Καπνιζετε?

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Καπνιζετε ?

Ναι
34
31%
Ναι και θελω να το κοψω
10
9%
Που κ που
5
5%
Οχι αλλα καπνιζα
14
13%
Μονο τρακες κανω :mrgreen:
1
1%
Οχι
44
41%
 
Σύνολο ψήφων : 108

Re: Καπνιζετε?

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 02 Αύγ 2010, 16:03

δυστυχώς τα στατιστικά δεν είναι ακριβής
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2331
Εγγραφή: 13 Φεβ 2009, 02:22
Εκτύπωση

Re: Καπνιζετε?

Δημοσίευσηαπό the_eye » 02 Αύγ 2010, 16:05

@monkgr,sokoban4ever
Συμφωνώ μαζί σας, για το ότι είναι ένας περιορισμός της βούλησης των καπνιστών να κάνουν το "βίτσιο" τους, αλλά δεν μπορείς να περιορίσεις τον καπνό μόνο στον χώρο του καπνιστή. Και αφού ο καπνιστής "εισβάλει" με το καπνό του στο χώρο του μη καπνιστή, αυτός είναι που πρέπει να λάβει τα μέτρα του.

Τώρα γιατί ασχοληθήκανε με τον καπνό και όχι με άλλα θέματα, αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 11723
Εγγραφή: 16 Μαρ 2010, 17:19
Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Re: Καπνιζετε?

Δημοσίευσηαπό dim459 » 03 Αύγ 2010, 01:16

@monkgr
Η περί <<αμερικανιάς>> τοποθέτησή σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Δυστυχώς ζούμε στην εποχή που όσα ατομικά δικαιώματα κατοχυρώθηκαν με αίμα, γίνεται μια κεκαλυμμένη προσπάθεια να περιορισθούν.
Στα πλαίσια μιας κατευθυνόμενης τρομολαγνείας ανεχόμαστε τον αδιανόητο περιορισμό τόσο της ατομικότητάς μας, όσο και της αξιοπρέπειάς μας.
Βρίσκουμε ξαφνικά απόλυτα φυσικό να γεμίζουν το δρόμο με κάμερες, ικανές να παρακολουθούν κάθε σου κίνηση (αλήθεια πόσοι από τους πιθανούς στόχους παρακολούθησης θα προέβαιναν σε ενέργειες κατά του μέσου πολίτη και όχι επιλεκτικά στοχευμένες).
Βρίσκουμε απόλυτα φυσικό να βγάζουμε τα ρούχα και τα παπούτσια μας στα αεροδρόμια, σαν μουσουλμάνοι στο τζαμί, με στόχο ίσως μια μέρα να μας ελέγχουν και την κωλ%$ρυπα, προκειμένου να μην καταλάβουν το αεροπλάνο μας κακοί άραβες αεροπειρατές ή βάλουν βόμβα (σλήθεια γιατί οι κακοί αυτοί άνθρωποι θέλουν να μας σκοτώσουν, λέτε έτσι να τους την έσκασε ένα πρωί που ξύπνησαν).
Βρίσκουμε απόλυτα φυσικό όλες μα ΟΛΕΣ οι απεργίες να κρίνονται από το Πρωτοδικείο καταχρηστικές (αλήθεια καμιά κουφάλα σε αυτόν τον τόπο δεν απεργεί δικαιολογημένα).
Θα μπορούσα να γράψω σελίδες με ανάλογα παραδείγματα, και ειλικρινά η απαγόρευση του καπνίσματος αυτή καθεαυτή είναι το λιγότερο που με απασχολεί (ούτως ή άλλως στην πράξη τη γράψαμε εκεί που έπρεπε).
Αυτό που με ενοχλεί είναι η ευρύτερη λογική μέσα στην οποία αυτή εντάσσεται και ο τρόπος που αυτή πλασάρετσι για να γίνει πιο ευκολοχώνευτή.
Νομίζω πως θα πρέπει να είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι σε ανάλογα θέματα και να πράττουμε ως οφείλουμε σαν πολίτες με δημοκρατική συνείδηση και όχι σαν πρόβατα.
Ξέρετε (και αν δε με απατάει η μάλλον ασθενής μνήμη μου) τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών κατά την τελευταία χρήση ήτσν περί τα 180 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν λοιπόν αποφασίστηκε να πετσοκοπούν οι μισθοί και τα δώρα των μισθωτών, το οποίο είναι μια υπέρμετρη θυσία (και τα δικά μου έσοδα σαν ελεύθερου επαγγελματία, αφού η πελατειακή βάση μου αποτελείται από μισθωτούς), γιατί κατ' αναλογία δε αποφασίσθηκε και η υπέρμετρη φορολόγηση των ως άνω κερδών με ένα συντελεστή στο 70 ή 75%, έτσι ώστε να υπάρξει αντίστοιχη αιματηρή συμβολή στην αντιμετώπιση της όποιας κρίσης.
Λόγω της επίσημης δικαιολογίας ότι κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε το τραπεζικό μας σύστημα και κατ' επέκταση την οικονομία μας ή απλά εκεί δεν έπαιρνε γιατί την άλλη μέρα δε θα ήμασταν κυβέρνηση.
Θα μου πεις ότι από αλλού ξεκίνησε η κουβεντα και αλλού την πας.
Δυστυχώς, όλα τα πράγματα είναι μεταξύ τους τόσο αλληλένδετα, που ακόμη και η πιο <<αθώα>> πρακτική πάντα έχει περαιτέρω προεκτάσεις. Μοναδική ασφαλιστική δικλείδα είναι να χρησιμοποιούμε το κεφάλι μας σα να έχει μέσα εγκέφαλο και όχι σκατά.
Μια καλή αρχή ίσως είναι στο να στεκόμαστε όχι τόσο στο τι ακούσαμε αλλά περισσότερο στο ποιος το είπε και γιατί.
Ίσως τότε να χάσει ακόμα και την αρχική του σημασία και βαρύτητα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX
 
Δημοσιεύσεις: 3784
Εγγραφή: 15 Φεβ 2009, 19:28
Τοποθεσία: Bόρεια Αττική
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων