Ο λόγος που αρχίζω να λατρεύω το linux - ubuntu

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ο λόγος που αρχίζω να λατρεύω το linux - ubuntu

Δημοσίευσηαπό Vamire » 09 Μαρ 2011, 20:42

Παιδιά ας μείνει καθαρό το topic μπορείτε να ανοίξετε τόπικ για το τι δεν σας αρέσει.
Ίσως ποστάρω και εγώ κάποια στιγμή εκεί.
Φιλικά :)
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια - καλά
Λειτουργικό : ubuntu 12.04 64bit
Προδιαγραφές ⇛ │ Laptop: Acer v3 571G │CPU: 5-2450M │RAM: 4GB DDR3 1333mhz │GPU Intel HD 3000 onboard & geforce GT630m │
Άβαταρ μέλους
Vamire
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ApostolosZouk » 16 Μαρ 2011, 21:42

Να λοιπόν ένα θέμα που σκεφτόμουν να ανοίξω, αλλά το έκανε άλλος για εμένα. Λοιπόν θα σας πω και την δική μου ιστορία ... Εδώ και χρόνια έχω αποχωρήσει από τον κύκλο τον games-gamers αυτό που έψαχνα-ω και προσπαθούσα-ω είναι να έχω ένα σταθερό και λειτουργικό σύστημα που θα μου λύνει τα χέρια και δεν θα κάνει την ζωή μου δυσκολότερη αλλά ευκολότερη( γι αυτό δεν αναπτύχθηκαν οι υπολογιστές άλλωστε ; ). Μέσα από τα Windo$ αυτό δεν μπόρεσα να το καταφέρω με τίποτα παρόλο τις φιλότιμες προσπάθειες που είχα καταβάλει.Έτσι λοιπόν θυμήθηκα το SuSe linux που το είχα αγοράσει μαζί με έναν γείτονα μου χρόνια πριν( πριν καν εμφανιστεί το OpenSuSe ) και είπα να αρχίσω να την ψάχνω ξανά με αυτό το λειτουργικό που είναι βασισμένο στον πυρήνα του λίνουξ.
Έκανα μια έρευνα για το πια διανομή θα χρησιμοποιήσω και ανακάλυψα με μεγάλη μου έκπληξη τον ντόρο που έχει γίνει γύρω από το Ubuntu. Έτσι λοιπόν το εγκατέστησα χωρίς δεύτερη σκέψη. Μετά από 3 χρόνια εμπειρίας έχω να πω πως αυτό που ονειρευόμουν τότε το έχω καταφέρει τώρα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Άλλαξα διανομές ταξίδεψα με διάφορες διανομές λίνουξ ( OpenSuSe , Fedora , Debian , Slackware ) έως ότου άρχισα να συνυπολογίζω και το ιδεολογικό κομμάτι αυτού του λειτουργικού ( περί ελευθερίας κτλπ που είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας ).Αυτό με οδήγησε στο Debian και αφού έφαγα ένα μεγάλο σκάλωμα κατάλαβα ότι δεν με πληρούσε σε ένα και μοναδικό κομμάτι .... Θέλω να έχω ότι πιο φρέσκο και με μεγάλη σταθερότητα ... και κατέληξα πάλι στο Ubuntu και δύσκολα θα αλλάξω εκτός αν το ίδιο το Ubuntu αλλάξει τα πιστεύω του.
Το έχω αγαπήσει τόσο πολύ αυτό το λειτουργικό που ότι και να πω είναι λίγο. Μου προσφέρει ότι χρειάζομαι από εφαρμογές γραφείου ( πάνω σε αυτές κάνω την διπλωματική μου ) και πολλές άλλες εφαρμογές που μου είναι απαραίτητες , λειτουργικές και χρήσιμες. Για πάνω από 2 χρόνια δεν είχα καν dual boot όμως η ανάγκη για την χρήση της σουίτας στατιστικών αναλύσεων SPSS με έκανε να προσθέσω και τα Window$ στο σύστημα... ίσως πολλοί φίλοι να μου αναφέρουν την ύπαρξη του PSPP ( αντίστοιχη εφαρμογή του SPSS για λίνουξ ) όμως η αλήθεια είναι πως υστερεί του SPSS. Το ταξίδι συνεχίζεται και η αγάπη μου όλο και μεγαλώνει και φουντώνει ακόμη περισσότερο για το Ubuntu ( και για το λίνουξ γενικότερα ).
Το τελικό συμπέρασμα στο όποιο βγήκα από την όποια εμπειρία έχω μέχρι τώρα είναι ότι το λίνουξ είναι έρωτας( και ας χαρακτηριστώ ρομαντικός ) είναι ένα μικρόβιο που έτσι και το μάθεις δύσκολα να το αποχωριστείς αν όχι αδύνατο.
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Ιταλικά: Καλά
Laptop ⇛ Ubuntu 14.04|Προδιαγραφές ⇛HP Probook 4530s 3G|CPU: Intel(R) inside I5 2430m sandy bridge@ 2.30GHz|RAM :8GB DDR3 1066MHrz|Hard Disk: 320GB 7200rpm|Intel Corp. 3000HD|
Άβαταρ μέλους
ApostolosZouk
babeTUX
babeTUX

IRC: SiCreToR
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Vamire » 17 Μαρ 2011, 17:41

ApostolosZouk πολύ ωραίο ποστ :)
Εγω δηλώνω ερωτευμένος παντως και κάποια στιγμή θα έρθει και η αγάπη :P
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια - καλά
Λειτουργικό : ubuntu 12.04 64bit
Προδιαγραφές ⇛ │ Laptop: Acer v3 571G │CPU: 5-2450M │RAM: 4GB DDR3 1333mhz │GPU Intel HD 3000 onboard & geforce GT630m │
Άβαταρ μέλους
Vamire
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων