Ο γέρος, τα γκάζια και η Σβετλάνα

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Ο γέρος, τα γκάζια και η Σβετλάνα

Δημοσίευσηαπό dim459 » 30 Μαρ 2010, 00:56

Που και που, όταν έχω όρεξη, περνάω μερικούς δίσκους βινυλίου σε cd, μιας και πλέον λόγω γήρατος βαριέμαι ακόμη και να σηκωθώ να αλλάξω πλευρά στο δίσκο (πόσο μάλλον να φροντίζω τους δίσκους μου, είπαμε το βινύλιο ακούγεται υπέροχα, αλλά θέλει μεράκι).
Σήμερα το απόγευμα είπα να περάσω ένα album των Annihilator, βλέπετε τα παιδικά κουσούρια δεν κόβονται, ακούω γκάζια και στα σαράντα μου, απλώς δεν ακούω πλέον μόνο γκάζια.
Πάνω στη διαδικασία λοιπόν μεράκλωσα και τσίτωσα ελαφρώς το volume, άλλωστε ήμουν στο υπόγειο και οι υπόλοιποι στους άλλους ορόφους.
Πρώτη επίσκεψη η γυναίκα μου.
<<Χαμήλωσέ το επιτέλους, μας πήρες τα αυτιά>>.
Σκέψη 1: Καλά παλιόσκυλο της νύχτας, ας ήταν κανένας Κιάμος και θα βλέπαμε αν διαμαρτυρόσουν.
<<Καλά, εσύ δεν έχεις υποχρεώσεις, δεν έχεις παιδιά, όλο το απόγευμα στο υπόγειο ;>>
Σκέψη 2: Βεβαίως και έχω παιδιά, γι αυτό και υπάρχεις ακόμα άλλωστε, αλλιώς θα είχες αντικατασταθεί από τη Σβετλάνα τη θεά του Βόλγα, η οποία θα μου ήταν πιο οικονομική ακόμη κι αν σου πλήρωνα διατροφή, είκοσι χρόνια μικρότερη και δεν θα είχε και άποψη.
Δεύτερη επίσκεψη η μικρή μου κόρη.
<<Μπαμπά αυτό είναι τέλειο, τι είναι;>>
Σκέψη 3: Χαρά της ζωής μου, να κι ένας που πήρε από μένα (εκτός από ροκού χρησιμοποιεί και ubuntu, παιδιιιιιιί μουουουουου !).
Τρίτη επίσκεψη η μεγάλη μου κόρη με το (μάλλον ροκά) φίλο της (προφανώς γκόμενος, αλλά το παίζει σεμνός και διακριτικός).
<<Μπαμπά ακούς τέτοια πράγματα;>> (σοκαρισμένη από το δρακουλιάρικο εξώφυλλο του δίσκου).
Σκέψη 4: Ναι ρε ακούω, δε γεννήθηκα μπαμπάς.
<<Α, δεν πας καλά>>.
Σκέψη 5: Καλά αραίωνε τώρα γιατί θα ξαναδείς χαρτζιλίκι του χρόνου.
Γκόμενος : <<Πολύ βαρύ είναι>>
Σκέψη 6 : Εσένα τώρα ποιος σε ρώτησε, μη σου βγάλω τ' αυτιά.
Σκέψη 7: Μάθανε ότι γαμ@#@μαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι.
<<Κι εγώ ακούω ροκ κύριε Δημήτρη, αλλά όχι τόσο βαριά>>.
Σκέψη 8: Κεριά και λιβάνια !
Σκέψη 9: Τσου ρε Λάκη, παλιόφλωρε !
Τέταρτη επίσκεψη, η αλλοδαπή που καθαρίζει το σπίτι.
<<Κύριος (ναι είναι άκλιτο : ο κύριος, του κύριος κ.ο.κ) τα βάλει τώρα το σκούπα (δεν ξέρω αν είναι άκλιτο προφανώς όμως είναι ουδέτερο) ή περιμένει μετά (όλα τα ρήματα είναι πάντα σε τρίτο πρόσωπο, προφανώς σκούπα βάζει ο άλλος της εαυτός, κάτι σε ντόκτορ Τζέκυλ και μίστερ Χάυντ δηλαδή).
Σκέψη 10 : Πως το κόβεις τώρα μη σου βάλω τη σκούπα εκεί που ξέρεις, το βλέπεις να παίζει για σκούπα το πράγμα ;
Με τα πολλά το τελείωσα το cdάκι μου, τα αυτιά της γυναίκας μου ησύχασαν, η αλλοδαπή έβαλε τη σκούπα της, η μικρή μου κόρη έκανε updates στο ubuntu της και η μεγάλη με το γκόμενο (θες και γκόμενα παλιόφλωρε) κάπου εξαφανίστηκαν.
Στιγμές οικογενειακής γαλήνης και θαλπωρής !
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Ο γέρος, τα γκάζια και η Σβετλάνα

