δημιουργια νέου οδηγού?

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: δημιουργια νέου οδηγού?

Δημοσίευσηαπό ftso » 30 Ιούλ 2009, 13:04

Με τον ερχομό του gnome 3 το οποίο θα διαθέτει το gnome shell μάλλον θα έρθει και το τέλος του compiz...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 30 Ιούλ 2009, 13:31

Δεν πάει για τέλος το compiz αλλά απλά θα ενσωματοθεί τελείως στο gnome κάτι που είναι και αναμενόμενο. Για τον οδηγό νομίζω ότι είναι ευκαιρία να φτιάξουμε έναν για την νέα έκδοση του ubuntu που θα βγει τον Οκτώβριο. Αν βρω χρόνο θα ανανεώσω και τον οδηγό που υπάρχει στο blog. Πάντως όποιος θέλει να φτιάξει κάτι αντίστοιχό μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο κομμάτι θέλει από το blog η ακόμα και τον ίδιο τον οδηγό να τον τροποποιήσει και χωρίς να κάνει και καμία αναφορά στο όνομα μου.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimosfire » 30 Ιούλ 2009, 14:57

@vistakiller
Ο οδηγός που έχεις στο blog σου είναι πολύ καλός, εγώ ρύθμισα το compiz με το δικό σου οδηγό όταν πρωτογνώρισα το ubuntu. Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά και σε ευχαριστούμε πολύ γι αυτό. Τώρα σε ότι αφορά τη χρησιμότητά του, εγώ το χρησιμοποιώ για να δείχνω σε νέους χρήστες ότι εκτός από την τεχνική ανωτερότητα του linux υπάρχουν και εξαιρετικά γραφικά σε αυτό. Σε ότι αφορά το μέλλον του compiz δεν γνωρίζω περισσότερα, θα δείξει αλλά πάντα κάτι καλό παίρνουμε από την κοινότητα, αυτή είναι η γνώμη μου.
ubuntu 9.10 (AMD64),Innovator desktop, motherboard MSI K8N NEO4-F,cpu AMD ATHLON64 3500+ 2.20GHz,ram 1GHz, καρτα γραφ.GIGABYTE GEFORCE 6600 256MB,καρτα τηλεορ.κ radio FM PROLINK PIXELVIEW PLAYTV PRO/ΑΓΓΛΙΚΑ-ΚΑΛΑ/ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡ.-ΚΑΘΟΛΟΥ.
dimosfire
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 30 Ιούλ 2009, 16:25

vista killer έγραψε:Δεν πάει για τέλος το compiz αλλά απλά θα ενσωματοθεί τελείως στο gnome κάτι που είναι και αναμενόμενο.

Υπάρχει κάποια αναφορά όσον αφορά σε αυτό;
Απ' όσο ξέρω το compiz είχε χωριστεί (αφού είχε ενσωματωθεί σε αυτό το beryl) σε compiz, compiz-fusion, compiz++ και NOMAD και τελικά αποφασίστηκε να ξαναενωθούν όλα σε ένα project υπό το όνομα compiz (ουσιαστικά αντικατάσταση του compiz από το compiz++ και ενσωμάτωση του compiz-fusion και του NOMAD).

Το compiz είναι πολύ περισσότερο από απλό eye-candy - προσφέρει δυνατότητες που αυξάνουν τη χρηστικότητα (π.χ. Scale effect) αλλά και την προσβασιμότητα (π.χ. Zoom In/Out με τον τροχό κύλισης) καθώς και στην οπτικοποίηση εννοιών όπως π.χ. τα virtual desktops (desktop cube) από το χρήστη.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό YianPan » 30 Ιούλ 2009, 16:36

bullgr έγραψε:Προσωπικά και εγώ στην αρχή έβαζα όλα τα εφελίκια στο compiz... Έως ότου διαπίστωσα ότι ήταν κατά 80% αχρείαστα, χώρια που μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν θυμόμουν τους συνδυασμούς πλήκτρων... Μάλιστα μερικές φορές ξεχνούσα πως υπήρχαν!!!

Κάπου εκεί βαρέθηκα και πλέον αφήνω τα default εφέ του compiz όπως εγκαθίσταται το ubuntu... Είναι υπεραρκετά και από άποψης χρησιμότητας είναι αυτά που θα σας χρειαστούν... Όλα τα υπόλοιπα, βροχές, χιόνια, υαλοκαθαριστήρες, λιμνούλες, γράμματα με φωτιές, κύβοι, φάλαινες, καρχαρίες είναι ωραία για να τα δεις μια φορά, να παίξεις με αυτά και μετά να τα αφήσεις.

Το μόνο που θα σας εντυπωσιάσει από αυτά είναι η ευρηματικότητα και η δημιουργικότητα που έχουν οι developers παρά η χρησιμότητά τους...

