Mac OS X Snow Leopard 10.6

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Mac OS X Snow Leopard 10.6

Δημοσίευσηαπό Nisok » 21 Ιούλ 2009, 19:38

vagrale13 έγραψε:

Τα mac & τα win εχουνε μεχρι ενος σημειου δυνατοτητες,δηλαδη μεχρι εκει οπου το επιτρεπει το λειτουργικο!!
Ενω οι δυνατοτητες στα linux .....φτανουνε μεχρι εκει οπου μπορει να τα φτασει ο καθε χρηστης τους!!

Οσο γι' αυτο που ειπες για το τερματικο κτλπ........απλα......no comments... :thumbdown:

Αυτό είναι λίγο παραμύθι...
85% των χρηστών θα τα χρησιμοποιήσουν όπως τα windows.
Ας βάλουμε ένα poll... τι διαφορετικό (όχι ντέ και καλά βελτίωση) έχεις κάνει στο ubuntu?
Να δουμε τι απαντήσεις θα πάρουμε?? Λιγότερο από το 20% θα ξέρει τι έχει το /etc και που θα βρού το πηγαίο κώδικα από κάτι... και λιγότερο από 5% τι να κάνει με τον κώδικα...

Η αλήθεια που έχω αντιμετωπίσει (μέχρι σήμερα) είναι αυτή.
Οπότε ας μην θέτουμε ως όριο το άπειρο όταν αναφερόμαστε στους χρήστες...

Το είχατε δεί αυτό :
έγραψε:If you have a commercial support contract with Ubuntu/Canonical, this will void such support.

Από εδώ....
https://help.ubuntu.com/community/Kernel/Compile
Δηλαδή ίσως τελικά ... η ελευθερία... να μην είναι και τόσο ελεύθερη....
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 21 Ιούλ 2009, 20:00

Nisok έγραψε:
vagrale13 έγραψε:

Τα mac & τα win εχουνε μεχρι ενος σημειου δυνατοτητες,δηλαδη μεχρι εκει οπου το επιτρεπει το λειτουργικο!!
Ενω οι δυνατοτητες στα linux .....φτανουνε μεχρι εκει οπου μπορει να τα φτασει ο καθε χρηστης τους!!

Οσο γι' αυτο που ειπες για το τερματικο κτλπ........απλα......no comments... :thumbdown:

Αυτό είναι λίγο παραμύθι...
85% των χρηστών θα τα χρησιμοποιήσουν όπως τα windows.
Ας βάλουμε ένα poll... τι διαφορετικό (όχι ντέ και καλά βελτίωση) έχεις κάνει στο ubuntu?
Να δουμε τι απαντήσεις θα πάρουμε?? Λιγότερο από το 20% θα ξέρει τι έχει το /etc και που θα βρού το πηγαίο κώδικα από κάτι... και λιγότερο από 5% τι να κάνει με τον κώδικα...

Η αλήθεια που έχω αντιμετωπίσει (μέχρι σήμερα) είναι αυτή.
Οπότε ας μην θέτουμε ως όριο το άπειρο όταν αναφερόμαστε στους χρήστες...

Το είχατε δεί αυτό :
έγραψε:If you have a commercial support contract with Ubuntu/Canonical, this will void such support.

Από εδώ....
https://help.ubuntu.com/community/Kernel/Compile
Δηλαδή ίσως τελικά ... η ελευθερία... να μην είναι και τόσο ελεύθερη....

Μα δεν έχει να κάνει με την ελευθερία αλλά με τις δυνατότητες που αυτή σου δίνει (και πέρα από αυτό Linux>>Ubuntu>>Canonical Tech Support) - και το οτι επειδή 9 στους 10 χρήστες δε θα κάνουν κάτι περισσότερο από ότι θα έκαναν με έναν άλλο λειτουργικό σύστημα κλειστού κώδικα δε σημαίνει οτι αυτός ο ένας που απομένει δε θα κάνει τη διαφορά.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 21 Ιούλ 2009, 20:03

Nisok έγραψε:Αυτό είναι λίγο παραμύθι...

:think: :think:
Δεν το νομιζω αυτο.......αλλα ok!!
Nisok έγραψε:τι διαφορετικό (όχι ντέ και καλά βελτίωση) έχεις κάνει στο ubuntu?
Να δουμε τι απαντήσεις θα πάρουμε??

:silent: :silent: :lol: :lol:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 21 Ιούλ 2009, 20:08

Off topic:
Κανονικα επρεπε να πω :
Μια Εικονα = Χιλιες Λεξεις
Αλλα θα πω :
Δυο "Εικονιδια" = Χιλιες Λεξεις :lol: :lol:
Εικόνα
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 21 Ιούλ 2009, 20:15

@cyberpython
Πιστεύω ότι δεν κάνει την διαφορά ο ένας στους χχχχχ.
Γιατί και σε ένα κλειστό λειτουργικό θα μπορούσε να είναι κάποιος κορυφαίος dev..
Η διαφορά είναι στις κοινότητες που δημιουργούνται. Και οι οποίες φτιάχνουν πράγματα.

Αν και πολλοί τα τελευταία χρόνια θέλουν να δώσουν στο linux ένα ποιητικό χαρακτήρα ( που δεν είναι κακό..)
εγώ βλέπω το linux ώς μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών.

Ορθή λογική
Είναι καλή πλατφόρμα γιατί πολλά άτομα ασχολήθηκαν με αυτή -> Αυτό έγινε γιατί ήταν ελεύθερη.
Λάθος λογική
Είναι καλή πλατφόρμα γιατί είναι ελεύθερη...

Αν στη πρώτη περίπτωση δεν υπήρχαν από πίσω οι άνθρωποι θα ήταν μια χάλια ελεύθερη πλατφόρμα και να την βράσω...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό codedash » 21 Ιούλ 2009, 20:50

Στο linux έχεις την απόλυτη ελευθερία να κάνεις ότι θες. Κ είναι κορυφαια αυτή η φάση..η μάλλον θα ταν κορυφαία αν ήμουν ειδικός, dev ή πορωμένος. Το να αφιερώσω τόσες ώρες για να το μάθω, την στιγμή που μου παρέχει μονάχα τα στοιχειώδη είναι λίγο άτοπο. Οι desktop users το να μπορούν να χακάρουν το κερνελ, να κάνουν δε ξέρω κ γω τι, δε έχει καμμία σημασία γιατί πολύ απλά δε ξέρουν κ δεν θέλουν/έχουν χρόνο να αφιερώσουν να τα μάθουν/κάνουν. Και θεωρώ τη όλη δομή του Linux λογική αφού φτιάχνετε σύμφωνα με τα γούστα devs που προτιμούν πχ να κάνουν το cοmmandline->music player παρά να φτιάξουν ένα gui. Οπότε μην λέμε ότι το linux είναι έτοιμο για desktop. Ευτυχώς που βγήκε η Ubuntu κ έγινε ένα βήμα μπρος.
Το απλούστερο πρόγραμμα, τον firefox 3.5. Ο χρήστης θα πάει στο site να τον κατεβάσει κ θα δει ένα exe ένα dmg κ ένα tar>(wtf). Άντε τώρα πείσε ένα χρήστη που δυσκολευόταν με τα windows να βάλει ubuntu. Πλάκα κάνουμε; Θα πάει στο macosx που είναί κάτι σαν linux under the hood αλλά πιο γρήγορο κ κάτι σαν windows (ευκολίες, gui κλπ) αλλά πιο όμορφο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστα ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Αρκετά καλά
Διανομή ⇛ Ubuntu 9.04 x86
Υπολογιστής ⇛ Custom │ Επεξεργαστής AMD 64bit │ RAM 1GB │ Ati Radeon X800 GTO │ Creative Audigy 4 │ Οθόνη TFT 17"
codedash
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 22 Ιούλ 2009, 02:06

@codedash
Το ότι έχουμε μάθει επί σειρά ετών (δεκαετίες στη δική μου περίπτωση) τον τρόπο λειτουργίας και τη λογική ενός λειτουργικού συστήματος, δε σημαίνει ότι πρέπει όλα τα λειτουργικά να προσαρμοστούν σε αυτή τη λογική. Πιθανότατα αλλάζουμε λειτουργικό γιατί βαρεθήκαμε αυτή τη λογική και ψάχνουμε κάτι άλλο, καλύτερο ή εν πάσει περιπτώσει διαφορετικό.
Η απαίτηση να μπορεί κάποιος να χειριζεται μέσα σε λίγες μέρες κάτι καινούριο με την ίδια άνεση που χειριζόταν κάτι που χρησιμοποιούσε επί χρόνια μου φαίνεται παράλογη.
Συμφωνώ σχετικά με το gui, φαντάζομαι ότι ο κύριος όγκος στο development μιας εφαρμογής δεν αφορά το gui, αλλά τη λειτουργία της αυτή καθεαυτή. Αφού την έφτιαξες βρε χριστιανέ γράψε δέκα γραμμές κώδικα ακόμη για να έχει και gui (αν η εκτίμησή μου είναι λάθος, κάθε διόρθωση ευπρόσδεκτη).
Στο linux δεν κατεβάζουμε και τρέχουμε εφαρμογές, τις εγκαθιστούμε από τα repositories με ένα-δύο κλικ. Η καινούρια έκδοση μιας εφαρμογής θα μπει στα repositories όταν ελεγχθεί και προσαρμοσθεί αν χρειαστεί στην εκάστοτε διανομή. Έτσι ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες δυσλειτουργίας και κρασαρισμάτων, ακριβώς λόγω της προεργασίας που κάποιοι άλλοι έκαναν για σένα. Αν τώρα κάποιος θέλει να κάνει την ταρζανιά και να τη βάλει πιο πριν έχω να πω ότι ο καλός Ταρζάν πρέπει να ξέρει να εγκαθιστά και από tarball, αλλιώς ας κόψει τις ταρζανιές μην τον φάει η μαϊμού.
Το ubuntu είναι μια εύχρηστη διανομή, δεν είναι όμως η μοναδική εύχρηστη. Υπάρχουν κι άλλες όπως υπάρχουν και αυτές που απαιτούν περισσότερη εμπειρία. Κανείς όμως δεν πρότεινε στο νέο χρήστη να βάλει ArchLinux. Είπαμε απ' όλα έχει ο μπαξές και για τον Ταρζάν και για την Τζέην.
Παρεπιμπτόντως (αυτό δεν αναφέρεται αποκλειστικά στον codedash) δεν θεωρώ το linux το τζάμπα υποκατάστατο των macs. Έχω τη δυνατότητα ή αν θες το προνόμιο, αύριο το πρωί να αντικαταστήσω και τα 8 pc που χρησιμοποιεί η οικογένειά μου με τα top macs της αγοράς. Δεν το κάνω όμως διότι δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω, αφού ανεξαρτήτως ηλικίας (από 9 έως 43 ετών) εξυπηρετούμαστε όλοι άψογα από διάφορες διανομές linux, η δε μικρή εννιάχρονη κόρη μου, η οποία έμαθε linux ταυτόχρονα με windows, πρώτον βάσει της ηλικίας της το παίζει στα δάχτυλα και δεύτερον χωρίς να την επηρρεάσω αφού της είχα εξαρχής dual boot μηχανήματα ουδέποτε μπουτάρει windows. Tις όποιες δυσκολίες μπορεί να τις έχω εγώ που είχα μάθει μόνο αλλιώς, όχι αυτή που τα έμαθε ταυτόχρονα, οπότε και δεν υπήρξε θέμα μετάβασης.
Θα προσθέσω τέλος και ένα σχόλιο σχετικά με εφαρμογές που τρέχουν από terminal. Καίτοι σαφώς προτιμώ το gui, δεν μπορώ να απαξιώσω μια ποιοτική εφαρμογή μόνο λόγω του ότι στερείται γραφικού περιβάλλοντος. Υπάρχει μια εφαρμογή για audio normalizing η οποία τρέχει μόνο από terminal. Έχοντας την εμπειρια να ξεχωρίσω τις διαφορές στον ήχο και έχοντας την τύχη να διαθέτω συσκευές οι οποίες είναι σε θέση να αναδείξουν τις απειροελάχιστες διαφορές, μπορώ να πω ότι ουδέποτε άκουσα ισάξιο ηχητικό αποτέλεσμα ακόμη και από προγράμματα εξειδικευμένα όπως το cool edit pro και τους κατά καιρούς διαδόχους του. Και όλα αυτά χωρίς δυνατότητα επεμβάσεων, έτσι όπως το προγραμματάκι τρέχει default. Ας δώσουμε λοιπόν βάρος στην ποιότητα της δουλειάς του developer και δευτερευόντως ας ευχηθούμε να φωτιστεί να φτιάξει και κανένα gui.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 22 Ιούλ 2009, 08:02

@dim459:Αν και συμφωνώ απόλυτα σχεδόν με όλα όσα είπες (ειδικά με το οτι για τον καινούριο χρήστη το ubuntu είναι πιο εύκολο στην εκμάθηση απο τα windows),εν τούτοις πρέπει να παραδεχτείς οτι αν μια εφαρμογή στερείται γραφικού,το usability της πέφτει απο το παράθυρο και με το κεφάλι προς τα κάτω.
Όσον αφορά την apple,οι πολιτικές της είναι πολύ πιο κλειστές απο την microsoft σε πάρα πολλά πράγματα,και δεν νομίζω οτι χρειάζεται να φέρω συγκεκριμένα παραδείγματα.
Κάποια στιγμή δε,καίτοι υπάρχουν κορυφαίες εφαρμογές για mac σε πάμπολλους τομείς,οι περισσότεροι mac users αποκτούν τις άσχημες συνήθειες που κυριαρχούν και στον windows κόσμο (κόπιες,αναζήτηση cracks και ούτω καθεξής)
Το να χρησιμοποιεί κανείς ubuntu ή κάποια άλλη διανομή linux,θέλω να πιστεύω οτι είναι μια συνειδητή επιλογή.
Έχει να κάνει και με τα πλεονεκτήματα στην χρήση του,αλλά και με την φιλοσοφία του.
Ειδικά η τελευταία είναι που ορίζει την διαφορετικότητά του.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό codedash » 22 Ιούλ 2009, 09:11

Δε διαφωνούμε όπως καταλαβαίνεται. Εγώ μπορώ να τρέξω στη γραμμή εντολών, να γραψω εντολές κλπ το βρίσκω κ cool καμμιά φορά :D Όμως μίλησα για τον απλό χρήστη, όχι εμάς εδώ μέσα που ξερούμε άλλοι λίγα άλλοι πολλά. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει ένα welcome στο πρώτο boot που να εξηγεί συνοπτικά μερικά πράγματα. Όταν αναφέρθηκα στο να μοιάσει στο macosx εννοώ στο ξεκαθάρισμα των tools/prog.lang που θα χρησιμοποιούνται, κακά τα ψέμματα επικρατεί ένα μικρό χάος(pulseaudio/alsa κλπ). Να έχουμε περισσότερη συμβατότητα, πιό ξεκάθαρο κ εύκολο development. +αυτό με το gui. Με την Ubuntu προωθούνται αυτά κ πάμε καλά αλλά έχει δρομο ακόμα.
Όσο για την Apple$$ είναι κατά πολύ χειρότερη από Microsoft σε θέματα κλεισίματος κλπ δε χωράει αμφιβολία, γιαυτό κ δεν έχω πάρει ακόμη mac. Ψήνομαι βέβαια (λόγο macosx κ μόνο) αλλά κάτι δε μ αφήνει... ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστα ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Αρκετά καλά
Διανομή ⇛ Ubuntu 9.04 x86
Υπολογιστής ⇛ Custom │ Επεξεργαστής AMD 64bit │ RAM 1GB │ Ati Radeon X800 GTO │ Creative Audigy 4 │ Οθόνη TFT 17"
codedash
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tsianos1 » 22 Ιούλ 2009, 11:22

ok ok ok ok ok ok..................................ότι πείτε μαζί σας είμαι :thumbup:
Άβαταρ μέλους
tsianos1
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων