ΜΑΘΗΜΑ Νο2 ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

...ασύγχρονα μαθήματα Δικτύων

Re: ΜΑΘΗΜΑ Νο2 ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 21 Σεπ 2011, 21:25

Οκ, ξεκίνησα να δαιβάζω πάλι τη man του nmap, αλλά έχω μερικές απορρίες:
Spoiler: show
1. Τι ειναι το raw IP Packet;
2. Τι είναι το script scanning;
3. Όταν μετά τον αριθμό της θύρας γράφει /tcp τι σημαίνει;

Επίσης το έβαλα να μου σκανάρει όλο το δίκτυο γράφοντας 192.168.1.15/24 αλλά μου λέει σε ένα σημείο:
Κώδικας: Επιλογή όλων
1 service unrecognized despite returning data. If you know the service/version, please submit the following fingerprint at http://www.insecure.org/cgi-bin/servicefp-submit.cgi :

Και μετά ένα μεγάλο κείμενο από (για μένα) ασυναρτησίες :problem:
1Γνώσεις→Linux: Αρχάριος┃Προγραμματισμός:Αρχάριος┃Αγγλικά:Μέτριος
2Λειτουργικό→Arch Linxu 32bit
3Προδιαγραφές→2x AMD AthlonX2 DualCore QL-66 ‖ RAM 1751 MiB ‖ Hewlett-Packard 308C - Hewlett-Packard Compaq 615
4Κάρτες γραφικών:ATI RS780M/RS780MN [Radeon HD 3200 Graphics][1002:9612]
5Δίκτυα:eth0:Marvell 88E8042 PCI-E Fast Ethernet Controller [11ab:4357] (rev 10)⋮eth1: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY [14e4:4315](rev 01)
Πρωσοπική Ιστοσελίδα: http://giwrg98.co.cc
Άβαταρ μέλους
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 22 Σεπ 2011, 01:46

stamatiou έγραψε:Οκ, ξεκίνησα να δαιβάζω πάλι τη man του nmap, αλλά έχω μερικές απορρίες:
Spoiler: show
1. Τι ειναι το raw IP Packet;
2. Τι είναι το script scanning;
3. Όταν μετά τον αριθμό της θύρας γράφει /tcp τι σημαίνει;

Επίσης το έβαλα να μου σκανάρει όλο το δίκτυο γράφοντας 192.168.1.15/24 αλλά μου λέει σε ένα σημείο:
Κώδικας: Επιλογή όλων
1 service unrecognized despite returning data. If you know the service/version, please submit the following fingerprint at http://www.insecure.org/cgi-bin/servicefp-submit.cgi :

Και μετά ένα μεγάλο κείμενο από (για μένα) ασυναρτησίες :problem:

1. Δεν το εχω κοιταξει. Αυτο το raw διπλα που λες δεν το ξερω. Το σκετο IP πακετο ξερω
2. Δεν υπάρχει script scanning σε οσα εχουμε πει εδω... μονο port scanning. Σκαν στις πορτες του συστηματος. ΟΙ πορτες
εξετάζονται σε πιο πάνω επιπεδο του TCP/IP Και οχι σε αυτα που έχουμε πει ως τωρα , δυστυχως δεν βρηκα χρονο να ετοιμασω παρουσιάσεις για τα επομενα επιπεδα. Μολις βρω στο μελλον θα το κανω. Αν βιαζεται καποιος θα πρεπει να εξετασει το επιπεδο μεταφορας για να δει και τις θυρες και μετα να μπορεσει να καταλαβει και το πορτ σκανινκ.

3. Οτι σε αυτη τη θυρα μπορει να δεχτει TCP συνδέσεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alexisz » 22 Σεπ 2011, 18:34

Καταρχήν χαιρετώ όλους σε αυτό το forum.!! (σαν καινούργιος! )

Βρέθηκα τυχαία εδώ, ψάχνοντας πριν λίγες μέρες μερικά βοηθήματα σχετικά με τις Διευθύνσεις IP , subnet masks , μετατροπή τους απο δυαδικό σε δεκαδικό κτλ κτλ...

Εχω να πώ ότι αυτά που βρήκα εδω με βοηθήσαν απίστευτα!! Πολλά μπράβο λοιπόν! :)

Αν και λίγο άκυρος (εως πολύ !) με τη ροή του topic , μη θέλοντας να ανοίξω ένα καινούργιο Θέμα, θα ήθελα την βοήθεια σας σε μια άσκηση, που έχω φάει βιβλίά και internet! για να καταλάβω πως να την λύσω!

Η άσκηση που αφορά τον έλεγχο συμφόρησης στο TCP είναι η εξής:
Υποθέτουμε ότι έχουμε μια ενεργή σύνδεση TCP στην οποία το μέγεθος του παραθύρου συμφόρησης έχει φτάσει τα 16ΚΒ όταν συμβαίνει ένα timeout. Αν το μέγιστο μέγεθος τεμαχίου (segment) είναι 1 KB και οι επόμενες 6 μεταδόσεις είναι επιτυχείς, ποιό θα είναι το μέγεθος του παραθύρου και ποιό το μέγεθος του κατωφλιού;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
alexisz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 22 Σεπ 2011, 19:13

alexisz έγραψε:Καταρχήν χαιρετώ όλους σε αυτό το forum.!! (σαν καινούργιος! )

Βρέθηκα τυχαία εδώ, ψάχνοντας πριν λίγες μέρες μερικά βοηθήματα σχετικά με τις Διευθύνσεις IP , subnet masks , μετατροπή τους απο δυαδικό σε δεκαδικό κτλ κτλ...

Εχω να πώ ότι αυτά που βρήκα εδω με βοηθήσαν απίστευτα!! Πολλά μπράβο λοιπόν! :)

Αν και λίγο άκυρος (εως πολύ !) με τη ροή του topic , μη θέλοντας να ανοίξω ένα καινούργιο Θέμα, θα ήθελα την βοήθεια σας σε μια άσκηση, που έχω φάει βιβλίά και internet! για να καταλάβω πως να την λύσω!

Η άσκηση που αφορά τον έλεγχο συμφόρησης στο TCP είναι η εξής:
Υποθέτουμε ότι έχουμε μια ενεργή σύνδεση TCP στην οποία το μέγεθος του παραθύρου συμφόρησης έχει φτάσει τα 16ΚΒ όταν συμβαίνει ένα timeout. Αν το μέγιστο μέγεθος τεμαχίου (segment) είναι 1 KB και οι επόμενες 6 μεταδόσεις είναι επιτυχείς, ποιό θα είναι το μέγεθος του παραθύρου και ποιό το μέγεθος του κατωφλιού;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Γεια σου και καλωσήλθες!
Θα ήθελα πολύ να σε βοηθήσω αλλά τα περισσότερα από αυτά που λες μου φαίνονται κινέζικα, πιθανών ο Star_Light να ξέρει την απάντηση στο "πρόβλημά" σου :D
1Γνώσεις→Linux: Αρχάριος┃Προγραμματισμός:Αρχάριος┃Αγγλικά:Μέτριος
2Λειτουργικό→Arch Linxu 32bit
3Προδιαγραφές→2x AMD AthlonX2 DualCore QL-66 ‖ RAM 1751 MiB ‖ Hewlett-Packard 308C - Hewlett-Packard Compaq 615
4Κάρτες γραφικών:ATI RS780M/RS780MN [Radeon HD 3200 Graphics][1002:9612]
5Δίκτυα:eth0:Marvell 88E8042 PCI-E Fast Ethernet Controller [11ab:4357] (rev 10)⋮eth1: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY [14e4:4315](rev 01)
Πρωσοπική Ιστοσελίδα: http://giwrg98.co.cc
Άβαταρ μέλους
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 22 Σεπ 2011, 22:41

@alexisz γεια σου φιλε μου. Καλως ηρθες .

Η ασκηση που παραθέτεις ειναι καθαρα πανεπιστημιακη και λύνεται μέσα απο
συγκεκριμενες σημειώσεις που θα σου έχει δωσει ο καθηγητής σου . Δεν μπορω να την λυσω ετσι οπως
την δινεις... θα πρεπει να ψαξω πρωτα. Αστο και βλεπουμε , δεν υποσχομαι τιποτα :D ψαξε και εσυ .

ΑΝ θυμαμαι καλα ειχα κανει στην σχολη κάποιες τεχνικες sliding window αλλα δεν θυμαμαι τιποτα πλεον.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 24 Σεπ 2011, 01:52

Garrus έγραψε:http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network
http://en.wikipedia.org/wiki/Network_ad ... ranslation
Ωλσο
http://tools.ietf.org/html/rfc2663

Αποψε κατα τυχη βρήκα την απαντησή που έψαχνες . ΟΙ διευθύνσεις απο 192.168.0.0 εως 192.168.255.255 χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τα ιδιωτικά δίκτυα. (RFC 1597) Ειναι το ΝΑΤ που έλεγες. Αλλα δεν σου κάνει εντύπωση οτι αυτες οι διευθύνσεις πλεον παύουν να ειναι μοναδικές εφοσον χρησιμοποιούνται και σε όλα τα αλλα τοπικά δίκτυα? Μας πειράζει αυτο? Ποια η αποψη σου? :D

Επειδή γενικά ισχύει

Every host in the network needs to have a unique address which determines where it is.

:)
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Garrus » 25 Σεπ 2011, 20:38

Star_Light έγραψε:
Garrus έγραψε:http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network
http://en.wikipedia.org/wiki/Network_ad ... ranslation
Ωλσο
http://tools.ietf.org/html/rfc2663

Αποψε κατα τυχη βρήκα την απαντησή που έψαχνες . ΟΙ διευθύνσεις απο 192.168.0.0 εως 192.168.255.255 χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τα ιδιωτικά δίκτυα. (RFC 1597) Ειναι το ΝΑΤ που έλεγες. Αλλα δεν σου κάνει εντύπωση οτι αυτες οι διευθύνσεις πλεον παύουν να ειναι μοναδικές εφοσον χρησιμοποιούνται και σε όλα τα αλλα τοπικά δίκτυα? Μας πειράζει αυτο? Ποια η αποψη σου? :D

Επειδή γενικά ισχύει

Every host in the network needs to have a unique address which determines where it is.

:)

Μου κανει εντυπωση.Απ'οτι θυμαμαι, οι διευθυνσεις αυτες (μονο σε αυτο το ευρος δουλευουν με το παρακατω; ή οποιεςδηποτε; ) "ισχυουν" μονο για το φυσικο δικτυο στο οποιο ειναι οι αντιστοιχοι σταθμοι - τοπικη ip - , και οι διευθυνση διαδικτυου τους ειναι η διευθυνση του NAT router με τον οποιο συνδεονται στο Internet.Ο νατ ρουτερ μεταφραζει της "διεθνη" διευθυνση στην τοπικη διευθυνση, αν και δεν ξερω πως.. Πως καθοριζει ο αποστολεας τον παραληπτη ακριβως;
Αν μπορεις ριξε μια χυμα εξηγηση, θα παω να ξανακοιταξω και την rfc σελιδα του.
1 Γνώσεις Linux: Ελπίζω τουλ. μέτρια ┃ Προγραμματισμού: Καλή ┃ Αγγλικών: Very best englands
2 Ubuntu 15.10 wily 64bit (en_US.UTF-8),
3 Intel Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz ‖ RAM 3843 MiB ‖ SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. NP350E5C-S03GR [...]
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] (rev 09) ⋮ [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840] (rev ff)
5 enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 09) ⋮ wlp3s0: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Garrus
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 26 Σεπ 2011, 00:02

Garrus έγραψε:
Μου κανει εντυπωση.Απ'οτι θυμαμαι, οι διευθυνσεις αυτες (μονο σε αυτο το ευρος δουλευουν με το παρακατω; ή οποιεςδηποτε; ) "ισχυουν" μονο για το φυσικο δικτυο στο οποιο ειναι οι αντιστοιχοι σταθμοι - τοπικη ip - , και οι διευθυνση διαδικτυου τους ειναι η διευθυνση του NAT router με τον οποιο συνδεονται στο Internet.

ΕΠειδη οι IP αυτες δεν βγαινουν στο internet δεν σε απασχολει να ειναι μοναδικες. Υπάρχει εύρος ειδικων διευθυνσεων που χρησιμοποιούνται για
αυτο τον σκοπο.

Πχ

10.0.0.0 - 10.255.255.255
127.0.0.0 - 127.255.255.255
172.16.0.0-127.31.255.255
192.168.0.0 - 192.168.255.255
και
169.254.0.0 - 169.254.255.255 // Zero Conf
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 26 Σεπ 2011, 00:07

Garrus έγραψε:
Μου κανει εντυπωση.Απ'οτι θυμαμαι, οι διευθυνσεις αυτες (μονο σε αυτο το ευρος δουλευουν με το παρακατω; ή οποιεςδηποτε; ) "ισχυουν" μονο για το φυσικο δικτυο στο οποιο ειναι οι αντιστοιχοι σταθμοι - τοπικη ip - , και οι διευθυνση διαδικτυου τους ειναι η διευθυνση του NAT router με τον οποιο συνδεονται στο Internet.Ο νατ ρουτερ μεταφραζει της "διεθνη" διευθυνση στην τοπικη διευθυνση, αν και δεν ξερω πως.. Πως καθοριζει ο αποστολεας τον παραληπτη ακριβως;
Αν μπορεις ριξε μια χυμα εξηγηση, θα παω να ξανακοιταξω και την rfc σελιδα του.

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk648/t ... 4831.shtml

Σωστή η ερωτησή σου.
Ριξε μια ματια ξανα στο 2.5 του οδηγού. ;)
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 27 Σεπ 2011, 04:12

Επίσης βρήκα και κατι άλλο το οποίο μπορει να σε βοηθήσει

Γενικά το FLAG G σε έναν πίνακα δρομολόγησης δείχνει και αν το μονοπάτι προς τον τελικό προορισμό ειναι έμμεσο ή άμεσο
έμμεσο (οπως δειχνω και εισαγωγικα στο 3 ) ειναι μεσω ενος ακομη δρομολογητή η διαφορα επομένως ενος έμμεσου ειναι οτι το πακέτο που θα προωθηθεί θα έχει στο επίπεδο IP την διεύθυνση του τελικού προορισμού ενω η διεύθυνση του επιπέδου ζεύξης (Layer 2 ) αντιστοιχεί στην διεύθυνση του επόμενου δρομολογητή . Αντιθέτως οταν προκειται για άμεσο μονοπατι τοσο η διεύθυνση του επιπέδου 2 οσο και του 3 αντιστοιχουν στις διευθύνσεις του τελικου παραλήπτη του πακέτου.

Κάτι με μπερδεύει ή ο τυπος δεν τα έχει γραψει καλα. Τι εννοει ας πούμε με αυτο που έχω μαυρισει. Ενα αυτο και δευτερον
εχω μια ενσταση σχετικα με αυτο εδω

http://www.debian.gr/documentation/diktyo

χρησιμοποιει διευθυνσεις που αρχίζουν απο 10 με μάσκες κλάσης C & B βεβαια το έχω δει και σε μερικα άλλα παραδειγματα αυτο
επομενως δυσκολο να ειναι λάθος. Ισως παιζει με CIDR το οποιο δεν εχω ακομη κοιταξει??? Οποιος ξερει ας μου πει.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Μαθήματα Δικτύων