Βασικα εχεις δικιο το οτι τα εφφε ειναι μονο για να εντυπωσιασεις κοσμο.
Αλλα το default compiz του ubuntu εχει λιγα εφε πχ. expo, zoom, ενναλαξ προγραμματων, αντε κι κανα δυο ακομα εφφε.
Αυτα φυσικα ειναι πολυ χρησιμα, αλλα στο compiz-fusion εχει ακομα 2-3 εφφε πολυ χρησιμα και λειτουργικα, που με ενδιαφερει (ισως και σε μερικους) πχ. Opacity, Ζοομ με φακο. Τετοια πραγματακια (οχι ολα) θεωρω οτι επρεπε να ειναι default εφφε στο ubuntu.

Εκτος... χμμ... υπαρχει καποιο αρχειο του default compiz του ubuntu (καπου κρυμμενο στο /home ή στο root...) ωστε να τα τροποποιουμε ή ενσωματωνουμε τα 1-2 εφφε που μας ενδιαφερει πολυ. Γινεται?
Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Οχι ┃ Αγγλικά: Οχι
---
Distro: Ubuntu 20.04.5 LTS, Desktop: Gnome 3.36.9, Kernel: 5.15.0-48-generic - x86_64
Machine: Acer Aspire E15 Type: E5-521G-88A8
CPU: AMD Quadcore A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics 2GHz
RAM: 4 GB SDRAM DDR3L
Graphics: AMD Radeon R5-M240 SDRAM DDR3
Ethernet: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit
Wirelles: Qualcomm Atheros QCA9565/AR9565
Mouse: Wacom Graphire ET-0405-U (USB tablets)
Άβαταρ μέλους
YianPan
seniorTUX
seniorTUX

IRC: Yianpan71
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 30 Ιούλ 2009, 16:56

Εγω θα σταθω σε ενα πραγμα!! :idea:
Απ οτι βλεπουμε ολοι.......ολοι στην αρχη χρησημοποιησαμε το compiz !!
Οποτε....ο οδηγος θα ειναι για καποιον αρχαριο περισσοτερο οπου δεν θα ξερει για το τι και το πως γενικα.....
αρα κατα την αποψη μου θα ειναι πολυ χρησημος!! :angel:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geraki2 » 30 Ιούλ 2009, 22:41

Κατά την γνώμη μου το compiz όπως και κάθε άλλο εφετζίδικο πρόγραμμα είναι απαραίτητα με την λογική οτι εντυπωσιάζουν και προσελκύουν κάθε νέο χρήστη στο linux. Όταν έχω επισκέψεις στο σπίτι και θέλω να εντυπωσιάσω βάζω στον υπολογιστή τα εφέ του compiz και του AWN αφήνοντας τους επισκέπτες με ανοιχτό το στόμα . Δεν υπάρχει άνθρωπος μέχρι τώρα που να μην εχει εντυπωσιασθεί με αυτά τα εφε , και στο τέλος μου λένε: “ θα μου βάλεις και μένα ubuntu ; “

Φυσικό είναι κάποια στιγμή μετά από αρκετή χρήση να γίνει βαρετό. Ας μη δείχνουμε όμως “ανωτερότητα” -εκ των υστέρων- και να λέμε οτι είναι ενα άχρηστο πρόγραμμα ( αφού πρώτα το έχουμε βαρεθεί). Και ασφαλώς χρειάζεται οδηγός ρύθμισης γιατί είναι πάρα πολλά τα εφε (άχρηστα η χρήσιμα είναι στην επιλογή του καθενός). Υπάρχουν αρκετοί στο διαδίκτυο αλλά μια ανανέωση στον οδηγό του VistaKiller θα ηταν οτι καλύτερο
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Ελάχιστα/Προγραμματισμός: Όχι/Αγγλικά: Λίγα
Ubuntu 9.04 32bit ext4, win XP SP3
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz , RAM 1.5g ,VGA Intel Corporation 82945G/GZ ,Audio C-Media Electronics CM8738
geraki2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 31 Ιούλ 2009, 00:10

Off topic:
μόνο οι δικοί μου φίλοι δεν εντυποσιάζοντε απο τα εφέ, σύμερα ήρθαν σπίτι για να παίξουμε dnd (dungeon and dragons) και ο dungeon master είχε ένα item generator για να μη ρίχνει ζάρια που το οποίο πρόγραμμα ήταν .jar και δεν έτρεχε με το sun java runtime 6...

εντος του τοπικ, η ιδέα προέκιψε για 2 λόγους:

1) να μάθουμε ολες τις επιλογές του (η βασική ιδέα)
2) κάποιος που κάνει alt+tab τη μπορεί να βάλει σαν εφέ (παράδηγμα)

και κάτι τρίτο για το πώς καταναλόνει λιγότερους πόρους κτλ. ή ακόμα και διάφορα τρίκς.
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων