Offtopic συζήτηση μεταξύ των μελών για τις επιτρεπτές εκφράσεις.

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Offtopic συζήτηση μεταξύ των μελών για τις επιτρεπτές εκ

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 10 Ιούλ 2011, 21:51

Οκέϊ πάσο . :)
Αλλά να ξέρεις πως το να χειρίζεσαι την γλώσσα ανάλογα με την περίσταση είναι προσόν . Δεν είναι γραβάτα να σε στενεύει . Και κυρίως δεν (θα έπρεπε να) είναι γνώρισμα των πτυχιούχων .
Και εγώ που σου το λέω δεν είμαι κανένας δικηγόρος , ούτε φορώ γραβάτα . Υδραυλικός δουλεύω από το 1987 (ναι, από τα 13 ,πριν 24 χρόνια) και να είσαι σίγουρος ότι μιλώ άπταιστα και την "οικοδομική" . Απλά δεν ταιριάζει εδώ μέσα.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Ιούλ 2011, 21:54

+1 :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 10 Ιούλ 2011, 23:27

Εγώ πάλι, επειδή είμαι δικηγόρος και (συνήθως) φοράω γραβάτα, έχω να παρατηρήσω ότι αυτό το θέμα παρατράβηξε, και οι απόψεις μάλλον παρατέθηκαν όσο δεν πάει.
Προτείνω λοιπόν να κλείσει εδώ η συζήτηση και να πάμε για ... (θα έγραφα γκόμενες, αλλά θα ήταν άκρως προβοκατόρικο, άσε που οι κυρίες του forum προφανώς δεν θα ακολουθούσαν την προτροπή, οπότε ο καθένας συμπλήρωνει ότι θέλει).
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 11 Ιούλ 2011, 00:54

Εγώ παιδιά να πω τη θέση μου για να μη παρεξηγούμαι καθώς και γω πόσταρα στο θέμα και είπα τη γνώμη μου.

Γενικά μου αρέσουν οι χυδαίες εκφράσεις και είναι κατ εμέ θαυμάσιο να μιλάς αβίαστα.
Σαν να τα λεγες στον εαυτό σου.
Δεν θεωρώ ασέβεια προς τον άλλον να κάνεις ότι θα έκανες στον εαυτό σου.
Δεν πιστεύω ότι μπορεί να λειτουργήσει το .... να σέβεσαι κάτι ή καάποιον περισσότερο από τον εαυτό σου. Είναι φενάκη να πορεύεσαι έτσι. Ίσως για αυτούς που θρησκεύουν .... να το χωράει ο νους τους. Του τύπου ας πούμε " Σέβομαι τον Θεό πολύ περισσότερο από μένα " . Λογικό δείχνει.
Όμως για μένα είναι πλάνη, λάθος, ψέμα.
Θέλουμε όλη η χυδιότητα του κόσμου ... να μην είναι περισσότερη σε σύνολο από ...τη δική μας. Να μην είναι περισσότερη από όση εμείς μπορούμε να αντέξουμε.
Καμωνόμαστε τους ηθικούς επειδή βαθύτερα θέλουμε να πολεμήσουμε την πραγματικότητα (γι αυτό βγάζουμε και Θεούς).
Και η πραγματικότητα ότι κι αν κάνεις , θα είναι πάντα χυδαιότερη από σένα. Αυτό μας χαλάει !
Αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί της ! Με τον StαrLight όμως !!!!!!!!

Αυτά.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 11 Ιούλ 2011, 02:51

malos έγραψε:Εγώ παιδιά να πω τη θέση μου για να μη παρεξηγούμαι καθώς και γω πόσταρα στο θέμα και είπα τη γνώμη μου.

Γενικά μου αρέσουν οι χυδαίες εκφράσεις και είναι κατ εμέ θαυμάσιο να μιλάς αβίαστα.
Σαν να τα λεγες στον εαυτό σου.
Δεν θεωρώ ασέβεια προς τον άλλον να κάνεις ότι θα έκανες στον εαυτό σου.
Δεν πιστεύω ότι μπορεί να λειτουργήσει το .... να σέβεσαι κάτι ή καάποιον περισσότερο από τον εαυτό σου. Είναι φενάκη να πορεύεσαι έτσι. Ίσως για αυτούς που θρησκεύουν .... να το χωράει ο νους τους. Του τύπου ας πούμε " Σέβομαι τον Θεό πολύ περισσότερο από μένα " . Λογικό δείχνει.
Όμως για μένα είναι πλάνη, λάθος, ψέμα.
Θέλουμε όλη η χυδιότητα του κόσμου ... να μην είναι περισσότερη σε σύνολο από ...τη δική μας. Να μην είναι περισσότερη από όση εμείς μπορούμε να αντέξουμε.
Καμωνόμαστε τους ηθικούς επειδή βαθύτερα θέλουμε να πολεμήσουμε την πραγματικότητα (γι αυτό βγάζουμε και Θεούς).
Και η πραγματικότητα ότι κι αν κάνεις , θα είναι πάντα χυδαιότερη από σένα. Αυτό μας χαλάει !
Αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί της ! Με τον StαrLight όμως !!!!!!!!

Αυτά.

Ναι αλλα ο εαυτος σου μπορει να τα αποζητα φιλε μου ενω ο αλλος οχι!!! Ο καθενας ομως μπορει να σου πει πως οριζει μια δικη του πραγματικοτητα αλλα αργα η γρηγορα η πραγματικοτητα ειναι μια οποτε δεν εχει νοημα. Σε αυτο που λες με τους ηθκους εχεις δικιο παντως. ΚΟιταξε γενικα οι υπερβολες δεν ειναι καλο πραγμα. Ουτε ειναι καλος ο υπερβολικος σεξισμος και κυνισμος αλλα ουτε και η υπερβολικη σεμνοτυφια... αυτο το βλεπουμε καποιες φορες και στις παρεες... αν καποιος ειναι υπερβολικος εγκυμονει κινδυνους ... μπορει να στην σπασει... μπορει να σε στησει... μπορει να ξεκανονισει... μπορει να παρεξηγηθει ευκολα κτλπ. εχω πολλες τετοιες ιστοριες ρε φιλε οπως ολοι μας φανταζομαι.

Το να εισαι υπερβολικος δεν ειναι καλο πουθενα... ουτε στις φιλιες ουτε στις κοπελες... ουτε στις συνεργασιες κτλπ. Θα χαλιεσαι εσυ δηλαδη οχι κανεις αλλος. Γιατι οσο σε βλεπουν παρεξηγιαρη απλα θα σε "τσακιζουν".
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 11 Ιούλ 2011, 02:55

dim459 έγραψε:Εγώ πάλι, επειδή είμαι δικηγόρος και (συνήθως) φοράω γραβάτα, έχω να παρατηρήσω ότι αυτό το θέμα παρατράβηξε, και οι απόψεις μάλλον παρατέθηκαν όσο δεν πάει.
Προτείνω λοιπόν να κλείσει εδώ η συζήτηση και να πάμε για ... (θα έγραφα γκόμενες, αλλά θα ήταν άκρως προβοκατόρικο, άσε που οι κυρίες του forum προφανώς δεν θα ακολουθούσαν την προτροπή, οπότε ο καθένας συμπλήρωνει ότι θέλει).

χαχαχαχ βασικα αρχιζουμε να παραθετουμε τους εαυτους μας και ετσι!!!! Ισως αυτο να εννοεις.

που και που καλο ειναι και αυτο.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 11 Ιούλ 2011, 07:28

Νομίζω οτι ήδη έχει παρατραβήξει η παρούσα συζήτηση.Μάλλον μερικοί έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο.
Από το 2008 που φτιάχτηκε αυτό εδώ το forum προσπαθήσαμε όλοι,και σε πολύ μεγάλο βαθμό το καταφέραμε,να κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο.
Χωρίς greeklish,χωρίς (πολλά) offtopic,χωρίς flames και εκφράσεις πεζοδρομίου.
Τούτο σημαίνει οτι θέματα όπως «καμάκι» , «ποιό έιναι το αγαπημένο σας φαγητό»,«ποιά ομάδα υποστηρίζετε στο campionato» (την Inter btw)
δεν είχαν και δεν έχουν θέση εδώ.Δεν είμαστε το forum του cosmopolitan.
Επίσης σημαίνει οτι,όσο δεμένος κι αν νιώθει κάποιος με τα άτομα της κοινότητας,δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκφράζεται εδώ μέσα όπως εκφράζεται με την παρέα του στην καφετέρια.
Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε σεξιστικούς χαρακτηρισμούς ,αγοραίες εκφράσεις και πρόστυχα υπονοούμενα.

Όλα αυτά δεν είναι θέμα (ψευδο)πουριτανισμού,είναι απλά ο μηχανισμός επιβίωσης για να κρατηθεί αυτός ο διαδικτυακός τόπος στο ίδιο υψηλό επίπεδο και να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του.
Κάτι που το έχουμε εν πολλοίς καταφέρει τόσο στις λίστες όσο και στο irc.
Με όλα αυτά δεν προτρέπω κανέναν σε αυτολογοκρισία,ούτε υποννοώ οτι υπάρχει κάποιο είδος Ιεράς εξέτασης που θα σε καταδικάσει αν δεν εκφράζεσαι όπως πρέπει.
Λίγη προσοχή όμως δεν βλάπτει.Πρίν αναρτήσετε κάτι ξαναδιαβάστε το μύνημά σας και αναρωτηθείτε για 1 λεπτό.
Μήπως προσβάλλω κάποιον με αυτό που γράφω;Μήπως τα λεγόμενα μου μπορεί να παρεξηγηθούν;
Μήπως δεν ταιριάζει αυτό το θέμα με το περιεχόμενο και το κλίμα του forum;

Κλείνοντας σας προτρέπω να (ξανα)διαβάσετε τις οδηγίες πρός νεοεισερχόμενους,καθώς και το Code of Conduct
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Radwan Robert Axmet » 11 Ιούλ 2011, 16:35

@simosx
δεν είπα εσένα ξεφτίλα, ότι η κλασσική ελληνική συμπεριφορά είναι ξεφτίλα. δεν ήθελα να σε προσβάλλω, ήθελα απλός να σου δίξω την δυσαρεσκειά μου. πάνος αν νόμεζεις οτι σε πρόσβαλλα χίλια συγνώμη :)
Γνώσεις → Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 32-bit (el_GR.UTF-8)
Άβαταρ μέλους
Radwan Robert Axmet
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 11 Ιούλ 2011, 17:45

headless έγραψε:Νομίζω οτι ήδη έχει παρατραβήξει η παρούσα συζήτηση.Μάλλον μερικοί έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο.
Από το 2008 που φτιάχτηκε αυτό εδώ το forum προσπαθήσαμε όλοι,και σε πολύ μεγάλο βαθμό το καταφέραμε,να κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο.
Χωρίς greeklish,χωρίς (πολλά) offtopic,χωρίς flames και εκφράσεις πεζοδρομίου.
Τούτο σημαίνει οτι θέματα όπως «καμάκι» , «ποιό έιναι το αγαπημένο σας φαγητό»,«ποιά ομάδα υποστηρίζετε στο campionato» (την Inter btw)
δεν είχαν και δεν έχουν θέση εδώ.Δεν είμαστε το forum του cosmopolitan.
Επίσης σημαίνει οτι,όσο δεμένος κι αν νιώθει κάποιος με τα άτομα της κοινότητας,δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκφράζεται εδώ μέσα όπως εκφράζεται με την παρέα του στην καφετέρια.
Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε σεξιστικούς χαρακτηρισμούς ,αγοραίες εκφράσεις και πρόστυχα υπονοούμενα.

Όλα αυτά δεν είναι θέμα (ψευδο)πουριτανισμού,είναι απλά ο μηχανισμός επιβίωσης για να κρατηθεί αυτός ο διαδικτυακός τόπος στο ίδιο υψηλό επίπεδο και να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του.
Κάτι που το έχουμε εν πολλοίς καταφέρει τόσο στις λίστες όσο και στο irc.
Με όλα αυτά δεν προτρέπω κανέναν σε αυτολογοκρισία,ούτε υποννοώ οτι υπάρχει κάποιο είδος Ιεράς εξέτασης που θα σε καταδικάσει αν δεν εκφράζεσαι όπως πρέπει.
Λίγη προσοχή όμως δεν βλάπτει.Πρίν αναρτήσετε κάτι ξαναδιαβάστε το μύνημά σας και αναρωτηθείτε για 1 λεπτό.
Μήπως προσβάλλω κάποιον με αυτό που γράφω;Μήπως τα λεγόμενα μου μπορεί να παρεξηγηθούν;
Μήπως δεν ταιριάζει αυτό το θέμα με το περιεχόμενο και το κλίμα του forum;

Κλείνοντας σας προτρέπω να (ξανα)διαβάσετε τις οδηγίες πρός νεοεισερχόμενους,καθώς και το Code of Conduct

Εχεις δικιο. ΤΟ θεμα παρατραβηξε :) δεν ειναι καν θεμα της κοινοτητας και ενος φορουμ.
Και ξερεις γιατι? Γιατι στα λογια δεν μπορεις να καταλαβεις και αυτο ισχυει για ολα και παντου... μολις το παθεις... δηλαδη θα εισαι καπου εξω
ή και στο μσν... ή και σε καποιο αλλο φορουμ και πανω στο κεφι της στιγμης σου ξεφυγει μια πιο free εκφραση ενω δεν ειχες κακη διαθεση
και σε παρεξηγησουν τοτε θα καταλαβεις και εμενα και οσους σου λενε κατι διαφορετικο θα καταλαβεις γενικοτερα πως δεν πρεπει να εισαι αυστηρος ιεροκυρηκας γιατι ολοι ειμαστε ανθρωποι και καποια στιγμη η στραβη θα γινει ;) . Προς το παρον δεν τρεχει κατι και κακως που δοθηκε τοση εκταση

Radwan Robert Axmet έγραψε:@simosx
δεν είπα εσένα ξεφτίλα, ότι η κλασσική ελληνική συμπεριφορά είναι ξεφτίλα. δεν ήθελα να σε προσβάλλω, ήθελα απλός να σου δίξω την δυσαρεσκειά μου. πάνος αν νόμεζεις οτι σε πρόσβαλλα χίλια συγνώμη :)

ΕΝταξει καταλαβα την δυσαρεσκεια και εγω προσωπικα θα προσεχω εδω μεσα τους χαρακτηρισμους μου διοτι δεν θελω να προκαλω αλλα μελη και να τους προδιαθετω εχθρικα απεναντι μου. Απλα οταν καποιος αλλος γυρισει και σου πει "κλασσικη ελληνικη συμπεριφορα" σταματησε τον και πες του 2 λεπτα για ελα εδω φιλε μου... εσυ τι εισαι? ελληνας δεν εισαι? ευρωπαιος εισαι εσυ? τι εισαι? Λορδος? τι? ευγενης? κτλπ.... αν ειναι ξενος... αγγλος - γαλλος - πορτογαλος κτλπ... πες του αραξε γιατι οταν ερχεστε εδω διακοπες κανετε τα χειροτερα. Απλα επειδη την εχω ακουσει αρκετες φορες αυτη την εκφραση και η πλακα ειναι πως απο τα ατομα που την ακουσα εκτος φορουμ αυτο βεβαια η μια ηταν τσιγγουνα και τζαμπατζου.... ο αλλος ηταν γυφτος ... ο αλλος κολλημενος κτλπ... αλλα φυσικα μολις ηταν να κραξουν καποιον αλλον ξεχνουσανε ολo το παρελθον τους :lol: :lol: :lol: γινοντουσαν λορδοι και σου πετουσανε ενα "κλασσικος ελληνας" αφηστε μας ρε φιλαρακια... πες τους αντε καντε μας την χαρη...αν ειστε τελειως αλανθαστοι εσεις τοτε οκ διαφορετικα μην λετε πολλα
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 123 » 20 Ιούλ 2011, 17:30

Off topic:
Κι εγώ σοκαρίστικα όταν το είδα γραμμένο το γκόμενες. :P
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικά → Ubuntu 11.04 natty 32bit (en_US.UTF-8),
3 Προδιαγραφές → 2x AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-56 ‖ RAM 1757 MiB ‖ Acer Navarro -
4 Κάρτες γραφικών: ATI RS482 [Radeon Xpress 200M] [1002:5975]
5 Δίκτυα: wlan2: 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501/RT2573 Wireless Adapter ⋮ eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
123
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων