Συνέχεια από
-- Σακίδιο Ubuntu...pc_magas έγραψε:Να μερικά tips και από εμένα:
1)Καλό είνα να χρησιμοποιείτε άλλον browser για αγορές η ebanking κάι άλλο για τις καθημερινές εργασίες. (αν είναι δυνατόν να τον έχεται σε vm κιόλας τον πρώτο). Άμα χρησιμοποιηθηκε ο ίδιος κα8αρίστε ΑΜΕΣΩΣ το ιστορικό και cookies και sessions. και μετ.α πηγαιντε fecebook. Και πότε οι αγορές να γίνοται παράλληλα με επίσκεψη σε άλλα sites
2) Να βεβαιωθείτε ότι το site είναι του καταστήματος και όχι καποιο όπου μοιάζει.
3) Άμα οι αγορές γίνονται απο ανοικτό wi-fi (πχ μιας καφετέριας) προτιμίστε να κάνεται ssh tunelling και ΠΑΝΤΑ να είσται σίγουροι ότι γίνεται χρήση ssl (https) έστω και στην στιγμή της συναλλαγής.
4) Ποτέ μην εμπιστεύσται τα inks όπου βρίσκονται σε mail οδηγούν σε sites τραπεζών η κάτι ανάλωγο.
Λοιπον καλά ψώνια!

Σχετικά με αυτά που αναφέρεις έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
1)Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείς τον περιηγητή σου μέσω κάποιας εικονικής μηχανής καθώς δεν σου προσφέρει καμία απολύτως επιπλέον ασφάλεια.
2)Η πρόταση που κάνεις ώστε μετά την συναλλαγή να επισκεφτεί κάποιος το facebook δεν νομίζω πως είναι σωστή καθώς δεν έχει όφελος κάποιος χρήστης από αυτή, αν όχι να ελαττώσει την ασφάλειά του...
Εγώ προτείνω τις παρακάτω δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να κάνει κάποιος αγορές μέσω διαδικτύου με ασφάλεια:
1)Να
χρησιμοποιούμε αποκλειστικά προπληρωμένες κάρτες και ποτέ κάρτες οι οποίες είναι συνδεδεμένες στον τραπεζικό λογαριασμό μας.
2)Για
να αυξήσουμε την ασφάλεια του περιηγητή μας να τρέχουμε το εκάστοτε πρόγραμμα σε κατάσταση αυξημένης ασφάλειας. Για να ενεργοποιήσουμε αυτή την κατάσταση:
i)Για τον firefox πάμε εργαλεία--> έναρξη ιδιωτικής περιήγησης (ctrl+shift+P)
ii)Για τον chromium πάμε ρυθμήσεις (το κουμπί με το κλειδί)--> Νέο παράθυρο Incognito (shift+ctrl+N)
3)Πλέον πολλά
πακέτα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό (για χρήστες windows) έχουν ενσωματωμένες δυνατότητες που αυξάνουν την ασφάλεια μας όταν σερφάρουμε στο διαδίκτυο η κάνουμε συναλλαγές μέσω διαδικτύου.
Φροντίζουμε να τα ρυθμήσουμε κατάλληλα ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία πριν κάνουμε τις συναλλαγές μας.4)Επίσης
ποτέ δεν πάμε σε κάποιο site όπου θέλουμε να κάνουμε μια χρηματική συναλλαγή ακολουθώντας το link από κάποιο e-mail, site στο διαδίκτυο ή σύνδεσμο στο msn που έστειλε κάποιος φίλος...
Να
πληκτρολογούμε πάντα την διεύθυνση του site μέσω από το οποίο θέλουμε να κάνουμε την αγορά μας. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε πιθανά site απομίμησης που σκοπό έχουν να υποκλέψουν τα στοιχεία μας και να μας εξαπατήσουν.
5)
Ποτέ δεν κάνουμε συναλλαγές από δημόσια δίκτυα(wi-fi σε καφετέριες, ξενοδοχεία, αεροδρόμια κτλ..) καθώς η πιθανότητα υποκλοπής των στοιχείων μας από εκεί είναι πολύ μεγαλύτερη. Για οικονομικές συναλλαγές να προτιμούμε πάντα την προσωπική μας σύνδεση στο διαδίκτυο που έχουμε στο σπίτι μας η κάποιου έμπιστου προσώπου (συγκενής, φίλος)
Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου άποψη για να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στις οικονομικές μας (και όχι μόνο) συναλλαγές. Αξίζει να σημειωθεί πως όσα μέτρα προστασίας και να λάβει κάποιος πάντα υπάρχει η πιθανότητα να εξαπατηθεί. Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να μας εγγυηθεί ότι η συναλλαγή μας είναι 100% ασφαλής....