Πάω να υπηρετήσω την μαμά πατρίδα

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Πάω να υπηρετήσω την μαμά πατρίδα

Δημοσίευσηαπό pros » 27 Οκτ 2010, 00:06

s.dalas έγραψε:Όσο για τα αλεξίπτωτα, στο κέντρο που θα είσαι θα έρθουν για περισυλλογή και άλλα σώματα (εθνοφρουρά (τσολίαδες) , στρατονομία, ειδικές δυνάμεις , σώματα μουσικών κ.α). Τότε θα πρέπει να δηλώσεις για να πας στα αλεξίπτωτα.

Έτσι είναι πράγματι, θυμήθηκα την ανάλογη κατάσταση στο κέντρο μηχανικού στο Ναύπλιο,
όπου ζητούσαν εθελοντές για το ΤΕΝΞ (τάγμα εκκαθαρίσεως ναρκοπεδίων ξηράς), με κίνητρο μειωμένη και αμειβόμενη θητεία.
Φυσικά πολλοί έδειξαν ενδιαφέρον, μια και η διετής θητεία δεν ήταν μικρό πράγμα!
Πολύ λίγοι όμως παρακολούθησαν ως το τέλος την παρουσίαση της μονάδας που έκανε ο μονόχειρας αξιωματικός...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 27 Οκτ 2010, 00:07

@ kon_nos: Άντε και καλός πολίτης! :thumbup:

Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 27 Οκτ 2010, 00:19

Off topic:
pros έγραψε: Έτσι είναι πράγματι, θυμήθηκα την ανάλογη κατάσταση στο κέντρο μηχανικού στο Ναύπλιο,
όπου ζητούσαν εθελοντές για το ΤΕΝΞ (τάγμα εκκαθαρίσεως ναρκοπεδίων ξηράς), με κίνητρο μειωμένη και αμειβόμενη θητεία.
Φυσικά πολλοί έδειξαν ενδιαφέρον, μια και η διετής θητεία δεν ήταν μικρό πράγμα!
Πολύ λίγοι όμως παρακολούθησαν ως το τέλος την παρουσίαση της μονάδας που έκανε ο μονόχειρας αξιωματικός...

Το κρίσιμο στοιχείο το φύλαξες για το τέλος, ε;
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 27 Οκτ 2010, 00:24

pros έγραψε:όπου ζητούσαν εθελοντές για το ΤΕΝΞ (τάγμα εκκαθαρίσεως ναρκοπεδίων ξηράς)

δεν υπάρχει αυτό πια... τουλάχιστον όχι για τους φαντάρους. τώρα αν υπάρχει για τους μονιμάδες δεν το ξέρω και δεν το άκουσα ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας μου.
όσο για τη διετή θητεία... (κάπου τόσο έκανε και ο πατέρας μου ;) )
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 27 Οκτ 2010, 00:45

Off topic:
http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/tenks.asp
έγραψε:H επιλογή στα Τ.Ε.Ν.Ξ. γίνεται σε απόλυτα εθελοντική βάση από το Κ.Ε.ΜΧ. και μάλιστα χρειάζεται "βύσμα"! Σε κάθε σειρά παίρνουν λιγότερους από 20 στρατιώτες και επειδή οι εθελοντές είναι συχνά περισσότεροι (στη σειρά μου ήταν ακριβώς 45), απαιτείται και κάποιου είδους "γνωριμία". Από τα λόγια του Ταγματάρχη που ήρθε για να μας ενημερώσει συγκράτησα τα εξής:

Φαίνεται ότι δεν στέλνουν πλέον τον μονόχειρα...

s.dalas έγραψε:όσο για τη διετή θητεία...

Και μεγάλος πήγα στον στρατό, και από τους τελευταίους που υπηρέτησαν μεγάλη θητεία ήμουν!
Η υπόνοια ότι είμαι σε ώριμη ηλικία, με αφήνει παγερά αδιάφορο! :)
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 27 Οκτ 2010, 00:49

Off topic:
pros έγραψε:Και μεγάλος πήγα στον στρατό, και από τους τελευταίους που υπηρέτησαν μεγάλη θητεία ήμουν!
Η υπόνοια ότι είμαι σε ώριμη ηλικία, με αφήνει παγερά αδιάφορο! :)

Εννοείται οτι πάντα μιλάω καλοπροαίρετα!! Αν κάτι σε έθιξε ζητώ ειλικρινά συγγνώμη :!:
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 27 Οκτ 2010, 01:03

Off topic:
s.dalas έγραψε:Εννοείται οτι πάντα μιλάω καλοπροαίρετα!! Αν κάτι σε έθιξε ζητώ ειλικρινά συγγνώμη :!:

Ελπίζω μόνο, να μην με πήρες στα σοβαρά! :)
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 27 Οκτ 2010, 01:08

Off topic:
pros έγραψε:Ελπίζω μόνο, να μην με πήρες στα σοβαρά! :)

Αυτό το απρόσωπο μέσο πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει παρερμηνεία των λέξεων αφού λείπει η εκφραστικότητα του πομπού.
Αλλά απο οτι βλέπω κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος...
Μη μου πεις οτι τρέχεις και Ubuntu !!! :shock:
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 27 Οκτ 2010, 11:59

@PaNick
Μες στο μυαλό μου είσαι. Ακριβώς αυτό σκέφτομαι. Το θέμα μου είναι αν θα περάσω, γιατί πολλά ακούγονται. Αυτό που έχω ακούσει είναι πως επειδή παίρνουν σταθερό αριθμό αλεξιπτωτιστών, αρκετές φορές μπαίνουν αυτοί που έχουν βύσμα και όχι αυτοί που περνάνε τα αθλήματα.
Και όσον αφορά τα αθλήματα οι απόψεις διίστανται. Φίλος μου που πέρασε εκπαίδευση στο Πεύκο για Ειδικές Δυνάμεις (όχι αλεξιπτωτιστές), μου λέει πως έχουν 50 πους άπς, 100 μ. στα 16 δευτ., και 1 μίλι σε 6 λεπτά αλλά το τελευταίο δεν το θυμόταν σωστά. Τα δύο πρώτα τα έχω. Όσο για το 1 μίλι σε 6, ούτε σε 8 δεν το βγάζω :P

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά. Ήσασταν πιο ενημερωμένοι και από σχετικά φόρουμ :clap:

Όσο για το ΥΕΑ..... μάλλον θα μείνει ως μια απλή ετικέτα στο Σημείωμα Κατάταξης :P
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaNick » 27 Οκτ 2010, 12:18

Άμα γουστάρεις θα περάσεις αέρα. Μην αφήσεις κανένα να σε απογοητεύσει με τις πίπες που θα σου πει. Νύχτα, σκοινάκια με χιόνια στη Νάουσα άλλοι θα τρέμουν ακούγοντάς το και για σένα θα ΄ναι παρέα με φίλους στο βουνό!

Το ΚΕΕΔ δεν έχει τπτ ιδιαίτερο. Το μόνο που μπορεί να σε κωλώσει είναι το αν έχεις υψοφοβία κι αυτό θα το μάθεις όταν θα σ΄ ανεβάσουν στον Πύργο στο κέντρο εκπαίδευσης των αλεξιπτωτιστών πια.
PaNick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων