Learner έγραψε:Κατά την ταπεινή μου άποψη , οι βαθμοί δεν έχουν καμία σημασία. Και επειδή το μπέρδεμα πιγκουίνων με εμπειρία και γνώσεις στο linux προκαλείται σχεδόν αυθόρμητα , οι βαθμοί καλοί είναι . Ίσως και παραπάνω αν ήταν π.χ 200 400 600 κλπ , μπορεί να ήταν καλύτερα .
Αυτός που φοβάται ότι οι βαθμοί αυτοί μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, δεν βλέπω ότι μπορεί να είναι συνεπής παρά μόνο αν προτείνει την πλήρη κατάργησή τους. Οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα το βελτιώσει αυτό. Κατά την γνώμη μου δεν είναι τόσο τραγικός φόβος για να προτείνω εγώ κατάργηση. Γενικά είναι μία καλή οπτική απεικόνιση στο πόσο ενεργός είναι κάποιος στο φόρουμ με βάση τον αριθμό τών δημοσιεύσεων και τίποτε περισσότερο ή λιγότερο.
Το να έχει την ίδια εικόνα αυτός που έκανε 3 αναρτήσεις με αυτόν που έκανε 133 αναρτήσεις προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι καλή απεικόνιση, για αυτό πιστεύω ότι το 150 σαν χαμηλότερο όριο για το "bebe" είναι παράλογα μεγάλο. Επίσης καθώς ο τρόπος κατανομής τών χρηστών πάει λογικότερα περισσότερο λογαριθμικά παρά γραμμικά, το λογικό είναι να είναι να έχει μια λογαριθμική λογική η κλίμακα. πχ τα όρια 10 20 50 100 200 500 1000 2000 5000 πάνε λογαριθμικά με μια στρογγυλοποίηση. {10^(1/3)=2.15 και 10^(2/3)=4.64} Βεβαίως δεν είναι και υποχρεωτικό να ακολουθήσουμε απόλυτα την λογαριθμική κλίμακα. Μία απόκλιση μπορεί να είναι επιθυμητή για να μην φαντάζει η περαιτέρω άνοδος στα τελευταία βήματα υπερβολικά μακρινή.
Σαν παράδειγμα αργής απόκλισης από την λογαριθμική κλίμακα δίνω ένα ακόμα παράδειγμα:
20 100 250 600 1200 2200 3600 5200 7000