Πρώτα από όλα, όλες οι διανομές έχουν έναν πυρήνα,πολλές φορές με μικροεπεμβάσεις από την κάθε διανομή, τον πυρήνα linux. Επιπλέον το GNOME παρέχεται σχεδόν σε όλες τις μεγάλες διανομές, αυτό δε σημαίνει πως όλες οι διανομές είναι ίδιες.
Στην ουσία το Mint βασίζεται στο ubuntu υπό την έννοια ότι είναι συμβατό με τα πακέτα του, καθώς χρησιμοποιούν τα ίδια αποθετήρια, με κάποια επιπλέον στο mint που μπορείς όμως να τα προσθέσεις στο ubuntu, και τον ίδιο διαχειριστή πακέτων(apt). Σε αυτό που διαφέρουν κυρίως είναι πως επειδή το mint είναι ευρωπαϊκή διανομή μπορεί να παρέχει πατενταρισμένο λογισμικό που το ubuntu δεν μπορεί εξ' αρχής. Επιπλέον, έχει ένα δικό του gui για εγκατάσταση πακέτων, έχει κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις (mintmenu κλπ) και προσφέρει μια διαφορετική ποικιλία προεπιλεγμένων προγραμμάτων από το ubuntu.
Στο βάθος τους όμως είναι σχεδόν ίδιες διανομές και ό,τι ισχύει για τη μια ισχύει και για την άλλη, καθώς ο βασικός κορμός τους είναι ίδιος αφού ουσιαστικά το mint παίρνει το ubuntu και το προσαρμόζει στο γούστο του.
Βέβαια τελευταία υπάρχουν νέες εξελίξεις καθώς δημιουργήθηκε μια νέα έκδοση mint βασισμένη όχι στο ubuntu αλλά στο debian testing, δες εδώ-->
http://www.linuxmint.com/blog/?p=1527Off topic:Καλαματιανός; στείλε μου κανά pm να τα πούμε δεν ξέρω ούτε έναν λινουξά από τον τόπο μου!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛Arch 64bit@Compal Fl90
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ RAM 2GB │ NVIDIA 8600GT │ 4965 │ Bluetooth │ HD Audio │ TFT 15.4"