Μήνυση για εσχάτη προδοσία στην κυβέρνηση

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Μήνυση για εσχάτη προδοσία στην κυβέρνηση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 08 Ιουν 2011, 16:27

νομίζω ότι έχετε μπερδέψει τον πραγματικό κόσμο με τον κόσμο του software και των games.
Δεν λειτουργούν το ίδιο :P

@logari

ενώ το λογισμικό μπορεί να το αναπαράγει κανείς σε εκατομμύρια αντίτυπα, το χρήμα δεν μπορεί να τυπώνεται απεριόριστα χωρίς να χάσει την αξία του.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Μήνυση για εσχάτη προδοσία στην κυβέρνηση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 08 Ιουν 2011, 18:03

έγραψε:"Επίσης ας μην ξεχνάμε κάτι, ότι παλιά δεν υπήρχαν λεφτά και ο κόσμος παρόλο που δεν υπήρχε χρήμα λειτουργούσε μια χαρά, πως;
Πολύ απλά με το εμπόριο δηλ. ανταλλαγή πρώτων υλών ή προϊόντων, το ίδιο μπορεί να γίνει και τώρα μην ψαρώνετε με την τρομοκρατία που προσπαθούν να εξαπλώσουν. Ανταλλάσσουμε κάτι που έχουμε σε αφθονία με κάτι που χρειαζόμαστε και το έχει η άλλη χώρα σε αφθονία, όπως γίνεται και στα παιχνίδια στρατηγικής όσοι έχουν παίξει, ακριβώς το ίδιο.

Δέν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω σωστά αυτό που εκφράζεις στην 1η σου πρόταση , ότι δηλαδή παλιά δεν υπήρχαν λεφτά και ο κόσμος παρόλο που δεν υπήρχε χρήμα λειτουργούσε μια χαρά .
Αν εννοείς ότι παλιά δεν υπήρχαν καθόλου λεφτά και ο κόσμος παρόλο που δεν υπήρχε χρήμα λειτουργούσε μια χαρά , δεν είναι εντελώς ακριβές , καθώς ναι μεν το εμπόριο ήταν ανταλλαγή ειδών , από την άλλη όμως πάντα υπήρχε ένα ''διεθνές''(για τότε) σύστημα αντικειμενικής τιμολόγησης αγαθών το οποιο αφορούσε ποσότητες χρυσού ή πολύτιμων λίθων . Για παράδειγμα , οι Σουμέριοι έδιναν βόδια αξίας 50 κιλών χρυσού στους Φοίνικες και έπαιρναν ως πληρωμή υφάσματα αντίστοιχης αξίας (μην κολλήσετε στα αγαθά και τις αξίες τους , τυχαίο παράδειγμα είναι).
Πριν από τότε δεν γίνεται να ξέρουμε , καθώς από τότε (περίπου) αρχίζει η επίσημη ιστορία.
Εξαίρεση σε αυτό το παγκόσμια καθιερωμένο σύστημα τιμών , υπήρξε (από όσο ξέρω τουλάχιστον) μόνο κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου , καθώς αυτός ήταν ο μόνος που κατάφερε να υποτιμήσει κατά πολύ την αξία του χρυσού (που είχε η Περσική Αυτοκρατορία) και να υπερτιμήσει αντίστοιχα το δικό του ασημένιο νόμισμα , χρηματοδοτώντας έτσι την εκστρατεία του . Αλλά αυτό το κατάφερε με την δύναμη των όπλων και όχι με εμπορικές-οικονομικές κινήσεις και στο κάτω-κάτω αυτός ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος του Φιλίππου :thumbup: όχι ο Γιωργάκης Παπανδρέου του Αντρέα. :thumbdown: :thumbdown:

Αν όμως , όπως θεωρώ πιθανότερο , δεν εξετάζεις τόσο παλαιότερες εποχές αλλά 50-60 χρόνια πίσω στην Ελλάδα όπου δεν υπήρχαν πολλά λεφτά και ο κόσμος παρόλο που δεν υπήρχε πολύ χρήμα λειτουργούσε μια χαρά , τότε οφείλω να ομολογήσω πως έχεις απόλυτο δίκιο .
Το κλειδί για την τότε λειτουργία του λαού ήταν ότι ο κόσμος ήταν ολιγαρκής . Αυτό δυστυχώς όμως , το έχουμε χάσει σήμερα . Αν κοιτάξουμε γύρω μας , βλέπουμε περισσότερα Wi-Fi smartphones από ότι απλά κινητά , το VW Golf θεωρείται ένα ''βασικό'' οικογενειακό αυτοκίνητο και ας κοστίζει 25.000 ευρώ , τα Hondos Center δεν ξέρουν τι θα πει κρίση , τα Starbucks διαφημίζουν το καινούριο φρεντουτσίνο και πάει λέγοντας .
Αυτό που θέλω να πω είναι πως ακόμα βρισκόμαστε σε άρνηση . Αντιδρούμε γιατί δεν μπορούμε πλέον να πετάμε αλόγιστα χρήματα χωρίς να σκεπτόμαστε πως αυτά που πετάγαμε τα τελευταία 30 χρόνια ήταν δανεικά και δεν τα είχαμε κερδίσει .
Οι Ελληνική κοινωνία του 1950 , 1960 , εώς και 1980 δεν λειτουργούσε έτσι . Στην γειτονιά που εγώ μεγάλωνα στον Νέο Κόσμο , όταν ένα παιδί μεγάλωσε έδωσε το ποδήλατό του σε εμένα που ήμουν μικρότερος , εγώ λίγο αργότερα στον μικρότερο αδερφό μου και αυτός με την σειρά του σε άλλο γειτονόπουλο .
Τα περιοδικά τα μοιραζόμασταν επίσης . Επαιρνα εγώ το Μίκυ Μάους (μια δεκάρα) , κάποιος άλλος το Σεραφίνο , άλλος το Ποπάϋ και άλλος το Μπλεκ και έτσι τα διαβάζαμε όλοι .
Σήμερα όλα αυτά είναι αδιανόητα . Αν κάποιος σε δει με iPhone 1ης γενιάς ξεκαρδίζεται στα γέλια άσχετα αν το μόνο που κάνει με το δικό του 3ης είναι να παίζει παιχνίδια.
Η μοτοσυκλέτα μου είναι μοντέλο 2004 και ήδη έχω ακούσε σχόλιο ''καλό ήταν μωρέ για τότε'' άσχετα άν το 95%των οδηγών (κι εγώ μέσα) δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν πλήρως . Για να μην πω για το αυτοκίνητο (καλό είναι μωρέ αλλά ΚΙΑ;) .
Είναι σαν να μέναμε 30 χρόνια σε ένα σπίτι και να μην πληρώναμε το νοίκι , αλλά να το κάναμε DVD , LCD TV , Air condition , BMW , ψυγείο με αυτόματα παγάκια και μπανιέρα με υδρομασάζ . Ξαφνικά έρχεται ο ιδιοκτήτης και λέει ''έκανα συμφωνία με την τράπεζα που έχει τον λογαριασμο μισθοδοσίας σου και θα σου κρατάω 2,5 νοίκια τον μήνα μέχρι να με ξεχρεώσεις '' .
Εμείς απαντάμε : ''μα ρε φίλε ξέρεις δεν τα φάγαμε όλα εμείς , να , ερχόταν κάτι φίλοι συχνά και τους κερνάγαμε ''.
Μας λέει : ''Δεν με νοιάζει ρε φίλε εγώ τα νοίκια μου θέλω''
Και εμείς τι κάνουμε :eh: ; κατηγορούμε την τράπεζα για τον διακανονισμό , απειλώντας παράλληλα να φύγουμε απ' το σπίτι ; :wtf:
Εδώ δεν την βγάζουμε χωρίς Air condition και θα ζήσουμε στο παγκάκι και στο πάρκο; :eh: :eh:
Θα μου πεις ''δεν υπάρχουν άξιοι και δουλευταράδες Ελληνες δηλαδή ρε φίλε;''
-Σαφώς και υπάρχουν , αλλά είναι λίγοι . Μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος για όλους; Όχι βέβαια . Εκτός αν αποφασίσουμε ότι από δω και πέρα νόμος της ζούγκλας , επιβίωση του ισχυρού και δεν συμμαζεύεται . Αλλά είναι πράγματι αυτό που θέλουμε ;

Πρέπει να καταλάβουμε γιατί θα έπρεπε να δικάζουμε σήμερα τους πολιτικούς μας . Οι πολιτικοί της Ελλάδας δεν είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας γιατί υπέγραψαν το μνημόνιο . Οι πολιτικοί της Ελλάδας είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας γιατί για τα προσωπικά και μικροπολιτικά τους συμφέροντα υποθήκευαν τις ζωές ενός ολόκληρου λαού χρόνια τώρα .
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