Όταν πριν κανένα εξάμηνο καταστράφηκε ο φορτιστής του laptop της κόρης μου, αγόρασα από γνωστή σειρά καταστημάτων υπολογιστών ένα αξιοπρεπέστατο φορτιστή (με πολλαπλά αρθρωτά βύσματα για διάφορα μοντέλα υπολογιστών), ο οποίος κόστιζε γύρω στα 19-20 ευρώ.
Πριν από λίγες μέρες τσάκισε το καλώδιο του φορτιστή του δικού μου laptop (Acer Aspire 3004 wlmi) πολύ κοντά στο κουτί του φορτιστή. Παρότι το κόλλησα με κολλητήρι και πλέον δουλεύει, δεν παύει να θέλει προσοχή γιατί δεν υπήρχε αρκετό μήκος για να γίνει καλή η ένωση.
Έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούριο, αλλά με απογοήτευση διαπίστωσα ότι πλέον υπήρχε μόνο ένας φορτιστής με κόστος γύρω στα 56 ευρώ, ενώ σε άλλα καταστήματα βρήκα τιμές από 40 ευρώ έως και πολύ παραπάνω.
Θεωρώντας αυτές τιμές υπερβολικές, περίμενα λίγο και σήμερα περνώντας από ένα κατάστημα της σειράς <<ΔΗΣΙΟΣ>> στην πλατεία Κλαυθμώνος, βρήκα φορτιστή για το laptop μου (19v, 3.42 A) με 16 ευρώ, ο οποίος και δουλέυει άψογα.
Από μια πρόχειρη ματιά στο κατάστημα, αλλά και συζήτηση με την (πρωτόγνωρα ενημερωμένη) υπάλληλο, διαπίστωσα ότι σε ανάλογες τιμές υπάρχουν φορτιστές σχεδόν για όλα τα γνωστά μοντέλα laptops, αλλά και μπαταρίες, οι οποίες ξεκινούν από 30 περίπου ευρώ. Μόλις βρω χρόνο θα πάρω μαζί την (πεθαμένη) δική μου για να αγοράσω μια συμβατή.
Έκρινα λοιπόν καλό να δημοσιεύσω το παρόν thread για κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο, μιας και θεωρώ αδιανόητο να πληρώσει κανείς 56 ευρώ για ένα απλό φορτιστή.