Προτάσεις εφαρμογών για το Elemental 2

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Προτάσεις εφαρμογών για το Elemental 2

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 24 Μάιος 2010, 10:52

Μέχρι στιγμής, το πλάνο που υπάρχει είναι το εξής:

*Άλλα
wine

*Ήχος Και Εικόνα
Asunder
Audacity
Sound Converter
Cd/Dvd recorder (?)
Gnome ALSA mixer
Gnome Mplayer
Cheese
Radio Tray

*Βοηθήματα
Galculator
Lxterminal
Search for files & folders

*Γραφικά
Mirage
Pinta
F-spot
Simple Scan

*Διαδίκτυο
Chromium
Claws Mail
Pidgin
Transmission

*Γραφείο
Abiword
Gnumeric
PPT viewer
ePdf Reader
Home Bank

*Εργαλεία Συστήματος
Task Manager
Unetbootin
Ubuntu Tweak
Ailurus

Λοιπά εργαλεία: Synaptic, Γλωσσική Υποστήριξη, Ρύθμιση πληκτρολογίου, ποντικιού, οθόνης, Διαχειριστής Ενημερώσεων, Οδηγοί Υλικού, Ρυθμίσεις Εμφάνισης, προ εγκατεστημένη java και codecs για ήχο και εικόνα.

Τι προτείνετε να προστεθεί, να αφαιρεθεί ή να αντικατασταθεί και γιατί; Ας κάνουμε την διανομή όσο πιο φιλική και χρηστική μπορούμε, χωρίς να χάσουμε ιδιαίτερα σε ταχύτητα και μέγεθος! :)
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Προτάσεις εφαρμογών για το Elemental 2

Δημοσίευσηαπό panligo » 24 Μάιος 2010, 12:37

Αν και δεν το έχω δει καθόλου θα προτείνω μερικά πράγματα που θα ήθελα στα σίγουρα να υπάρχουν σε όποια διανομή και αν χρησημοποιώ...

Προτείνω να αλλάξεις τον chromium με τον κλασικό firefox. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά από άποψη χρηστικότητας και από άποψη μνήμης...
Ναι μεν όταν ανοίγει ο firefox πιάνει αρκετή μνήμη αλλά αν ανοίξεις για παράδειγμα 6 tabs στον firefox και άλλα τόσα στον chromium θα δεις ότι ο chromium καταναλώνει περισσότερη μνήμη.

Επίσης δεν νομίζω ότι χρειάζεται να έχεις το Ubuntu tweak και το Ailurus... Κράτησε το ένα από τα δύο, κατά την γνώμη μου το Ailurus.

Αν θες μπορείς να βάλεις και τα παρακάτω χρήσιμα εργαλεία:
1) bleachbit το οποίο προσωπικά το βρίσκω πολύ χρήσιμο και το χρησιμοποιώ τακτικά.
2)Bootup-manager ώστε να επιλέγω τι θέλω/δεν θέλω να εκκινεί μαζί με το σύστημα για πιο γρήγορα εκκίνηση. (αυτές οι επιλογές δεν υπάρχουν στο "προγράμματα εκκίνησης" του ubuntu)
3)startup manager που έχει μερικές χρήσιμες ρυθμήσεις για τον grub.
4)QToctave, για να έχεις και μία (κατά την γνώμη μου πολύ καλή) επιστημονική εφαρμογή. Μην ανησυχείς!! είναι αρκετά μικρό με μέγεθος, 20-25mb αν θυμάμαι καλά-ίσως και λιγότερο, και καταναλώνει πολύ λίγη μνήμη (μόλις 24,8mb στο σύστημά μου). Ότι πρέπει για παλαιά συστήματα δηλαδή...

Υ.Γ.: χαίρομαι που επέλεξες το transmission. :clap:
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Προτάσεις εφαρμογών για το Elemental 2

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 24 Μάιος 2010, 12:46

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, θα τα τσεκάρω και θα επιλέξω άμεσα... :)
Άβαταρ μέλους
koulaxizis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων