Καλησπέρα παιδιά, χαιρετώ την κοινότητα και καλώς σας βρήκα.
Ονομάζομαι Νίκος και μένω Ηλιούπολη (Αθήνα). Είμαι 25 ετών, και αποκλειστικά χρήστης όσα χρόνια έχω/ασχολούμαι με η/υ των Windows,
με τις γνώσεις μου να κυμαίνονται κάπου στο μέσο όρο των χρηστών, σε πολύ βασικό στάδιο δηλαδή.
Για το linux δεν ήξερα τίποτα, και ποτέ δεν με ενδιέφερε να μάθω για να είμαι ειλικρινής.
Το μόνο που ήξερα γι' αυτά είναι ότι δεν θέλουν antivirus και ότι είναι τσάμπα.
Η πρώτη μου επαφή μαζί τους έγινε μόλις πριν μια εβδομάδα. Αγόρασα καινούριο
λάπτοπ, το οποίο μου έκανε κλικ από την αρχή, αλλά είχε ένα και μοναδικό "πρόβλημα": Είχε προεγκατεστημένο λογισμικό linux. Η ξενέρα που έφαγα δεν περιγράφεται. Να φανταστείτε ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν να ψάξω άλλο λάπτοπ στα ίδια χαρακτηριστικά με τον προηγούμενο, αλλά με windows μέσα. Αλλά μετά και από συμβουλή του αδερφού μου, που κάτι κατέχει παραπάνω από υπολογιστές, πήρα αυτόν, με πρόθεση μετά να βάλω windows "εννοείται"...
Αφού ήρθε το λάπτοπ λοιπόν, παρατήρησα ότι είχε κάτι μέσα που ονομάζεται linpus. Για να καταλάβετε πόσο άσχετος είμαι για το linux, δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να υπήρχαν διάφορες εκδόσεις/διανομές. Νόμιζα ότι είναι ένα και το αυτό, και κάθε τόσο αναβαθμίζεται ξέρω γω. Κάπως έτσι το είχα στο μυαλό μου. Εντάξει, είχα ακουστά το ubuntu, αλλά νόμιζα ότι μόνο αυτό το linux υπάρχει. (Μη βαράτε παιδιά) Τέλος πάντων, καταλάβατε τι θέλω να πω.
Αφού λοιπόν προφανώς και δεν πήρα καν μυρωδιά τι είναι αυτά τα linpus, καθώς η μόνη εντολή που κατάφερα να βάλω πετυχημένα είναι το reboot, ώστε να κάνω restart τον υπολογιστή, είχε φτάσει η ώρα να βάλω τα windows 7. Όμως, είχα τη φαεινή ιδέα, και μετά και από προτροπές του αδερφού μου που τον συμβούλεψαν φίλοι του λινουξάκηδες να βάλω και να δοκιμάσω το ubuntu τα καινούρια. Ήμουν σε φάση: "άντε μωρέ, μέχρι να πάω να αγοράσω τα windows 7, ας βάλω να δω τι είναι αυτά το ubuntu, δεν χάνω και τίποτα, μπορεί να 'χει χαβαλέ κλπ κλπ" (αφού πρώτα με λίγο ψάξιμο και διάβασμα ξεπέρασα την αρχική μου τρομάρα ότι το linux δεν είναι όπως φαίνονται στα linpus και ότι το ubuntu είναι φιλικά και εύχρηστα

)
Εγκατέστησα λοιπόν το ubuntu 12.04, και μετά από μια εβδομάδα ενασχόλησης μαζί τους δηλώνω ενθουσιασμένος

Με εξέπληξαν ευχάριστα, καθώς δεν περίμενα ότι θα μου φαινόντουσαν τόσο εύχρηστα και διασκεδαστικά. Έχω κάνει βέβαια πολύ λίγα πράγματα μέχρι στιγμής, αλλά έχω πολύ μεγάλη διάθεση και όρεξη να τα ψάξω εις βάθος!
Εδώ να αναφέρω ότι μέχρι στιγμής τα περισσότερα πράγματα που έχω κάνει είναι με οδηγό το σάιτ σας, οπότε να πω ένα πρώτο ευχαριστώ σε όλο το stuff σας και ιδιαίτερα σε όλους εκείνους που έχουν φτιάξει τους καταπληκτικούς, κατανοητούς και αναλυτικούς οδηγούς "howto" Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, και είμαι σίγουρος ότι σε οποιαδήποτε απορία μου δημιουργηθεί θα βρω λύση μέσα από εδώ!
Συγγνώμη για το κατεβατό παιδιά, ξαναλέω ότι χαίρομαι πολύ που σας βρήκα και συγχαρητήρια σε όλους σας για την καταπληκτική δουλειά που έχετε κάνει.