Κύκλωμα παιδόφιλων στα χέρια της Αστυνομίας

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Κύκλωμα παιδόφιλων στα χέρια της Αστυνομίας

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 14 Οκτ 2010, 17:00

Εικόνα
έγραψε:Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδόφιλων κατάφερε να εξαρθρώσει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα» εδώ και ένα χρόνο είχαν πληροφορίες για τους παιδόφιλους και γι’ αυτό άρχισαν να ερευνούν τις πληροφορίες που διέθεταν. Συνολικά σχημάτισαν δικογραφίες για 177 άτομα. Συνέλαβαν 18 άτομα (16 Έλληνες και δύο αλλοδαπούς) στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Οι έρευνες έγιναν σε τουλάχιστον δεκαεπτά πόλεις της Ελλάδας (Πρέβεζα, Αθήνα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Πάτρα, Αίγιο, Καλαμάτα, Κρήτη, Γαλαξίδι, Λιβαδειά, Σέρρες, Τρίκαλα, Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη,. Λάρισα, Ρόδο) ενώ το υλικό που βρέθηκε στους υπολογιστές των κατηγορουμένων, όπως επιβεβαιώνουν αστυνομικές πηγές, είναι ιδιαίτερα σκληρό.
Και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως είχαν κατεβάσει πορνογραφικό υλικό 361 άτομα και η Αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία για τη συμμετοχή των 177. Η έρευνα, στην οποία πήραν μέρος ευρωπαϊκές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διεξήχθη σε συνολικά 170 χώρες.

Από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν τριακόσιοι οκτώ (308) σκληροί δίσκοι Η/Υ, τριάντα εννέα(39)φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVDσυνολικής χωρητικότητας 211.000 GB (211-ΤΒ) τα οποία διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Διαπιστώθηκε κατά την διενέργεια των ερευνών ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες ενώ απουσίαζαν από την οικία τους είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων(PeertoPeer(P2P) FileSharingPrograms) και
κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Σε συνεργασίαμε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με την Εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. Pαϊκου Ελένηςδιενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής 72 κατ’ οίκον έρευνες με αντίστοιχους Εισαγγελικούς Λειτουργούς, όπου
σχεδόν στο σύνολο τους η είσοδος στις οικίες πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα.

Πηγη : http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5 ... stunomias/

Επιπλεον μπορειτε να δειτε και μια σελιδα του facebook, που εχει και τα ονομα εδω http://www.facebook.com/pages/E-LISTA-T ... 3152041671
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Re: Κύκλωμα παιδόφιλων στα χέρια της Αστυνομίας

Δημοσίευσηαπό monkgr » 15 Οκτ 2010, 11:37

Ντροπὴ καὶ αἶσχος γιὰ τὴ δημοσιοποίηση ὀνομάτων ἀνθρώπων ποὺ δὲν ἔχουν δικαστεῖ καὶ καταδικαστεῖ - ἰδιαίτερα σὲ ἕναν κυβερνοχῶρο ποὺ ἔχει ὅλα τὰ ἐχέγγυα γιὰ τὴ βέβαιη παραβίαση κάθε εἴδους ἰδιωτικότητας.
Καὶ κατ' ἀρχήν: παιδόφιλος εἶναι ἐκεῖνος ποὺ προβαίνει σὲ ἔργῳ γενετήσια προσβολὴ τοῦ ἀνηλίκου. Ἐν προκειμένῳ, ἐφ' ὅσον μιλᾶμε γιὰ χρῆστες torrent, ποὺ κάνουν μόνο διακίνηση (καὶ αὐτὴ πιστεύω εἶναι ἡ πλειονότητα τῶν συλληφθέντων), μιλᾶμε ἁπλῶς γιὰ «ματάκηδες», «μπανιστηρτζῆδες» κ.λπ.
Ἡ ταύτισή τους μὲ τοὺς πραγματικοὺς παιδόφιλους εἶναι πολὺ κοντὰ στὴν τηλεοπτικὴ βαρβαρότητα ποὺ μᾶς ἔχει κατακλύσει.
Καὶ αὐτὸ φαίνεται ἀπὸ τὰ πρῶτα σχόλια ποὺ διάβασα στὴ διεύθυνση ποὺ παραπέμπει τὸ topic (Θέλουν κρέμασμα κ.λπ.).
Μάλλον φωνὴ ὑπεράσπισής τους πρέπει νὰ ὑψώσουμε ἀπὸ ἐδῶ μέσα, παρὰ ἄλλης μίας καταδίκης ἀπὸ λαοδικεῖα...
Χώρια ποὺ βρῆκαν πάλι τὴν εὐκαιρία τὰ γνωστὰ κοράκια νὰ ταυτίσουν τὰ (σύμφωνοι, κατακριτέα, ἀλλὰ ὄχι κι ἔτσι!) φαινόμενα αὐτὰ μὲ ὁλόκληρο τὸ Internet ποὺ «ἀποτελεῖ ἀπειλὴ γιὰ τὰ παιδιά μας»...
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Κύκλωμα παιδόφιλων στα χέρια της Αστυνομίας

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 15 Οκτ 2010, 12:13

Χμμ!... Το κοιταξα χθες το topic λιγο πιο εκτεταμενα. Ο λογος ηταν οτι ενα απο τα ονοματα, ειναι γονος συγγενους φιλικης μας οικογενειας, (η μητερα μου τους ξερει πανω απο 70 χρονια...). Οταν πηρα την μητερα μου να το επιβεβαιωσω, μου απαντησε οτι και προ διετιας ειχε συλληφθει για την ιδια κατηγορια (διακινηση παιδικου πορνογραφικου υλικου στο Internet).

Η εν λογω οικογενεια, ειναι μια απο τις σωστοτερες οικογενειες που εχω γνωρισει, και, δεν εχω αμφιβολια, οτι και η οικογενεια του ξαδελφου τους της οποιας γιος ειναι ο εν λογω ανθρωπος (δεν προκειται να πω κυριος), ειναι εξ ισου καλη. Πως εγινε ετσι το παιδι τους ειναι να απορεις...

Επειδη μου κεντριστηκε το ενδιαφερον, εκανα ενα γρηγορο Googlισμα και θελω να συζητησω τα εξης:

α) Στις περισσοτερες ιστοσελιδες δινονται δυο λιστες:

1) Λιστα κατηγορουμενων για παιδοφιλια

2) Λιστα κατοχων/διακινητων παιδικου πορνογραφικου υλικου

Διακριτες λιστες.

β) Οι ιστοσελιδες δηλωνουν οτι επιτρεπεται η δημοσιευση των ονοματων

έγραψε:Ακόμα μία φορά ενεργοποιήθηκε χθες με εντολή της εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου και του εισαγγελέα Πειραιά η διάταξη του νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων που κατηγορούνται για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Πηγη: http://www.madata.gr/24/26/30492.html

Δεν εχω ψαξει ποιος ειναι ο νομος και ποτε ψηφιστηκε.

Εδω σηκωνει μεγαλη κουβεντα για το αν ειναι σωστο, συνταγματικο, ωφελιμο να δημοσιοποιουνται ονοματα ανθρωπων που κατηγορουνται αλλα δεν εχουν καταδικαστει. Προσωπικη μου γνωμη ειναι πως δεν πρεπει, αλλα δεν ειμαι και νομικος. Ισως καποιος απο το φορουμ που ειναι να μας διαφωτισει...

γ) Διαβασα επισης, οτι η κυβερνητικη αποψη ειναι οτι για το εγκλημα της αγορας/διακινησης παιδικης πορνογραφιας, οι εγκληματιες θεωρουνται συνεργοι των βιαστων ανηλικων που δημιουργουν το υλικο. Παλι προσωπικη μου γνωμη... ναι, ειναι συνεργοι! Τα λεφτα τους ειναι αυτα που συντηρουν αυτο το εγκλημα. Αν αυτο στεκει νομικα... δεν ξερω... λογικα και ηθικα ομως, παντα κατα την προσωπικη μου γνωμη, ειναι αδιαμφισβητητο.

Οσοι ειμαστε γονεις και τα παιδια μας ειναι μικρα, ζουμε με την αγωνια και τον συναισθηματικο φορτο του να μην πεσουν τα παιδια μας θυματα τετοιων αρπακτικων.

Οι κραυγες των ΜΜΕ/παραθυρατζηδων/Ιντερνετομαχων, με αφηνουν παγερα αδιαφορο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων