vista killer έγραψε:... Οσό για τα φάρμακα από μικρό παιδί άκουγα ότι βρίσκουν φάρμακα για αυτη την μάστιγα αλλά κατά παράδοξο τρόπο οι άνθρωποι συνέχιζαν να υποφέρουν και τελικά να πεθαίνουν...
Χωρίς να είμαι και γιατρός (και με τον κίνδυνο να λέω ανακρίβειες)
Πρέπει να έχει να κάνει πάντα με το είδος του καρκίνου (πρωτογενής ή μεταστατικός), το όργανο που πλήττεται (κάποια παίρνουν επέμβαση ή/και μερική αφαίρεση, όπως το στήθος ή το νεφρό, κάποια είναι δρόμος χωρίς επιστροφή, όπως τα οστά, δυστυχώς) και φυσικά το στάδιο στο οποίο το ανακαλύπτει κανείς (αρχικό= πιο ελέγξιμο, προχωρημένο= δυσκολία ακόμα και σε μία κατάσταση που θα μπορούσε να ελεγχθεί).
Για τα φάρμακα, είχα πάντοτε την εντύπωση ότι η επιστήμα παίζει πάντα το τελευταίο χαρτί, όταν πρόκειται για την ασθένεια αυτή. Εξηγούμαι : επειδή η ασθένεια προέρχεται από κύτταρα που «τρελαίνονται» και χαλάνε, νομίζω ότι το concept είναι κάτι σαν τα πυρηνικά... Πολύ πιο δραστικό φάρμακο σε μια περιοχή που καθαρίζει τα άρρωστα κύτταρα με οποιοδήποτε κόστος (είτε σε υγιή κύτταρα, είτε σε άλλα συστήματα του οργανισμού που επηρεάζονται από τα φάρμακα).
Νομίζω ότι οι ανακοινώσεις για φάρμακα έχουν περισσότερο να κάνουν με την καλλιέργεια της αίσθησης ότι δεν τελειώνουν όλα και ότι υπάρχει πάντα ένα ακόμα χαρτί που μπορεί κανείς να τραβήξει και να σωθεί.
Πάντα χωρίς να είμαι γιατρός και με τον κίνδυνο να λέω ανακρίβειες.
Με τον καιρό κατάλαβα ότι το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να προληπτικές εξετάσεις μήπως και προλάβει καταστάσεις σε αρχικό στάδιο πριν φτάσουν στο αμήν (πχ σε καρκίνο του προστάτη, ο οποίος θεραπεύεται με επέμβαση, η συνήθης εξέλιξη είναι μετάσταση στα οστά που δεν έχει γυρισμό...) Μπρρρ... Τι γράφω κυριακάτικα.
Οσο για το πως αντιμετωπίζει κανεις τις καταστάσεις, τι να πει κανείς; Με όσο κουράγιο και δύναμη έχει και όση κατανόηση γίνεται. Εμένα πάντα το μυαλό μου πηγαίνει σε κάποιον που νιώθει την απώλεια ή το πρόβλημα πιο άμεσα και προσπαθώ να φροντίσω εκείνον. Με αυτό τον τρόπο βάζω υποσυνείδητα τον εαυτό μου σε δεύτερο πλάνο.
Μετά από όλα αυτά, παιδιά, υγεία και πάλι υγεία, σας εύχομαι. Και κουράγιο στον AngeloKG
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800