Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 04 Αύγ 2011, 17:28

Οικονομικη κριση, τι ειναι αυτο κατι χειροπιαστο; Οχι ειναι μια λεξη μια εικονικη πραγματικοτητα.

Μπορουμε να την νικισουμε με απλους τροπους.
Μας λενε δεν υπαρχουν λεφτα γιατι; Εγω δεν εχω λεφτα γιατι δεν ερχεται καποιος στο μαγαζι μου και ο αλλος δεν ερχεται γιατι και σε αυτο δεν ερχεται καποιος να παρει κατι μεσα και εγω επειδη δεν εχω χρηματα. Το δεν εχω χρηματα ειναι ψεμα.

Πρωτο ξοδευουμε λεφτα εξω. Να παμε σε να φαμε σε μια ταβερνα αντι να μαγειρεψουμε.

Να δινουμε λεφτα σε δικους μας π.χ σε ενα market το οποιο ειναι Κυπριακο και οχι καποια αλισιδα που τα λεφτα που θα παρει δεν θα το δωσει στην Κυπρο.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Αύγ 2011, 17:47

M.Jackson έγραψε:Οικονομικη κριση, τι ειναι αυτο κατι χειροπιαστο; Οχι ειναι μια λεξη μια εικονικη πραγματικοτητα.

Μπορουμε να την νικισουμε με απλους τροπους.
Μας λενε δεν υπαρχουν λεφτα γιατι; Εγω δεν εχω λεφτα γιατι δεν ερχεται καποιος στο μαγαζι μου και ο αλλος δεν ερχεται γιατι και σε αυτο δεν ερχεται καποιος να παρει κατι μεσα και εγω επειδη δεν εχω χρηματα. Το δεν εχω χρηματα ειναι ψεμα.

Πρωτο ξοδευουμε λεφτα εξω. Να παμε σε να φαμε σε μια ταβερνα αντι να μαγειρεψουμε.

Να δινουμε λεφτα σε δικους μας π.χ σε ενα market το οποιο ειναι Κυπριακο και οχι καποια αλισιδα που τα λεφτα που θα παρει δεν θα το δωσει στην Κυπρο.

Τί δουλειά κάνεις ;
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 04 Αύγ 2011, 17:50

Heggel: Οι κρίσεις στον καπιταλισμό είναι αναπόφευκτες......
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Αύγ 2011, 17:55

pc_magas έγραψε:Heggel: Οι κρίσεις στον καπιταλισμό είναι αναπόφευκτες......

Γενικότητες και αοριστίες ... αυτά τα λέει και η Παπαρήγα .
Εξήγησέ το καλύτερα να το καταλάβουμε .
Τί σχέση έχει η κρίση του καπιταλισμού με την κρίση στην Ελλάδα ; (Απάντηση : Έχει μια , αλλά πολύ μικρή ) .
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό floral » 04 Αύγ 2011, 17:57

M.Jackson έγραψε:Να δινουμε λεφτα σε δικους μας π.χ σε ενα market το οποιο ειναι Κυπριακο και οχι καποια αλισιδα που τα λεφτα που θα παρει δεν θα το δωσει στην Κυπρο.

Φαντάσου ότι αυτό πρέπει να γίνει σε κάθε τι που καταναλώνουμε από τρόφημα μέχρι είδη που δεν παράγουμε σαν χώρα, γιατί ούτε το κεφάλαιο να αρχίσουμε να το παράγουμε έχουμε, ούτε τους δούλους (πάρ'το με την κυριολεκτική ή την μεταφορική σημασία) που έχουν άλλες χώρες για να παράγουν είδη προς κατανάλωση πολύ πιο φθηνά από ό,τι θα το παρήγαγε το εργοστάσιο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι σου.
Είχα δει κάποτε ένα ντοκιμαντέρ για τον τρόπο ψαρέματος κάπου στην μέση ανατολή. Έχουν ένα μεγάλο κουτί του οποίου τα τοιχώματα είναι από σύρμα, αυτό έχει μια τρύπα και μέσα του μπαίνουν τα ψάρια. Υπάρχει και ένα σκοινί που το ενώνει με μια σημαδούρα, οι ψαράδες περνάνε κάθε λίγες μέρες και το αδειάζουν. Εάν όμως σπάσει το σκοινί, το κουτί μένει σαν ένας τάφος στον πάτο της θάλασσας: τα μεγαλύτερα ψάρια που θα πέσουν στην παγίδα θα φάνε τα μικρότερα... στο τέλος ούτε τα μεγάλα έχουν τροφή και πεθαίνουν της πείνας.
Αυτή τη στιγμή είμαστε στην φάση που το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

έγραψε:Μας λενε δεν υπαρχουν λεφτα γιατι; Εγω δεν εχω λεφτα γιατι δεν ερχεται καποιος στο μαγαζι μου και ο αλλος δεν ερχεται γιατι και σε αυτο δεν ερχεται καποιος να παρει κατι μεσα και εγω επειδη δεν εχω χρηματα. Το δεν εχω χρηματα ειναι ψεμα.

Υπάρχει ένα άλλο μήνυμα στο φόρουμ, πάει καιρός που το είχα δει, ήταν ένα διήγημα που περιγράφει την κρίση κάπως έτσι, σε ένα χωριό ο ένας χρωστάει στον άλλον...
Εάν το θυμάται κανείς ας το ξεθάψει!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: κάτι λίγα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ
1. (βασικός υπολογιστής) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Trusty Tahr 14.04 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium CPU B950 @ 2.10 GHz x 2 │ 15''
2. (παλιός που δεν προλαβαίνω να συγυρίσω) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Lucid Lynx 10.04.1 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium Dual-Core T4200│ Intel GMA 4500M │ 17'' 1440x900
Άβαταρ μέλους
floral
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 04 Αύγ 2011, 18:45

fkol k4 έγραψε:ια να παράγουν είδη προς κατανάλωση πολύ πιο φθηνά από ό,τι θα το παρήγαγε το εργοστάσιο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι σου.
Είχα δει κάποτε ένα ντοκιμαντέρ για τον τρόπο ψαρέματος κάπου στην μέση ανατολή. Έχουν ένα μεγάλο κουτί του οποίου τα τοιχώματα είναι από σύρμα, αυτό έχει μια τρύπα και μέσα του μπαίνουν τα ψάρια. Υπάρχει και ένα σκοινί που το ενώνει με μια σημαδούρα, οι ψαράδες περνάνε κάθε λίγες μέρες και το αδειάζουν. Εάν όμως σπάσει το σκοινί, το κουτί μένει σαν ένας τάφος στον πάτο της θάλασσας: τα μεγαλύτερα ψάρια που θα πέσουν στην παγίδα θα φάνε τα μικρότερα... στο τέλος ούτε τα μεγάλα έχουν τροφή και πεθαίνουν της πείνας.

Δεν δουλευω, αλλα κουραστικα να ακουω για την κριση.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 04 Αύγ 2011, 19:44

M.Jackson έγραψε:Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ

Δίκιο έχεις, και «λεφτά υπάρχουν»...
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 04 Αύγ 2011, 20:48

δυσκολο θεμα. ΑΠο την μια αν εισαι καλος κριση ισως και να μην υπαρχει για σενα
απο την αλλη υπαρχουν και ατομα με πολλα προσοντα που αντιμετωπιζουν δυσκολιες , η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση.

ΤΟ καλυτερο θα ηταν να μας δωσουν τα φωτα τους και ολοι οσοι ειναι ενεργοι στην αγορα εργασιας για να εχουμε μια πιο ακριβη εικονα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Αύγ 2011, 21:24

Παιδιά , έκανα ένα μικρό αρθράκι πάνω στο θέμα . Επειδή οι περισσότεροι ακόμα δεν είσαστε στην αγορά εργασίας , καλό θα ήταν να το διαβάσετε εκεί και να το συζητήσουμε αν θέλετε . Νομίζω πως αξίζει ένα ξεχωριστό θέμα . Αν η διαχέιριση διαφωνεί , ας το συγχωνεύσει με το παρόν .
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=7&t=19672
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 05 Αύγ 2011, 01:22

έγραψε:Να δινουμε λεφτα σε δικους μας π.χ σε ενα market το οποιο ειναι Κυπριακο και οχι καποια αλισιδα που τα λεφτα που θα παρει δεν θα το δωσει στην Κυπρο.

Και τι ακριβώς κάνουμε στην περίπτωση που το ξένο έχει τα ίδια ή και παρεμφερή προϊόντα στο 50-60% της τιμής του <<δικού μας>> ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων