Απορίες σχετικα με το paypal και prepaid

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Απορίες σχετικα με το paypal και prepaid

Δημοσίευσηαπό mparmpathomas » 13 Ιαν 2010, 00:40

Mitsakos έγραψε:Δεν έχει σχέση το paypal με τη τράπεζα. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να συνδέσεις τη κάρτα σου με το λογαριασμό
του paypal και μετα να κάνεις verify.

Ο κωδικός από την τράπεζα χρειάζεται για verify!
kostaz8 έγραψε:Να παρω δλδ στην κυπρου και να τους πω να μου δοσουν τον κωδικο?Για activation στο paypal?

Οι τρόποι που μπορείς να ενημερωθείς για τις συναλλαγές σου
Spoiler: show
Πώς θα ενημερώνομαι για τις συναλλαγές που έχω πραγματοποιήσει;
• Μέσω της ιστοσελίδας μας https://www.i-cardonline.gr έχετε πρόσβαση στα 3 τελευταία ενημερωτικά συναλλαγών, καθώς και στις τελευταίες συναλλαγές σας (απαραίτητη η εγγραφή στην υπηρεσία). Εξαιρούνται οι Prepaid Gift Cards.
• Καλώντας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Τράπεζας στα τηλέφωνα 801.11.800.700 και +30.210.6477444 (ώρες λειτουργίας του Κέντρου είναι: Δευτ – Παρ 08:00 – 22:00 και Σάββατο 09:00 – 17:00) ή στην 24ωρη αυτόματη τηλεξυπηρέτηση, στο τηλέφωνο 210.3397167 (εξαιρούνται οι Prepaid Gift Cards).
• Εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης του Internet Banking της Τράπεζας, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της υπηρεσίας αυτής για τα 3 τελευταία Ενημερωτικά Συναλλαγών που έχει εκδοθεί για την κάρτα σας. Εξαιρούνται οι Prepaid Gift Cards.
• Μέσω του έντυπου Ενημερωτικού Συναλλαγών της κάρτας (εκδίδεται μόνο μετά από επιθυμία του κατόχου). Εξαιρούνται οι Prepaid Gift Cards.

Mitsakos έγραψε:Επίσης νομίζω ότι υπάρχει μια καθυστέρηση. Δεν γίνεται άμεσα.

Η paypal σε χρεώνει μόλις βάλεις τα στοιχεία της κάρτας σου. Οι συναλλαγές καταγράφονται μετά από μία με δύο μέρες! Για αυτό και όταν σε χρέωσε, γράφει να περιμένεις κάποιες μέρες!
vagrale13 έγραψε:Για να χρησιμοποιησεις τα χρημματα σου την ιδια ημερα που τα κανεις καταθεση,
πρεπει να πεις στην τραπζα,και στον υπαλληλο, οτι θελεις να ειναι αμεσα διαθεσιμα,

Δεν ισχύει σε όλες τις prepaid. Εγώ στην eurobank έχω τα χρήματα διαθέσιμα το ίδιο λεπτό!
Τώρα στην Κύπρου η αναμονή ξεκινάει από λίγες ώρες έως μία ημέρα! Να τους λες ότι σου προτείνει ο @vagrale13 αλλά μην περιμένεις πολλά!

Σου προτείνω να ενημερωθείς για την κάρτα σου.
Οι απαντήσεις στις Συχνές ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν!
Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 64bit σε Laptop: HP Pavilion DV3560ev
P8400 @ 2.26GHz │ 3 GB (DDR2 SDRAM) │ GeForce 9300M GS │ PRO/Wireless 5100 AGN by Intel │ 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller by Intel │ 13,3 LED Screen @ 1280x800
Άβαταρ μέλους
mparmpathomas
dudeTUX
dudeTUX

IRC: mparmpathomas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 13 Ιαν 2010, 10:56

εγώ πάλι δεν έχω prepaid αλλά μια debit/χρεωστική (όχι credit/πιστωτική) electron visa (alpha & emporiki δίνουν τέτοιες κάρτες για ΑΤΜ) και στον συνδεδεμένο λογαριασμό έχω ελάχιστα χρήματα (π.χ. 200 ευρώ) οπότε δεν μπορούν να χρεώσουν παραπάνω και δεν κινδυνεύω! Αν πάλι θέλω να βάλω λεφτά στον λογαριασμό για να αγοράσω κάτι ακριβότερο, τα μεταφέρω στον λογαριασμό της debit μέσω internet banking από άλλο λογαριασμό της ίδιας τράπεζας (όπου έχω τα λεφτά μου) και η μεταφορά γίνεται ακαριαία και χωρίς χρέωση ;)

...αυτή την debit card έχω και συνδεδεμένη με το paypal
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό floral » 20 Ιαν 2010, 00:57

Χρησιμοποιώ prepaid της τράπεζας Κύπρου.
:arrow: :idea: Τα χρήματα φαίνονται στον λογαριασμό από τις 6 το απόγευμα της ίδιας της ημέρας κατάθεσης
Ίσως στο paypal να έχεις δώσει λάθος στοιχεία της κάρτας
Νομίζω ότι οι prepaid δεν έχουν όνομα κατόχου, δηλαδή όταν δίνεις όνομα δεν υπάρχει έλεγχος εάν όντως είσαι ο κάτοχος της κάρτας.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: κάτι λίγα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ
1. (βασικός υπολογιστής) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Trusty Tahr 14.04 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium CPU B950 @ 2.10 GHz x 2 │ 15''
2. (παλιός που δεν προλαβαίνω να συγυρίσω) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Lucid Lynx 10.04.1 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium Dual-Core T4200│ Intel GMA 4500M │ 17'' 1440x900
Άβαταρ μέλους
floral
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mparmpathomas » 20 Ιαν 2010, 01:40

floral έγραψε:Νομίζω ότι οι prepaid δεν έχουν όνομα κατόχου

Έχουν όνομα κατόχου σαν όλες τις κάρτες, αλλά δεν το αναγράφουν για περισσότερη ασφάλεια.
floral έγραψε:Τα χρήματα φαίνονται στον λογαριασμό από τις 6 το απόγευμα της ίδιας της ημέρας κατάθεσης

Στον λογαριασμό της paypal? Σε εμένα δεν δείχνει λεφτά στον λογαριασμό της paypal. Επίσης δεν βρήκα τρόπο να τα μεταφέρω πχ από την κάρτα στην paypal. Μόνο από λογαριασμό τραπέζης.
Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 64bit σε Laptop: HP Pavilion DV3560ev
P8400 @ 2.26GHz │ 3 GB (DDR2 SDRAM) │ GeForce 9300M GS │ PRO/Wireless 5100 AGN by Intel │ 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller by Intel │ 13,3 LED Screen @ 1280x800
Άβαταρ μέλους
mparmpathomas
dudeTUX
dudeTUX

IRC: mparmpathomas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Kabamaru22 » 21 Ιαν 2010, 03:00

Παιδιά μην χρησιμοποιείτε την prepaid.Καλύτερα να πάτε να βγάλετε την visa electron της κύπρου (με λογαριασμό ταμιευτηρίου) και έτσι δεν έχεις χρεώσεις (η prepaid σου παίρνει 1 ευρώ κάθε φορά που κάνεις κατάθεση και κάτι ψιλά όταν κάνεις ανάληψη).ΤΗν κάρτα στη βγάζουν αμέσως αλλά πρέπει να πάς κατά τις 12 στην τράπεζα με ταυτότητα και εκκαθαριστικό.Σε μισή ώρα είσαι κύριος.Και τα λεφτά είναι διαθέσιμα επιτόπου.Δεν χρειάζεται να περιμένεις στις 7 για να χρησιμοποιήσεις την κάρτα. :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Άσχετος στην κυριολεξία ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 32bit
Προδιαγραφές ⇛ ???│2 GB DDR2 memory│256MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7200│160GB 5400RPM SATA Hard Drive│15.4″ WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)
laptop ⇛ HP Pavillion DV6000
Άβαταρ μέλους
Kabamaru22
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kabamaru22
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sneferu » 21 Ιαν 2010, 03:07

Μετα τις 8 το βραδυ φαινονται τα λεφτα και μπορεις να κανεις την πληρωμη, οποια ωρα και αν κανεις καταθεση, την ιδια μερα εννοειται
Στην Κυπρου που εχω την prepaid ετσι ειναι
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Snow Leopard 10.6.6 σε imac 21.5 3.06Ghz Intel Core i3, 4GB // Ubuntu 10.10 σε HP dv6 1220eV, AMD AthlonX2 Dual-Core QL-65 2.1 GHz│ 3GB │ ATI Mobility Radeon HD 4500 Series │ AR9285 │ HDA-Intel - HDA ATI SB, HDA-Intel - HDA ATI HDMI │ 15" 1366x768
Άβαταρ μέλους
sneferu
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Kabamaru22 » 21 Ιαν 2010, 03:25

Οι περισσότεροι την έχουν (και εγώ και κάποια στιγμή θα πάω να φτιάξω τον λογαριασμό που ανέφερα) αλλά δεν συμφέρει.Μου χουν φαει αρκετά ευρω.Αφού με την electron έχω χρεωστική κάρτα/λογαριασμό ταμιευτηρίου/e banking και όχι χρεώσεις όταν κάνω κατάθεση/ανάληψη και τα λεφτά είναι διαθέσιμα εκείνη την στιγμή.Όλα σε ένα. :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Άσχετος στην κυριολεξία ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 32bit
Προδιαγραφές ⇛ ???│2 GB DDR2 memory│256MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7200│160GB 5400RPM SATA Hard Drive│15.4″ WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)
laptop ⇛ HP Pavillion DV6000
Άβαταρ μέλους
Kabamaru22
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kabamaru22
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 17 Ιούλ 2010, 17:54

Συνέχεια από -- Σακίδιο Ubuntu...
pc_magas έγραψε:Να μερικά tips και από εμένα:
1)Καλό είνα να χρησιμοποιείτε άλλον browser για αγορές η ebanking κάι άλλο για τις καθημερινές εργασίες. (αν είναι δυνατόν να τον έχεται σε vm κιόλας τον πρώτο). Άμα χρησιμοποιηθηκε ο ίδιος κα8αρίστε ΑΜΕΣΩΣ το ιστορικό και cookies και sessions. και μετ.α πηγαιντε fecebook. Και πότε οι αγορές να γίνοται παράλληλα με επίσκεψη σε άλλα sites
2) Να βεβαιωθείτε ότι το site είναι του καταστήματος και όχι καποιο όπου μοιάζει.
3) Άμα οι αγορές γίνονται απο ανοικτό wi-fi (πχ μιας καφετέριας) προτιμίστε να κάνεται ssh tunelling και ΠΑΝΤΑ να είσται σίγουροι ότι γίνεται χρήση ssl (https) έστω και στην στιγμή της συναλλαγής.
4) Ποτέ μην εμπιστεύσται τα inks όπου βρίσκονται σε mail οδηγούν σε sites τραπεζών η κάτι ανάλωγο.
Λοιπον καλά ψώνια! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Σχετικά με αυτά που αναφέρεις έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

1)Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείς τον περιηγητή σου μέσω κάποιας εικονικής μηχανής καθώς δεν σου προσφέρει καμία απολύτως επιπλέον ασφάλεια.
2)Η πρόταση που κάνεις ώστε μετά την συναλλαγή να επισκεφτεί κάποιος το facebook δεν νομίζω πως είναι σωστή καθώς δεν έχει όφελος κάποιος χρήστης από αυτή, αν όχι να ελαττώσει την ασφάλειά του...

Εγώ προτείνω τις παρακάτω δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να κάνει κάποιος αγορές μέσω διαδικτύου με ασφάλεια:

1)Να χρησιμοποιούμε αποκλειστικά προπληρωμένες κάρτες και ποτέ κάρτες οι οποίες είναι συνδεδεμένες στον τραπεζικό λογαριασμό μας.

2)Για να αυξήσουμε την ασφάλεια του περιηγητή μας να τρέχουμε το εκάστοτε πρόγραμμα σε κατάσταση αυξημένης ασφάλειας. Για να ενεργοποιήσουμε αυτή την κατάσταση:
    i)Για τον firefox πάμε εργαλεία--> έναρξη ιδιωτικής περιήγησης (ctrl+shift+P)
    ii)Για τον chromium πάμε ρυθμήσεις (το κουμπί με το κλειδί)--> Νέο παράθυρο Incognito (shift+ctrl+N)
3)Πλέον πολλά πακέτα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό (για χρήστες windows) έχουν ενσωματωμένες δυνατότητες που αυξάνουν την ασφάλεια μας όταν σερφάρουμε στο διαδίκτυο η κάνουμε συναλλαγές μέσω διαδικτύου. Φροντίζουμε να τα ρυθμήσουμε κατάλληλα ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία πριν κάνουμε τις συναλλαγές μας.

4)Επίσης ποτέ δεν πάμε σε κάποιο site όπου θέλουμε να κάνουμε μια χρηματική συναλλαγή ακολουθώντας το link από κάποιο e-mail, site στο διαδίκτυο ή σύνδεσμο στο msn που έστειλε κάποιος φίλος...
Να πληκτρολογούμε πάντα την διεύθυνση του site μέσω από το οποίο θέλουμε να κάνουμε την αγορά μας. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε πιθανά site απομίμησης που σκοπό έχουν να υποκλέψουν τα στοιχεία μας και να μας εξαπατήσουν.

5)Ποτέ δεν κάνουμε συναλλαγές από δημόσια δίκτυα(wi-fi σε καφετέριες, ξενοδοχεία, αεροδρόμια κτλ..) καθώς η πιθανότητα υποκλοπής των στοιχείων μας από εκεί είναι πολύ μεγαλύτερη. Για οικονομικές συναλλαγές να προτιμούμε πάντα την προσωπική μας σύνδεση στο διαδίκτυο που έχουμε στο σπίτι μας η κάποιου έμπιστου προσώπου (συγκενής, φίλος)

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου άποψη για να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στις οικονομικές μας (και όχι μόνο) συναλλαγές. Αξίζει να σημειωθεί πως όσα μέτρα προστασίας και να λάβει κάποιος πάντα υπάρχει η πιθανότητα να εξαπατηθεί. Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να μας εγγυηθεί ότι η συναλλαγή μας είναι 100% ασφαλής....
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων