Πως να διαγραφτείτε από το facebook

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Πως να διαγραφτείτε από το facebook

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 07 Σεπ 2010, 17:07

Πολύ κόσμος μπαίνει στο internet και δυστηχώς αρχίζει το interntet να χάνει την ιδιωτικότητα του
όταν sites όπως το facebook όπου όλο και περισσότερος κόσμος μπαίνει και βγάζει τα σώψυχα του
Το internet με τα nicknames του είναι το internet που όλοι αγαπήσαμε
όχι αυτό το ξενέρωτο που η μόδα λέει να αυτοφακελονώμαστε ...
και ποιός ελέγχει την μόδα... ;

Τα Site αυτά στην ουσία είναι σαν τεράστιοι ιοί που μας κοροϊδεύουν για να μαθαίνουν όλα μας τα προσωπικά δεδομένα
+ φωτογραφείς μαρτυρίες από φίλους και δεν συμμαζεύετε...
όλα αυτά είναι κακά στην καλύτερη περίπτωση για φαινομενικά αθώους
διαφημιστικούς σκοπούς
και στην χειρότερη
ίσως και ο χειρότερος ζωντανός εφιάλτης του ΤΖΟΡΤΖ Όργουελ...

Υπάρχει ένας τρόπος να προστατευτούμε ;
Φυσικά να προσέχουμε ... και να ενημερωνόμαστε

μια καλή αρχή είναι να διαγράψουμε το account μας στο facebook

Ορίστε πως :
http://www.wikihow.com/Permanently-Dele ... ok-Account

Κοιτάξτε και τα παρακάτω links
http://www.bspcn.com/2010/05/04/top-10- ... -facebook/
http://en.onsoftware.com/5-reasons-why- ... k-profile/
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Πως να διαγραφτείτε από το facebook

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 07 Σεπ 2010, 18:33

Ευχαριστούμε για τον οδηγό! :clap: :bow: :thumbup: Προσωπικά, είμαι λίγο-κάπως: "Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω ..." :shock: Η ιστορία είναι ότι έχω facebook ώστε να έχω επαφή με την ομάδα της καρδιάς μου (ΑΟ Βελισσαρίου, ομάδα θρυλική κι όχι ό,τι να 'ναι! :D ) κι ό,τι πληροφορίες μοιράζομαι εκεί τις μοιράζομαι συνειδητά, όπως και στο παρόν φόρουμ ό,τι πληροφορίες μοιράζομαι στο προφίλ μου τις μοιράζομαι συνειδητά. ;) Και δεν βλέπω και που είναι το κακό λίγο-πολύ. Καθαρός ουρανός κλπ. Δεν έχω άγνοια κινδύνου, το αντίθετο ισχύει θα έλεγα. Πάντως, έχουν γίνει και διάφορα: όπως π.χ. μια φωτογραφία που είχε ανεβάσει κάποιος Τσέχος αν θυμάμαι καλά και έχει πουληθεί :?: σε διαφήμιση, αλλά και μια είδηση τώρα τελευταία ότι μέσα από το παιχνίδια του πόκες που έχει το facebook κάποιοι κατάφεραν να υποκλέψουν κωδικούς κλπ. Προς το παρόν, το βλέπω ως αναγκαίο κακό ... λόγω ομάδας και μόνο. Έχει και τα ωραία του το facebook, έχω γνωρίσει αρκετό κόσμο από σπόντα π.χ. κι αν οι "φιλίες" του facebook και στο διαδίκτυο γενικά δεν μπορούν να συγκριθούν με τις φιλίες της πραγματικής ζωής, κάτι είναι κι αυτό ... ;)
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kapatas7 » 07 Σεπ 2010, 22:42

Φίλε μου αρέσει πολύ το θέμα που άνοιξες εδώ....
Καταρχάς δηλώνω πρών facebook-μανης.... Ανέβαζα φωτογραφίες απο διακοπές, απο βόλτες κτλ...παιχνίδια, σχολιασμό σε αναρτήσεις φίλων.....Τα πάντα όλα δηλαδή. Το θέμα όμως είναι πως όταν χαθεί το μέτρο καταλήγουμε να αυτοφακελονώμαστε όπως πολύ σωστά έγραψες! Βάζουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας στην ουσία.....Απο την άλλη, έαν στο facebook δώσεις την αξία που του αρμόζει και η οποία κατα την γνώμη μου είναι απλά για χαβαλέ και ίσως προώθηση καποιας ιστοσελίδας σου τότε και μόνο θα κάνουμε σωστή χρήση. Δεν χρειάζεται να δώσουμε αληθινό όνομα, δεν χρειάζεται να δώσουμε πληροφορίες για την ζωή μας.... Αυτοί οι 2-3 χιλιάδες φίλοι ΜΠΟΡΟΥΝ να κοιμηθούν χωρίς να ξέρουν αν βάλαμε μανιτάρια στην πίτσα μας, ή αν φάγαμε και παγωτό φραουλίτσα πριν δούμε το αγαπημένο μας dvd. Δώστε τρελά nicknames και πάμε να τρελάνουμε το fb!!Ανεβάστε φωτογραφίες απο Linux αντί για το πόσο σφίξατε το μπράτσο σας !! Λευτεριά στην προσωπική μας ζωή! και για να μην παρεξηγηθώ...στην θέση του fb βάζω και όλα τα άλλα παρόμοια διαμαντάκια.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 9.10
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor@3.40│ 4Gib │ GeForce 9500 GT 1024 MB│Ενσωματωμένη κάρτα δικτύου: Atheros AR8131M │ Ενσωματωμένη κάρτα ήχου: VIA VT1828S 8-channel audio. │ Samsung Syncmaster T200
Άβαταρ μέλους
kapatas7
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Σεπ 2010, 02:50

Συμφωνώ χρειάζονται να τρελαθούν αυτοί εκεί στο facebook και στο κάθε facebook
πριν μας τρελάνουν εμάς

Σκέψου ότι μέχρι πρίν από λίγα χρόνια εταιρίες antispam antimalware και antivirus κλπ
προσπαθώντας να δείξουν πόσο σημαντικά είναι τα προϊόντα τους
εξυμνούσαν την ιδιωτικότητα και καταριόντουσαν τα προγράμματα που δεν σέβονται την ιδιωτικότα
εξισώνοντας τα τελευταία με παρανομία και έγκλημα.

Τώρα το facebook κάνει ότι δεν έκανε κανείς ώς τώρα ιός
και διαπράττει ουσιαστικά ένα από τα μεγαλύτερα εγλήματα
της ανθρωπότητας εις βάρος της ιδιωτικότητας μέσω internet .

Όταν κάποια στιγμή έρθει το τέλος του facebookάκια
θα έχει άλλοθι ...
θα λέει μα δεν ήταν υποχρεωτικό.... μόνοι τους έμπεναν οι άνθρωποι και βγάζαν τα σόψυχα τους...
εγώ δεν έφταιγα...
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό woof » 08 Σεπ 2010, 12:37

Το χειρότερο με το facebook είναι ότι σε κάνουν να πιστεύεις ότι διαλέγεις μόνος σου να το χρησιμοποιήσεις (συγνώμη Epirotes αλλά διαφωνώ κάθετα μαζί σου), όπως νομίζεις ότι διαλέγεις εσύ τι θα δεις στη τηλεόραση (lol).
Φυσικά είναι μια τρομερά δυναμική υπηρεσία, καταπληκτική για προώθηση κάποιας διαφημιστικής ή άλλης καμπάνιας - όλοι οι "επώνυμοι" ωφελούνται από τη δημοσιότητα τους, πολλές ομάδες γίνονται γνωστές μέσα από αυτό κλπ κλπ, οπότε να πούμε ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει, είναι ένα βήμα πίσω. Άλλα θα έπρεπε οι χρήστες του να είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι και να ξέρουν τι κάνουν.
Γενικά με το facebook παρατήρησα ότι όλοι αυτοί που μπήκαν στο internet χτες, δεν έχουν ιδέα της αξίας της ιδιωτικότητάς του, πόσο μάλλον δεν ξέρουν πως να τη διαφυλάξουν. Τον πρώτο καιρό που έκανα τσατ (όχι πολύ παλιά, το 2003 περίπου), η μάνα μου ήταν από πάνω να προσέξει με ποιον μιλάω, πάντα με nickname χωρίς να δίνουμε στοιχεία, ή με ψεύτικα, τώρα οι περισσότεροι θεωρούν ότι πρέπει να μας ενημερώσουν όταν πηγαίνουν τουαλέτα. Και όλη αυτή η κατάσταση κρύβει μία τρομερή μιζέρια - το να έχεις ανάγκη να ανεβάζεις φωτογραφίες για να δείξεις που πήγες διακοπές και πόσο καλά πέρασες.

Όσο για τα επιχειρήματα εναντίων της υπηρεσίας, όλοι έχουμε πχ ακούσει για κάποιον που έκλεψαν όταν δήλωσε ότι πήγε διακοπές, ή είναι πλέον κοινός τόπος ότι σε συμμετέχεις άθελά σου σε πολλές άτυπες δημοσκοπήσεις κλπ. Αλλά τους περισσότερους χρήστες δε νομίζω ότι τους αγγίζουν αυτά, πόσο μάλλον το σημαντικότερο που είπε και ο sokoban4ever, ότι φτάνουμε στον εφιάλτη του Όργουελ, θα γνωρίζουν κάθε στιγμή που είσαι και τι κάνεις.

Για το diaspora τι πιστεύεται; Προωθείται ως open source και ότι σέβεται την ιδιωτικότητά σου, αλλά ο χρήστης που θα μπει, θα το έχει σαν υποκατάστατο facebook. Δηλαδή δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι η ασφάλεια τόσο, όσο η λογική αυτή καθ' αυτή που σε θέλει να δίνεις τα στοιχεία σου. Άλλωστε, αν δε γράψεις το αληθινό σου όνομα στο facebook η υπηρεσία είναι άχρηστη, πως θα σε βρουν οι φίλοι σου;

Να δηλώσω ότι δεν είχα ποτέ λογαριασμό facebook (τις συνομιλίες μου παλιότερα μέσω IRC, τώρα μόνο msn). Και δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι αν έφτιαχνα θα κόλλαγα σε αυτόν - είμαι απλά άνθρωπος. Και πιστέψτε με, είναι μεγάλος πειρασμός το να "κρυφοκοιτάξεις" στις ζωές όλων όσων συνάντησες κάποια στιγμή της ζωής του.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Βασικές αρχές μόνο ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
woof
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Σεπ 2010, 16:20

έγραψε:...
Γενικά με το facebook παρατήρησα ότι όλοι αυτοί που μπήκαν στο internet χτες, δεν έχουν ιδέα της αξίας της ιδιωτικότητάς του, πόσο μάλλον δεν ξέρουν πως να τη διαφυλάξουν....
πάντα με nickname χωρίς να δίνουμε στοιχεία, ή με ψεύτικα, τώρα οι περισσότεροι θεωρούν ότι πρέπει να μας ενημερώσουν όταν πηγαίνουν τουαλέτα. Και όλη αυτή η κατάσταση κρύβει μία τρομερή μιζέρια - το να έχεις ανάγκη να ανεβάζεις φωτογραφίες για να δείξεις που πήγες διακοπές και πόσο καλά πέρασες.
...

Ωραίος φίλε
άκουσε να δεις τι έχω πάθει (και το έχουν πάθει πολλοί )
κάθε 1 -2 μήνες εδώ και σχεδόν ένα χρόνο το facebook μου στέλνει στο yahoo mail μου προσκλήσεις
σε e-mail να πάρω μέρος στο facebook παραθέτοντας μου links με accounts φίλων και συγγενών μου στο facebook
που ότου που το ήξερα ότι έχουν account .
Εγώ account στο facebook δεν έχω ούτε κάν έχω γραφτεί .
Απλά παλιότερα με το yahoo mail μου είχα ένα account στο myspace και στο hi5 ...

επίσης ούτε μου έχει κάνει κανείς πρόσκληση για να μπω στο facebook γιατί το γνωρίζουν ότι δεν θέλω account εκεί πέρα
όμως ουσιαστικά το facebook και η yahoo συνεργάστηκαν και έτσι χωρίς την συγκατάθεση μου και χωρίς να
είμαι μέλος στο facebook το yahoo δείχνει φανερά(στεγνά και απροκάλυπτα) ότι έχει δώσει τα δεδομένα μου ( ποιους έχω φίλους και γνωστούς στο facebook.)
και πολύ φοβάμαι και το gmail πρέπει να εμπλέκεται διότι πρόσφατα μου είρθε e-mail από το facebook που περιείχε 2 επαφές
από το gmail μου
Αυτό που κάνουν είναι ανήθικο και παράνομο και αν μην υπάρχει νόμος να το προσδιορίζει λέξη προς λέξη
πηγάζει από το φυσικό δίκαιο!!!
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε όσους δεν έχουν facebook να τους ενοχλούν αποκαλύπτοντας τους προκλητικά
ότι κατέχουν προσωπικά τους δεδομένα
και εδώ φυσικά η ευθύνη πάει σε yahoo και google....

Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 08 Σεπ 2010, 16:30

Η Yahoo εχει τη φημη οτι ειναι απο τις πιο ξετσιπωτες εταιρειες σε θεματα μεταχειρησης των χρηστων της. Παλιοτερα, με το Yahoo Toolbar ειχε γινει μεγαλος ντορος, μπορω να πω οτι ορισμενοι το ειχαν χαρακτηρισει 'ατυπο ιο'. Προ πολλων ετων στα παραθυρα ειχα βαλει ενα yahoo e-mail και ειδα κι επαθα να το ξεφορτωθω. Απομειναρια του (process) ξηλωσα ακομα και φετος τον Ιουλιο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό woof » 08 Σεπ 2010, 17:57

sokoban4ever αυτό που αναφέρεις για τα mail δεν το ήξερα, είναι κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητας των χρηστών αυτών των υπηρεσιών! Αυτό είναι χειροπιαστό παράδειγμα σχετικά με το πόσο σέβονται το απόρρητό σου (πέρα από τη παρενόχληση που σου κάνουν - καθαρό spam από εταιρίες κολοσσούς! ). Υπάρχει θεσμικό κενό στο ζήτημα αυτό; Γιατί δεν έχει πλέον να κάνει με το πόσο συνειδητοποιημένοι είναι οι χρήστες των υπηρεσιών.

Θυμάμαι όταν άνοιξε το google wave τον ντόρο που έγινε επειδή προστέθηκαν στης επαφές του wave αυτόματα όσοι ήταν στις επαφές στο email σου! Σε αυτό που αναφέρεις δεν έχει γίνει θέμα-παράπονα;

ΥΓ: Σχετικά με αυτό που έλεγα πριν, πολλοί φίλοι και γνωστοί μου που φτιάχνουν e-mail νομίζουν ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να βάλλουν το πραγματικό τους όνομα! Ότι αλλιώς δηλαδή θα είναι παράνομο. Δεν αμφιβάλλω φυσικά ότι θα γίνει παράνομο κάποια στιγμή, απλώς το αναφέρω ως παράδειγμα στο κατά πόσο ελλιπής είναι η ενημέρωση των ανθρώπων σχετικά με το διαδίκτυο, αλλά και πόση τυφλή εμπιστοσύνη υπάρχει ως προς αυτό.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Βασικές αρχές μόνο ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
woof
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 08 Σεπ 2010, 19:09

Σχετικό με το θέμα της συζήτησης...
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a ... 010_354101