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 30 Μαρ 2010, 01:34

:lol: :lol: :lol: :lol: :bow: :bow: :bow: Δε θες να μαθεις ποσο γελασα ! Αν οντως ολα αυτα ειναι πραγματικα εισαι απιθανος !! :bow: :bow:
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 30 Μαρ 2010, 01:57

Nαι είναι ! Γι αυτό ακριβώς γράφω <<Σκέψεις>>. Τα σκέφτηκα, οι απαντήσεις μου ήταν πιο κόσμιες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 30 Μαρ 2010, 02:06

Ειναι πραγματικα τελειο ! Παντως αν ο λεγαμενος δεν εχει ubuntu στο πισι του πες στην κορη σου να τον σχολασει !! :lol:
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 30 Μαρ 2010, 02:08

Εμ είδες; Αν είχες μάθει τόσα χρόνια να μην συγκρατείς τη γλώσσα σου, τώρα παίζει και να ήσουν με τη Σβετλάνα από την Ουκραν(νι)ία :clap:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 30 Μαρ 2010, 07:51

Σκέψεις δικές μου πάνω στις σκέψεις σου:

1.Καλή ιδεα η ψηφιοποίηση μιας συλλογής βινυλίων.Το έχω δοκιμάσει κι εγώ - χρησιμοποίησα το Audacity.
Παίρνει όμως πολύ χρόνο,χώρια το ξεχώρισμα των αρχείων και το tagging τους.Εσύ πως το κάνεις;

2.Οι Anihhilator τα σπάνε,ή μάλλον οι πρώτες τους δουλειές τα έσπαγαν.
Θυμάμαι όλοι οι επίδοξοι metalheads τότε που βγήκαν το Αlice in Hell και Never Neverland ,μας είχε πέσει το σαγόνι στο πάτωμα.
Ειδικά το 2ο είναι από τα πιο πολυακουσμένα μου cd όλων των εποχών.
your ultimate nightmare...welcome to the fun palace

3.Ο Βόλγας δεν είναι στην Ουκρανία,διαρρέει όλη την Ρωσία και εκβάλει στην Κασπία θάλασσα :)
Έχει δώσει το όνομά του στο Βόλγογκραντ,ή όπως το έλεγαν οι κομμουνιστες Στάλινγκραντ.

4.Όσο για την κόρη,καλύτερα που ξέρεις αυτούς που κάνει παρέα,ας είναι και φλώροι.

5.Και όσο για την σύζυγο,οι γυναίκες είναι γυναίκες ανεξαρτήτως χώρας.Τα κουσούρια τους είναι universal. :)
Τελευταία επεξεργασία από headless και 30 Μαρ 2010, 12:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 30 Μαρ 2010, 11:54

xD τα σπάει :thumbup:
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 30 Μαρ 2010, 13:33

headless έγραψε:3.Ο Βόλγας δεν είναι στην Ουκρανία,διαρρέει όλη την Ρωσία και εκβάλει στην Κασπία θάλασσα :)
Έχει δώσει το όνομά του στο Βόλγογκραντ,ή όπως το έλεγαν οι κομμουνιστες Στάλινγκραντ.

Ναι το γνωρίζω, αλλά αναφέρθηκα στην Ουκρανία ασχέτως του Βόλγα, μόνο και μόνο επειδή λλόγω της πρόσφατης οικονομικής της κατάρρευσης οδήγησε σε νέο κύμα μεταναστών εν αντιθέσι με τη Ρωσία που σιγά, σιγά ανακάμπτει :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 30 Μαρ 2010, 20:04

Δεν χρησιμοποιώ computer για την ψηφιοποίηση.
Βρίσκω τη διαδικασία αρκετά μπελαλίδικη, αν και υπάρχουν softwares που κάνουν καταπληκτική δουλειά.
Βέβαια λάβε υπ' όψιν ότι δε με ενδιαφέρει να περάσω tags, αφού σκοπός μου είναι να δημιουργήσω αποκλειστικά και μόνο audio cd και όχι να τα αποθηκεύσω σε σκληρό ή servers.
Έτσι τα γράφω απευθείας στο παλίο πιστό μου Pioneer PDR 555 RW, το οποίο για την εποχή του και την τιμή του είχε αξιολογότατους ADC-DAC Converters.
Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα καλύτερο από τα περισσότερα mainstream προγράμματα, εκτός και αν αρχίσουμε να μιλάμε για μετατροπή με αυξημένη δειγματοληψία, οπότε βεβαίως και μιλάμε για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά όχι πλέον για audio cd που να παίζει σε κλασικά cd players. Εννοείιται ότι η pc λύση έχει επιπλέον το μειονέκτημα ότι απαιτεί αξιοπρεπή κάρτα ήχου, ξεχωριστό και καλό phono stage preamp (αν θέλεις να κάνεις καλή δουλειά).
Ένας άλλος λόγος είναι ότι δεν με ενδιαφέρει να αφαιρέσω τα σκρατς και τα κλικ. Πρώτον γιατί πάντα είχα κόλλημα με το βινύλιο και οι δίσκοι μου είναι σε άριστη κατάσταση, δεύτερον γιατί η εφαρμογή των σχετικών φίλτρων ρίχνει αισθητά την ποιότητα του ήχου.
Για το τέλος αφήνω το αυτονόητο. Αν πραγματικά θέλω άριστη ποιότητα, μπορώ πάντα να βάλω το βινύλιο να παίξει και εκεί τελειώνουν όλα.
Είχα την τύχη στη ζωή μου να ακούσω πολλά πανάκριβα και καλοστημένα ηχοσυστήματα. Σε διαβεβαιώ ότι ΠΟΤΕ δεν άκουσα οποιοδήποτε SACD ή DVD-AUDIO να προσεγγίζει το αποτέλεσμα που έδινε το βινύλιο (δε μιλάω για cd εκεί γελάμε).
Αν λοιπόν κάποιος είχε επενδύσει σε ένα αξιοπρεπές ηχοσύστημα (δεν μιλάω απαραίτητα για κάτι πανάκριβο, αλλά εν πάσει περιπτώσει κάτι προσεγμένο), μπορεί να είναι βέβαιος ότι τα παλιά βινυλιάκια του θα βάζουν τα γυαλιά στα κάθε λογής ψηφιακά δισκάκια.
Αν διαπιστώσω ότι είμαστε αρκετοί κολλημένοι εδώ μέσα και με πιάσει η προκοπή, ίσως κάποια στιγμή ανοίξω ένα thread σχετικά με το πως η κεφαλή του πικάπ μου, μου είχε κοστίσει ποσό που αναλογούσε σε αρκετές μηνιαίες μου επιχορηγήσεις σαν φοιτητής. Για να μαθαίνουν οι πιο νέοι πως ήταν σε εποχές προ internet, προ mp3 και προ cd, εκεί που για τα δισκάκια σου τα έσκαγες κανονικά (τουλάχιστον για τα καλά, για τα χύμα-μοδάτα της εποχής, υπήρχε πάντα και ο πειρατής κασσετάς της γειτονιάς, καλή του ώρα !)
Τελευταία επεξεργασία από dim459 και 30 Μαρ 2010, 23:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 30 Μαρ 2010, 20:23

Παράλειψη, το Alice in Hell ηχογραφούσα. Όντως οι Annihilator τα σπάνε.
To heavy metal πάντως το χωρίζω σε δύο εποχές. Προ του Klll' em All των Metallica και μετά απ' αυτό.
Σίγουρα δεν ήταν οι πρώτοι που έπαιξαν thrash ουτε και οι καλύτεροι, αλλά νομίζω ότι ήταν το πρώτο σχετικό album στην ιστορία που είχε τέτοια απήχηση και έσκασε σαν βόμβα.
Από 'κει και πέρα άρχισαν όλοι να παίζουν με το γκάζι στο πάτωμα.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων