Απλα βαζω μεσα και την εκκλησια για τι πεζει και αυτη το ρολο της σε ολο αυτο που συμβενει με το τροπο της βεβαια περα απο αυτα τα σκανδαλα που εχουν γινει και εχουν μαθευτει μεχρι τωρα.
Κατα τη γνωμη μου γενικοτερα η θρησκεια πεζει ποιο πολυ το ρολο του παρηγοριτη,μου φενεται οτι απλα υπαρχει και εχει δημιουργηθει απο καποιους ετσι ωστε να μεινουμε εγκλοβησμενοι,οτι εξιπηρετη καποιους σκοπους, δινοντας μας δυναμη να συνεχησουμε,να μη βαζουμε το κεφαλι κατω και οτι στο τελος θα τα καταφερουμε.(Πιστευω στο θεο οχι ομως ετσι οπως μου τον πλασαρανε απο τα παιδικα μου χρονια κανωντας μου ουσιαστηκα πληση εγκεφαλου)
Δεν καταλαβενουμε ομως τι εχουμε καταφερει,διατυρουμε ουσιαστικα την υπαρχουσα κατασταση και απλα τη πεταμε απο πανω μας και τη δινουμε στον επομενω αυτος με τη σειρα του στον επομενω.Με αυτο δεν εννοω να τα παρατησουμε και να σκιψουμε το κεφαλι απλα να βρουμε αλλο τροπο να λυσουμε το οποιδιποτε προβλημα π.χ. δεν ειναι λυση να δουλευουμε ολο και περισσοτερες ωρες σαν σκλαβοι για να ξεπερασουμε την οικονομικη κριση την οποια εχουν δημιουργησει αλλοι και μαλιστα οι μισθοι να μενουν παγωμενοι.Παλι ομως οταν θα κανουμε αυτο θα ξαναυπαρξει οικονομικη κριση λογο του τροπου που λειτουργειας του χρηματος.Αρα ποιο το οφελως??????Ετσι συμβαλεικαι η θρησκεια το στοχο τους που ειναι να παραγουμε περισσοτερο εργο με την ιδια αμηβει (σκλαβονωντας μας).
Σε αυτο βεβαιος συνησφερουν και οι τραπεζες και με το τροπο που λειτουργει γενικοτερα το οικονομηκο συστημα,δειτε το
Money As Debt Part 1/5 Greek Subtitles Υπότιτλοι.Κοιταξτε επησεις και τα στοιχεια που δινει στην αρχη του επωμενου βιντεο ο καθηγητής οικονομικών Rick Wolff
Η κρίση του καπιταλισμού και κάποιες βιώσιμες λύσεις από τον Rick Wolff - The οπου φενεται ξεκαθαρα αυτο που λεω παραπανω για την ολο αυξανομενη εργασια και το παγωμα των μισθων.
Εαν δειτε προσεχτηκα το τροπο που λειτουργει το χρηματοοικονομικο συστημα θα δειτε οτι ο μονος τροπος για να μην υπαρχει οικονομικη κριση και με οτι αυτη συνεπαγεται ειναι να μην υπαρχει το ιδιο το χρημα.
Αυτη ειναι απλα η αποψη μου πανω στο θεμα.
Με σεβασμο περιμενω και τις δικες σας.