Οκ πήγατε σε μια σχολή ΑΕΙ η ΤΕΙ είτε Αθήνα είτε Κάπου εκτός Αθήνας. Περνάει ο καιρός και αρχίζετε και καταλαβαίνετε ότι πλησιάζει ο καιρός όπου δεν θα είστε πλέον φοιτητές (Για μένα το πτυχίο είναι 2 εξάμηνα μακριά). Οι επόμενοι σταθμοί Στρατός και αγορά εργασίας. Αλλά όταν αναπολείτε στο βαθύ μέλλον η και όχι τόσο βαθύ η και στο παρόν τα χρόνια όπου περάσαν όσο ήσασταν φοιτητές, πιστεύετε ότι άξιζε ο κόπος να κάνετε σπουδές σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ή (θα) σας είναι μια σπατάλη χρόνου?
Προσωπικά σπουδάζω σε ένα σχετικά μικρό ΤΕΙ (ΤΕΙ Λαμίας) αλλά αρχίζω και καταλαβαίνω πως λειτουργούν πράγματα εκ των εσω όπου στην καθημερινή μου ζωή ήταν ένα "μαύρο κουτί" πχ. Υπολογιστής, ραδιόφωνο - τηλεπικοινωνίες κλπ κλπ. Συν ότι μου δόθηκε κατεύθυνση και γνώσεις να δημιουργώ πράγματα όπου σε παλαιότερα χρόνια δεν θα ήταν ούτε καν στο βεληνεκές μου να τα κάνω.
Το παράξενο είναι ότι δεν μου φαίνονται κάτι σαν cyber-αριανές η σούπερ δύσκολες οι γνώσεις όπου μαθαίνω και ούτε θεωρώ ότι είναι κάτι δύσκολο ο άνθρωπος να κατανοήσει, αρκεί να θέλει. Επίσης κατάλαβα ούτε αυτοί όπου σαν μικρός θεωρούσα σούπερ ντούπερ "guru των υπολογιστών" ότι ήταν κάτι ιδιαίτερο, μάλιστα κατάφερα να από αυτούς να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις (αν και αυτοί αποτέλεσαν κίνητρο να ασχοληθώ με την πληροφορική). Επίσης λόγο ότι μένω μακριά από την οικογένειά όσο σπουδάζω (Λαμία) μου δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσω πόσο σημαντική είναι.
Πιστεύω πως αυτά είναι τόσο πολύτιμα όπου ακόμα και αν δουλεύω σαν σερβιτόρος η καθαριστής δεν θα θεωρούμε άχρηστος, γιατί θα έχω ήδη αποκτήσει τις γνώσεις όπου θα μπορώ να είμαι χρήσιμος. Ακόμη χάρις το ελεύθερο λογισμικό θα μπορώ να συνεισφέρω ακόμα και αν το κυρίως επάγγελμα δεν έχει σχέση με την Πληροφορική.
Έτσι αξίζει κάθε psec (picosecond) όπου ξοδεύω στις σπουδές μου.