Σύγχρονη πολιτική σκέψη και η δικάι μου σκέψη

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Σύγχρονη πολιτική σκέψη και η δικάι μου σκέψη

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 02 Απρ 2011, 01:03

Παιδία ποια είναι η πάποψη σας για την δικία μου πολιτική σκέψη:
Spoiler: show
Παρατηρώ ότι η πολιτική σκέψη είναι σε 2 τροχίες. Του Κουμουνισμού και Σοσιαλισμού και του Καπιταλισμού - Φιλελευθερισμού. άραγε πρέπει να είναι σε αυτές τις 2 τροχιές? Μήπως πρέπει να υπάρξει μια νέα σκέψη μια νέα ιδεολογία. Εγω νομίζω πως ο κόμσος θέλει ένα νέο αέρα. Δηλαδή πιστεύω πως ο καθένας χρειάζεται κάποιες ανάγκες πχ σίτησης,στέγης άρα πρέπει να προστατεύει τα "εργαλεία" ικανοποίησης των αναγκών. Άρα πιστεύω πως η ιδιοκτησία πρέπει να είναι η εξασφάληση και η διατήρηση των εργαλείων επιβίωσης. Το πως θα γίνεται και θα κατέχεται η ιδιοκτησία είναι ένα άλλο θέμα. Πιστεύω πως η Ιδιοκτησία πρέπει να κατέχεται κατα τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο κάτποχός της να την αξιοποιεί έτσι ώστε να ικανοποιεί τισ mimum ανάγκες αλλά και σε περίπτωση όπου έχει περίσσευμα ιδιοκτησίας να το αξοιποιεί έτσι ώστε να βοηθά και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Ως minimum ανάγκες είναι το ελάχιστες σύνολο αναγκών όπου χρειάζεται ο άνθρωπος για είναι σε θέση να ζήσει υγιής σωματικά και πνευματικά. Ο στόχος του ανθρώπου πρέπει να είναι να βελτιώσει τον τρόπο όπου ικανοποιεί το παραπάνω σύνολο των αναγκών όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για το κοινονικό σύνολο. Δηλαδή να αξοιποιεί και αναπτύσει την ιδιοκτησία προς όφελος όχι μόνο δικό του αλλα και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Ως δε ευρύ κοινωνικό περιβάλλον δεν είναι μόνο τα οικεία πρώσοπά του πχ Φίλος, Οικογένεια, Συνεργάτης αλλά το σύνολο όλων των ναθρώπων όπου ζουν στα όρια του πλανήτη γη. Άρα το να διαχείρήζεσαι και να διοικείς πρέπει να το κάνεις με το παιρνεισ τα θετικά στοιχεία όλων τον απίοψεων όπου εκφράζονται και να συνενόνονται έτσι θα πετυχένεται το μέγιστο κοινονικό όφελος. Δε κάθε άποψη θα πρέπει να είναι one of the kind δηλαδή να είναι μοναδική και χαρακτηριστική να αντιστιχή μια άποψη και σκέψη σε κάθε άνθρωπο. Δηλαδή να μην είναι αποτέλεσμα boxed άποψης αλλά από εξονυχιστική μελέτη όλων των απόψεων όπου ακούγονται στο γύρο περιβάλλον.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Re: Σύγχρονη πολιτική σκέψη και η δικάι μου σκέψη

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 02 Απρ 2011, 20:35

Πού βάζεις το διαχωριστικό της «σύγχρονης πολιτικής σκέψης»; Δηλ. σε ποιο χρόνο, στην αναγέννηση, στον Πλάτωνα, στον Κέινς;
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 03 Απρ 2011, 12:09

20-21 αιώνα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 03 Απρ 2011, 12:56

pc_magas έγραψε:20-21 αιώνα

Το ρωτάω γιατί από αυτά που λες προφανώς το διαχωριστικό το έχεις βάλει στον Marx. Οι κοινωνικές επιπτώσεις των θεωριών αυτού του οικονομολόγου - φιλόσοφου, είναι επικών διαστάσεων αναμφισβήτητα, αλλά όσο συνεχίζουμε αυτό το διπολικό και νομοτελειακό τρόπο σκέψης, μόνο προβλήματα θα έχουμε, όπως υποψιάζεσαι και εσύ, μιας και ψάχνεις για τρίτη λύση.
Οι δικές μου απόψεις είναι απλές: Ο φιλελευθερισμός ως πολιτική σκέψη είναι ένα ευφυολόγημα όσων πλουσίων θέλουν να δικαιολογήσουν τον υπερπλουτισμό τους, παρόμοιο με τις θεωρίες περί ελέω θεού βασιλείας από τους βασιλιάδες. Ο Κουμουνισμός για εμένα είναι απορριπτέος γιατί απορρίπτει την απόλυτη ελευθερία του λόγου. Ο Σοσιαλισμός στέκεται ως η μέση λύση και στηρίζεται στη πεποίθηση ότι αν μερικά μίνιμουμ στάνταρ κοινωνικής πολιτικής προσφερθούν, μαζί με μια κάποια δυνατότητα ανανέωσης στη τάξη των πλουσίων, οι μάζες δεν θα μπορέσουν να συγκεκριμενοποιήσουν κάποια άλλη απαίτηση.

Όσο αφορά τις δικές σου απόψεις, θέλεις τα βάλεις τα καλά και αγνά συναισθήματα των ανθρώπων, ως τη κινητήρια δύναμη της οικονομικής δομής. Συγνώμη, αλλά αυτό είναι συνταγή τραγωδίας, όχι απλά αποτυχίας.
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 03 Απρ 2011, 15:42

@nickkefi
Aπλά λέω πρεπει ντε και καλά η σκέψη να είναι σε 2 "στρατόπαιδα"?
Οι υπολογιστές μου:
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 03 Απρ 2011, 21:29

Ἐγὼ πάλι πιστεύω ὅτι τὰ πράγματα δὲν κινοῦνται πάνω σὲ μία διάσταση (ἀριστερά - κέντρο -δεξιά), ἀλλὰ τουλάχιστον σὲ δύο: Στὸν ἕναν ἄξονα ἔχουμε τὸ κλασσικὸ σχῆμα (κομμουνισμὸς - σοσιαλιστικὲς παραλλαγές - κέντρο - κεντροδεξιά - δεξιά) καὶ στὸν ἄλλον, τὸν κάθετο, τὴν κίνηση ἀπὸ τὰ συγκεντρωτικὰ σχήματα καὶ τὸν κρατισμὸ μέχρι τὰ ἀναρχικὰ σχήματα καὶ τοὺς ἀντιεξουσιαστές. Ὁπότε χοντρὰ-χοντρά μποροὺμε νὰ ποῦμε ὅτι τὰ μοντέλα τοῦ «ὑπαρκτοῦ σοσιαλισμοῦ βρίσκονται στὸ τεταρτημόριο «κράτος-ἀριστερά», οἱ σημερινὲς «δημοκρατίες» δυτικοῦ (νεοφιλελεύθερου) τύπου στὸ τεταρτημόριο «λιγότερο κράτος-δεξιά», κάποια ὁλοκληρωτικὰ καθεστῶτα ποὺ τείνουν πλὲον νὰ ἐκλείψουν (ὅπως ἦταν οἱ δικτατορίες τῆς Λατινικῆς Ἀμερικῆς ἢ τὸ καθεστὼς Φράνκο στὴν Ἱσπανία,Σαλαζὰρ στὴν Πορτογαλία, ἡ δική μας χούντα κ.λπ.) στὸ τεταρτημόριο «κράτος-δεξιά» καὶ κάποιες ἐλάχιστες περιπτώσεις θνησιγενῶν σχημάτων (π.χ. τὸ ἀναρχικὸ κίνημα στὴν Ἱσπανία πρὶν τὸν ἐμφύλιο καὶ τὴν ἐπκράτηση τοῦ Φράνκο) στὸ τεταρτημόριο «λιγότερο κράτος-ἀριστερά). Σὲ αὐτὸ τὸ τεταρτημόριο, ἀλλὰ πολὺ κοντὰ στὸν ἄξονα, θὰ μποροῦσε νὰ βάλει κανεὶς καὶ τὴ σοσιαλδημοκρατία σκανδιναυικοῦ τύπου...
Πάντως σίγουρα τὸ κλασσικὸ σχῆμα «ἀριστερὰ-δεξιά» ὄχι μόνο ἔχει πάψει νὰ καλύπτει τὸ πολιτικὸ φάσμα, ἀλλὰ τώρα πιὰ ἀποπροσανατολίζει καὶ ὁδηγεῖ σὲ κωμικοτραγικὲς παρανοήσεις (π.χ. τὸ σημερινὸ ΠΑΣΟΚ ποῦ κατατάσσεται στὸ κλασσικὸ σχῆμα; Στὴν ἀριστερά;;; Χά! Στὴ δεξιά; Μμμμ... ἀπό μία ἄποψη ἴσως..., στὸ κέντρο; Σοβαροὶ νὰ εἴμαστε!)
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 03 Απρ 2011, 21:54

pc_magas έγραψε:@nickkefi
Aπλά λέω πρεπει ντε και καλά η σκέψη να είναι σε 2 "στρατόπαιδα"?

Οι νευρώσεις πάντα έχουν δύο στρατόπεδα: θεός-διάβολος, μπάτσος-αναρχικός, άντρας-γυναίκα. Η λογική σκέψη δυστυχώς θα παραμείνει η εξαίρεση.
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 03 Απρ 2011, 22:33

Η πολιτική σκέψη τοποθετείται στην Πολιτική. Η Πολιτική πάλι, έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας.
Πολλές πολιτικές λοιπόν είναι εύλογο να ξεπηδήσουν. Δεν νομίζω πως μπορεί να πλαισιωθεί σε ένα τέτοιο σχήμα Δύο κυρίαρχων πόλων. Κομμουνισμός _ Καπιταλισμός. Πολιτική υπήρχε και πριν χίλια χρόνια ! Άλλοι όμως ήταν οι άξονες και δεν πλησιάζουν καν αυτό το σχμα που θέτεις.
Ίσως να εννούσες τα κοινωνικά συστήματα. Εκεί ναι. Είναι δυνατός αυτός ο ισχυρισμός περί ένός κεντρικού ερωτήματος. "Καπιταλισμός ή Κομμουνισμός". Ακόμα πιο κεντρικό κριτήριο είναι "Ταξική ή Αταξική κοινωνία".

Οι δικές απόψεις μου αρέσουν πολύ. (και χάρηκα ... να 'σαι καλά και να τα λες όσο σε παίρνει ..... καλύπτεις κι άλλους που δεν κάναν το πρώτο βήμα να μιλήσουν).

Καλλίστως όμως μπορούν να καλυφτούν από κεντρικότερες πολιτικές που με τη σειρά τους προσβλέπουν στο ένα ή στο άλλο σύστημα !!! Το "δεν με ενδιαφέρει προς στιγμήν κάτι τέτοιο" είναι πολύ σεβαστό !
Πράγματι ρε παιδί μου .... μπορεί κάποιος που νοιάζεται για τη φύση να μην προλαβαίνει ή να μη θέλει να χωρέσει στο μυαλό του μια συλλογιστική περί του αν είναι καλύτερη η αταξική κοινωνία και πως θα είναι αυτή ... και ένα σωρό ερωτήματα. Αυτός ο άνθρωπος πιστεύει σε μια πράσινη πολιτική λοιπόν που θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμοστεί και να ευοδώσει. Άλλος πάλι πιστεύει στην μαγεία του Ελληνικού πολιτισμού μας (συνολικά) (Κι εγώ είμαι λίγο χτυπημένος με αυτήν) και να τον νοιάζει πραγματικά να πάει μπροστά η Ελλάδα. Το θέμα γι αυτόν είναι πως το εννοεί. Να πεοάνουν όλοι οι κομμουνιστές ( που δεν τους χωνεύω ας πούμε ) κι έτσι η Ελλάδα Θα ναι καθαρή ; , άρα καλά λειτουργεί αυτή η πολιτική ;
ή να σπέρνει ιδέες περί ενότητας πολιτικής και ιδεολογικής όλο και περισσότερων Ελλήνων ώστε να ισχυροποιέίται έτσι η Ελλάδα και να παραμείνει ( για πάντα ! ).

Από όπου κι αν είσαι ορμώμενος όλο και κάποιυς συνδυασμούς που θα καλύπτουν τις πεποιθήσεις-γούστα-έγνοιες-κ.ά.
θα βρεις στην Πολιτική

Για μένα το θέμα είναι : Που οδηγεί κάθε πολιτική κι αν αυτό το θέλω. Εξυπηρετεί την ταξική ή αταξική κοινωνία ;
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 04 Απρ 2011, 03:22

Κώδικας: Επιλογή όλων
$anthropos=politoko_zwwn
./configure --politics-true --make-the-world-a-better-place
make
make install

:P
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων