρά!
@Star_Light δύο απορίες:

1. Γράφεις πιο πάνω ότι έχεις πάρει αυτά που έχεις γράψει από διάφορές πηγές. Όλα είναι από άλλες πηγές ή έχεις γράψει και εσύ διάφορα κομμάτια; Επίσης αν είναι εύκολο νομίζω είναι καλό να αναφερθούν οι πηγές (οι σημαντικότερες τουλάχιστον) για να μπορεί να ψάξει κάποιος γενικότερα το θέμα.
2. Πέρα απ' αυτά που ισχύουν γενικώς για τα δίκτυα υπάρχουν στους οδηγούς σου πράγματα που έχουν να κάνουν με το Linux συγκεκριμένα;
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 14 Ιαν 2012, 03:01

Ilias95 έγραψε:Γεια χαρά!
@Star_Light δύο απορίες:

1. Γράφεις πιο πάνω ότι έχεις πάρει αυτά που έχεις γράψει από διάφορές πηγές. Όλα είναι από άλλες πηγές ή έχεις γράψει και εσύ διάφορα κομμάτια; Επίσης αν είναι εύκολο νομίζω είναι καλό να αναφερθούν οι πηγές (οι σημαντικότερες τουλάχιστον) για να μπορεί να ψάξει κάποιος γενικότερα το θέμα.
2. Πέρα απ' αυτά που ισχύουν γενικώς για τα δίκτυα υπάρχουν στους οδηγούς σου πράγματα που έχουν να κάνουν με το Linux συγκεκριμένα;

1. Ναι απο διαφορες πηγες γιατι ΔΕΝ ΘΥμάμαι τι χρησιμοποιησα σοβαρα :/ τα πιο πολλα απο αυτα τα ειχα διδαχθει στην σχολη
οποτε δεν χρειαζοταν να το πιασω απο την αρχη και να κανω ολοκληρες μεταφράσεις πχ σε καινουργιες ξενες πηγες. Παρολαυτα αρκετες σημειωσεις προηλθαν και απο ελληνικες πηγες πχ καποια pdf απο πανεπιστημια... ελληνικα παντα. Γιατι δεν ξερω τρομερα αγγλικα!

2. Υπάρχει η ενότητα Εργασία με αρχεία του δικτύου η οποια δινει μια βασικη διαχειριστικη ιδεα. Εχω χρησιμοποιησει και αλλες εντολες-προγραμματα μεσα στους οδηγους σε καθε επιπεδο DLL/ NW Layers κτλπ.

Μπορει κάποιος να ψάξει στο ιντερνετ γενικοτερα το θεμα... να διαβασει και απο εδω... να τα συγκρινει και αν υπάρχει κάποιο λάθος ή ατελεια να ερθει και να την συζητήσει εδω.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 14 Ιαν 2012, 12:46

Καλώς. Φαίνεται καλή δουλειά. Μόλις μπορέσω θα ξεκινήσω από εδώ και θα επανέλθω με απορίες. :)
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 14 Ιαν 2012, 14:58

Ilias95 έγραψε:Καλώς. Φαίνεται καλή δουλειά. Μόλις μπορέσω θα ξεκινήσω από εδώ και θα επανέλθω με απορίες. :)

:D οποτε θες εδω ειμαστε !
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Neptune » 05 Ιουν 2012, 23:33

xaris2335 έγραψε:Και για όσους βαριούνται να διαβάσουν ορίστε ένα βιντεάκι.

μπράβο βρε παιδιά, βάζετε και βιντεάκια για μας που καθόμαστε αργά και τα μάτια μας κάνουν τραμπάλα :D
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 11.10 oneiric 32bit (en_US.UTF-8),
3 Intel Pentium 4 CPU 3.06GHz ‖ RAM 464 MiB ‖ MSI P4M266-8233 - VIA P4M266-8233
4 S3 Inc. VT8375 [ProSavage8 KM266/KL266] [5333:8d04]
5 eth0: VIA VT6102 [Rhine-II] [1106:3065] (rev 74) ⋮ wlan0: 0bda:8171 Realtek Semiconductor Corp. RTL8188SU 802.11n WLAN Adapter
Neptune
babeTUX
babeTUX

IRC: δεν έχω ιδέα
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Μαθήματα Δικτύων