Dimitrios.gr έγραψε:Αφού τα windows τελικά μας κάνουν τη δουλειά μας (ομολογο πολύ καλά )
!! τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του linux
Παράδειγμα "μέσου χρήστη" η θεία μου:
Off topic:
Πριν μερικές μέρες αγόρασε έναν υπολογιστή με windows 7 και υπήρχε ένα πρόβλημα με έναν εκτυπωτή της HP. Με φώναξε να της τον φτιάξω και είχε ένα μεγάλο πρόβλημα (ίσως το έχετε συναντήσει όσοι έχετε και windows τώρα ή παλιότερα, έχει σχέση με την υπηρεσία ουράς εκτύπωσης..). Η εγκατάσταση κράτησε μισή ώρα (από cd), εγκαταστήθηκαν άπειρες εφαρμογές της HP από τις οποίες οι μισές ήταν άχρηστες. Και το αποτέλεσμα; Ο εκτυπωτής δεν εκτύπωνε! Τον σύνδεσα στο laptop μου και μεσα σε μισό λεπτό έγιναν όλα μόνα τους και εκτύπωνε κανονικά (με ubuntu στο laptop). Της λέω: να σου βάλω ubuntu να τελειώνουμε; της εξήγησα ότι είναι καλύτερα και τα σχετικά. Η απάντηση: όχι, αφού με αυτά έχω συνηθίσει, τη δουλειά μου την κάνω, μπαίνω internet, παίζω πασιέντζα κλπ γιατί να μπω στη διαδικασία να μάθω "το άλλο". Οπότε γιατί να της το αλλάξω;
Εξήγησα και πριν ότι αναφέρομαι μόνο στα πολύ βασικά πράγματα (σερφάρισμα στο internet, χρήση μερικών εφαρμογών κλπ) και αναλύω αυτά και μόνο. Τα λεγόμενα μου δεν έχουν κρυφό νόημα. Αναφέρθηκα για χρήστες σαν την θεία μου και μόνο. Γιατί να πάρει τη φερράρι (linux) για 100 μέτρα διαδρομή και να μην μείνει με το fiat (windows); Δεν είμαι υπέρμαχος τον windows, έχω να τα χρησιμοποιήσω από το 2007 που έβαλα ubuntu 7.04. Σαφώς και τα unix/unix-like λειτουργικά είναι πολύ ανώτερα από τα windows (δεν αναφέρομαι και στα OS X αν και αυτά είναι καλύτερα από τα windows). Γνώμη μου; Τα windows δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Ο μόνος παράγωντας που κρατάει τα windows στην αγορά είναι ο κόσμος που τα χρησιμοποιεί γιατί δεν θέλει ή δεν έχει την όρεξη να μάθει κάτι άλλο και σύνηθως αυτός ο κόσμος δεν ασχολείται με υπολογιστές. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι νέοι θα βάζουν linux γιατί όλο και περισσότεροι ασχολούνται και θα ασχοληθούν, στην εποχη της πληροφορίας έχουμε μπει για τα καλά. Ίσως αυτή να είναι η αρχή του τέλους των windows.
Dimitrios.gr έγραψε:ΥΓ μήπως το linux είναι για τα χαμηλού εισοδήματος στρωματά και τα windws για τους πλούσιους ??
Όχι. Οι περισσότεροι πριν το linux είχαμε windows και δεν αλλάξαμε για οικονομικούς λόγους.
Συμφώνω με τον pros και ιδιαίτερα με το κομμάτι:
έγραψε:Δεν είναι η ευκολία χρήσης το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί όσους αναπτύσσουν αυτό το περιβάλλον χρήσης του υπολογιστή
αλλά σε αυτό αναφερόμουν, στην ευκολία για κάποιον που δεν ασχολείται. Σε ότιδήποτε άλλο δεν υπάρχει σύγκριση γιατί όπως είπα το linux είναι ανώτερο.
pros έγραψε:Με την λογική «αφού τα win κάνουν την δουλειά, γιατί να παιδεύομαι», οι νέοι (σε ηλικία) μπορεί να καταντήσουν ανεγκέφαλοι παπαγάλοι που κάνουν κλικ σαν υστερικοί σε ότι αναβοσβήνει στην οθόνη και όταν κολλήσουν κάπου, να ρωτάνε με απλανές βλέμμα μηρυκαστικού, τώρα τι να πατήσω; Γιατί; Το περιβάλλον win δεν τους παρέχει καμία απολύτως δυνατότητα να καταλάβουν τι είναι ένα λειτουργικό σύστημα και πως επηρεάζει τον τρόπο παιχνιδιού, δουλειάς και σε τελευταία ανάλυση, έκφρασης τους.
Η λογική «αφού τα win κάνουν την δουλειά, γιατί να παιδεύομαι» είναι για άτομα που δεν ψάχνονται ή δεν ενδιαφέρονται καθόλου και δεν θέλουν να αλλάξουν κάτι που έχουν συνηθίσει, εκεί έχει βάση αυτή η λογική και την στηρίζω ΜΟΝΟ για αυτήν την περίπτωση. Για οποιονδήποτε άλλον η φράση «αφού τα win κάνουν την δουλειά, γιατί να παιδεύομαι» δεν ισχύει γιατί τα windows ΔΕΝ κάνουν την δουλεία.
Ο Epirotes με κάλυψε απόλυτα.