Η αντιμετώπιση των Linuxάδων σε forums τεχνολογίας.

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Η αντιμετώπιση των Linuxάδων σε forums τεχνολογίας.

Δημοσίευσηαπό georginiogr » 08 Απρ 2011, 20:38

Έχω παρατηρήσει οτι σε πολλά φόρουμ τεχνολογίας, όταν γίνονται αναφορές στο Ubuntu και κυρίως συγκρίσεις με τα Windows, ειδικά σε θέματα ασφάλειας και σταθερότητας, οι θιασώτες των Windows πέφτουν να σε φάνε. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την έχθρα και την καχυποψία που βγάζουν, όταν αποδεδειγμένα και με επιχειρήματα τους παρουσιάζεις τα πλεονεκτήματα του Ubuntu σε σχέση με τα windows. Ούτε υπάλληλοι της microμαλακής να ήταν. Τρολάρεις σου λένε, είσαι off topic σου λένε, και κάτι τέτοια. Πολύ ειρωνία ρε παιδια! Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να ξαναγράψω σε κάποιο άλλο φόρουμ πλήν του παρόντος, μιας και σαν χρήστης Ubuntu θεωρούμαι λεπρός. Τελικά όμως άλλοι έχουν τη μύγα. :P
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο⇛ Linux Mint 16 (64Bit) σε Toshiba Satellite L50-A-19N
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i7-4700MQ ┃  RAM 8GB DDR3L (1,600 MHz) ┃Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT 740M 2048 MB┃Σκληρός δίσκος 750 GB  5,400 rpm ┃ Network adapter - Atheros 802.11b/g/n, Gigabit Ethernet LAN  ┃ 15.6" TFT HD ┃
Άβαταρ μέλους
georginiogr
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Η αντιμετώπιση των Linuxάδων σε forums τεχνολογίας.

Δημοσίευσηαπό teroulas » 08 Απρ 2011, 20:49

Για αυτό που γράφεις δεν έχω άποψη μιας και δεν ασχολούμουν με φόρουμ περί πληροφορικής, όμως μπορώ να πω πως (χωρίς να θέλω να κολακέψω την εδώ παρέα) , για τον λίγο καιρό που σας ξέρω , είστε σούπερ , έχω βρει βοήθεια σε οτιδήποτε χρειάστηκα , έχετε μια απίστευτη βάση πληροφοριών εδώ μέσα , και χαίρομαι ιδιαίτερα που σας βρήκα ψάχνοντας για το ποια έκδοση θα εγκαταστήσω

Μια ανάλογη ατμόσφαιρα έχω βρει στο vitaraclub.gr όπου συμμετέχω με το ίδιο ψευδώνυμο, και ασχολούμαι με το μικρόβιο της τετρακίνησης. Όποιος άλλος έχει από εδώ μέσα βιτάρα , τον προσκαλώ και εκεί
Διανομή => Ubuntu 12.04 64bit με Unity , μαζί με Windows7 64bit
Γνώσεις: Linux => Αρχάριος | Προγραμματισμός => Κάποτε διδάχτηκα C++, Cobol, Pascal, Basic | Αγγλικά => Lower
PC=> CPU Intel core i5 | VGA1=> AMD Radeon HD 6470M @ 1600 x 900 | VGA2=> Intel | RAM=> 4GB | HDD=> 500GB
teroulas
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 08 Απρ 2011, 20:53

georginiogr έγραψε:Έχω παρατηρήσει οτι σε πολλά φόρουμ τεχνολογίας, όταν γίνονται αναφορές στο Ubuntu και κυρίως συγκρίσεις με τα Windows, ειδικά σε θέματα ασφάλειας και σταθερότητας, οι θιασώτες των Windows πέφτουν να σε φάνε. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την έχθρα και την καχυποψία που βγάζουν, όταν αποδεδειγμένα και με επιχειρήματα τους παρουσιάζεις τα πλεονεκτήματα του Ubuntu σε σχέση με τα windows. Ούτε υπάλληλοι της microμαλακής να ήταν. Τρολάρεις σου λένε, είσαι off topic σου λένε, και κάτι τέτοια. Πολύ ειρωνία ρε παιδια! Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να ξαναγράψω σε κάποιο άλλο φόρουμ πλήν του παρόντος, μιας και σαν χρήστης Ubuntu θεωρούμαι λεπρός. Τελικά όμως άλλοι έχουν τη μύγα. :P

Δέν το περίμενες ; Φυσικό είναι . Μπάινεις σε ένα forum που όλοι χρησιμοποιούν windows και λές ''τι χάλια λειτουργικό χρησιμοποιείτε , ενώ κοιτάχτε το δικό μου''.
Μπορείς να το δοκιμάσεις και σε forum μοτοσυκλετών , αν διαφημίσεις τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου (ή και αντίστροφα) , σε forum μιας ποδοσφαιρικής ομάδας να πεις γιατί η αντίπαλος είναι καλύτερη. Μπορείς ακόμα εδώ να διαφημίσεις τα (έστω και λιγοστά) πλεονεκτήματα των windows να δεις τι απαντήσεις θα πάρεις .Δέν είναι καθόλου ωραίο να έρχεται κάποιος στα καλά καθούμενα και να αμφισβητεί μια ομαδική επιλογή καποιων ευθέως.Κάτι τέτοιο αποτελεί έμμεση αμφισβήτηση προς τα ίδια τα άτομα που την έχουν κάνει.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 08 Απρ 2011, 20:53

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Καλά να είσαι κολλημένος με το ελεύθερο λογισμικό και το Linux. Η φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού και της ελεύθερης γνώσης είναι τρόπος ζωής. Είναι τρόπος ζωής το να πιστεύεις ότι η γνώση πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους και να μην υπάρχουν εταιρίας που με την μονοπωλειακή τους συμπεριφορά το μόνο που καταφέρνουν είναι να πηγαίνουν την τεχνολογία πίσω και να εθίζουν τους χρήστες στα προϊόντα τους.
Είναι πραγματικά λυπηρό.
Δεν μπορώ να φανταστώ έναν άνθρωπο που να υποστηρίζει την microsoft. Το να έχει windows και να μην ξέρει ότι υπάρχει το Linux είναι λογικό, αλλά το να ξέρει και να είναι φανατικός και να ειρωνεύεται, όπως λες, δείχνει έλλειψη πληροφορικής παιδείας και ανθρώπους βουτιγμένους στην αμάθεια και στο έλεος εταιριών.
Fanμποισμός με την apple μου φαίνεται πολύ λογικότερος από τον fanμποισμό μες την microsoft. Η Microsoft είναι μια εταιρία χωρίς ιδιαίτερες τεχνολογικές καινοτομίες.
Πραγματικά απορώ...
Εσύ να συνεχίσεις να συμμετέχεις σε αυτά τα forums και να τους την λες! Αυτοί είναι οι λεπροί και τεχνολογικά αναλφάβητοι (που ξέρουν μόνο να «σπάνε» προγράμματα). Όχι εμείς!!
Τελευταία επεξεργασία από spyroskaftanis και 09 Απρ 2011, 13:10, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 08 Απρ 2011, 22:31

@georginiogr + @spyroskaftanis πάρα πολύ σωστά αυτά που λέτε. :thumbup: :)
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 08 Απρ 2011, 23:16

@georginiogr μπορείς να παραθέσεις κανένα τέτοιο topic ;
Θέλω να δω τι λένε.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Απρ 2011, 23:50

Καλά τα λέτε
μια σημιωσούλα

Κανένας fanboisμός δεν είναι λογικός
διότι δεν έχει βάση τη λογική αλλά την
απόλυτη εμπιστοσύνη σε έναν άτομο ,μια επιχείρηση (κλπ)
και χωρίς την κριτική σκέψη και την αμφισβήτηση
δέχεται ακατέργαστα όλα τα μυνήματα...

Φιλικά
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 09 Απρ 2011, 00:21

Τα ποιο πολλά "τεχνολογικά" site έχουν και διαφημίσεις σχετικές με windows. Οπότε οποιαδήποτε συζήτηση για linux είναι απώλεια εισοδήματος για αυτούς.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nbagi » 09 Απρ 2011, 10:31

@spyroskaftanis μπράβο παλικάρι μου τα είπες όλα σε λίγες γραμμές :thumbup: . Πολύ σοφή σκέψη για την ηλικία σου (βάση φωτογραφίας).
Linux: Χρήστης / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 13.10
Dell inspiron 7537 i5
Άβαταρ μέλους
nbagi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 09 Απρ 2011, 10:42

Είναι απλό το θέμα
άν δεν υπεραπιστούν τα λειτουργικά που χρυσοπλήρωσαν ή κατέβασαν σπασμένα,
είναι σαν να αποδέχονται στήν πρώτη περίπτωση ότι πιάστηκαν κορόιδα
και στη δεύτερη την καταδίκη της κλεπταποδοχής-πειρατείας που για τα Ελληνικά δεδομένα έχει καταντήσει "φυσιολογική
(στην οποία και επιδίδονται οι ίδιοι).

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση