υπάρχει συγκεκριμενη "πονηρια" σε αυτη την ασκηση φιλε σταματιου για αυτο και την εβαλα επιτηδες...
Αν ομως στην εξηγησω τωρα αλλοι που την βλεπουν μπορει να υποψιαστουν επομενως επανερχομαι σε λιγο με τα εξης :
Παράθεση λυσεων των 2 τελευταιων ασκήσεων 2 & 3 Η εξοδος της εντολης - Κώδικας: Επιλογή όλων
ifconfig
έχει μεσα και μια παράμετρο MTU (Maximum Transfer Unit) την οποια θα προσθεσω στο τελος του οδηγου για να την εξηγησω λιγο....
και φυσικα μετα μπορουμε να κάνουμε μια εισαγωγή στα αρχεια παραμετροποιησης ενος δικτυου. Για να δουμε και τελειως στην πραξη ορισμενα πραγματα... να δουμε το αρχειο πχ /etc/network/interfaces και πως παραμετροποιειται. Μια γενικη μεθοδολογια ωστε καποιος να ειναι υποψιασμενος.
Σαν διαχειριστης δικτυου καποιος υποχρεουται αν οχι να γνωριζει απεξω ποιες ακριβως ενεργειες θα κανει πειραζοντας δηλαδη συγκεκριμενες οδηγιες (ντιρεκτιβες) σε αρχεία τουλαχιστον να ξερει πως θα κινηθει.... πως θα αρχισει να ψαχνει δηλαδη.
Π.Σ Η Υπερδικτυωση πανω κατω μαθαινεται αρκετα ευκολα αν καποιος έχει σαν βάση την υποδικτυωση αλλα αν προλαβω θα πω και αυτην. Αν δεν προλαβω και το ξεχασω και θελετε οπωσδηποτε απλα θυμιστε το μου.

Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]