1. Το συμβόλαιο ενός παρόχου δεν λέει πως θα συνδέσουν ΕΣΕΝΑ στο Intenet, αλλά το σπίτι σου. Υποθέτω πως αυτό το έκαναν, σωστά;
Και όχι, δεν προκύπτει από πουθενά η υποχρέωσή τους να σου το μεταφέρουν με τους ίδιους όρους όχι μόνο σε άλλη πόλη, αλλά ούτε στο επόμενο τετράγωνο στην ίδια οδό. Το τι καλύπτει το δίκτυό τους και τι όχι, δεν έχει καμία σχέση.
Φαντάσου να πουλάς μέσω ΝΕΤ κουκλάκια. Παραγγέλνω εγώ 25 και σου λέω παράδωσέ τα μου στην Πάτρα. Οκ μου λες, τιμή Χ και αποστολή 20€ και συμφωνούμε. Σου στέλνω εγώ μετά από 2 μέρες e-mail και σου λέω η παράδοση να μη γίνει στην Πάτρα, αλλά στην Άνω Ραχούλα, το τελευταίο χωριό στο βουνό σε 1500μ υψόμετρο, «πάνω από την εκκλησία του προφήτη Ηλία».
Εσύ τι λες, δεν δικαιούσαι να μου ζητήσεις έξτρα χρήματα για την παράδοση; Έχεις την υποχρέωση να έχεις πρακτορείο courier κάπου αλλού από όπου συμφωνήσαμε αρχικά, ή πρέπει να βάλεις την πρόσθετη μεταφορά από την τσέπη σου;
2.Αν πληρώνεις 20€ για 1 χρόνο, τότε η εταιρεία υπολογίζει σε 240€ έσοδα από εσένα για τον υπόλοιπο χρόνο. Αν λοιπόν στον μήνα μπορείς να διακόψεις χωρίς penalty, γιατί να μην το κάνουν και άλλοι; Οκ, ας πούμε πως το κάνουν 10.000 συνδρομητές ακόμη. 10.000Χ11Χ20=2.200.000€ τα οποία η εταιρεία τα υπολόγιζε ως έσοδα, οπότε πιθανώς με αυτά ως εγγύηση να πήρε ένα δάνειο για να επεκτείνει το δίκτυό της και να αυξήσει το προσωπικό της.
Αν λοιπόν πούμε πως δεν θα έπρεπε να δικαιούται penalty, ας το μεταφέρουμε:
abramis έγραψε:δεν ήξερα ότι εκεί που θα πάω δεν έχει δίκτυο η forthnet. εγώ φταίω που δεν έχει;
Πιάνεις δουλειά με ετήσια σύμβαση στον Χατζηεπειχηρηματόπουλο για 650€ το μήνα. Υπολογίζοντας σε αυτά τα έσοδα (12Χ650=7800€), αποφασίζεις να κάνεις...βάλε ό,τι θέλεις...
Αποφασίζει λοιπόν ο Χατζηεπειχηρηματόπουλος επάνω στον μήνα να μεταφέρει το μαγαζί από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήξερε πως δεν μπορείς να μετακομίζεις για πλάκα (αυτός έχει 15-20 σπίτια και του είναι εύκολο), αυτός φταίει;