stamatiou έγραψε:1.Δηλαδή τώρα μάθαμε για OSI; 2.Αού το TCP/IP είπες πως είναι πρωτόκολλο γιατί στο τέλος το λες μοντέλο; 3. Αφού το OSI δεν είναι συμβατό με το TCP/IP γιατί τα μαθαίνουμε μαζί; 4.Τι είναι τα επίπεδα παρουσίασης; 5.Ποιο είναι το δίκτυο κορμου; 6.Δηλαδή το DLL πάει τα πακέτα στο router και από εκεί με το Network Layer πάνε στο ξένο υπολογιστή; 7.Επίσης πόσες πόρτες έχει ένας υπολογιστής;
1. Ο λειτουργιες του δικτυου ειναι πανω - κατω οι ιδιες ειτε δεις το OSI ειτε δεις το TCP / IP .
2. To ΤCP απο μονο του ειναι πρωτοκολλο οπως και το IP ξεχωριστα. Γραφοντας τα μαζι -> TCP/IP εννοουμε το βασικο πρωτοκολλο του ιντερνετ.
Μοντελο το ειπα σε ελευθερη μεταφραση για να καταλαβεις την στοιβα πρωτοκολλων. Να καταλαβεις πως ειναι ενα "σχεδιο" .
3. Τα 2 μοντελα ειχαν παρομοιους στοχους και αρκετη αλληλεπιδραση με αποτελεσμα τελικα να υπαρχει καποια συμβατοτητα!
4. Το επιπεδο παρουσιασης αν θυμαμαι καλα εχει να κανει με την μορφοποιηση των δεδομενων και πως αυτα θα εμφανισθουν στο επιπεδο εφαρμογης. ΑΝ χρησιμοποιηθει δηλαδη καποια κωδικοποιηση Unicode κτλπ. (κοιταξε το και εσυ αυτο αν εχεις χρονο να το σιγουρεψουμε) , φυσικα θα μιλησουμε και για αυτα στο επιπεδο εφαρμογης.. για τις κωδικοποιησεις... προς το παρον μην τις μπερδευετε με τις κρυπτογραφησεις !!! Μοιραιο λαθος. Το εχω διαβασει αρκετες φορες στο ιντερνετ.. ειναι λαθος αυτο τελειως κατα την γνωμη μου. Η διαφορα της κωδικοποιησης με την κρυπτογραφηση ειναι μια μυστικη ποσοτητα. ΕΝα κλειδι. Ειναι τελειως διαφορετικες οι 2 διαδικασιες. Και καλο θα ειναι εξαρχης να μην τις μπερδευει καποιος.
5. Το δικτυο κορμου ειναι το ιντερνετ... επειδη ειναι τεραστιο... αναφερεται σε μια "αυθαιρετη" δομη για αυτο και στα βιβλια των δικτυων θα το δεις σαν ενα συνεφακι.
6. Οχι ακριβως αλλα πολυ στο περιπου. ΚΟιταξε το ρουτερακι που εχεις στο σπιτι σου παιζει μεχρι και DLL layer. Απο εκει και περα "φευγει" η πληροφορια ενος πακετο στο NW οπου με βαση την ΙP οι δρομολογητες υλοποιουν την δρομολογηση για να βρουν τον τελικο προορισμο. Βασικα οχι για να βρουν... αλλα για να το δρομολογησουν με βαση την ηδη υπαρχουσα που εχει πανω του.
7. Ενας υπολογιστης εχει συνολικα 65535 πορτες. Εκ των οποιων θα χρησιμοποιει σιγουρα και μονο ορισμενες μιας και αν τις χρησιμοποιει ολες θα παιζει θεμα ασφαλειας

. Απο αυτες οι πορτες απο 0-1024 ανηκουν στο ευρος των "προνομιουχων" δηλαδη πανω εκει τρεχουν βασικες υπηρεσιες του συστηματος.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]