τι ώρα ειπα οτι θα κοιμηθω πιο πάνω??? 1??? κάαααααλα ναι! Τελοςπαντων... πριν καληνυχτισω να πω σε ολους οσους παρακολουθουν τα δίκτυα να ειναι σε επαγρύπνιση για τυχον διορθώσεις (βεβαια προσεχω αρκετα πριν βαλω κατι) είτε για προτασεις... πχ πως θα κανουμε καλυτερο τον οδηγο αλλα και τα μαθηματα κτλπ.
απο την άλλη ξεκινήστε περα απο τις ασκήσεις που κάνουμε εδω να βλέπετε και μερικές εντολές κονσόλας σχετικά με τα δικτυακα σας χαρακτηριστικα πχ η κλασσικη και γνωστη σε ολους μας
- Κώδικας: Επιλογή όλων
ifconfig // interface configuration
γνωρίζετε τα στοιχεία που εμφανίζει?
μια άλλη ειναι η
arp
που έχω δείξει και στον οδηγο ... και προχωροντας και σε πιο πάνω επιπεδα της στοιβας θα δούμε και πολυ περισσοτερες πχ τις εντολες
ping / netstat / traceroute / route etc....
η traceroute δειχνει την διαδρομη καθως και τα hops που κανει ενα datagram μεχρι να βρεθει στον τελικο του προορισμο
θα δουμε εντολες του πρωτοκολλου ftp που παιζει σε επιπεδο εφαρμογης κτλπ.
Το wireshark να μην ξεχνατε... ειναι πολυτιμο εργαλειο για οσους ξεκινανε στα δικτυα και θέλουν να δουν σε πραγματικο χρονο τις συνδέσεις καθως και την "ανατομια" των πακέτων ... μεσω του Wireshark βλέπουμε και την διαδικασια του TCP handshaking η οποια παιζει στο 4ο επιπεδο και η οποια ουσιαστικα εγκαθιδρυει μια TCP συνδεση (estamblished) οδηγος για το wireshark δικος μου υπάρχει στην κοινοτητα εδω
viewtopic.php?f=9&t=18932. Μην ανησυχει καποιος αν δεν νιωθει τοσο εξοικειωμενος με αυτα τωρα ουτως η αλλως θα τα δουμε και μαζι στην συνεχεια. ΑΠλα σας προιδεαζω ... περιμενω και την ασκηση αυριο απο τα τσακαλια εδω !!!! Καλο ξημερωμα

Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]