Είστε ικανοποιημένοι από τις σπουδές σας στην Τριτοβάθμια?

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Πιστεύετε ότι αξίζει ο χρόνος όπου ξοδεύετε για τις σπουδές σας

ΝΑΙ
13
87%
ΟΧΙ
2
13%
Δεν με ενδιαφέρει
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι

Σύνολο ψήφων : 15

Είστε ικανοποιημένοι από τις σπουδές σας στην Τριτοβάθμια?

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 09 Απρ 2012, 22:06

Οκ πήγατε σε μια σχολή ΑΕΙ η ΤΕΙ είτε Αθήνα είτε Κάπου εκτός Αθήνας. Περνάει ο καιρός και αρχίζετε και καταλαβαίνετε ότι πλησιάζει ο καιρός όπου δεν θα είστε πλέον φοιτητές (Για μένα το πτυχίο είναι 2 εξάμηνα μακριά). Οι επόμενοι σταθμοί Στρατός και αγορά εργασίας. Αλλά όταν αναπολείτε στο βαθύ μέλλον η και όχι τόσο βαθύ η και στο παρόν τα χρόνια όπου περάσαν όσο ήσασταν φοιτητές, πιστεύετε ότι άξιζε ο κόπος να κάνετε σπουδές σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ή (θα) σας είναι μια σπατάλη χρόνου?

Προσωπικά σπουδάζω σε ένα σχετικά μικρό ΤΕΙ (ΤΕΙ Λαμίας) αλλά αρχίζω και καταλαβαίνω πως λειτουργούν πράγματα εκ των εσω όπου στην καθημερινή μου ζωή ήταν ένα "μαύρο κουτί" πχ. Υπολογιστής, ραδιόφωνο - τηλεπικοινωνίες κλπ κλπ. Συν ότι μου δόθηκε κατεύθυνση και γνώσεις να δημιουργώ πράγματα όπου σε παλαιότερα χρόνια δεν θα ήταν ούτε καν στο βεληνεκές μου να τα κάνω.

Το παράξενο είναι ότι δεν μου φαίνονται κάτι σαν cyber-αριανές η σούπερ δύσκολες οι γνώσεις όπου μαθαίνω και ούτε θεωρώ ότι είναι κάτι δύσκολο ο άνθρωπος να κατανοήσει, αρκεί να θέλει. Επίσης κατάλαβα ούτε αυτοί όπου σαν μικρός θεωρούσα σούπερ ντούπερ "guru των υπολογιστών" ότι ήταν κάτι ιδιαίτερο, μάλιστα κατάφερα να από αυτούς να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις (αν και αυτοί αποτέλεσαν κίνητρο να ασχοληθώ με την πληροφορική). Επίσης λόγο ότι μένω μακριά από την οικογένειά όσο σπουδάζω (Λαμία) μου δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσω πόσο σημαντική είναι.

Πιστεύω πως αυτά είναι τόσο πολύτιμα όπου ακόμα και αν δουλεύω σαν σερβιτόρος η καθαριστής δεν θα θεωρούμε άχρηστος, γιατί θα έχω ήδη αποκτήσει τις γνώσεις όπου θα μπορώ να είμαι χρήσιμος. Ακόμη χάρις το ελεύθερο λογισμικό θα μπορώ να συνεισφέρω ακόμα και αν το κυρίως επάγγελμα δεν έχει σχέση με την Πληροφορική.

Έτσι αξίζει κάθε psec (picosecond) όπου ξοδεύω στις σπουδές μου.
Τελευταία επεξεργασία από pc_magas και 14 Απρ 2012, 20:57, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Re: Είσται ικανοποιημένοι από τις σπουδές σας στην Τριτοβάθμ

Δημοσίευσηαπό matthew » 09 Απρ 2012, 22:27

Άσε την αγορά εργασίας τελευταία. Πάρε τα βήματα με τη σειρά ένα ένα. 1 -> 2 -> 3 = Πτυχίο -> Στρατιωτικό -> ...
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 10 Απρ 2012, 15:33

Βασικα άσε εντελως το στρατιωτικο απέξω,αποχή.
Όσο για την ερώτηση σου,ειναι σχετικο,αναλογα τι σπουδαζεις.Εσυ ακομα και χωρις να δουλευεις για καποια εταιρια μπορεις και μονος σου να φτιαξεις κανα app ας πουμε και να βγαλεις κανα χρημα.....
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 10 Απρ 2012, 20:53

@max mortimer47
Πιστευώ πως ναι άμα ασχολιθώ με την ανάπτυξη android - iphone apps γιατί είναι σχετικά νέες αγορές θα μπορέσω να ζήσω. Αλλά το 20% θα το παίρνει η google ή η Apple. :( Αλλά γηιατί να μην υπάρχουν συνδρομητικές υπηρεσίες πχ. Πληρώνεςι 500Εθροσ το χρόνο και μέσω iphone h Android app ζητάς υδραυλικό, οικιακή βοηθό, δάσκαλο για ιδιαίτερα κλπ κλπ και σε 1 ώρα το πολύ να είναι σπίτι σου. Απλά να έχεις ένα δωρεάν app αλλά η υπηρεσία να είναι επί πληρωμής ;).
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 11 Απρ 2012, 10:38

Αν και ψήφισα Ναι, η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα πολύ.. Και αυτό γιατί έχω περάσει και από ΑΕΙ Πληροφορικής(Πα.Μακ) και τώρα τελειώνω Μεταπτυχιακό στα Συστήματα Υπολογιστών..

Καταρχήν εγώ σου προτείνω(αν θες να ακούσεις τη γνώμη μου) να πας φαντάρος αφού τελειώσεις ώστε έτσι να μπορείς να βρεις έστω μία δουλίτσα κάπου γιατί χωρίς αυτό κανένας(πλην μπαρ κτλ) δεν θα σε πάρει.. Εγώ αυτό έκανα(5 μερές αφού ορκίστηκα έφυγα στρατό) και δεν έχασα γιατί όλα έγιναν στην ώρα τους και έχω έστω μία δουλειά στο αντικείμενο μου που να μου δίνει μερικά χρήματα.. Στην ώρα τους όλα.... Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι εσύ αλλά εγώ στα 24 έχω τελειώσει απ όλα τα βαρίδια(όπως ο στρατός)....

Για τις γνώσεις τώρα που παίρνουμε.. Όλα είναι στο δικό σου χέρι στο κατά πόσον θα ασχοληθείς.. Απ' ότι είδα έχεις το μεράκι, το ενδιαφέρον.. Αυτό είναι καλό.. Μείνε σε ένα κομμάτι, επικεντρώσου σ' αυτό και θα τα καταφέρεις.. Εκεί έξω όταν θα βγεις θα δεις(αν το ξέρεις ήδη) ότι υπάρχει ανεργία... Αν όμως έχεις την τρέλα με κάτι τότε σίγουρα θα βρεις.... Υπάρχει δυσκολία στην έρευση εργασίας αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι που απλά περιμένει να τους έρθουν πράγματα από μόνα τους......
Όλοι αυτοί οι φοιτητές που λένε ότι δεν υπάρχουν προοπτικές είναι γιατί δεν ενδιαφέρονται να τελειώσουν αυτό που άρχισαν.. Αραχτοί πιστεύουν ότι θα τους έρθουν τα πράγματα..... Καλός και ο καφές αλλά η επιστήμη σου είναι καλύτερη..

Τέλος, αυτό για τα apps για κινητά.. Έχουν ψωμί, η αγορά είναι απ' τα λίγα που ζητάει ακόμα(αυτό και web developers).. Επικεντρώσου σ' αυτό, έχει μέλλον και ειδικά στην Ελλάδα... Τώρα το πως θα το κάνεις, αν θα είναι free ή επί πληρωμή είναι δικό σου θέμα.. Νομίζω ότι και να σου παίρνει το 20% μία εταιρία δεν είναι και άσχημο αν εσύ παίρνεις και ποσοστά απ' τις πωλήσεις που αυτή κάνει με την εφαρμογή σου;
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 11 Απρ 2012, 18:28

Ακόμη είδα ότι και το ίδρυμα Mozilla ψάχνει developers.

Αλλα το θέμα είναι οκ θα τελειώσω από την σχόλη τι διδάγματα μου έδωσε αυτή η εμπειρία? Τι προσκόμισα και προσκομίζω σαν γνώσεις ήταν σπατάλη η επένδυση όσο αφορά στις γνώσεις και στις εμπειρίες όπου έχω. Πχ μπορεί να πήγα μια σχολή αλλά να μην με κάλυπταν οι γνώσεις όπου απέκτησα. Μπορεί όμως να πήγα σε μια σχολή και με τις γνώσεις μου βλέπω τα ίδια πράγματα διαφορετικά και όσο μαθαίνω τόσο θέλω να πάθω περισσότερα. Πχ πλέον ένας υπολογιστής δεν είναι κάτι το άγνωστο η ένα black box πχ άμα μου πουν για thashing η cashe δεν θε είναι κινέζικα. Η πήγα σπούδασα 5-10 πράγματα και κατανοώ την κοινωνία και τον κόσμο καλύτερα. Το λέω από καθαρά θέμα γνώσεων. Δηλαδή οι γνώσεις όπου σας δίνονται από ένα ΑΕΙ η ΤΕΙ σας ενδιαφέρουν σαν καλύπτουν πνευματικώς σας κάνουν να θέλετε να το ψάξετε παραπάνω? Για φαντάρος και πτυχίο έχω καιρό.
Οι υπολογιστές μου:
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Geochr » 11 Απρ 2012, 18:50

pc_magas έγραψε:Αλλα το θέμα είναι οκ θα τελειώσω από την σχόλη τι διδάγματα μου έδωσε αυτή η εμπειρία? Τι προσκόμισα και προσκομίζω σαν γνώσεις ήταν σπατάλη η επένδυση όσο αφορά στις γνώσεις και στις εμπειρίες όπου έχω. Πχ μπορεί να πήγα μια σχολή αλλά να μην με κάλυπταν οι γνώσεις όπου απέκτησα. Μπορεί όμως να πήγα σε μια σχολή και με τις γνώσεις μου βλέπω τα ίδια πράγματα διαφορετικά και όσο μαθαίνω τόσο θέλω να πάθω περισσότερα.

Κατα βάση παίρνεις γενικές γνώσεις και «τυπικά» ερεθίσματα (έστω και ξεπερασμένα) του κλάδου που ακολουθείς. Είναι θεωρητικά αλλά και πρακτικά αδύνατο να μάθεις όλο το εύρος μιας επιστήμης. Απο εκεί και πέρα είναι στη κρίση του καθενός για τον δρόμο θα ακολουθήσει και προς τα που θα στραφεί για την εξειδίκευση του.
Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

• Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 13 Απρ 2012, 11:04

@Geochr
Οκ δεν είμαι και θεός να τα ξέρω και να μπορώ να τα μάθω όλα αλλά αυτά όπου μαθαίνω είναι η βάση όπου χτίστηκε η εξέλιξη. Μαθαίνω από κατανεμημένα και έως μετασχηματισμούς Fourier εγώ θα διαλέξω τι θα κάνω και τι θα ασχοληθώ επαγγελματικά. (Ερασιτεχνικά μπορώ να "τσιμπολογώ" λίγο απ' όλα ;) ) Και όλα αυτά όπου μαθαίνω αποτελούν ερεθίσματα που δίνουν ενδιαφέρον......

Το θέμα είναι αν οι γνώσεις όπου σας δίνονται πυροδοτούν αυτά τα ερεθίσματα η απλά είναι ένα βαρετό και ανιαρό πράγμα?
Οι υπολογιστές μου:
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 14 Απρ 2012, 10:21

Κανονικά οι γνώσεις είναι ένα ερέθισμα που πρέπει να παίρνεις απ' τη σχολή σου και μετά εσύ πρέπει να κατασταλλάξεις κάπου και να ασχοληθείς πιο βαθιά..

Το ΑΕΙ ή το ΤΕΙ θα σε δώσουν ένα έναυσμα, από κει και πέρα είναι δικό σου θέμα...
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 14 Απρ 2012, 20:40

Πολύ ικανοποιημένος.
Τελείωσα βέβαια θεωρητική σχολή (νομική), οπότε δεν ετίθετο θέμα υλικοτεχνικής υποδομής, το επίπεδο όμως ήταν υψηλότατο.
Σίγουρα βγήκαμε άλλοι άνθρωποι απ' ότι μπήκαμε.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί ανέμων