Που και που, όταν έχω όρεξη, περνάω μερικούς δίσκους βινυλίου σε cd, μιας και πλέον λόγω γήρατος βαριέμαι ακόμη και να σηκωθώ να αλλάξω πλευρά στο δίσκο (πόσο μάλλον να φροντίζω τους δίσκους μου, είπαμε το βινύλιο ακούγεται υπέροχα, αλλά θέλει μεράκι).
Σήμερα το απόγευμα είπα να περάσω ένα album των Annihilator, βλέπετε τα παιδικά κουσούρια δεν κόβονται, ακούω γκάζια και στα σαράντα μου, απλώς δεν ακούω πλέον μόνο γκάζια.
Πάνω στη διαδικασία λοιπόν μεράκλωσα και τσίτωσα ελαφρώς το volume, άλλωστε ήμουν στο υπόγειο και οι υπόλοιποι στους άλλους ορόφους.
Πρώτη επίσκεψη η γυναίκα μου.
<<Χαμήλωσέ το επιτέλους, μας πήρες τα αυτιά>>.
Σκέψη 1: Καλά παλιόσκυλο της νύχτας, ας ήταν κανένας Κιάμος και θα βλέπαμε αν διαμαρτυρόσουν.
<<Καλά, εσύ δεν έχεις υποχρεώσεις, δεν έχεις παιδιά, όλο το απόγευμα στο υπόγειο ;>>
Σκέψη 2: Βεβαίως και έχω παιδιά, γι αυτό και υπάρχεις ακόμα άλλωστε, αλλιώς θα είχες αντικατασταθεί από τη Σβετλάνα τη θεά του Βόλγα, η οποία θα μου ήταν πιο οικονομική ακόμη κι αν σου πλήρωνα διατροφή, είκοσι χρόνια μικρότερη και δεν θα είχε και άποψη.
Δεύτερη επίσκεψη η μικρή μου κόρη.
<<Μπαμπά αυτό είναι τέλειο, τι είναι;>>
Σκέψη 3: Χαρά της ζωής μου, να κι ένας που πήρε από μένα (εκτός από ροκού χρησιμοποιεί και ubuntu, παιδιιιιιιί μουουουουου !).
Τρίτη επίσκεψη η μεγάλη μου κόρη με το (μάλλον ροκά) φίλο της (προφανώς γκόμενος, αλλά το παίζει σεμνός και διακριτικός).
<<Μπαμπά ακούς τέτοια πράγματα;>> (σοκαρισμένη από το δρακουλιάρικο εξώφυλλο του δίσκου).
Σκέψη 4: Ναι ρε ακούω, δε γεννήθηκα μπαμπάς.
<<Α, δεν πας καλά>>.
Σκέψη 5: Καλά αραίωνε τώρα γιατί θα ξαναδείς χαρτζιλίκι του χρόνου.
Γκόμενος : <<Πολύ βαρύ είναι>>
Σκέψη 6 : Εσένα τώρα ποιος σε ρώτησε, μη σου βγάλω τ' αυτιά.
Σκέψη 7: Μάθανε ότι γαμ@#@μαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι.
<<Κι εγώ ακούω ροκ κύριε Δημήτρη, αλλά όχι τόσο βαριά>>.
Σκέψη 8: Κεριά και λιβάνια !
Σκέψη 9: Τσου ρε Λάκη, παλιόφλωρε !
Τέταρτη επίσκεψη, η αλλοδαπή που καθαρίζει το σπίτι.
<<Κύριος (ναι είναι άκλιτο : ο κύριος, του κύριος κ.ο.κ) τα βάλει τώρα το σκούπα (δεν ξέρω αν είναι άκλιτο προφανώς όμως είναι ουδέτερο) ή περιμένει μετά (όλα τα ρήματα είναι πάντα σε τρίτο πρόσωπο, προφανώς σκούπα βάζει ο άλλος της εαυτός, κάτι σε ντόκτορ Τζέκυλ και μίστερ Χάυντ δηλαδή).
Σκέψη 10 : Πως το κόβεις τώρα μη σου βάλω τη σκούπα εκεί που ξέρεις, το βλέπεις να παίζει για σκούπα το πράγμα ;
Με τα πολλά το τελείωσα το cdάκι μου, τα αυτιά της γυναίκας μου ησύχασαν, η αλλοδαπή έβαλε τη σκούπα της, η μικρή μου κόρη έκανε updates στο ubuntu της και η μεγάλη με το γκόμενο (θες και γκόμενα παλιόφλωρε) κάπου εξαφανίστηκαν.
Στιγμές οικογενειακής γαλήνης και θαλπωρής !