Περι καταστασεις θυμου και οργης

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Περι καταστασεις θυμου και οργης

Δημοσίευσηαπό jemadux » 24 Ιαν 2010, 17:03

Δεν ξερω αμα ειναι καταληλο θεμα για αυτο το φορουμ ή οχι αλλα παντα θα ηθελα να το πω αυτο :(

Θα ξεκινησω απο μια δυσαρεστη ιστορια που ξεκιναει απο τον οικογενειακο μ κυκλο ....

Πριν ενα χρονο και κατι μηνες εμαθα οτι ο πατερας μ ειχε καρκινο του πνευμονα .... :shifty: :eh:
οκ τον παμε στα νοσοκομεια.... μπας και τον σωσουμε και να επιβιωσει
με τα πολλα στις 6 Αυγουστου 2009 ο πατερας μ δεν αντεξε και εχασε την μαχη με τον καρκινο Εικόνα :( :?

ακουγα ειδησεις και μαθαινω οτι σημερα βρεθηκε το φαρμακο του καρκινου και χωρις χημειοθεραπειες :sick:

ειμαι μεν θυμωμενος αλλα σκεφτομαι αν ειχε ο πατεραςμου και καθε ανθρωπος να ειχε μια δευτερη ευκαιρια...............
:evil: :evil:

Off topic:
δεν ξερω τι τιτλο να βαλω και εβαλα αυτον
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Re: Περι καταστασεις θυμου και οργης

Δημοσίευσηαπό vista killer » 24 Ιαν 2010, 19:16

Δεν γνωρίζω κατά πόσο αποτελεσματικό θα είναι αυτό το φάρμακο. Ο καρκίνος είναι μια σύγχρονη μάστιγα και έχει στερήσει από πολλούς ανθρώπους την ζωή. Σε μια πρόσφατη ερεύνα είχα διαβάσει ότι ο καρκίνος σε λίγα χρόνια θα πάρει πανδημική μορφή και θα νοσούν ακόμα περισσότεροι ανρθώποι από τι σήμερα. Οσό για τα φάρμακα από μικρό παιδί άκουγα ότι βρίσκουν φάρμακα για αυτη την μάστιγα αλλά κατά παράδοξο τρόπο οι άνθρωποι συνέχιζαν να υποφέρουν και τελικά να πεθαίνουν.
Δυστυχώς στην ζωή η απώλεια αγαπημένων προσώπων είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί και θέλει αρκετό χρόνο και δυνάμη για να το ξεπεράσει κάποιος.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 24 Ιαν 2010, 21:12

@AngelosKG δυστυχώς δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και όπως είπε και ο vista killer, είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί και θέλει αρκετό χρόνο και δυνάμη για να το ξεπεράσει κάποιος. Είναι λογικό να είσαι θυμωμένος, αλλά πιστεύω πως η οργή και όλο θυμάσαι τις κακές στιγμές, αυτό το πράγμα σε κρατάει πίσω και δεν μπορείς να προχωρήσεις με όρεξη στην ζωή.
Μας είπε ο καθηγητής μας μια ιστορία που πιστεύω αξίζει να την ακούσουμε όλοι μας. Σου την διηγούμαι απο το πρόσωπο του καθηγητή
έγραψε:Έχω ένα φίλο ο οποίος έχασε πρόσφατα την γυναίκα του (30 κάτι χρονών) και πάω στην κηδεία και ενώ περίμενα να τον δω "τσακισμένο" τον είδα με "χαμογελαστό" πρόσωπο -σίγουρα γεμάτος συγκίνηση - και πιο ψύχραιμος απο όλους τους άλλους. Πάω κοντά του του λέω τα συλλυπητήρια και τον ρωτώ πως μπορεί και έχει τέτοια αυτοκυριαρχία και μου λέει: Ευχαριστώ τον Θεό για όλες τις καλές στιγμές που μπορέσαμε και περάσαμε μαζί και δεν αφήνω τις κακές σκέψεις να με κυριέψουν

Σίγουρα αυτός ο άνθρωπος είχε τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης (αυτό θα πει θετική σκέψη :roll: ). Μόλις το άκουσα αυτό είδα με διαφορετικό τρόπο τον όποιο αποχαιρετισμό.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 24 Ιαν 2010, 22:25

vista killer έγραψε:... Οσό για τα φάρμακα από μικρό παιδί άκουγα ότι βρίσκουν φάρμακα για αυτη την μάστιγα αλλά κατά παράδοξο τρόπο οι άνθρωποι συνέχιζαν να υποφέρουν και τελικά να πεθαίνουν...

Χωρίς να είμαι και γιατρός (και με τον κίνδυνο να λέω ανακρίβειες)
Πρέπει να έχει να κάνει πάντα με το είδος του καρκίνου (πρωτογενής ή μεταστατικός), το όργανο που πλήττεται (κάποια παίρνουν επέμβαση ή/και μερική αφαίρεση, όπως το στήθος ή το νεφρό, κάποια είναι δρόμος χωρίς επιστροφή, όπως τα οστά, δυστυχώς) και φυσικά το στάδιο στο οποίο το ανακαλύπτει κανείς (αρχικό= πιο ελέγξιμο, προχωρημένο= δυσκολία ακόμα και σε μία κατάσταση που θα μπορούσε να ελεγχθεί).
Για τα φάρμακα, είχα πάντοτε την εντύπωση ότι η επιστήμα παίζει πάντα το τελευταίο χαρτί, όταν πρόκειται για την ασθένεια αυτή. Εξηγούμαι : επειδή η ασθένεια προέρχεται από κύτταρα που «τρελαίνονται» και χαλάνε, νομίζω ότι το concept είναι κάτι σαν τα πυρηνικά... Πολύ πιο δραστικό φάρμακο σε μια περιοχή που καθαρίζει τα άρρωστα κύτταρα με οποιοδήποτε κόστος (είτε σε υγιή κύτταρα, είτε σε άλλα συστήματα του οργανισμού που επηρεάζονται από τα φάρμακα).
Νομίζω ότι οι ανακοινώσεις για φάρμακα έχουν περισσότερο να κάνουν με την καλλιέργεια της αίσθησης ότι δεν τελειώνουν όλα και ότι υπάρχει πάντα ένα ακόμα χαρτί που μπορεί κανείς να τραβήξει και να σωθεί.
Πάντα χωρίς να είμαι γιατρός και με τον κίνδυνο να λέω ανακρίβειες.

Με τον καιρό κατάλαβα ότι το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να προληπτικές εξετάσεις μήπως και προλάβει καταστάσεις σε αρχικό στάδιο πριν φτάσουν στο αμήν (πχ σε καρκίνο του προστάτη, ο οποίος θεραπεύεται με επέμβαση, η συνήθης εξέλιξη είναι μετάσταση στα οστά που δεν έχει γυρισμό...) Μπρρρ... Τι γράφω κυριακάτικα.

Οσο για το πως αντιμετωπίζει κανεις τις καταστάσεις, τι να πει κανείς; Με όσο κουράγιο και δύναμη έχει και όση κατανόηση γίνεται. Εμένα πάντα το μυαλό μου πηγαίνει σε κάποιον που νιώθει την απώλεια ή το πρόβλημα πιο άμεσα και προσπαθώ να φροντίσω εκείνον. Με αυτό τον τρόπο βάζω υποσυνείδητα τον εαυτό μου σε δεύτερο πλάνο.

Μετά από όλα αυτά, παιδιά, υγεία και πάλι υγεία, σας εύχομαι. Και κουράγιο στον AngeloKG
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων