Περί συμπεριφοράς εταιριών....

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Περί συμπεριφοράς εταιριών....

Δημοσίευσηαπό PaPo » 09 Απρ 2012, 20:30

Καλησπέρα!

Ειλικρινά σκέφτηκα πολύ αν πρέπει να γράψω αυτό το post, ο λόγος έχει να κάνει με το αν επιτρέπεται να γράψω αυτά που έζησα 2-3 που είχα "νταραβέρια" με το πλαίσιο..
Σε ενότητα χαλαρής κουβεντούλας είμαστε, δεν θα προσβάλω και κανέναν!
Λοιπόν,

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή όταν πήγα να αγοράσω καινούργιο λάπτοπ γιατί το παλιό τα είχε φτύσει(ο σκληρός) και έκρινα ότι δεν συμφέρει μια αναβάθμιση τέτοιου κόστους...
Πήγα λοιπόν και διάλεξα πρώτα ένα Turbo-X μηχάνημα(είπα να διαλέξω κάτι πιο οικονομικό) ώστε να κάνω ανεκτά την δουλειά μου.. Με τα πολλά το παίρνω(και χωρίς τα παράθυρα επάνω) γύρω στα 320ευρώ.. Ναι όμως, κόλλημα... Σε όλα, στην εγκατάσταση, στις αναβαθμίσεις, σε όλα... Να πάω να κάνω τα updates και να κάνω restart γιατί πάγωνε η οθόνη... Το μαζεύω λοιπόν και τους το πάω πίσω...
Εν τω μεταξύ, ο πωλητής που με εξυπηρέτησε είναι ο πιο ανορθόγραφος άνθρωπος του κόσμου.. Το Κων/νος το έγραψε με "η" αντί για "ι"... Δεν μιλάμε για ένα δύσκολο όνομα, για το Κων/νος μιλάμε... Αυτό δείχνει πολλά και για το επίπεδο(μορφωτικά) των ατόμων που δουλεύουν εκεί...

Εγώ Δόξα τω Θεό έχω δουλειά, το μεταπτυχιακό μου το έχω στην πληροφορική.. Υπάρχουν άτομα με σπουδές και πτυχία σαν τα δικά μου άνεργα, που ψάχνουν δεξιά και αριστερά και δουλεύουν εκεί άτομα άσχετα πραγματικά με την πληροφορική και τους υπολογιστές.. Που τους γίνεται ένα σεμινάριο 15 ημερών στην Αθήνα και μετά πάνε και πουλάνε τη σαβούρα τους... Που δεν ξέρουν τη διαφορά 32 και 64 bit συστήματος, που έχουν βγάλει ένα ΙΕΚ(είδα έναν παιδί απ τη γειτονιά μου να δουλεύει στο κατάστημα).. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τους διαλέγουν, ειλικρινά.... Προς Θεού, δεν έχω κάτι με τα άτομα, δεν φταίνε αυτοί(όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία).. αυτοί που τους διαλέξαν φταίνε....

Σήμερα τους το πήγα πίσω και ευτυχώς μετά από 5 ώρες κατάφερα να το αλλάξω και να πάρω ένα Toshiba που φυσάει με 500ευρώ..

Αυτό που με κάνει εντύπωση στην εν λόγω εταιρία είναι η στάση της απέναντι στον πελάτη και ειδικά στο σέρβις.. Αν δεν έχει παράθυρα φταις εσύ αν το μηχάνημα που σε πουλήσαν είναι μάπα.. Τους έδωσα τον κωδικό για να μπουν και δεν μπορούσαν να το γράψουν.. Τους το πάω στις 10, τους παίρνω τηλ στις 12:30 και μου λένε ακόμα κάνουμε διαγνωστικό έλεγχο και μέτα από 10 λεπτά με παίρνουν να με ρωτήσουν για τον κωδικό που τους έδωσα το πρωί...
Μιλάμε ξανά στις 14:30 και μου λέει το κορυφαίο ότι ο υπολογιστής κολλάει γιατί φταίει η παραμετροποιήση που γίνεται στο λίνουξ... Μα του λέω πως παίζει το Fn+F11 για το bluetooth και δεν παίζει το Fn+F10 για το ασύρματο; Φταίει το λίνουξ; Και μου λέει ναι!!!!
Είναι άσχετοι μιλάμε...

Το μόνο καλό με τούτη την εταιρία είναι ότι στις αντικαταστάσεις είναι οι καλύτεροι και ειδικά στα μηχανήματα που είναι δικά τους... Στο αλλάζουν στη στιγμή.. Βέβαια και αυτό έχει μία εξήγηση γιατί όλη η "σαβούρα" που επιστρέφεται ανακυκλώνεται και επαχρησιμοποιείται(σύμφωνα με τα λεγόμενα του τεχνικού)...

Το ζουμί είναι: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ TURBO-X..... ΜΑΚΡΙΑ!!!

Συγγνώμη αν ξέφυγα, αν κρίνουν οι mods ας το διαγράψουν.. Ήθελα να τα γράψω να μου φύγουν τα νεύρα!
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Περί συμπεριφοράς εταιριών....

Δημοσίευσηαπό matthew » 09 Απρ 2012, 22:46

Πες μας & ποιό Toshiba πήρες! :roll: :mrgreen:
Είναι αυτό της υπογραφής σου; :shh:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό toumbo » 10 Απρ 2012, 15:10

Εγω εχω παρει ενα turbo-x κομματι κομματι(δες υπογραφη),το εχω απο το '07 και δεν εχω καποιο προβλημα!
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 LinuxMint 19.2 tina 4.15.0-72-generic 32bit (el_GR.UTF-8, MATE mate)
3 Intel Core2 CPU 6300 1.86GHz ‖ RAM 1930 MiB ‖ ASUS INC. P5B-VM
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nouveau}
5 wlx14cc2016487d: 0bda:8178 Realtek RTL8192CU 802.11n WLAN Adapter ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 01)
toumbo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 11 Απρ 2012, 10:16

matthew έγραψε:Πες μας & ποιό Toshiba πήρες! :roll: :mrgreen:
Είναι αυτό της υπογραφής σου; :shh:

Ναι, αυτό είναι και είναι βράχος μπορώ να πω...

toumbo έγραψε:Εγω εχω παρει ενα turbo-x κομματι κομματι(δες υπογραφη),το εχω απο το '07 και δεν εχω καποιο προβλημα!

Απλά τυχαίνει να είναι καλά, όχι να είναι άσχημα, πρόσεξε τι λέω... Απ'όσους ξέρω έχουν πρόβλημα με ότι turbo-x έχουν πάρει..
Έχω πάρει bluetooth για μένα και την αρραβωνιαστικιά μου, ποντίκι, όλα μάπα....
Αυτό που μου βρωμάει είναι η ευκολία που τα αλλάζουν γιατί πολύ απλά τα ξαναδίνουν πίσω... Ενά πράγμα σαν φασόν.....
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 11 Απρ 2012, 11:46

PaPo έγραψε:Απλά τυχαίνει να είναι καλά, όχι να είναι άσχημα, πρόσεξε τι λέω

Μην ορκίζεσαι. Στην εταιρεία που εργάζεται ο αδερφός μου για παράδειγμα, όλοι οι υπολογιστές (Desktops, Laptops και 2 Servers) είναι Turbo-X.
Όλα τα μηχανήματα (και μιλάμε για πάνω από 40 μηχανήματα συνολικά) δουλεύουν απροβλημάτιστα εδώ και αρκετά χρόνια και τα περισσότερα με αρκετά βαριά χρήση (επαγγελματική χρήση 2D και 3D CAD, στατική μοντελοποίηση βιομηχανικών κτιρίων, αναλύσεις απαιτήσεων βιομηχανικών Η/Μ εγκαταστάσεων,εργοταξιακό-βιομηχανικό περιβάλλον γεμάτο σκόνη και υγρασία κτλ).

Και για να προλάβω, όχι, δεν είναι ειδική παραγγελία και δεν έχουν αγοραστεί όλα μαζί ώστε να πεις πως τα πρόσεξε παραπάνω κάποιος συναρμολογητής.

Τα 2-3 άτομα που μπορεί να ξέρει ο καθένας δεν αποτελούν ασφαλές στατιστικό δείγμα για να δυσφημίζονται έτσι ελαφρά τη καρδία τα προϊόντα μιας εταιρείας.

Ο καθένας μας μπορεί να λέει για τις προσωπικές του εμπειρίες αλλά όχι να τις ανάγει σε ασφαλή συμπεράσματα που να αποτελούν κανόνα και οδηγία προς όλους.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 11 Απρ 2012, 15:43

Δεν είπα ότι πρέπει να υιοθετήσουν την γνώμη μου όλοι, άνοιξα ένα θέμα και έγραψα μία μικρή "περιπέτεια" που είχα με την εν λόγω εταιρία.. Έχω το δικαίωμα να έχω άποψη όπως και εσύ να έχεις διαφορετική.. Σε εσένα έτυχε σε μένα δεν έτυχε...
Ναι όμως με το "έτυχε" δεν κάνεις χαίρι... Αν είναι έτσι χαθήκαμε...... Και δεν μιλάω για 2-3 άτομα, ακόμα και άτομα(φίλοι) που δούλευαν εκεί το ίδιο μου λένε.. Και πολλές συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις........
Anyway, ο καθένας αγοράζει απ' όπου θέλει, εγώ σταματάω...
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 12 Απρ 2012, 21:42

Δεν υπάρχει λόγος παρεξηγήσεων.
Είναι γεγονός πως με την πολιτική αντικαταστάσεών τους έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος επανειλημμένως.
Μια άλλη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι παρακολουθώντας το forum μας βλέπω προβλήματα συμβατότητας Turbo X με linux με μεγάλη συχνότητα, γεγονός το οποίο δεν μπορώ να κατανοήσω, δεδομένου ότι πρόκειται (και αν κάνω λάθος διορθώστε με, διότι δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα) για συναρμολόγηση συσκευών άλλων κατασκευαστών hardware, οι οποίες απαντώνται σε όλους τους γνωστούς κατασκευαστές laptops.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 12 Απρ 2012, 21:57

dim459 έγραψε:Μια άλλη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι παρακολουθώντας το forum μας βλέπω προβλήματα συμβατότητας Turbo X με linux με μεγάλη συχνότητα, γεγονός το οποίο δεν μπορώ να κατανοήσω, δεδομένου ότι πρόκειται (και αν κάνω λάθος διορθώστε με, διότι δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα) για συναρμολόγηση συσκευών άλλων κατασκευαστών hardware, οι οποίες απαντώνται σε όλους τους γνωστούς κατασκευαστές laptops.

Τις περισσότερες φορές είναι θέμα ασυμβατότητας με το BIOS (ACPI). Αν κάποιος έχει ένα Turbo X, μπορεί να δοκιμάσει τη διαδικασία στο https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=22271 ώστε να δούμε πως πάει.
Γενικά τα Turbo X είναι rebranded Clevo («κλέβω»... ;-) ) ή κάποιες άλλες μάρκες.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 13 Απρ 2012, 01:23

Η προσωπική μου γνώμη για τη συγκεκριμένη εταιρία είναι πως σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση πελατών , σε δικά τους προϊόντα , είναι άψογη. Άμεση αντικατάσταση , χωρίς πολλά λόγια.
Για την ποιότητα των προϊόντων της , από προσωπική εμπειρία πάλι, μιλάμε για ένα bluetooth και ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά... χάλασαν και τα 2.
Σε ότι αφορά τα desktop εκεί το θέμα κάπως αλλάζει. Πρέπει απλά να προσέξεις τα υλικά. Τα περισσότερα είναι υλικά γνωστών κατασκευαστών, intel , western digital , kingston , κλπ... Αν κάποιο (μια μητρική ή ένα τροφοδοτικό) δεν σου αρέσει τότε να απαιτήσεις να το αλλάξουν.
Συνήθως οι εταιρίες για να ρίξουν την τιμή(να την κάνουν πιο ελκυστική) τοποθετούν π.χ έναν intel i5 και έναν σκληρό sata iii και η μητρική ή το τροφοδοτικό π.χ είναι πολύ κατώτερης ποιότητας. Αν τα προσέξεις αυτά , δεν θα υπάρξει νομίζω πρόβλημα.
Για τα laptop δεν έχω άποψη , αλλά δεν νομίζω να αγόραζα.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 14 Απρ 2012, 10:27

simosx έγραψε:
Τις περισσότερες φορές είναι θέμα ασυμβατότητας με το BIOS (ACPI). Αν κάποιος έχει ένα Turbo X, μπορεί να δοκιμάσει τη διαδικασία στο https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=22271 ώστε να δούμε πως πάει.
Γενικά τα Turbo X είναι rebranded Clevo («κλέβω»... ;-) ) ή κάποιες άλλες μάρκες.

Όντως είναι έτσι Σίμο, συμφωνώ..

Learner έγραψε:Η προσωπική μου γνώμη για τη συγκεκριμένη εταιρία είναι πως σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση πελατών , σε δικά τους προϊόντα , είναι άψογη. Άμεση αντικατάσταση , χωρίς πολλά λόγια.

Αυτό νομίζω ότι και ένα και το θέμα αξιοπιστίας που έχουν, ίσως και συμβατότητας που έχουν με linux διανομές... Γενικότερα αν τους πεις για linux κτλ σε κοιτάνε σαν κινέζο, υποτίθεται ότι ένας πωλητής πρέπει να γνωρίζει όλα τα ΛΣ, να ξέρει έστω 2-3 πράγματα...
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων