Την αποψη σας...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Την αποψη σας...

Δημοσίευσηαπό mercu » 13 Σεπ 2010, 17:47

Καλησπερα. Ενας φιλος μου μιλησε για την διαχειρηση ΒΔ της Οracle 10g και οντως φαινεται ενδιαφερον. Εγω εχω τελειωσει τει λογιστικης και σκεφτομαι να συνδιασω τα οικονομικα με εξειδικευμενες γνωσεις πανω σ αυτο το προγραμμα. Μου ειπε οτι ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη σε βασεις δεδομενων κι οτι την χρησιμοποιουν μεγαλες εταιρειες. Ισχυει αυτο; Εψαξα και βρηκα ενα σεμιναριο που κραταει 32 ωρες,κοστος 550 ευρω χωρις ομως να δινεις εξετασεις παιρνοντας καποιο πιστοποιητικο επιτυχιας. Απλα σου δινουν πιστοποιητικο παρακολουθησεις μαθηματων. Κι ετσι, αναρωτιεμαι αν τελικα αξιζει. Θα με βοηθησει στο να βρω δουλεια; Ξερω οτι για δουλεια ειναι απαραιτητο το να εχεις ECDL κι εγω δεν το εχω παρει , αλλα το να εχεις γνωσεις πανω σ αυτην την ΒΔ νομιζω οτι ειναι πιο ξεχωριστο απο το ECDL. Τι προτεινετε; να κανω το σεμιναριο , να παω για ECDL αφου ολοι αυτο ζητανε ; μηπως εχετε καποια αλλη εναλλακτικη λυση; :D
mercu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Την αποψη σας...

Δημοσίευσηαπό evolgen » 13 Σεπ 2010, 17:52

Το ECDL θέλει ανανέωση ανά 3-4 χρόνια. Η γνώμη μου είναι να δώσεις το Cambridge ΙΤ που είναι αντίστοιχο του ECDL, αναγνωρισμένο και στο δημόσιο και δε θέλει ανανέωση. Αν σου περισσεύουν χρήματα, εγώ θα έλεγα να κάνεις και το σεμινάριο. Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα.

*takes out shield*
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 13 Σεπ 2010, 21:09

Μια και εισαι αποφοιτος ΤΕΙ κοιταξε μηπως εχεις πανω απο 4 - 5 μαθηματα υπολογιστων και παρε απο εκει διπλωμα χρησης υπολογιστη!!!Αν μπορεις να κανεις το σεμιναριο κανε το ειναι παρα πολυ καλο και ισως λογο επαγγελματος σου χρειαστει...
Λειτουργικό: Ubuntu 11.04
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Kανονικό Προγραμματισμός: Μέτριος Αγγλικά: Καλά
Desktop:CPU:Core 2 Duo 2.00 M/B:Asus P5B Memory:3 GB DDR2 Γραφικά:ATI Radeon HD 5450 Series

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mercu » 14 Σεπ 2010, 00:22

Εσεις τι εχετε ακουσει για την συγκεκριμενη βαση δεδομενων; Θετικα σχολια;
Αξιζει και μπορεις να τα συνδιασεις με λογιστικα;

το σεμιναριο ειναι αυτο. Τους πηρα τηλεφωνο , αλλα δεν δινεις στο τελος καποιες εξετασεις ετσι ωστε να παρεις καποιο πιστοποιητικο . Απλα σου δινουν ενα χαρτι που αποδεικνυει οτι παρακολουθησες τα μαθηματα. Η απλη παρακολουθηση μετραει για το βιογραφικο ή μηπως οι εργοδοτες τις παραβλεπουν τις παρακολουθησεις και προτιμουν χαρτια τα οποια εχουν αποκτηθει εξετασεις με επιτυχια;
mercu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mercu » 14 Σεπ 2010, 00:23

mercu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 14 Σεπ 2010, 07:58

Για επιμορφωση σε προϊοντα Oracle, πας στην ...Oracle!

http://www.oracle.com/global/gr/education/index.html

Mπες στο site και κοιταξε και για πιστοποιηση και για το τι ταιριαζει στην ειδικοτητα σου!

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 14 Σεπ 2010, 10:44

mercu έγραψε:Εσεις τι εχετε ακουσει για την συγκεκριμενη βαση δεδομενων; Θετικα σχολια;

Όταν μιλάμε για db στην Ευρώπη μιλάμε για oracle ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mercu » 14 Σεπ 2010, 17:26

Απλα σκεφτομασταν μερικα ατομα για το μελλον να ανοιξουμε μια εταιρεια μηχανογραφησης..IT services κι ο καθενας στον τομεα του.Αλλος δικτυας ,αλλος προγραμματιστης , αλλος στις ΒΔ. Προσπαθω να βρω τροπους να παντρεψω τα οικονομικα με τον υπολογιστη,δηλαδη με προγραμματα στους η/υ που εχουν αναγκη διαφορες εταιρειες ..οχι μονο μικρες αλλα και μεγαλες
mercu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων