M.Jackson έγραψε:Να δινουμε λεφτα σε δικους μας π.χ σε ενα market το οποιο ειναι Κυπριακο και οχι καποια αλισιδα που τα λεφτα που θα παρει δεν θα το δωσει στην Κυπρο.
Φαντάσου ότι αυτό πρέπει να γίνει σε κάθε τι που καταναλώνουμε από τρόφημα μέχρι είδη που δεν παράγουμε σαν χώρα, γιατί ούτε το κεφάλαιο να αρχίσουμε να το παράγουμε έχουμε, ούτε τους δούλους (πάρ'το με την κυριολεκτική ή την μεταφορική σημασία) που έχουν άλλες χώρες για να παράγουν είδη προς κατανάλωση πολύ πιο φθηνά από ό,τι θα το παρήγαγε το εργοστάσιο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι σου.
Είχα δει κάποτε ένα ντοκιμαντέρ για τον τρόπο ψαρέματος κάπου στην μέση ανατολή. Έχουν ένα μεγάλο κουτί του οποίου τα τοιχώματα είναι από σύρμα, αυτό έχει μια τρύπα και μέσα του μπαίνουν τα ψάρια. Υπάρχει και ένα σκοινί που το ενώνει με μια σημαδούρα, οι ψαράδες περνάνε κάθε λίγες μέρες και το αδειάζουν. Εάν όμως σπάσει το σκοινί, το κουτί μένει σαν ένας τάφος στον πάτο της θάλασσας: τα μεγαλύτερα ψάρια που θα πέσουν στην παγίδα θα φάνε τα μικρότερα... στο τέλος ούτε τα μεγάλα έχουν τροφή και πεθαίνουν της πείνας.
Αυτή τη στιγμή είμαστε στην φάση που το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.
έγραψε:Μας λενε δεν υπαρχουν λεφτα γιατι; Εγω δεν εχω λεφτα γιατι δεν ερχεται καποιος στο μαγαζι μου και ο αλλος δεν ερχεται γιατι και σε αυτο δεν ερχεται καποιος να παρει κατι μεσα και εγω επειδη δεν εχω χρηματα. Το δεν εχω χρηματα ειναι ψεμα.
Υπάρχει ένα άλλο μήνυμα στο φόρουμ, πάει καιρός που το είχα δει, ήταν ένα διήγημα που περιγράφει την κρίση κάπως έτσι, σε ένα χωριό ο ένας χρωστάει στον άλλον...
Εάν το θυμάται κανείς ας το ξεθάψει!