windows vs linux

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

windows vs linux

Δημοσίευσηαπό Kabamaru22 » 28 Οκτ 2010, 02:09

Ένα παιδί πληροφορικάριος μου λέει συνέχεια ότι για home user καλύτερα windows.Μου λέει ότι τα windows είναι καλύτερα και συνέχεια μου αναφέρει <<συμβατότητα>>.Θα μου δώσει λέει 4 βιβλία να διαβάσω με τη σειρά και έπειτανα μη ξαναμιλήσω-να βάλω windows.
Άρχισε να με ρωτάει για κάτι κατοχηρωτές και τσι για να μην ξέρω τί να απαντήσω και μου λέει ότι δεν ξέρω τπτ.Ναι όντως είμαι άσχετος.
Δεν τον καταλαβαίνω.Ξέρει απο λινουξ βέβαια.Τερματικό τουλάχιστον που χρησιμοποιεί συχνά στη σχολή για κάτι-δεν θυμάμαι τί.
Και επιμένει... :?
Γνώσεις ⇛ Linux: Άσχετος στην κυριολεξία ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 32bit
Προδιαγραφές ⇛ ???│2 GB DDR2 memory│256MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7200│160GB 5400RPM SATA Hard Drive│15.4″ WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)
laptop ⇛ HP Pavillion DV6000
Άβαταρ μέλους
Kabamaru22
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kabamaru22
Εκτύπωση

Re: windows vs linux

Δημοσίευσηαπό hlias » 28 Οκτ 2010, 02:32

Μάλλον προσπάθησε να σε ψαρώσει με τους καταχωρητές(που είναι εντελώς εκτός θέματος) και να αποφύγει να απαντήσει.
Αυτό με το home user που είπε δεν στέκει γιατί υπάρχουν, πλέον, οι υπερ-φιλικές για νέους-χρήστες εκδόσεις linux(ubuntu, fedora κλπ). Δηλαδή τι πιο εύκολο απ'το να στα έχει όλα έτοιμα και να μην χρειάζεται να ψάχνεις από εδώ και από εκεί για προγράμματα και άλλες ιστορίες;
Γνώσεις ⇛ Linux: Κανονικό ┃ Προγραμματισμός: Μέτρια ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ ubuntu 11.04 32bit σε Netbook HP Mini 210
Προδιαγραφές ⇛ Intel Atom(R) N450 1.66GHz │ 1GB RAM │ Broadcom 4312 │ Intel GMA 3150 │
hlias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Kabamaru22 » 28 Οκτ 2010, 03:05

Xρησιμοποιεί ubuntu μόνο τερματικό για τεστάρει κώδικα.
Επειτα άρχισε να μου λέει ότι βάζει μεταβλητές με assembly και κάτι τέτοια περίεργα και περιμένει πως και πως να τελειώσει το εξάμηνο να τα πεταξει απο το πισι του...
Του τα είπα όλα αυτα του είπα για τις 4 επιφάνειες εργασίας που με διευκλύνουν με τόσα παράθυρα και εφαρμογές ανοιχτές,το οτιόλα αυτα που έχω ανοιχτά μου πιάνουν 35% της μνήμης και ότι με τα windows να μην έκανα τπτ μου τρωγε 40% εκει καπως συμφωνησε και μου ειπε <<αναλογα για τι χρηση θελεις>>
Τεσπα.Καθενας με τα γουστα του.Παντως μου κανε εντυπωση.
Γνώσεις ⇛ Linux: Άσχετος στην κυριολεξία ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Μέτρια
Προδιαγραφές ⇛ ???│2 GB DDR2 memory│256MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7200│160GB 5400RPM SATA Hard Drive│15.4″ WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)
Άβαταρ μέλους
Kabamaru22
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 28 Οκτ 2010, 03:26

Εσύ άμα κάνεις την δουλειά σου καλύτερα γιατί αγχώνεσαι :S
Αν είσαι και εσύ πληροφορικός και απ'ότι καταλαβαίνω νέος συνέχισε να ασχολείσαι με το linux πιο βαθιά και σε 1-2 χρόνια θα του την λες εσύ ;)
Αν πάλι δεν είσαι πληροφορικός, πάλι μπορείς να εμβαθύνεις με λίγο περισσότερο διάβασμα και να του την λες πάλι.

Μην ακούς windows (ή οτιδήποτε άλλου λειτουργικού) users όταν κράζουν άλλο λειτουργικό.
Κατά 90% δεν το έχουν δουλέψει πέραν των μερικών ωρών και μόνο για συγκεκριμένες λειτουργίες.
Αυτό ισχύει ακόμα και με linux users που κράζουν τα windows σαν λειτουργικό χωρίς ποτέ να το έχουν μάθει σε βάθος.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Kabamaru22 » 28 Οκτ 2010, 03:38

Δεν είμαι πληροφορικός ωστόσο έχω σκοπό να μάθω πολλά πράματα και είμαι τυχερός που <<περικυκλώνομαι>> (λολ) απο πληροφορικούς.ΜΟυ δωσε ενας φίλος μου 3 βιβλία που έκανε στη σχολή κα έχω αρχίσει...
Άβαταρ μέλους
Kabamaru22
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nbagi » 28 Οκτ 2010, 17:15

Δεν ξέρω τι λέει ο φίλος σου, αλλά εγώ σαν home user ξέρω:
Με τα windows
- Να χρειάζεται για να περιηγηθώ στο διαδίκτυο, εξαπύρινο επεξεργαστή και 8giga μνήμη στα 1066,
- Να καταναλώνει το λειτουργικό στον δίσκο 20giga και η μνήμη τα 1g (με την έναρξη)
- Nα περιμένω 2-5 λεπτά να ανοίξει ο υπολογιστής,
- Να τον ανοιγοκλείνω σε κάθε αναβάθμιση,
- Να του κάνω επανεγκατάσταση λειτουργικού κάθε εξάμηνο γιατί σέρνεται,
- Να χάνω τα αρχεία μου σε μια στραβή...
- Να μην μπορώ να τον προσαρμόσω βάση των αναγκών μου και της αισθητικής μου
- Nα έχω ιούς και spyware , δηλαδή να επιβαρύνω το σύστημα μου με κάποιο anti virus και antispyware, να ψάχνω κάθε λίγο και λιγάκι ποιο από αυτά είναι το καλύτερο, και χρειάζεται να τα πληρώσω
- Να χρειάζεται για να κάνω κάποια εγκατάσταση λογισμικού ή οδηγού συσκευής και να περιμένω καμιά ώρα,
Με το linux
- Μπορώ και τα τρέχω σε μηχάνημα P4 1,2 512mb, άνετα αβίαστα αβάδιστα εχέμυθα αβασάνιστα να βλέπω youtube
- Να πατάω το κουμπί και σε 30 δευτερόλεπτα το πολύ να κάνω την δουλεία μου,
- Να ξέρω ότι δεν θα με πουλήσει ποτέ ότι και να κάνω ή να κάνουν οι άλλοι, Μετά από συνεχόμενες 4-5 διακοπές ρεύματος με ένα τσεκάρισμα στον σκληρό από livecd δεν έχασα ούτε και την τρέχων εργασία μου.
- Να τοποθετώ (από την πρώτη φορά) την κάμερα και να κατεβάζω τις φωτογραφίες μου με ένα κουμπί
- Επίσης και τον εκτυπωτή. Να μην σου πω και για τον δικτυακό εκτυπωτή-φωτοτυπικό που έχουμε στην δουλειά και το ubuntu τον είδε με την μία ενώ για τα XP και Vista κάναμε παπάδες για να τον εγκαταστήσουμε και δεν δουλεύει κάποιες φορές.
- Βάζω όσα προγράμματα θέλω και δεν βαραίνει
- Ανοίγω όσα προγράμματα και παράθυρα θέλω και να μην κολλάει. Σε μηχάνημα Core2duo 2,13 2g, σε εικονικές μηχανές (2) έτρεχα vista και xp ταυτόχρονα ενώ έπαιζα αρχείο βίντεο 720p με τον mozzila και το openoffice ανοιχτά! Για κάντο αυτό σε vista με ίδιο μηχάνημα και άμα δεν βγει από την οθόνη ο balmer να σε βρίσει...
- Όλα τα προγράμματα να λειτουργούν με την ίδια λογική και αισθητική, και όχι όπως του αρέσει του κάθε προγραμματιστή
- Να είναι πλήρως εξελληνισμένο αυτό και τα προγράμματα του, μέχρι και διορθωτή κειμένου έχει!
Στο μόνο που μου την σπάει είναι η συμβατότητα με κάποια hardware, που γι' αυτό δεν φταίει το linux αλλά οι εταιρίες που τα παράγουν. Τώρα όμως που η google με το chrome OS θα μπει στα netbook και στα tablet pc θα σου πω εγώ... θα παρακαλάνε όπως έγινε και με τα smart phones.
Linux: Χρήστης / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 13.10
Dell inspiron 7537 i5
Άβαταρ μέλους
nbagi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 28 Οκτ 2010, 17:21

Θα μπορούσε η λίστα του/της nbagi να μην τελειώσει ποτέ??? Πολλά ++ απο εμένα.
Για ένα home user το λινουξ στην απλουστευμένη μορφή του (ubuntu,opensuse,fedora) είναι οτι πρέπει. Οπότε πες του να μη σου λέει πρώτα για home user και μετά μόλις του λες τα υπερ σου να σου λέει <<εξαρτάται για τι χρήση το θες>>.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό idomeneas » 28 Οκτ 2010, 20:49

@Kabamaru22 : Τελικά ο καθένας κάνει τον έξυπνο εκεί που τον "παίρνει". Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια τομή. Δηλαδή ποια είναι τα τρωτά σημεία του κάθε λειτουργικού. Και τα δύο έχουν τρωτά αλλά αυτό δεν είδα να το αναφέρει ο φίλος σου στην ανάλυση του. Αναφέρθηκε σε καταχωρητές που πιο πολυ σχέση έχουν με την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή (οι καταχωρητές πρακτικά είναι μία γρήγορη μνήμη στον επεξεργαστή) παρά με το λειτουργικό.
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64 bit σε HP Pavilion dv7-3110ev
Προδιαγραφές φορητού ⇛ Core i3 2.13 GHz │ 3 GB │ nVidia G105M │ Broadcom 4357 │ Bluetooth ? │ Realtek HD Audio │ 17.3"
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32 bit/Win XP σε desktop
Προδιαγραφές desktop ⇛ Pentium 4 3 GHz │ 2 GB DDR │ Sapphire ATi Radeon HD3450 512MB AGP │ Μητρική: Asus P5V800-MX
idomeneas
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 28 Οκτ 2010, 20:51

Kabamaru22 έγραψε:Ένα παιδί πληροφορικάριος μου λέει συνέχεια ότι για home user καλύτερα windows.Μου λέει ότι τα windows είναι καλύτερα και συνέχεια μου αναφέρει <<συμβατότητα>>.Θα μου δώσει λέει 4 βιβλία να διαβάσω με τη σειρά και έπειτανα μη ξαναμιλήσω-να βάλω windows.
Άρχισε να με ρωτάει για κάτι κατοχηρωτές και τσι για να μην ξέρω τί να απαντήσω και μου λέει ότι δεν ξέρω τπτ.Ναι όντως είμαι άσχετος.
Δεν τον καταλαβαίνω.Ξέρει απο λινουξ βέβαια.Τερματικό τουλάχιστον που χρησιμοποιεί συχνά στη σχολή για κάτι-δεν θυμάμαι τί.
Και επιμένει... :?

Ρώτα τον παίρνει μίζα απ' τον Μπιλάκο για το σπρώξιμο :?: ... ή αυτό ή είναι πανύβλαξ με περικεφαλαία! :P :lol:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Kabamaru22 » 28 Οκτ 2010, 21:59

Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις.Γιατί σε κάποια στιγμή άρχισα να τον πιστεύω.
Ωστόσο οκ...ανάλογα την δουλειά που κάνουμε. :thumbup:
Άβαταρ μέλους
Kabamaru22
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