Περί Bugs

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Περί Bugs

Δημοσίευσηαπό the_eye » 27 Σεπ 2012, 11:36

Το θέμα διαχωρίστηκε. Παρακαλώ μην χαλάτε τα θέματα με offtopic

Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 27 Σεπ 2012, 22:45

Dimitrios.gr έγραψε:Αυτο ειναι ένα πολυ σοβαρο bug :geek: μόνο που η ubuntu δεν νομίζω ότι μπορει να κάνει πολλά γιατι πιστεύω πως το gnome 3 διόγκωσε και χειροτέρεψε περισσότερο την κατάσταση όσο αναφορα τη φιλικότητα του gnome , ....

OK, αφού διευκρινίστηκε παραπάνω ότι μιλάμε για την Cannonical, ας δούμε και ένα δύο επιπλέον πράγματα.

Πρώτον το gnome είναι ένα ξεχωριστό project και δεν εξελίσσεται από την Cannonical. Ξέρω, από τις απόψεις που έχεις εκθέσει σε διάφορα θέματα, ότι δε σου αρέσει το gnome 3 και προτιμούσες το gnome 2, αλλά εν πάσει περιπτώσει η αλλαγή είναι επιλογή του gnome project και όχι της Cannonical (η οποία εξελίσσει το Unity το οποίο είναι ένα interface του gnome 3, όπως είναι και το gnome shell, που είναι η προεπιλογή στις περισσότερες gnome διανομές).

Δεύτερον το gnome 3 είναι ακόμα ένα νέο project, το οποίο και εξελίσσεται ραγδαία, δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι χρηστικό, συνήθως οι όποιες ενστάσεις αφορούν στην έλλειψη παραμετροποίησης, τομέας στον οποίο επίσης σιγά-σιγά υπάρχει βελτίωση.

Τρίτον και χωρίς διάθεση παρεξήγησης ή οποιαδήποτε πρόθεση να κάνω παρατήρηση.
Δε θυμάμαι πόσα θέματα έχεις ανοίξει με παρεμφερές περιεχόμενο, ή πόσα αναλόγου περιεχομένου posts έχεις κάνει. Σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμά σου να εκφράζεις οποιαδήποτε άποψη και να ασκείς οποιαδήποτε κριτική θες, απλώς μέσα στα πλαίσια της ίδιας ελευθερίας επίτρεψέ μου να εκφράσω κι εγώ την άποψη ότι είναι ελαφρώς κουραστικό να διαβάζει κανείς παραλλαγές του ίδιου πράγματος. ΟΚ, κι εγώ σιχαίνομαι το unity, το είπα μία-δύο-τρεις σε ανάλογα threads (είναι και ολίγον τι "πιασάρικα" τα flames) εν πάσει περιπτώσει χρησιμοποιώ gnome shell και KDE και ησύχασα.
Από εκεί και πέρα το να φωνάζω γιατί δε μου φτιάχνουν αυτό που ακριβώς θέλω (και μάλιστα κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει φράγκο από μένα) ή γιατί εγκατέλειψαν κάτι που μου άρεσε δε βλέπω να έχει και πολύ νόημα.
Δε μου έβαλε κανείς το πιστόλι στο κεφάλι να χρησιμοποιώ το α' ή β' γραφικό περιβάλλον ή ακόμα και το ίδιο το linux.
Απλά μου προσφέρεται. Αν θέλω το χρησιμοποιώ, αν όχι ψάχνω για κάτι άλλο, ή στρώνω τον πισινό μου να μάθω πως φτιάχνεται για να το κάνω εγώ όπως μου γουστάρει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 28 Σεπ 2012, 14:53

dim459 έγραψε:
OK, αφού διευκρινίστηκε παραπάνω ότι μιλάμε για την Cannonical, ας δούμε και ένα δύο επιπλέον πράγματα.

Πρώτον το gnome είναι ένα ξεχωριστό project και δεν εξελίσσεται από την Cannonical. Ξέρω, από τις απόψεις που έχεις εκθέσει σε διάφορα θέματα, ότι δε σου αρέσει το gnome 3 και προτιμούσες το gnome 2, αλλά εν πάσει περιπτώσει η αλλαγή είναι επιλογή του gnome project και όχι της Cannonical (η οποία εξελίσσει το Unity το οποίο είναι ένα interface του gnome 3, όπως είναι και το gnome shell, που είναι η προεπιλογή στις περισσότερες gnome διανομές).

Αρχικα δεν κατηγορώ κανένα και ειδικά μια εταιρεία όπως έιναι η cannonical διοτι θεωρω πως δεν είναι microsft !!!! για αυτό και αναφέρομαι στο λειτουργικό ubuntu ...

dim459 έγραψε:
Δεύτερον το gnome 3 είναι ακόμα ένα νέο project, το οποίο και εξελίσσεται ραγδαία, δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι χρηστικό, συνήθως οι όποιες ενστάσεις αφορούν στην έλλειψη παραμετροποίησης, τομέας στον οποίο επίσης σιγά-σιγά υπάρχει βελτίωση.

μίλησε κανενας ότι δεν πρέπει κάτι να εξελίσσεται ? αφού είτε θέλουμε είτε οχι είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων .... όλα γύρω μας είναι ίδια και όμως όλα αλλάζουν ...

dim459 έγραψε:
Τρίτον και χωρίς διάθεση παρεξήγησης ή οποιαδήποτε πρόθεση να κάνω παρατήρηση.
Δε θυμάμαι πόσα θέματα έχεις ανοίξει με παρεμφερές περιεχόμενο, ή πόσα αναλόγου περιεχομένου posts έχεις κάνει. Σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμά σου να εκφράζεις οποιαδήποτε άποψη και να ασκείς οποιαδήποτε κριτική θες, απλώς μέσα στα πλαίσια της ίδιας ελευθερίας επίτρεψέ μου να εκφράσω κι εγώ την άποψη ότι είναι ελαφρώς κουραστικό να διαβάζει κανείς παραλλαγές του ίδιου πράγματος. ΟΚ, κι εγώ σιχαίνομαι το unity, το είπα μία-δύο-τρεις σε ανάλογα threads (είναι και ολίγον τι "πιασάρικα" τα flames) εν πάσει περιπτώσει χρησιμοποιώ gnome shell και KDE και ησύχασα.
Από εκεί και πέρα το να φωνάζω γιατί δε μου φτιάχνουν αυτό που ακριβώς θέλω (και μάλιστα κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει φράγκο από μένα) ή γιατί εγκατέλειψαν κάτι που μου άρεσε δε βλέπω να έχει και πολύ νόημα.

Αρχικά δεν φώναξα, απλά όπως είπες εκφράστηκα για κάτι που δεν αρέσει , όχι μονο προσωπικά ,αλλα ώς επι το πλείστον το σύνολο των ανθρώπων που χρησιμοποιούν windows και θέλουν να χρησιμοποιήσουν linux ...

dim459 έγραψε:
Δε μου έβαλε κανείς το πιστόλι στο κεφάλι να χρησιμοποιώ το α' ή β' γραφικό περιβάλλον ή ακόμα και το ίδιο το linux.
Απλά μου προσφέρεται. Αν θέλω το χρησιμοποιώ, αν όχι ψάχνω για κάτι άλλο, ή στρώνω τον πισινό μου να μάθω πως φτιάχνεται για να το κάνω εγώ όπως μου γουστάρει.

Αυτο είναι προσωπική σου άποψη ...
δεν είναι έτσι , προσωπικά πιστεύω πως αν το linux Περιορίζονταν μόνο για την πάρτη του καθενός απλα δεν θα το ήξερε κανένας .....
το ότι φτιάχνεις κάτι για το κοινό το οποιο είδει χρησιμοποιεί windows ,, άρα δεν κάνεις κάτι που γουστάρεις μονο εσύ , το ότι εμπλέκεται και εταιρεία για την χρηματοδότηση του όπως το ubuntu δεν νομίζω πλέον πως κάθεται και ασχολείται κάποιος εντελώς έτσι ,.για να περάσει απλα την ώρα του .....
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 03 Οκτ 2012, 00:52

Dimitrios.gr έγραψε:Αρχικα δεν κατηγορώ κανένα και ειδικά μια εταιρεία όπως έιναι η cannonical διοτι θεωρω πως δεν είναι microsft !!!! για αυτό και αναφέρομαι στο λειτουργικό ubuntu ...

Το πρώτο σκέλος δεν το πολυέπιασα...
Όσον αφορά στο δεύτερο, αν και στην Cannonical θα σε λάτρευαν για την έκφραση "αναφέρομαι στο λειτουργικό ubuntu", το ubuntu δεν παύει να είναι απλά μια διανομή linux, η οποία βασίζεται στο debian, έχει προεπιλογές που αποσκοπούν στην ευκολία χρήσης και κατά την άποψη της Cannonical και κάποιες επιλογές ή προεπιλογές που το κάνουν να ξεχωρίζει από τις άλλες διανομές και αποσκοπούν στην επικράτησή του έναντι άλλων διανομών (επιτυχημένα ή όχι, είναι άλλο θέμα).
Dimitrios.gr έγραψε:μίλησε κανενας ότι δεν πρέπει κάτι να εξελίσσεται ?

Ναι βρε, εσύ είσαι ο γκρινιάρης, εσύ δεν είχες ανοίξει το θέμα και την ψηφοφορία για τη δυνατότητα επιλογής του gnome 2, ένα και πλέον χρόνο μετά το πέρασμα σε gnome 3 ;
Dimitrios.gr έγραψε:Αρχικά δεν φώναξα, απλά όπως είπες εκφράστηκα για κάτι που δεν αρέσει , όχι μονο προσωπικά ,αλλα ώς επι το πλείστον το σύνολο των ανθρώπων που χρησιμοποιούν windows και θέλουν να χρησιμοποιήσουν linux ...

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν windows συνήθως γκρινιάζουν γιατί αυτό που θέλουν να χρησιμοποιήσουν δε θυμίζει windows (ουφ...ευτυχώς, θα ήταν εφιαλτικό). Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα πρώτα τους threads αφορούν στην απενεργοποίηση του root password και στη σύνδεση ως root από γραφικό περιβάλλον.
Για το θέμα που συζητάμε γκρινιάζουν οι χρήστες linux, τους οποίους δεν τους πιάνεις πουθενά, γιατί ενώ έχουν να διαλέξουν από κανένα έως άπειρα γραφικά περιβάλλοντα, καταφέρνουν να διαμαρτύρονται για όλα, γιατί το gnome 3 είναι τόσο απλό και αφαιρετικό και ταυτόχρονα γιατί το KDE είναι τόσο περίπλοκο και παραμετροποιήσιμο.
Dimitrios.gr έγραψε:το ότι φτιάχνεις κάτι για το κοινό το οποιο είδει χρησιμοποιεί windows ,

Mπα καθόλου, νομίζω ότι υπερτιμάς την καψούρα προσέλκυσης χρηστών windows.
Kαταρχήν το linux έχει εντελώς διαφορετικό μερίδιο και βαρύτητα σε servers και ειδικά web servers, απ' ότι στα desktops.
Κατανοώ ότι ζούμε σε μια χώρα εξωπραγματική, όπου η έννοια του "κομπιουτερά" είναι συνυφασμένη με αυτόν που φορτώνει windows-μπανάνες στο συνοικιακό του κατάστημα ή με τα παιδάκια στα πολυκαταστήματα που γεμάτα δέος σε πληροφορούν ότι το χ μηχάνημα προσφέρεται με windows 7 και δωρεάν antivirus για ένα χρόνο (θεέ μου κάποια μέρα δε θα αντέξω και θα το πω ότι χέστηκα και για τα δύο). Ακόμα χειρότερα είναι η ίδια χώρα που αυτός που στήνει μικρά επαγγελματικά δίκτυα είναι ο γνωστός τυπάκος με το αγελαδίσιο βλέμμα και το στάνταρ 80s κατσαρό μαλλί (συγγνώμη, είναι άραγε προαπαιτούμενα όταν τους προσλαμβάνουν), ο οποίος συνήθως έχει και ένα τυφλοσούρτη βιβλίο με φωτογραφίες από windows servers και σχεδόν ποτέ δεν τελειώνει την εγκατάσταση αν πρώτα δεν πάρει 500 τηλέφωνα για οδηγίες στην εταιρεία.
Υπάρχουν βεβαίως και κάποια πολιτισμένα μέρη σε αυτή τη γη, όπου ένα patch για το πως φορτώνεται και χρησιμοποιείται νέος πυρήνας on the fly, χωρίς επανεκκίνηση του server προκαλεί ρίγη συγκίνησης.
Μην τα βλέπεις λοιπόν όλα από την "desktop'' οπτική γωνία.
To linux είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό και πολύπλοκο από το αν βγήκε νέο lense για το unity και υπάρχει γύρω σου ακόμα και αν δεν το φαντάζεσαι, στην τηλεόραση, στο κινητό σου, στο αυτοκίνητό σου, στα οπλικά συστήματα, παντού.
Το ότι εισχωρεί παντού και μάλιστα χωρίς να έχει την αβάντα του μεγάλου μεριδίου στους desktop χρήστες μάλλον κάτι σημαίνει.
Αυτό που εισπράττουμε εμείς είναι απλά ένα τμήμα του, που σίγουρα δεν έχει σχεδιαστεί για να κάνει τον "κράχτη".
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων