Λέβητες Ιόντων

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Λέβητες Ιόντων

Δημοσίευσηαπό lucinos » 24 Μαρ 2012, 17:24

pc_magas έγραψε:@lucinos
Πως οι καυστήρες πετρελαίου θερμαίνουν το νερό και το νερό μεταφέρει την θερμότητα αντί να το θερμαίνεις με καύση η με αντίσταση γιατί να μην "βομβαρδίζεις" το νερό με μικροκύμματα? Επίσης λέω με πομπούς σχετικά χαμηλής ισχύος για να μην είναι και επικίνδυνο στον άνθρωπό. Όπως ζεσταίνεις το νερό στα μικροκύμματα για καφέ κλπ κλπ.

είναι απλό, από την στιγμή που μετατρέπεις την ενέργεια σε θερμότητα, δεν έχει καμμία σημασία ο τρόπος που θα το κάνεις. Η ενέργεια που θα καταναλώσεις είναι πάντα η ίδια. Αν θέλεις να έχεις μεγαλύτερη απόδοση και να μην καταρρίψεις την αρχή διατήρηση τής ενέργειας θα πρέπει να κάνεις κάτι θεμελιωδώς διαφορετικό. πχ να αντλήσεις θερμότητα από τον έξω χώρο ή να μην ζεστάνεις τον χώρο (ή γενικά ένα μέσο) αλλά κατευθείαν τούς ανθρώπους. Το δεύτερο με τα μικροκύματα είναι εφικτό αν απλά στρέψεις τα μικροκύματα κατευθείαν στούς ανθρώπους, οπότε δεν μιλάμε για μικροκύματα που κατά λάθος δρουν στον άνθρωπο. Επίσης δεν έχει νόημα η «χαμηλή ισχύς» αφού πρέπει η ισχύ να είναι τόση ώστε να θερμάνουν ικανοποιητικά τον άνθρωπο. Αυτό είναι κάτι που έχει δοκιμαστεί πειραματικά και δεν προκλήθηκε κάποια βλάβη στούς ανθρώπους, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι κάτι που μπορούμε να υιοθετήσουμε για λόγους οικονομίας. Δεν είναι ασφαλές.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 24 Μαρ 2012, 18:05

με τις διευκρινίσεις του lucinos μπορούμε να κάνουμε την εξής κατηγοριοποίηση:

1. Καύση
2. Αντλίες θερμότητας
3. Ηλεκτρική αντίσταση
4. Δημιουργία αισθήματος θερμότητας

επίσης υπάρχει μία ακόμη υποκατηγορία που έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και που ουσιαστικά όμως ανήκει στην καύση, συμβίωση με ζώα και εκμετάλλευση της θερμότητας που παράγει το σώμα τους.

Πάντως περα από την πλάκα, αφού προσανατολίζεσαι στο 3, όπως σου είπα πριν πάρε απλώς ότι ειναι φτηνότερο και πιο καλαίσθητο. Για το 4 με υπέυθρες, θα ήμουν σκεπτικός για ενδεχόμενους κινδύνους υγείας αλλα δεν είμαι ειδικός να το κρίνω.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ANDREASG » 03 Ιούλ 2012, 18:01

Th P έγραψε:Καλησπέρα στην κοινότητα.

Έχει κάποιο μέλος ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρία από λέβητες ιόντων; (αγορά-συντήρηση-κατανάλωση ρεύματος)
Σκέφτομαι να αλλάξω (όπως φαντάζομαι και πάρα πολλοί άλλοι) τύπο θέρμανσης (πετρέλαιο) και ψάχνοντας στό διαδίκτυο,
βρήκα και τους λέβητες ιόντων όπως πχ: http://www.mgavrielatos.gr/Applimo-2.htm

Θανάσης Π.

Κύριε Θανάση, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι λέβητες της Αpplimo στο link που επισυνάπτετε ( http://www.mgavrielatos.gr/Applimo-2.htm) ΔΕΝ είναι λέβητες ιόντων και ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την δήθεν "τεχνολογία των ιόντων".
Οι λέβητες της ΑPPLIMO είναι καθαρά ηλεκτρικοί λέβητες.
Οι ηλεκτρικοί λέβητες έχουν έναν χυτοσίδηρο σώμα μέσα από το οποίο περνά το νερό της εγκατάστασης.
Στο σώμα αυτό βρίσκονται εμβαπτισμένες ηλεκτρικές αντιστάσεις οι οποίες ζεσταίνουν το νερό της εγκατάστασης.
Τελευταία επεξεργασία από konnn και 03 Ιούλ 2012, 18:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Τοποθέτηση κειμένου σε [quote][/quote]
ANDREASG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 03 Ιούλ 2012, 20:11

ANDREASG έγραψε:Κύριε Θανάση, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι λέβητες της Αpplimo στο link που επισυνάπτετε ( http://www.mgavrielatos.gr/Applimo-2.htm) ΔΕΝ είναι λέβητες ιόντων και ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την δήθεν "τεχνολογία των ιόντων".
Οι λέβητες της ΑPPLIMO είναι καθαρά ηλεκτρικοί λέβητες.
Οι ηλεκτρικοί λέβητες έχουν έναν χυτοσίδηρο σώμα μέσα από το οποίο περνά το νερό της εγκατάστασης.
Στο σώμα αυτό βρίσκονται εμβαπτισμένες ηλεκτρικές αντιστάσεις οι οποίες ζεσταίνουν το νερό της εγκατάστασης.

Ευχαριστώ για την παρατήρηση!
Η σωστή παραπομπή είναι αυτή: http://www.leidi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=92
Διόρθωσα και την αρχική δημοσίευση.

Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.pyros » 11 Ιαν 2013, 16:27

Καλησπέρα σας,
εγώ διάλεξα να πάρω ένα πάνελ υπέρυθρης για το δωμάτιό μου το οποίο είναι
13 τετραγωνικά και έχει έναν εξωτερικό τοίχο.
Το πάνελ είναι 400w και λειτουργεί ικανοποιητικά μέχρι στιγμής...
Το θέμα είναι πόσο θα έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ!!!!
Για όποιον ενδιαφέρεται το πάνελ το πήρα παο αυτό το κατάστημα
http://www.********************.gr
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 11 Ιαν 2013, 16:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διέγραψα το link
s.pyros
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό adem1 » 11 Ιαν 2013, 17:19

lucinos έγραψε:Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά το ρίχνω σαν ιδέα να το εξετάσεις και αυτό επειδή μού αρέσει στην θεωρία, υπέρυθρη θέρμανση.
Δες πχ: http://www.crystalaudio.gr/ProductCatal ... 3wodHSpUBQ

εξέτασέ το και αυτό, και να ακούσω και εγώ γνώμες αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία.

Ένας φίλος μου είχε ηλεκτρικό καροριφερ, και επειδή δεν του έκανε καλή δουλειά, αποφάσισε να το αντικαταστήσει με ένα τέτοιο. Είδε μεγάλη διαφορά στην απόδοση αλλά και στο λογαριασμό της δεή.
Pc1
3 Intel Core i5-3317U CPU @ 1.70GHz ‖ RAM 5856 MiB ‖ ASUS S56CA
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 0a)
Pc 2
3 Intel Core2 CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 3962 MiB ‖ FOXCONN P45A01
4 ATI RV730XT [Radeon HD 4670] [1002:9490]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
adem1
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: adem1
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων