Ανοίγω αυτό το θέμα εδώ στο Περί ανέμων για να σας παραθέσω παρακάτω κάποιους προβληματισμούς μου.
Θέλω όσα θα αναφέρω να τα σχολιάσετε με βάση τον δικό σας τρόπο σκέψης και να κάνουμε μια ωραία συζήτηση με τα ποστ μας σε αυτό το νήμα.
Σε περίπτωση που προκύψουν νέοι δικοί σας προβληματισμοί στην πορεία της κουβέντας μην διστάσετε να τους αναφέρετε, ίσα ίσα κάντε το. Θα κάνω και εγώ το ίδιο αν προκύψουν νέοι δικοί μου προβληματισμοί. Φυσικά, μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα.
Θα αναφέρω μερικές λέξεις ως απαραίτητα στοιχεία για να μας βοηθήσω στην συζήτηση και μαζί με αυτές, σχετικούς συνδέσμους που οδηγούν σε λεξικό με τις ερμηνείες αυτών των λέξεων.
Λάθος - αποτέλεσμα αναζήτησης στο λεξικό για την λέξη λάθος
Τιμωρία - αποτέλεσμα αναζήτησης στο λεξικό για την λέξη τιμωρία
Τύψη - αποτέλεσμα αναζήτησης στο λεξικό για την λέξη τύψη
Συγχώρεση - αποτέλεσμα αναζήτησης στο λεξικό για την λέξη συγχώρεση
Σκέψη - αποτέλεσμα αναζήτησης στο λεξικό για την λέξη σκέψη
Ταπεινότητα - αποτέλεσμα αναζήτησης στο λεξικό για την λέξη ταπεινότητα
Σωστό - αποτέλεσμα αναζήτησης στο λεξικό για την λέξη σωστό
Λογική - αποτέλεσμα αναζήτησης στο λεξικό για την λέξη λογική
Φόβος - αποτέλεσμα αναζήτησης στο λεξικό για την λέξη φόβος
Αγάπη - αποτέλεσμα αναζήτησης στο λεξικό για την λέξη αγάπη
Τα στοιχεία από μόνα τους όμως είναι απλά στοιχεία. Έχει μεγάλη σημασία για την ζωή κάθε ανθρώπου το πως θα μεγαλώσει, δηλαδή σε τι συνθήκες, τι θα δει, τι θα βιώσει, τι θα νιώσει, τι θα ακούσει. Έχουμε αρκετές αισθήσεις, ένα καλοφτιαγμένο σώμα όμως δεν είμαστε άτρωτοι. Αν υπάρξει κακομεταχείριση σε εμάς οποιαδήποτε στιγμή αυτό μπορεί να μας επηρεάσει είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Με βάση ότι μας μάθανε για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, το καλό και το κακό, αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις διαφορετικά μεταξύ μας. Υπάρχουν κάποια πράγματα όμως που είναι δεδομένα και όχι πληροφορίες, όταν αυτά δεν γίνονται αντιληπτά.. υπάρχει πρόβλημα.
Παρακάτω θα αναφέρω τους προβληματισμούς μου.
- Ένας άνθρωπος μετά από κάποια λάθη που έχει κάνει, πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένη στάση στο φέρσιμο του;
- Με ποια κριτήρια κατηγοριοποιείται τα λάθη σε ασήμαντα ή σοβαρά;
- Για κάθε λάθος που κάνουμε πρέπει να έχουμε και την αντίστοιχη τιμωρία;
- Πως ξεχωρίζεται ποια λάθη αξίζουν συγχώρεση και ποια όχι;
- Υπάρχουν λάθη τα οποία δεν πρέπει να συγχωρεθούν ποτέ; Αν ναι, γιατί να μην συγχωρεθούν κάποια λάθη ποτέ;
Απαντήστε σε όσες και όποιες ερωτήσεις θέλετε, θέλω να αναφέρεται την γνώμη σας με βάση τον δικό σας τρόπο σκέψης.
* Έχει σημασία για εμένα αυτό το θέμα.