pavlix έγραψε:σημερα ομως το εκανα εγκατασταση κ θελω να βεβαιωθω
Nα ξέρεις πως προς το παρόν όσα antivirous υπάρχουν για linux δεν τρέχουν συνέχεια ένα σκάνερ στο παρασκήνιο όπως γίνεται στα windows. Υπάρχουν μόνο για να κάνεις χειροκίνητο έλεγχο σε κάποιο φάκελο, αρχείο, σκληρό δίσκο κτλ... και αυτό μόνο και μόνο για να μην μεταδίδεις ιούς κατά λάθος σε φίλους σου που έχουν windows με τους οποίους ανταλλάζεις αρχεία..
Οι ιοί που μολύνουν τα windows (δεν είναι και λίγοι...) δεν μπορούν να μολύνουν ένα linux σύστημα γιατί είναι τελείως διαφορετική η αρχιτεκτινική τους, όπως δηλαδή δεν μπορεί να εκτελεστεί ένα πρόγραμμα των windows στο linux έτσι δεν μπορεί να εκτελεστεί ένας ιός σχεδιασμένος για windows στο linux. Όσο για το αν υπάρχουν ιοί για το linux η απάντηση είναι η εξής:
Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ιός για linux αλλά και πάλι το linux είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να σου παρέχει την μέγιστη δυνατή προστασία.. Για να κολλήσεις κάποιον ιό θα πρέπει επίτηδες να προσπαθήσεις να τον βάλεις στο σύστημα.. και πάλι ίσως να μην τα καταφέρεις. Προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ περίπτωση όπου κάποιος αποδεδειγμένα κόλλησε ιό. Επίσης έχω το σύστημά μου πάνω από 1 χρόνο χωρίς antivirous και ποτέ μα ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα με κάποιον ιό..