Αναμνήσεις από την πρώτη φορά...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Αναμνήσεις από την πρώτη φορά...

Δημοσίευσηαπό amag » 21 Νοέμ 2008, 10:53

κοιτα παντα μετα την καταιγιδα βγαινει το ουρανιο τοξο
οστοσο λίγοι είναι οι τυχεροι που θα το δούν και απο αυτούς ακόμα πιο λίγοι αυτοί που θα αφεθουν στην μαγεία του
έτσι λοιπόν και εγώ μετά την πλήρης απογοητευση και το ξεσπασμα μου
απολαμβάνω τώρα με γαλήνη το ουράνιο μου τόξο UBUNTU
και αυτό χάρη σε όλους εσάς που με τον λόγο σας μου δωσατε θάρρος να προχωρήσω παρακάτω
μερικές φορές η λέξη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ να έιναι λίγη για να περιγράψεις συναισθήματα που νοιώθεις για ανθρώπους που δέν γνωρίζεις κάν κι όμως έχουν την διάθεση να σε βοηθήσουν σε ότι περναει απο το χέρι τους να προχωρήσεις μπροστά
αυτός είναι και ο λόγος που με έκανε να βρίσκομαι ακόμα εδώ και να πορόνομαι όλο και περισσότερο με το ubuntu ΕΣΕΙΣ που με όλη την καλή καρδιά σας με βοηθήσατε σε κάθε μου πρόβλημα και κάθε χαζή και άσχετη ερώτηση μου

και ναι kriti είμαι πορομένος γιατί με δεχτήκατε με τόση φιλοξενία στην παρέα σας και σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ

συγνώμη αν ξέφυγα λίγο απο το θέμα αλλα μερικές φορές καλό είναι να ποστάρουμε και την πραγματικότητα και όχι μόνο τα προβλήματα μας

Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγρ: Όχι ┃ Αγγλικά: Λίγο
Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10
Υπολογιστής ⇛ Intel Pentium M processor 1.60GHz │741MB│852GM/855GM 20061102 x86/MMX/SSE2│PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI│Audio 82801DB/DBL/DBM│TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
amag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rockstar » 14 Δεκ 2008, 00:05

Η πρωτη μου φορα που εγκατεστησα linux και πιο συγκεκριμενα ubuntu ηταν καποια φορα οπου ειχαν διαλυθει τα windows socket στα xp μου και δε μπορουσα να συνδεθω στο ιντερνετ.
Το live cd των ubuntu που ειχα κατεβασει καιρο πριν απο περιεργεια ηταν μια αυθορμητη πραξη εκεινη τη στιγμη...
Οταν το εβαλα συνδεομουν μια χαρα...ετσι ηρθε το partition και στη συνεχεια κατεβασα και ενα καταλληλο προγραμμα οπου εφτιαξα τα winsok και γλυτωσα το format...
Ε απο τοτε κολλησα με το linux...το γεγονος οτι ειχα οτι προγραμμα ηθελα διαθεσιμο στο ιντερνετ και η ολη προσπαθεια του ανοικτου λογισμικου για ενα πιο "ελευθερο" και δημοκρατικο softwarικο κοσμο με κερδισε.
Αυτη τη στιγμη εχω xp και εγκατεστημενο με το wubi το ubuntu intrepid το οποιο εχει μπει πλεον στη ζωη μου...
rockstar
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 14 Δεκ 2008, 00:09

γεια σου και καλως ήρθες. Όλα καλα μεχρι το wubi. Για μονιμη χρηση δεν θα σου το συνιστουσα σε καμια περιπτωση. Ειναι σχεδόν βεβαιο οτι με την πρωτη διακοπη ρευματος που θα σου τυχει θα σου προκυψει προβλημα.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rockstar » 14 Δεκ 2008, 00:24

Καλως σας βρηκα. :)
Στο wubi κατεληξα λογω ευκολιας και επειδη φοβαμαι μηπως σε κανα upgrade οπως απο την 8.04 στην 8.1 πεσει κανα γενικο format.
Απο εκει και περα μπορω ανετα να κανω ενα partition καποια στιγμη,αν ειναι για μεγαλυτερη ασφαλεια.Μεχρι τωρα παντως δεν μου εχει παρουσιασει προβλημα η εγκατασταση με το wubi ουτε τωρα ουτε με τα 8.04.
rockstar
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 14 Δεκ 2008, 00:34

από την στιγμη που εχεις την γνωση να κανεις κανονικη εγκατασταση θα σου το συνιστουσα. Το βασικο προβλημα με το wubi ειναι η υπερευαισθησια του συστηματος αρχειων σε σφαλματα τα οποια μπορει να προκυψουν π.χ. απο διακοπη ρευματος.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dexter_ax » 14 Δεκ 2008, 04:20

Εγώ πριν 1-2 χρόνια είχα δοκιμάσει κάποιες mini εκδόσεις του linux (minime και puppy linux) από live cd επειδή ήθελα να τα εγκαταστήσω σε ένα φλασάκι usb για να τα δοκιμάσω.τελικά δεν κατάφερα να τα εγκαταστήσω στο φλασάκι(κανένα από τα 2 :D ).Ηθελα να βάλω linux αλλά σκεφτόμουν το θέμα των driver κάποιων εξειδικευμένων προγραμμάτων που χρησιμοποιώ κλπ και ήθελα πρώτα να το ψάξω αρκετά το θέμα και μετά να 'κάνω κίνηση(δεν ήξερα τότε).
Πριν ένα μήνα περίπου 'ανακάλυψα' το virtual box της sun όπου μπορείς να φορτώσεις ένα σωρό λειτουργικά (όχι σαν το virtual pc της m$ που μπορούσες να φορτώσεις μόνο windows) και κατέβασα και φόρτωσα στο virtual box πρώτα το ubuntu μετά το fedora και μετά το gentoo.
Με το που έβαλα το ubuntu στο virtual βοχ είδα ότι ακόμα και στο virtual ήταν πιο γρήγορο από τα vista και πιο λειτουργικό και είχα και όλους τους βασικούς driver (ακόμα και της nvidia τον βρήκε μόνο του).
Το fedora δε λέω καλούτσικο ήταν αλλά προτιμούσα το ubuntu γι αυτό έβγαλα το fedora. Εκανα φορματ και έκανα dual boot σύστημα με ubuntu και vista(δυστυχώς μου χρειάζονται για κάποια προγράμματα που δεν μπορώ να βρω αντίστοιχα στο ίδιο επίπεδο στο linux(βέβαια αυτά τα προγράμματα είναι 3-4))και για κάποια περιφερειακά που δεν έχω βρει ακόμα driver σε linux.
Πάντως ο χρόνος που χρησιμοποιώ τα windows είναι ελάχιστος και μειώνεται συνεχώς όσο λύνω κάποια προβληματάκια που έχω στο ubuntu και τα μαθαίνω καλύτερα(και το partition οπου έχω το ubuntu είναι μεγαλύτερο από αυτό των windows :D ).
Το gentoo θέλω να το κοιτάξω ακόμα αλλά το χω σε virtual.
Πάντως το ubuntu δεν το αλλάζω.. :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64bit σε Desktop με: Intel i3 @2.93GHz │ 4GB Ram│ ATI HD4300/4500 | mobo: gigabyte p55m-ud2
dexter_ax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 12 Μαρ 2009, 00:07

Η πρώτη μου επαφή με το Linux ήταν στο. . . (ταραταμ ταμ τα τααααμμμ!) Στρατό, 1999.
Είχα αγοράσει ένα περιοδικό πληροφορικής σε μια απο τις εξόδους μου και διάβαζα γι' αυτό το νέο φοβερό και τρομερό λειτουργικό που μου είχε μιλήσει γεμάτος πάθος ένας καθηγητής μου, λίγες μέρες πριν καταταγώ.

Δε περνούσε απο το μυαλό μου πως μπορεί μια ομάδα ανθρώπων να δημιουργήσει ένα λειτουργικό για τη μάζα πέραν της δικής τους πλάκας. Για καλή μου τύχη το περιοδικό έδινε και CD, Open Linux της Caldera (πω-πω τί σας θύμισα έ;)

Ένα βαρετό απόγευμα (τελώντας Γραφές Υπηρεσίας και τρελό γερμανικό σκοπέτο το βράδυ --” Όχι ρε σεις, δεν ήμουν βύσμα, ο μόνος Computer-άς ήμουν!”) αποφάσισα να μπώ στο γραφείο και να το εγκαταστήσω στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσα.

Μετά απο πολλές προσπάθειες στο Partitioning (γιατί φοβόμουν μη καταστρέψω τίποτα έγγραφα και ξεχάσω ν' απολυθώ) τα κατάφερα! Ανάμεικτα τα συναισθήματα. Το μηχάνημα; ένα Pentium 166MMX με 32MB RAM Άρχισα να το δοκιμάζω. Φυσικά ούτε λόγος για ήχο, τίποτα, βουβαμάρα. Άρχισα να δοκιμάζω Windows Decorations και όντος έκανε τρελά πράγματα άν και σέρνονταν.

Το πρωί όταν το είδε ο αξιωματικός τρελάθηκε! Μου είπε “Τί είναι αυτό;!;! Βγάλε το αμέσωωωωωωως!!!!” “Κύριε “τάδε μου”, όλα κι όλα, τώρα έμαθα να το βάζω, μέχρι να μάθω να το βγάζω.... θα έχω απολυθεί... έτσι;;;!!!” :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Έκτοτε έχω δοκιμάζει κι εγώ δε ξέρω πόσες διανομές. Κόλλησα όμως με Slackware και τώρα πλέον Ubuntu ;)
Καλή συνέχεια μας λοιπόν.
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 12 Μαρ 2009, 00:54

Άμα καιγόταν το μηχάνημα θα ήσουν ακόμη στο "Όρος της πατάτας"! :lol:
Και εγώ τότε περίπου ξεκίνησα. Είχα βαρεθεί το βάλε βγάλε - βγάλε βάλε τα ίδια. Έπεσε ένα CD στα χέρια μου και παρά τα προβλήματα ...ενθουσιάστηκα!
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων