Ναι, αυτο σου ειπα... Κανω την φοβερη μαθηματικη πραξη.
2^7 = 7, 7-2 = 5
Αντι για
2^3 = 8, 8-2 = 6 υποδικτυα, που ειναι και το σωστο.

Garrus έγραψε:Ναι, αυτο σου ειπα... Κανω την φοβερη μαθηματικη πραξη.
2^7 = 7, 7-2 = 5
Αντι για
2^3 = 8, 8-2 = 6 υποδικτυα, που ειναι και το σωστο.

Garrus έγραψε:στην τοπολογια αναφερεσαι δλδ;Τα εγραψα για να τα λισταρω,οχι για να δωσω το σχημα και την οργανωση του δικτυου.
καθε αριθμος υποδικτυου αντιστοιχει σε διεπαφες,οχι δρομολογητες, οποτε x1,x2 θα ειναι το φυσικο μεσο που συνδεει τους hosts που ειναι στα αντιστοιχα υποδικτυα.
πχ
H--|
H--|
H--|
H--|
----------δικτυο χ.χ.χ.32---------[router]
Τωρα το πως ακριβως θα ειναι συνδεδεμενα τα δικτυα κλπ,με ποσους δρομολογητες, εξαρταται..δεν ειμαι σιγουρος τι εννοεις βεβαια..

.32-.64 => 1
.64-.96 => 2
.96-.128 => 3
.128-.160 => 4
.160-.192 => 5

Garrus έγραψε:ΕΙναι υποσυνολο των σπουδων μου.
Καποιες βασεις εχω (μερικες αναγνωσεις κομματιων του βιβλιου) αλλα μην υποτιμας το γεγονος το τουτοριαλ 1.σου με βοηθησε [b]πολυ αφου ο,τι ηξερα ηταν σκορπιο και χωρις κατανοηση..
Δλδ ξεκαθαρισε ο,τι κενα ειχα (συμπεριλαμβανομενου και του IP subnetting) και γι αυτο περιμενω τα επομενα μερη του.[/b]
Τα δικτυα νομιζω,ειναι θεμα που θελει πολλη απομνημονευση (και μονο τα ονοματα των πρωτοκολλων δλδ... ;P)
2.Νομιζω ομως οτι για εντελως αρχαριους τα παρουσιαζεις λιγο δυσκολα,δλδ θεωρεις δεδομενες καποιες εννοιες.Πχ πολλες ερωτησεις του stamatiou,που φανταζομαι του/της ειναι πρωτογνωρο το θεμα, ηταν για επεξηγηση εννοιων.
Θα μπορουσα να προτεινω μετα απο καθε μαθημα να μαζευεις λεξεις/εννοιες κλειδια και να τις εξηγεις.
+ο,τι βοηθεια θελεις (και μπορω να βοηθησω) μου λες!