Αγαπητή GOAL NEWS,
στέλνω τη συγκρεκριμένη επιστολή, όχι προς εσάς, αλλά προς τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση. Τη στέλνω στο ΚΡΑΤΟΣ.
Και τη στέλνω για να πω τα εξής:
Η Εθνική Ελλάδος κέρδισε τη Νιγηρία. Την ίδια στιγμή, όπως λέμε και με όρους μικροοικονομικούς, έχουμε ceteris paribus (όλα τα άλλα σταθερά). Ποιά είναι αυτά; Η ανεργία που αυξάνεται, οι μισθοί που περικόπτονται, το ασφαλιστικό που νοσεί ολοένα και περισσότερο, το χρέος, τα δάνεια, οι απάνθρωπα σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά. Αλλά η Εθνική κέρδισε.
Αν ακολουθούσαμε το "πάθος" του κυρίου Παύλου Παπαδημητρίου (καθώς και των κκ Καρούλια, Δάρρα, Παναγιωτόπουλου, κα) κατά τη διάρκεια του αγώνα, τώρα θα έπρεπε να ανοίγαμε σαμπάνιες και να τα σπάγαμε σε όποιο παραλιακό κέντρο βρίσκαμε μπροστά μας. Θα το κάναμε, γιατί το μοναδικό μας πρόβλημα (να κερδίσει η Εθνική μας αγώνα σε τελικά Μουντιάλ) θα είχε λυθεί.
Αυτό σημαίνει Ελλάδα!
διαβάστε επίσης:
Αυτό σημαίνει Ελλάδα!
Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας, κύριε Παπαδημητρίου, δυστυχώς. Οι φωνές σας κάλυπταν με χαρακτηριστική ευκολία τη φασαρία της βουβουζέλας και το άγχος σας μάς είχε οδηγήσει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Να ιδρώσουμε, να πεθάνουμε απο αγωνία, να έρθουμε στα πρόθυρα του εγκεφαλικού για ποιό πράγμα; Για να μην ισοφαριστούμε; Να κρατήσουμε το αποτέλεσμα; Να μη χάσει τις ευκαιρίες ο Γκέκας; Να βάλουμε και τρίτο τέρμα; Αυτό ήταν;
ΟΧΙ, κύριε Παπαδημητρίου (αλλά και λοιποί δημοσιογράφοι). Είμαι 26 ετών και άνεργος. Και σπουδαγμένος. Κάθε πόρτα που χτυπάω είναι κλειστή. Το μέλλον το δικό μου (αλλά και ολόκληρης της γενιάς μου, θαρρώ) κρίνεται απο αβέβαιο έως μαύρο κι άραχλο. Ολοι εσείς δεν έχετε να ανησυχείτε, έχετε τις δουλειές σας, πληρώνεστε αδρά (και οι περισσότεροι χωρίς προφανή λόγο...), έχετε εξασφαλίσει πολλά στη ζωή σας αλλά και για τη ζωή των παιδιών σας.
Αν το μόνο σας άγχος είναι η νίκη ή μη της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, τότε κρατήστε το για τον εαυτό σας. Ενα απλό παιχνίδι καθήσαμε να παρακολουθήσουμε, για να ξεχαστούμε και να το απολαύσουμε. Γιατί η ΔΙΚΗ ΜΑΣ η ζωή έχει πολλά ζόρια και δεν πιστεύουμε οτι η νίκη ή μη μιας Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου πρέπει να προστεθεί σε αυτά.
Γι'αυτό χαμηλώστε τους τόνους και μη χρησιμοποιείται βαρείς χαρακτηρισμούς, λες και το αποτέλεσμα του αγώνα θα λύσει τα προβλήματα τα δικά μου και των υπολοίπων. Σταματείστε το. Ποδόσφαιρο είναι.
Μετά σφοδρού εκνευρισμού αλλά και σεβασμού προς κάθε έντυπο,
Πάνος Κατσιμπέρης
ΥΓ. Οσο κι αν θα ήθελα να δημοσιευτεί αυτή η επιστολή, ξέρω οτι για μια αθλητική εφημερίδα (στην οποία εργάζονται δημοσιογράφοι) αυτό είναι δύσκολο. Θα ήθελα, όπως και να έχει, να μεταφερθεί αυτή η επιστολή στον κύριο Παπαδημητρίου ή όποιον άλλον έτερο συνάδελφό του της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης. Πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος αγανακτισμένος, αλλά και να είμαι, θέλω να διεκδικήσω το δικαίωμά μου να το γνωστοποιήσω».
Ευχαριστώ.
SentraGoal