Μια σκέψη(οικονομική και μη)

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Μια σκέψη(οικονομική και μη)

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 25 Μάιος 2010, 17:05

sotos_ubu έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η εκκλησία με την οικονομική ύφεση (κατάντια καλύτερα) που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα. Δεν είμαι θρησκόληπτος απλά δεν καταλαμβαίνω τι σχέση έχει και την αναφέρετε...

Η θρησκεία είναι πηγή εξουσίας και αφού εξουσιάζει διακινεί και χρήμα.Λίγα είναι τα σκάνδαλα στο όνομα του θεού;Μηπως γνωρίζεις πόσο ανέρχεται η περιουσία της εκκλησίας;
Λειτουργικό: Ubuntu 11.04
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Kανονικό Προγραμματισμός: Μέτριος Αγγλικά: Καλά
Desktop:CPU:Core 2 Duo 2.00 M/B:Asus P5B Memory:3 GB DDR2 Γραφικά:ATI Radeon HD 5450 Series

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό elefher » 25 Μάιος 2010, 17:35

Απλα βαζω μεσα και την εκκλησια για τι πεζει και αυτη το ρολο της σε ολο αυτο που συμβενει με το τροπο της βεβαια περα απο αυτα τα σκανδαλα που εχουν γινει και εχουν μαθευτει μεχρι τωρα.
Κατα τη γνωμη μου γενικοτερα η θρησκεια πεζει ποιο πολυ το ρολο του παρηγοριτη,μου φενεται οτι απλα υπαρχει και εχει δημιουργηθει απο καποιους ετσι ωστε να μεινουμε εγκλοβησμενοι,οτι εξιπηρετη καποιους σκοπους, δινοντας μας δυναμη να συνεχησουμε,να μη βαζουμε το κεφαλι κατω και οτι στο τελος θα τα καταφερουμε.(Πιστευω στο θεο οχι ομως ετσι οπως μου τον πλασαρανε απο τα παιδικα μου χρονια κανωντας μου ουσιαστηκα πληση εγκεφαλου)
Δεν καταλαβενουμε ομως τι εχουμε καταφερει,διατυρουμε ουσιαστικα την υπαρχουσα κατασταση και απλα τη πεταμε απο πανω μας και τη δινουμε στον επομενω αυτος με τη σειρα του στον επομενω.Με αυτο δεν εννοω να τα παρατησουμε και να σκιψουμε το κεφαλι απλα να βρουμε αλλο τροπο να λυσουμε το οποιδιποτε προβλημα π.χ. δεν ειναι λυση να δουλευουμε ολο και περισσοτερες ωρες σαν σκλαβοι για να ξεπερασουμε την οικονομικη κριση την οποια εχουν δημιουργησει αλλοι και μαλιστα οι μισθοι να μενουν παγωμενοι.Παλι ομως οταν θα κανουμε αυτο θα ξαναυπαρξει οικονομικη κριση λογο του τροπου που λειτουργειας του χρηματος.Αρα ποιο το οφελως??????Ετσι συμβαλεικαι η θρησκεια το στοχο τους που ειναι να παραγουμε περισσοτερο εργο με την ιδια αμηβει (σκλαβονωντας μας).
Σε αυτο βεβαιος συνησφερουν και οι τραπεζες και με το τροπο που λειτουργει γενικοτερα το οικονομηκο συστημα,δειτε το Money As Debt Part 1/5 Greek Subtitles Υπότιτλοι.Κοιταξτε επησεις και τα στοιχεια που δινει στην αρχη του επωμενου βιντεο ο καθηγητής οικονομικών Rick Wolff Η κρίση του καπιταλισμού και κάποιες βιώσιμες λύσεις από τον Rick Wolff - The οπου φενεται ξεκαθαρα αυτο που λεω παραπανω για την ολο αυξανομενη εργασια και το παγωμα των μισθων.
Εαν δειτε προσεχτηκα το τροπο που λειτουργει το χρηματοοικονομικο συστημα θα δειτε οτι ο μονος τροπος για να μην υπαρχει οικονομικη κριση και με οτι αυτη συνεπαγεται ειναι να μην υπαρχει το ιδιο το χρημα.
Αυτη ειναι απλα η αποψη μου πανω στο θεμα.
Με σεβασμο περιμενω και τις δικες σας.
⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός:C/C++ ┃ Αγγλικά: χάλια
⇛ ubuntu 10.10 LTS 32-bit
⇛ Intel(R) core(TM)2 Duo CPU E4600@2.4GHz ┃ RAM:2GB DDR2 ┃ ATI SAPPHIRE HD 2400 PRO 250MB
⇛ Netbook ACER ASPIRE ONE D250 με ubuntu 10.10 LTS 32-bit
⇛ Turbo-X με ubuntu 12.04 LTS 32-bit Intel® Core™2 Duo CPU T8100 @ 2.10GHz × 2 VESA: M74
Άβαταρ μέλους
elefher
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 25 Μάιος 2010, 19:30

elefther Συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό με αυτά που γράφεις.Το σύστημα ειναι τοσο καλα δομιμενο που δεν μπορει κανεις να ξεφυγει ευκολα.Η καταναλωση ειναι θρησκεια.Ολοι ενδιαφερομαστε πως θα βγαλουμε περισσοτερα χρηματα,πως θα δουλεψουμε λιγοτερο και πως θα ερθουμε σε θεση ισχυος.Δυστυχως ολα αυτα ειναι θεμα παιδεια.Ποτε δεν θα αλλαξει κατι αν δεν αλλαξουμε ριζικα ολοι εμεις.Ο καπιταλισμος παντα θα δουλευει για τους λιγους και θα δημιουργει οικονομικες κρισεις για τα κατωτερα στρωματα.
Λειτουργικό: Ubuntu 11.04
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Kανονικό Προγραμματισμός: Μέτριος Αγγλικά: Καλά
Desktop:CPU:Core 2 Duo 2.00 M/B:Asus P5B Memory:3 GB DDR2 Γραφικά:ATI Radeon HD 5450 Series

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων