Οποτε ειχα την φαινή ιδέα να το δημιουργήσω
Το τοπικ αυτο αναφερεται σε ολους τους νυν καπνιστές και πρώην , ακομη και στους αντικαπνιστες και αυτους που δεν υπηρξαν ποτε
και μεχρι και αυτους που παλευουν να το κόψουν καποια στιγμη αυτο το διάολο.
Ο καθένας μπορει εδω να πει την ιστορια του , την δικη του σχεση με το καπνισμα.... και για οσους το εχουν κοψει και διανυουν τις πρωτες δυσκολες ημερες μπορουν να μπουν εδω και να ξεσπασουν... ή να βρουν εστω παρομοιους φιλους που παλευουν και αυτοι να ηρεμησουν απο αυτη την αμαρτία!!!!
Ξεκίνησα το κάπνισμα στα 18.5 , μολις ειχα τελειώσει την τρίτη λυκείου ... και ξαναέδινα πανελλαδικές μιας και ήθελα να περάσω Παπεί ή Ασοεε...
Τον πρωτο 1.5 χρόνο ηταν όλα καλα καπνιζα 1.5 πακετο καπνιζα οτι να ναι.. μια karelia blue μια sante αφιλτρο μια black devil .... τον 2ο ομως με έπιασε βρογχίτιδα... ήπιας μεν μορφης... αλλα βρογχίτιδα δε... ο γιατρος μου ειπε να το κοψω τελειως για να μην μου γινει χρόνια και παιδεύομαι... φυσικα δεν τον ακουσα.... και συνέχισα να καπνίζω για αλλα 2 χρονια , μεσα σε αυτα τα 2 χρονια τον 1ο μονο με επιανε - με αφηνε κ.ο.κ και απο εκει και περα με ξεχασε τελειως... μεχρι που με ξαναπιασε μετα απο 1.5 χρονο όντας ηδη 5 χρονια καπνιστης δηλαδη .. και με επιασε καλα γιατι αυτη τη φορα ο γιατρος μου εδωσε και αντιβιωση ρωτοντας με αν το αυξησα γιατι δεν με ακουσε και τοσο καλα μεσα.... καπνιζα σταθερα 1 - 1.5 πακετο για 5 χρονια.... καποιες φορες λιγοτερο απο 1 πακετο 10-15 τσιγαρα ημερησιως (αλλα λιγες φορες αυτο) .. απο περυσι λοιπον τον Απριλιο που με επιασε παλι αποφασισα πως δεν παει αλλο.... και πως δεν θελω να αποκτησω ασθμα. Το εκοψα μαχαιρι για 10 μερες (τις πρωτες 3 βεβαια μου ειχε περασει μιας και ειναι ηπιο) μεχρι που ξανακυλησα... ΑΛΛΑ υποσχεθηκα στον εαυτο μου να μην κανει πανω απο 5 τσιγαρα την ημερα! Οι φιλοι γελουσαν ελεγαν πως δεν θα τα καταφερω και πως και παλι θα κυλησω στο πακετακι.... και ομως... επι ενα χρονο μεχρι και πριν 1 μηνα... εκανα 5 τσιγαρα την ημερα και ουτε ενα παραπανω.... σηκωνομουν το πρωι επαιρνα 5 απο το πακετο του πατερα μου και τα εβαζα στην δικη μου ταμπακιερα.... Ψυχαναγκαστικο ε????? λοοολ. Και ομως εγω την ειχα βρει ετσι..... το απολαμβανα καλυτερα παρα απο τα 15 - 20 τσιγαρα που αναβα μηχανικα καθε μερα... παλαιοτερα.... ειλικρινα δεν ηθελα να κανω παραπανω... βολευομουν με αυτα. Εκανα 2 το πρωι ή μεχρι το απογευμα και τα αλλα 3 το βραδακι..... μεχρι που φετος με ξαναπιασε παλι το αλλεργικο (πολυ πιο ηπιο απο περυσι η μειωση του καπνισματος εκανε καλη δουλεια τελικα) αλλα επειδη δεν γουσταρω να εχω εστω και το παραμικρο θεμα με το αναπνευστικο μιας και μεχρι τα 20 μου ποτε δεν ειχα παθει βρογχιτιδα αποφασισα να το κοψω παντελως.
Πλεον εχω να καπνισω 21 μερες..... το πασχα περασα δυσκολα.... ειχα τετοια αμηχανια που την εβγαζα στην εκκλησια μεχρι το τελος!!!! Φαι τρωω τον αμπακο αλλα εχω καλο μεταβολισμο οποτε δεν με απασχολει και ειμαι ηδη αδυνατος... αρα αυτο δεν με πειραζει... απλα καποιες φορες μου λειπουν αυτα τα 4-5 που εκανα , μου λειπει να ακουω τα αγαπημενα μου τραγουδια αραζοντας στο δωματιο μου με κλειστο το φως να ειναι καλοκαιρι να μπαινει αερακι να την σκεφτομαι και να μην κανω ενα τσιγαρακι , μου λειπει να προσπαθω να γραφω κωδικα και να βρω μια λυση και οταν την βρισκω και παιρνω την ικανοποιηση να μην μπορω να αναψω ενα τσιγαρο.... το πακετο την ημερα δεν θελω να το ξαναδω ειλικρινα ηταν αηδια ουτε μια σκαλα δεν μπορουσα να ανεβω... αλλα τα 4-5 την ημερα πιστευω ειναι ιδανικα για ολους γιατι μην ξεχναμε πως κανεις χρονιος καπνιστης του πακετου δεν θα γλιτωσει απο την χρονια βρογχιτιδα οι βλαβες γινονται ακομη και αν εχεις σκληροτραχηλα πνευμονια...
Ποιος αλλος προσπαθει να το κοψει?????? Ελατε να μαζευτουμε παικτες μου
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ολους μας.
Π.Σ Τσιγαρο σε αγαπυσα , αλλα δεν μπορουμε πλεον να ειμαστε μαζι!!!
ΧΑΧΧΑΧΑ οκ κανω και λιγη πλακα.... δεν το γραφω 100% σοβαρα το τελευταιο