Φύλλο εργασίας

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Φύλλο εργασίας

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 17 Σεπ 2010, 20:46

Στο σχολειο μας εδωσαν το παρακατω φυλλαδιο για να το συνπληρωσουμε και ελεγε: (υπογραμμισμένο =το τυπωμενο κειμενο, μη υπογραμμισμένο & bold =εκει που συπμληρωσα)

Θεματική Πρόταση: Ένας Υπολογιστής καταστρέφεται τόσο εύκολα όσο και το δάσος.

Κύριο Μερος: Όπως η φωτια που εξαπλώνεται μέσα στο δάσος και κατακαίει τα πάντα ετσι και ο ιος, οταν προσβάλει ενα Η/Υ (συνεχεισε).. μόνο στα Windows, υπάρχουν και αλλα Λειτουργικά Συστήματα ανώτερά απο τα windows που η λεξη "ιος" ειναι άγνωστη. Το γνωστό LINUX είναι ενα Λειτουργικό σύστημα σαν τα windows απλα ακριβός αντίθετα. Αν μιλάμε για Windows ναι υπάρχουν. Ειναι τοσο κακοσχεδιασμενα που ο ιος μπορεί να το κάνει οτι θέλει!

Κατακλείδα: Προσοχή λοιπόν απο τους ιους, γιαυτο "αντιβιοτικό" ή αλιος antivirus διαφορετικά ο Η/Υ κινδυνεύει άμεσα. (συμπληρώνω εγω εδω χωρις να μου το ζητήσει φυσικά.. ) όταν έχετε windows και μονό.

Δηλαδή ένας άνθρωπος στην περίπτωση η καθηγήτρια μου θεωρούν δεδομένο τα windows σαν τον Η/Υ!! αλλά τους τα είπα καλά.. το έδωσα το φύλλο πίσω περιμένω να δω τι θα μου πει!!
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Φύλλο εργασίας

Δημοσίευσηαπό c7p » 17 Σεπ 2010, 21:27

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι ταυτίζουν τον υπολογιστή με τα windows είναι γνωστό, έτσι μάθανε καιρός για ενημέρωση λοιπόν ;). Καλά έκανες και άρπαξες την ευκαιρία να ενημερώσεις την τάξη σχετικά με το linux.
Όσον αφορά την κύρια πρόταση νομίζω πως πρόκειται για παραπληροφόρηση (φυσικά μη ηθελημένη).
Εκεί που λες για τα λειτουργικά συστήματα που είναι ανώτερα από τα windows (ως προς τι ; ) και αναφέρεις και το linux, προσωπικά πιστεύω πως γενικά δεν υπάρχουν ανώτερα λ/σ (αν συγκρίνουμε τα κύρια λ/σ δηλ. το linux, τα windows και τα mac os). Ανώτερο είναι το linux για σένα και για μένα (δηλ. προσωπική είναι προσωπική μας προτίμηση) επειδή ταιριάζει στις ανάγκες μας και ... το γουστάρουμε ;)

έγραψε:Ειναι τοσο κακοσχεδιασμενα που ο ιος μπορεί να το κάνει οτι θέλει!

Και αυτό είναι μεγάλη γενικότητα, στις τελευταίες εκδόσεις windows έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ασφάλεια του συστήματος. Αν πας και τρέξεις ένα εκτελέσιμο θα ζητήσει εξουσιοδότηση απο το χρήστη για να τρέξει το πρόγραμμα/ιός κτλ. Αν εξουσιοδοτήσεις τον ιό ... όσο καλοσχεδιασμένο και να είναι το σύστημα, ο ιός θα κάνει τη δουλειά του. Όπως και στο linux άλλωστε, αν φτιάξω και εγώ έναν ιό (π.χ sudo rm -rf /) και στο στείλω και δώσεις τον κωδικό σου για να τρέξεις το αρχείο ... τη να σου κάνει η ασφάλεια του linux...
Τα έχουν πει και άλλοι στο φόρουμ, το σύστημα linux είναι πιο ασφαλές γιατί
1) δεν ξαναγκάζεσαι να κατεβάσεις προγράμματα άνγωστης προέλευσης (σχεδόν ό,τι θες το βρίσκεις στα αποθετήρια)
2) δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς cracks (όπου τα μισά είναι ιοί) για να τρέξεις πειρατικά προγράμματα, ελεύθερο λογισμικό χρησιμοποιούμε ;)
3) χρησιμοποιεί το έξυπνο σύστημα των usergroups και των δικαιωμάτων τους

Τα ανέφερα απλώς για να μην γίνεται παραπληροφόρηση και το τονίζω για να μην παρεξηγηθώ (:P) μη εσκεμμένη. Αν έχω κάπου λάθος διορθώστε με :).
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 17 Σεπ 2010, 21:49

Η καθηγήτρια δεν ανέφερε πουθενά τα windows. Εμείς έχουμε συσχετίσει τους ιούς με τα windows. Η προσβολή ενός συστήματος είναι αποτέλεσμα 3 πραγμάτων. Των ιών out in the wild, του λειτουργικού συστήματος, και της χρήσης που γίνεται.

Δεν υπάρχει σύστημα χωρίς vulnerabilities.Είτε από την πλευρά του συστήματος είτε από την πλευρά του χρήστη. Αν δεν ίσχυε αυτό ο Richard Stallman δεν θα συνδεόταν στο ίντερνετ μόνο από το ίντερνετ καφέ. Για να το κάνει ένας από τους καλύτερους χάκερ του κόσμου κάτι θα ξέρει..
Spoiler: show
If you think you understand quantum theory, you don't understand quantum theory
Richard Feynman
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 17 Σεπ 2010, 21:56

οκ ρε παιδιά για την πλάκα το έβαλα =]
και η καθηγήτρια και οι συμμαθητές μου τους υποχρέωσαν na xrhsimopioyn τα windows!!
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Σεπ 2010, 02:28

M.Jackson έγραψε:οκ ρε παιδιά για την πλάκα το έβαλα =]
και η καθηγήτρια και οι συμμαθητές μου τους υποχρέωσαν na xrhsimopioyn τα windows!!

Επειδή δεν τους είπε κανείς ότι υπάρχει και κάτι άλλο , μπορείς να το κάνεις εσύ .
Ζήτησε να κάνεις μία εργασία περί του θέματος , μία παρουσίαση ( σε Open Office εννοείτε :clap: :clap: :clap: )
Και μετά και αυτή και συμμαθητές σου θα μάθουν ότι υπάρχει και κάτι άλλο , και κυρίως ότι υπάρχει και ΕΛ/ΛΑΚ εφαρμογές που είναι Ελεύθερα .
Μπορεί να πάρεις και κανένα βαθμό παραπάνω για το θέμα . :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων