Ιδέα περί νέου οικονομικού συστήματος

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ιδέα περί νέου οικονομικού συστήματος

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 08 Μαρ 2012, 22:37

Star_Light έγραψε:
max mortimer47 έγραψε:Άλλοι ειναι πλουσιοι εκ γενετης(περιουσια γονεων),άλλοι έχουν τα κονε να παρουν καλες θέσεις εργασιας,άλλοι δουλευουν 15 ωρες την ημερα και βγαζουν λιγοτερα απο άλλους που καθονται σε ενα γραφειο 8 ώρες την ημερα,άλλοι έχουν περισσότερες ευκαιριες διοτι οι γονεις τους τους πληρωνουν φροντιστηρια και ιδιωτικα πανεπιστημια,γενικα ο καθενας έχει διαδορετικες ευκαιριες.Τέσπα,never mind

Γιατι σε εμποδιζει κανεις να βγεις και εσυ εξω και να γνωρισεις κοσμο? Αυτοι πως τα εκαναν τα κονε δηλαδη...
Ηταν ικανοι και τα εκαναν και μπραβο τους. Η κοινωνικοτητα ειναι μεγαλη υποθεση...εχεις παντου συμμάχους και οι "εχθροί" σου σε τρέμουν!

Αυτοι που δουλευουν 15 ωρες κακως κανουν και δουλευουν τοσες ωρες να βρουν αλλη δουλεια αν δεν τους ευχαριστει.
Απλα έχουν επαναπαυτει σε μια δουλεια επειδη δεν θελουν να ψαξουν και αλλου και ο εργοδοτης το αντιλαμβανεται αυτο
και το εκμεταλευεται. Δεν φταιει ο εργοδοτης ομως αυτοι φταινε...ο αλλος φταιει αμα εσυ δεν καθοριζεις το πως θα σε αντιλαμβάνεται ? Και εσυ αμα ησουν εργοδοτης θα σου εβγαινε αυθορμητα
το να μην σεβεσαι εναν τεμπελη... ουτε καν επιτηδευμενα δεν θα σου εβγαινε. Βαζουμε στοιχηματακι? :p
Φυσικα δεν κατηγορω ουτε τους τεμπεληδες... κανεις δεν ειναι τελειος και κανεις δεν μπορει να τα προβλεψει ολα οκ γιατι μπορει να εχει και υποχρεωσεις που τον δεσμευουν... αλλα θελει προσπαθεια ρε συ.

Οσο για αυτους που οι γονεις τους εχουν να πληρωσουν περισσοτερα φροντιστηρια... ε και? Και εσυ αμα οντως εχεις ορεξη το ιντερνετ ειναι γεματο και απο ανθρωπους που θελουν να σε βοηθησουν αλλα και απο ενα καρο σημειωσεις , τουτοριαλς , βιβλια κτλπ. Παρε παραδειγμα την κοινοτητα μας εδω ειναι δυνατον να θελησει καποιος να μαθει προγραμματισμο και να μην τον μάθει ο no1 programmer migf1??? Ξεφτερακι θα τον κανει.... ή να θελησει να μάθει Δίκτυα?? Θα ερθει σε μενα... είχαμε κανει και πολλες ασκησεις το καλοκαιρι στην υποδικτύωση :D ή να μάθει λίνουξ???? Python και ενα καρο αλλα πραγματα....απο ενεργά μελη της κοινοτητας medigreek , Ilias95 , simosx , the_eye , linuxs , ΑΠοστολης , fkol k4 , stamatiou , giannosfor , Epirotes , headless και αλλοι πολλοι συγχωρεστε αν ξεχναω καποιον ειναι και περιεργη η ωρα :P

Ολοι εχουν ευκαιριες!!!!!!!!!! Αρκει να μην τους παρει απο κατω η απαισιοδοξια των καιρων... μην σου πω κιολας πως ολα αυτα ειναι κολπακια των ΜΜΕ για να μας πτοήσουν και να γινουμε πιο παθητικοι θεατές στα μνημονια που θελουν να μας επιβάλλουν . Ε οχι φιλε μου δεν θα τους περάσει. Ενα ντου να κάνουμε τους έχουμε αφανίσει !!! Ήδη τρέμουν να βγούν έξω και αυτο ειναι μονο η αρχή. :D

Βγες εξω να γνωρισεις κοσμο?Τοσο απλα ειναι?Πρεπει να σαι εκ γενετης μεσα στην καλη κοινωνια ή πολυ τυχερος.Και δουλεια δεν αλλαζεις ετσι απλα,αν δουλευεις 5 χρονια καπου,δεν φευγεις ετσι ευκολα.Όσο για την όρεξη για μαθηση εχεις ενα δικιο,δηλαδη ειναι δυνατο καποιος να τα καταφερει θεωρητικα μονος του διαβαζοντας απο το ιντερνετ ξερω γω αλλα όπως και να το κανουμε δεν ειναι το ιδιο με καθηγητη.Τέσπα ξεφυγαμε οφφ τόπικ και να σου πω την αλήθεια βαρέθηκα το θέμα αυτο.Πάντως μαρέσει η αισιοδοξια στο λόγο σου,keep it up :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 08 Μαρ 2012, 23:16

Kοιτα δεν υπάρχουν καλές ή κακες κοινωνίες.... η κοινωνία θα έχει ολων των ειδων τα φρουτα μεσα...και αυτο θα το δουμε και στο στρατο.
Ασχετο... εχεις παει φανταρος?

Το θεμα λοιπον ειναι εσυ να τεστάρεις αυτους που εχεις διπλα σου , να διαλέξεις τα ατομα που θα συναναστρεφεσαι.

Τωρα οσο για τις ευκαιριες εγω πιστευω υπάρχουν για ολους δεν ξερω ποσες αλλα θα υπαρξουν σιγουρα. Αυτο το λεω επειδη αυτη τη στιγμη εχω 10 γνωστους μου απεξω....
οι 5 απο τους οποιους γκρινιαζουν αλλα απο αυτα που μου εχουν πει εχουν κλοτσισει αρκετες ευκαιριες αρα δεν τους φταιει κανεις... το ξερω πως καμια φορα η ευκαιρια σε αιφνιδιαζει οταν εμφανιζεται και μπορεις να σαστισεις αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα με το -> "ευκαιριες δεν υπαρχουν" αυτο για μενα τουλαχιστον δεν παιζει.... λογω του παραδειγματος που ανεφερα με τους γνωστους μου. Για εσας δεν ξερω... δεν μπορω να πω αφου δεν σας ξερω απο κοντα ωστε να δω πως κινειστε και τι σας παρουσιαζεται. Δεν εχουμε συζητηση επι προσωπικου.

Αλλα για το οτι ευκαιριες θα υπάρξουν για ολους ανεξαιρετως και σε ο λ ο υ ς τους τομεις εγω προσωπικα ειμαι τοσο σιγουρος που θα εβαζα και στοιχημα με οποιον θελει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 09 Μαρ 2012, 06:26

Όχι δεν θα πάω αλλα γιατί ρωτάς?Εννοείς ότι εκεί μέσα γνωρίζεις καλύτερα τους ανθρώπους μια και υποθετικά εκεί μέσα όλοι οι φαντάροι είναι ίσοι?
Όσο για τις ευκαιρίες,ναι,μπορεί όλοι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες αλλα υπό διαφορετικές συνθήκες.Όλοι έχουν ευκαιρία να γράψουν πανελλήνιες για παράδειγμα,δεν σημαίνει ότι όλοι όμως έχουν την ίδια παιδεία.θα ήθελα να σου δώσω ένα καλύτερο παράδειγμα αλλα δεν μου έρχεται κάτι.....τελοσπάντων,κατάλαβες τι θέλω να πω......
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Μαρ 2012, 07:11

max mortimer47 έγραψε:Όχι δεν θα πάω αλλα γιατί ρωτάς?Εννοείς ότι εκεί μέσα γνωρίζεις καλύτερα τους ανθρώπους μια και υποθετικά εκεί μέσα όλοι οι φαντάροι είναι ίσοι?

Βασικα εκει μεσα θα συναντήσεις ολων των ειδων τους χαρακτηρες και δεν θα μπορεσεις να τους αποφυγεις αν δεν σ αρεσουν :P επομενως θα μάθεις να τους αντιμετωπίζεις εκ νεου ! Ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας και εκει. Εγω προσωπικα ανυπομονώ να παω .

max mortimer47 έγραψε:
Όσο για τις ευκαιρίες,ναι,μπορεί όλοι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες αλλα υπό διαφορετικές συνθήκες.Όλοι έχουν ευκαιρία να γράψουν πανελλήνιες για παράδειγμα,δεν σημαίνει ότι όλοι όμως έχουν την ίδια παιδεία.θα ήθελα να σου δώσω ένα καλύτερο παράδειγμα αλλα δεν μου έρχεται κάτι.....τελοσπάντων,κατάλαβες τι θέλω να πω......

Κοιταξε δεν ξερω τι εννοεις με την λέξη "παιδεια" οχι επειδη δεν την γνωριζω αλλα επειδη ο καθενας απο οσο εχω καταλαβει την χρησιμοποιει διαφορετικα... Παλιοτερα ακουγα καποιους να λένε για παιδείες στην θεωρια ενω ηταν μίζεροι και καρμίρηδες στη πραξη... δηλαδη σε τι ειχαν παιδεια αυτοι???? Στο να διαβάζουν και να λένε σοφιστείες με σκοπο να εντυπωσιάσουν? Αυτα ειναι για γέλια... Αν εννοεις τους τροπους ενος ανθρωπου περα απο την παιδεια αυτο ειναι και θεμα χαρακτηρα. Φυσικα οσο εξασκει καποιος την καλλιεργεια του τοσο το καλυτερο !!!! Οχι για να βγει και να κανει επιδειξη αυτα τα βλεπεις και γελας ... αλλα για να μπορεσει να φτάσει το μυαλο του σε ενα επιπεδο ωστε να κερδισει πραγματα..... μια καλη οικογενεια.... μια ωραια + καλη κοπελα.... μια καλη δουλεια.... καλους φιλους.... καλους εχθρους :P οτι επιθυμει ο καθενας εν τελει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 09 Μαρ 2012, 14:08

Star_Light έγραψε:Ολοι εχουν ευκαιριες!!!!!!!!!! Αρκει να μην τους παρει απο κατω η απαισιοδοξια των καιρων... μην σου πω κιολας πως ολα αυτα ειναι κολπακια των ΜΜΕ για να μας πτοήσουν και να γινουμε πιο παθητικοι θεατές στα μνημονια που θελουν να μας επιβάλλουν . Ε οχι φιλε μου δεν θα τους περάσει. Ενα ντου να κάνουμε τους έχουμε αφανίσει !!! Ήδη τρέμουν να βγούν έξω και αυτο ειναι μονο η αρχή. :D

Όλοι έχουν ευκαιρίες; Ζούμε στον παράδεισο και δεν το πήρα χαμπάρι; Μήπως εσύ ζεις στην Γερμανία που είναι πλέον η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου όντως υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες και δουλειές; Εγώ ξέρω ότι εδώ που ζω κλείνουν καθημερινά επιχειρήσεις και βρίσκονται εργαζόμενοι άνεργοι στον δρόμο.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 09 Μαρ 2012, 14:35

Epirotes έγραψε:
Star_Light έγραψε:Ολοι εχουν ευκαιριες!!!!!!!!!! Αρκει να μην τους παρει απο κατω η απαισιοδοξια των καιρων... μην σου πω κιολας πως ολα αυτα ειναι κολπακια των ΜΜΕ για να μας πτοήσουν και να γινουμε πιο παθητικοι θεατές στα μνημονια που θελουν να μας επιβάλλουν . Ε οχι φιλε μου δεν θα τους περάσει. Ενα ντου να κάνουμε τους έχουμε αφανίσει !!! Ήδη τρέμουν να βγούν έξω και αυτο ειναι μονο η αρχή. :D

Όλοι έχουν ευκαιρίες; Ζούμε στον παράδεισο και δεν το πήρα χαμπάρι; Μήπως εσύ ζεις στην Γερμανία που είναι πλέον η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου όντως υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες και δουλειές; Εγώ ξέρω ότι εδώ που ζω κλείνουν καθημερινά επιχειρήσεις και βρίσκονται εργαζόμενοι άνεργοι στον δρόμο.

Eν τω μεταξυ η ειρωνεια ειναι οτι εγω ζω στη γερμανια και ειμαι περισσότερο απαισιόδοξος! :wtf:
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Μαρ 2012, 14:53

Παιδια τοσα χρονια η Ελλαδα ταισε πολυ κοσμο που υπο αλλες συνθηκες και σημερα δεν θα έβλεπε τετοιους μισθους και τετοιο επιπεδο ζωης που να κτυπιέται κατω .

Τωρα ηρθε η κριση... οπως συμβαινει παντα. Απλα επειδη δεν προσεξαμε ηρθε πιο δυσκολα απο οτι σε αλλα κρατη.
Ευκαιριες υπαρχουν παντου.... αν οχι στην Ελλαδα σιγουρα σε αλλα κρατη. Θα σου κανει καλο να αφησεις την ασφαλεια της χωρας σου
για να δοκιμασεις να δεις και κατι καινουργιο αν εχεις οικογενεια ή κοπελα παρε και αυτην μαζι... θα δουλευει και η γυναικα σου και θα ερθει δια του 2.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 09 Μαρ 2012, 15:19

Δυστυχώς στα λόγια είναι όλα πολύ εύκολα για όλους μας και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Δεν είναι πάντα εύκολο να πάρεις τα πράγματά σου και να φύγεις όταν δεν είσαι μόνος σου. Είσαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσει η κοπέλα να φύγει; Ας πάμε και σε πιο δύσκολο σενάριο. Πόσο εύκολο είναι να πεις στη γυναίκα και τα παιδιά σου να φύγετε όλοι μάζι;

Και ένα ακόμα σενάριο που δεν το είχα σκεφτεί, αλλά συμβαίνει σε μια φίλη μου: Οι γονείς της έχουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται στενή ιατρική παρακολούθηση. Νομίζεις ότι είναι εύκολο να πεις σε δυο ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, που πιθανόν να μη γνωρίζουν καν αγγλικά, να μαζέψουν τα πράγματά τους και να σε ακολουθήσουν σε μια ξένη χώρα χωρίς γνωστούς, χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα, χωρίς καμία σιγουριά; :(
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 09 Μαρ 2012, 15:26

evolgen έγραψε:Δυστυχώς στα λόγια είναι όλα πολύ εύκολα για όλους μας και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Δεν είναι πάντα εύκολο να πάρεις τα πράγματά σου και να φύγεις όταν δεν είσαι μόνος σου. Είσαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσει η κοπέλα να φύγει; Ας πάμε και σε πιο δύσκολο σενάριο. Πόσο εύκολο είναι να πεις στη γυναίκα και τα παιδιά σου να φύγετε όλοι μάζι;

Και ένα ακόμα σενάριο που δεν το είχα σκεφτεί, αλλά συμβαίνει σε μια φίλη μου: Οι γονείς της έχουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται στενή ιατρική παρακολούθηση. Νομίζεις ότι είναι εύκολο να πεις σε δυο ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, που πιθανόν να μη γνωρίζουν καν αγγλικά, να μαζέψουν τα πράγματά τους και να σε ακολουθήσουν σε μια ξένη χώρα χωρίς γνωστούς, χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα, χωρίς καμία σιγουριά; :(

To xω ζησει το σεναριο στην 1η σου παραγραφο φιλε μου,αξιζει :thumbup:
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Μαρ 2012, 15:32

evolgen έγραψε:Δυστυχώς στα λόγια είναι όλα πολύ εύκολα για όλους μας και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Δεν είναι πάντα εύκολο να πάρεις τα πράγματά σου και να φύγεις όταν δεν είσαι μόνος σου. Είσαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσει η κοπέλα να φύγει; Ας πάμε και σε πιο δύσκολο σενάριο. Πόσο εύκολο είναι να πεις στη γυναίκα και τα παιδιά σου να φύγετε όλοι μάζι;

Αμα δεν συμφωνησει αστην εδω να ειναι άνεργη. Μολις την κοψει η πεινα θα δεις πως θα της φυγουν
και οι ενδοιασμοι και θα σε ακολουθησει....

Στενη ιατρικη παρακολουθηση που???? Στην Ελλαδα????? Με την κατασταση που
επικρατει στα ταμεια???? Και στα φαρμακεια??? χαχαχαχαχ απο την τσεπη σου τα πληρωνεις ολα πλεον
και καθεσαι στις ουρες... μια η αλλη θα σου ερθει αμα πας εξω που στις πιο πολλες χωρες υπαρχει αριστη
ιατρικη περιθαλψη και ειναι ενσωματωμενη μεσα στη φορολογια. Εκτος και αν ειναι κατακοιτοι ή δεν μπορουν να ταξιδεψουν με αεροπλανο.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων