Η γενιά των 520Ε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η γενιά των 520Ε...

Δημοσίευσηαπό xqtr » 07 Μάιος 2010, 22:39

έγραψε:Θα βγω λιγο εκτός θέματος αλλα η συγκεκριμένη ιδέα αποτελει μια βασική κολόνα του φιλελευθερισμού/καπιταλισμου. Ο πιο άξιος ανταμοίβεται περισσότερο κι αυτό το "περισσοτερο" ειναι απεριοριστο.

Αυτην η ιδέα έχει μια μεγάλη φιλοσοφική τρύπα. Καταρχήν το να είσαι άξιος είναι μισή πρόταση, το σε τι είσαι άξιος είναι η άλλη μισή πρόταση που συνήθως δεν αναφερεται. Αυτο που θα έπρεπε να ανταμοίβει μια κοινωνία και κατα συνέπεια ενα πολιτικο/οικονομικό/ηθικό σύστημα δεν ειναι το να ειναι κανείς άξιος αλλα το να χρησιμοποιεί τις ικανότητες του κατα τρόπο χρήσιμο για την κοινωνία.

Πολλοί απο εμάς μεγαλώνουμε με την πεποίθηση ότι η εξυπνάδα, εργατικότητα και τα ταλέντα μας είναι επιταγές που γεννηθήκαμε για να τις εξαργυρωσουμε.
Όχι. Αυτό που θα έπρεπε να εξαργυρώνουμε είναι η χρησιμότητά μας στην κοινωνία

Κανεις δεν αμφιβάλλει ότι και οι μαφιόζοι, εμποροι ναρκωτικών κτλ. αλλα και οι τραπεζίτες, χρηματιστές, κατασκευαστές πολεμικών εξοπλισμών δεν μπορεί παρα να είναι εξυπνότατα, εργατικότατα και ικανότατα άτομα. Αυτό που ΔΕΝ ειναι, ειναι χρήσιμοι για τους υπόλοιπους.

Θα συμφωνησω με αυτα που λες... και πολυ ωραια ειναι και ακουγωνται... μονο που δυστυχως δεν ειναι επι του παροντος εφαρμοσιμα... για να μην σου πω οτι, ετσι οπως εχει διαμορφωθει η κατασταση, ειναι εντελως ουτοπικα.
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 07 Μάιος 2010, 22:52

xqtr έγραψε:ειναι εντελως ουτοπικα.

ουτοπικό θα χαρακτήριζε κάποιος έξω από αυτην την κοινωνία, το ενδεχόμενο ενός σχεδιού που θα οδηγούσε στο να ζει ο άνθρωπος, τοσο απάνθρωπα και άδικα όσο ζούμε στην σημερινή ψευδαίσθηση πολιτισμού.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό leonidas » 07 Μάιος 2010, 23:39

"Πιστεύω, εντέλει, πως λίγο ακόμα, όχι πολύ, θα χορεύουν στον Τόπο μας τις γελοίες πολιτικές τους οι κενοί, γιατί θα ξυπνήση, θα ξυπνήση φοβερά -μην πλανιέστε- ο Λαός αυτός... Eγώ πάντως και θα πεθάνω ακόμα, αλλά θα κάνω το παν για να τον ξυπνήσω, να τον ξεσηκώσω! "

Ρένου Αποστολίδη, "Το Κατηγορώ", 1965
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Ubuntu 11.10 oneiric 32bit (en_US.UTF-8),
3 AMD Athlon 64 Processor 3400+ ‖ RAM 1254 MiB ‖ Acer Aspire 1520
4 nVidia NV36 [GeForce FX Go5700] [10de:0347] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL-8169 Gigabit Ethernet [10ec:8169] (rev 10)
leonidas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 07 Μάιος 2010, 23:43

έγραψε: το ενδεχόμενο ενός σχεδιού που θα οδηγούσε στο να ζει ο άνθρωπος, τοσο απάνθρωπα και άδικα

Γιατι αυτο ειναι ουτοπικο?... αυτο που περιγραφεις γινεται εδω και αιωνες... η ιδια ιστορια ξανα και ξανα... απο αρχαιοτατον χρονων.
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 08 Μάιος 2010, 00:55

η διαφορά που βλέπω από την οπτική μου σκοπια ειναι η αντίφαση μεταξύ επιπέδου τεχνολογικής προόδου και επιπεδου ηθικής. Και οι τίγρεις στην ζούγκλα κατασπαράζουν αθώες αντιλόπες αλλα οι τίγρεις δεν έχουν ούτε πανεπιστήμια ούτε κοινοβούλια ούτε βιομηχανίες, ούτε βγαίνουν στα κανάλια παρουσιάζοντες τους εαυτούς τους ως ζεμπρες ή ακόμα καλύτερα πιστεύοντας ότι ειναι ζέμπρες. Βγηκαμε πολύ εκτος θεματος πάντως, απλώς ήθελα να αναφέρω το συγκεκριμένο θέμα με την ανταμοιβή των "άξιων" γιατι είναι ενα κλισέ που το συναντά κανεις πολύ συχνα.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 08 Μάιος 2010, 02:49

logari81 έγραψε:η διαφορά που βλέπω από την οπτική μου σκοπια ειναι η αντίφαση μεταξύ επιπέδου τεχνολογικής προόδου και επιπεδου ηθικής. Και οι τίγρεις στην ζούγκλα κατασπαράζουν αθώες αντιλόπες αλλα οι τίγρεις δεν έχουν ούτε πανεπιστήμια ούτε κοινοβούλια ούτε βιομηχανίες, ούτε βγαίνουν στα κανάλια παρουσιάζοντες τους εαυτούς τους ως ζεμπρες ή ακόμα καλύτερα πιστεύοντας ότι ειναι ζέμπρες. Βγηκαμε πολύ εκτος θεματος πάντως, απλώς ήθελα να αναφέρω το συγκεκριμένο θέμα με την ανταμοιβή των "άξιων" γιατι είναι ενα κλισέ που το συναντά κανεις πολύ συχνα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι τίγρεις δεν τρώνε τίγρεις και οι αντιλόπες, αντιλόπες.
Ενώ οι άνθρωποι τρώνε ανθρώπους.
Δεν έχουν κανένα ηθικό κώδικα. Και αφού μετά από 7000 χρόνια εξέλιξης και
ανάπτυξης δεν το έχουμε κάνει. Δεν νομίζω ότι θα το κάνουμε τώρα.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 08 Μάιος 2010, 11:01

xaris2335 έγραψε:Άσε που από ότι έμαθα σκοπεύουν να καταργήσουν όλες τις Υ.Δ.Ε. (Δημόσια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών)
χέσε μέσα ούτε το δημόσιο δεν έχει μέλλον πλέον. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Μακάρι!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 08 Μάιος 2010, 11:49

xqtr έγραψε:Στον ιδιωτικο τομεα... εισαι ελευθερος να παρεις την ζωη στα χερια σου... μπορεις να ξεκινησεις απο πολυ χαμηλα και με το μυαλο και την επιχειρηματικοτητα σου να φτασεις ψηλα... φυσικα με το αναλογο ρισκο... και με το οτι θα πρεπει να διαθεσεις πολλες ωρες/μερες/χρονια δουλειας, εις βαρος της οικογενειας/ελευθ. χρονου κτλ.

Off topic:
Ναι τους είδα όλους πανέξυπνοι στο κλέψιμο, γιατί αυτό κάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Το ένιωσα στο πετσί μου και στον ιδιωτικό τομέα.

Πας να αγοράσεις κάτι και κάνουν το κορόιδο δεν σου δίνουν απόδειξη, για να την πάρεις ή θα πρέπει να τους το πείς ή να τους απειλήσεις ότι θα φέρεις το ΣΔΟΕ "η τωρινή ΥΠΕΕ".

Πας να βάλεις βενζίνη/πετρέλαιο και σε κλέβουν ή πειράζοντας τον μετρητή με τα λίτρα ή θα είναι νοθευμένη με νερό.
Και σαν δικαιολογία σου απαντάει ξέρεις έχει υγρασία το βιτίο για αυτό έχει νερό.

Ένας γνωστός μου περνάει παράθυρα και κλέβει στο μέτρο το διαπίστωσα εγώ προσωπικά.
Δεν είπα τίποτα γιατί είμαστε χρόνια γνωστοί και δεν θέλω να δημιουργήσω εντάσεις.

Πας τον Η/Υ για να σου περάσουν σκληρό και αντί να βάλουν αυτόν που θές σου πλασάρουν σκάρτο μεταχειρισμένο πράγμα.

Πας στα super market και σου χρεώνουν τα μαλιά της κεφαλής σου.
Με 120 ευρώ γεμίζεις μια σακούλα στην Ελλάδα στην Αγγλία 3 σακούλες.
Και άλλα πολλά δηλαδή όλοι αυτοί έχουν μυαλό και βγάλαν χρήματα με την εργατικότητα τους και την τιμιότητα τους ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

μου έρχεται να ξεράσω :sick: :sick: με όλα αυτά που γίνονται.

Υ.Γ. Μου έλεγε ένα φιλαράκι που σπούδασε Αγγλία το τί απατεωνιές κάνουν οι Έλληνες δεν περιγράφεται πέρνουν δάνεια φοιτητικά και δίνουν ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 08 Μάιος 2010, 12:07

xaris έχεις δίκιο, γιατί ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί ασύδοτα. Και γι' αυτό φταίει το κράτος το οποίο δεν εφαρμόζει τους νόμους, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο τμηματάρχη. Και πάλι όταν πάει μια Υπηρεσία να κάνει έλεγχο πέφτουν όλοι επάνω και λένε "εμάς θα ελέγξετε, να πάτε στους απέναντι πρώτα". Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή..
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 08 Μάιος 2010, 14:01

έγραψε:Ναι τους είδα όλους πανέξυπνοι στο κλέψιμο, γιατί αυτό κάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Το ένιωσα στο πετσί μου και στον ιδιωτικό τομέα.

Πας να αγοράσεις κάτι και κάνουν το κορόιδο δεν σου δίνουν απόδειξη, για να την πάρεις ή θα πρέπει να τους το πείς ή να τους απειλήσεις ότι θα φέρεις το ΣΔΟΕ "η τωρινή ΥΠΕΕ".

Πας να βάλεις βενζίνη/πετρέλαιο και σε κλέβουν ή πειράζοντας τον μετρητή με τα λίτρα ή θα είναι νοθευμένη με νερό.
Και σαν δικαιολογία σου απαντάει ξέρεις έχει υγρασία το βιτίο για αυτό έχει νερό.

Ένας γνωστός μου περνάει παράθυρα και κλέβει στο μέτρο το διαπίστωσα εγώ προσωπικά.
Δεν είπα τίποτα γιατί είμαστε χρόνια γνωστοί και δεν θέλω να δημιουργήσω εντάσεις.

Πας τον Η/Υ για να σου περάσουν σκληρό και αντί να βάλουν αυτόν που θές σου πλασάρουν σκάρτο μεταχειρισμένο πράγμα.

Πας στα super market και σου χρεώνουν τα μαλιά της κεφαλής σου.
Με 120 ευρώ γεμίζεις μια σακούλα στην Ελλάδα στην Αγγλία 3 σακούλες.
Και άλλα πολλά δηλαδή όλοι αυτοί έχουν μυαλό και βγάλαν χρήματα με την εργατικότητα τους και την τιμιότητα τους ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

μου έρχεται να ξεράσω :sick: :sick: με όλα αυτά που γίνονται.

Υ.Γ. Μου έλεγε ένα φιλαράκι που σπούδασε Αγγλία το τί απατεωνιές κάνουν οι Έλληνες δεν περιγράφεται πέρνουν δάνεια φοιτητικά και δίνουν ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις.

Δεν διαφωνω.... αλλα αυτο που περιγραφεις δεν ειναι μια υγιεις οικονομια/αγορα... και σε αυτο δεν φταιει το καπιταλιστικο συστημα, ως θεσμος/εννοια αλλα οι ανθρωποι/εμποροι/εταιριες οι ιδιοι/ες, που απο ασιδοσια και ευκολο πλουτισμο δεν τηρουν τους κανονες της αγορας/οικονομιας και καταφευγουν στους γνωστους τροπους "κλεψιματος".
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων