Το Ubuntu με κράτησε μακριά απο τα Online μαθήματά μου...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Δημοσίευσηαπό g00fy » 16 Ιαν 2009, 11:46

Αυτά ήταν τα λόγια μιας κατόχου ενός φορητού Η/Υ Dell με προ εγκατεστημένο Ubuntu.
Η κυρία παραπονέθηκε πως έμεινε πίσω στα μαθήματά της, γιατί το προ εγκατεστημένο λειτουργικό του υπολογιστή της δε μπορούσε να συνδεθεί με τον online δίσκο της verizone και δεν υπήρχε το λογισμικό “Word” για να γράψει τις εργασίες τις.
Η κάτοχος δηλώνει άγνοια για την “έλλειψη” δυνατοτήτων του λειτουργικού και ζήτησε απο την κατασκευάστρια εταιρία την αλλαγή στο λειτουργικό της Microsoft, η οποία όμως απο την μεριά της , την αποθάρρυνε για την κίνηση αυτή.

Τελικά υπάρχουν άχρηστα λειτουργικά ή ανίκανοι άνθρωποι;

Τα σχόλια δικά σας.

Σημ: Η παραπάνω ιστορία δημοσιεύθηκε απο το Sladhdot.org
http://entertainment.slashdot.org/artic ... /15/158216
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Το Ubuntu με κράτησε μακριά απο τα Online μαθήματά μου...

Δημοσίευσηαπό digibill » 16 Ιαν 2009, 13:11

Όσο περνά ο καιρος και βλέπω συνεχώς τέτοια περιστατικά, δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι εκεί μας οδηγεί τελικά το "δόγμα windows": «όλα εύκολα και προσιτά στον καθένα. Μην σκας για το πώς και τι γίνεται από πίσω, χαλάρωσε κι όλα θα στα κάνει το σύστημα»!!
Με τον τρόπο αυτό ο μέσος χρήστης δεν έχει ιδέα για το πιθανό αποτέλεσμα κάθε ενέργειάς του κι όταν κάτι δεν γίνεται ακριβώς όπως του έχουν πει.... πελαγώνει!! Βασικές υπολογιστικές αρχές που συνήθιζαν να διέπουν τους χρήστες Η/Υ, έχουν απλά εξαφανιστεί απ' όταν οι Η/Υ «έγιναν προσιτοί απ' τον καθένα». Σε κάθε τομέα!

Άπειρες φορές πχ έχω αναγκαστεί να γράψω από την αρχή κείμενα που μου στέλνουν, μόνο και μόνο επειδή ο τύπος που αρχικά τα συνέταξε είχε την φαεινή ιδέα τα στοιχεία του "επιστολόχαρτου" που έχει φτιάξει να τα φορμάρει ως πίνακα αντί να βάλει ένα... footnote! Οπότε, ανοίγοντας εσύ το doc του στο ΟΟ, όλη η μορφοποίηση πάει για βρούβες κι άντε από την αρχή!!
Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα... Άντε να εξηγήσεις ας πούμε στον άλλον να μην σώζει τα αρχεία του από τον MS Word XP ως docx αλλά ως απλά doc :!: :evil: :( Και η αλυσίδα δεν τελειώνει ποτέ.....

Δεν θέλω φυσικά να υποστηρίξω ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα ότνα οι υπολογιστές ήταν μεγέθους δωματίου και απρόσιτοι στον κόσμο! Απλά, αυτή η νοοτροπία που πέρασαν τα windows ότ «δεν χρειάζεται να ξέρεις, απλά κάνε», έχει οδηγήσει σε μαζική άρνηση εμβάθυνσης! Εδώ ένα mp3 αγοράζεις και διαβάζεις τις οδηγίες χρήσης του που να πάρει! Είναι δυνατόν να έχεις υπολογιστή και να μην ξέρεις βασικά πράγματα??!!
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 16 Ιαν 2009, 13:25

digibill και ομος όλα γίνονται, διστιχός

Όσο για αυτή που αγόρασε Dell με προ εγκατεστημένο Ubuntu έπρεπε να ήξερε πως θα χριαστεί κάποιο χρωνικό διάστημα οστε να συνιθίσει τα βασικά. άμα ήταν να ξέραμε τα πάντα πρίν τα μάθουμε τώρα δεν θα είμασταν εδώ :P
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 16 Ιαν 2009, 13:42

κακα τα ψεματα οι απαιτησεις χρονου διαθεσης και γνωσης στο linux ειναι μεγαλυτερες αλλα το αποτελεσμα σε δικαιωνει αρκει να εχεις υπομονη μεχρι το αποτελεσμα .
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 16 Ιαν 2009, 19:06

Κατά τη δική μου άποψη, το πρόβλημα δεν είναι το λογισμικό αλλά η απόφαση της συγκεκριμένης σχολής να ζητά τα παραδοτέα σε συγκεκριμένα (και μάλιστα proprietary) formats.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 17 Ιαν 2009, 02:07

digibill έγραψε:Όσο περνά ο καιρος και βλέπω συνεχώς τέτοια περιστατικά, δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι εκεί μας οδηγεί τελικά το "δόγμα windows": «όλα εύκολα και προσιτά στον καθένα. Μην σκας για το πώς και τι γίνεται από πίσω, χαλάρωσε κι όλα θα στα κάνει το σύστημα»!!
Με τον τρόπο αυτό ο μέσος χρήστης δεν έχει ιδέα για το πιθανό αποτέλεσμα κάθε ενέργειάς του κι όταν κάτι δεν γίνεται ακριβώς όπως του έχουν πει.... πελαγώνει!! Βασικές υπολογιστικές αρχές που συνήθιζαν να διέπουν τους χρήστες Η/Υ, έχουν απλά εξαφανιστεί απ' όταν οι Η/Υ «έγιναν προσιτοί απ' τον καθένα». Σε κάθε τομέα!

Άπειρες φορές πχ έχω αναγκαστεί να γράψω από την αρχή κείμενα που μου στέλνουν, μόνο και μόνο επειδή ο τύπος που αρχικά τα συνέταξε είχε την φαεινή ιδέα τα στοιχεία του "επιστολόχαρτου" που έχει φτιάξει να τα φορμάρει ως πίνακα αντί να βάλει ένα... footnote! Οπότε, ανοίγοντας εσύ το doc του στο ΟΟ, όλη η μορφοποίηση πάει για βρούβες κι άντε από την αρχή!!
Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα... Άντε να εξηγήσεις ας πούμε στον άλλον να μην σώζει τα αρχεία του από τον MS Word XP ως docx αλλά ως απλά doc :!: :evil: :( Και η αλυσίδα δεν τελειώνει ποτέ.....

Δεν θέλω φυσικά να υποστηρίξω ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα ότνα οι υπολογιστές ήταν μεγέθους δωματίου και απρόσιτοι στον κόσμο! Απλά, αυτή η νοοτροπία που πέρασαν τα windows ότ «δεν χρειάζεται να ξέρεις, απλά κάνε», έχει οδηγήσει σε μαζική άρνηση εμβάθυνσης! Εδώ ένα mp3 αγοράζεις και διαβάζεις τις οδηγίες χρήσης του που να πάρει! Είναι δυνατόν να έχεις υπολογιστή και να μην ξέρεις βασικά πράγματα??!!

Δεν ειναι το θεμα η νοοτροπια,αλλα ο τροπος που προσπαθουν να την κανουν!
Και η apple με το OS X και γενικα τα Mac,την ιδια νοοτροπια εχει,αλλα ολα πανε ρολοι!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chazisop » 17 Ιαν 2009, 10:50

Διαφωνώ τελείως με την άποψη που λέει πως ο απλός user πρέπει να ξέρει υπολογιστικές έννοιες... Αν δηλαδή θέλω να αγοράσω μια σκούπα .... πρέπει να μάθω πως λειτουργεί ?

Το θέμα με αυτά τα περιστατικά είναι ότι η νοοτροπία είναι ότι το σωστό είναι έτσι όπως το κάνει η Microsoft και αν κάτι είναι διαφορετικό ή αλλού , τότε είναι λάθος . Πχ στα Windows αν δε μπορούσε να μπει στο Internet δε θα καλούσε τον ISP της ? Γιατί δε το έκανε ? Αν στα Windows δεν είχε εγκατεστημένα τα Office ή δεν λειτουργούσαν για κάποιο λόγο δε θα επικοινωνούσε με τη Microsoft ή με τον OEM από τον οποίο αγόρασε τον υπολογιστή .

Το φταίξιμο είναι της κυρίας.. γιατί όπως είπα και πριν , αν δεν ήξερα να λειτουργούσα τη σκούπα μου ή χαλούσε. πρώτα θα κοιτούσα το manual , μετά θα πήγαινα εκεί που την αγόρασα και μετά θα επικοινωνούσα με το κατασκευαστή. Δε μπορώ καν να καταλάβω πως αυτό το πράγμα είναι είδηση για υπολογιστές . Αν μιλούσαμε για τη πτώση του IQ παγκοσμίως, ας το βάζανε.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 17 Ιαν 2009, 15:36

chazisop έγραψε:Διαφωνώ τελείως με την άποψη που λέει πως ο απλός user πρέπει να ξέρει υπολογιστικές έννοιες... Αν δηλαδή θέλω να αγοράσω μια σκούπα .... πρέπει να μάθω πως λειτουργεί ?

Το θέμα με αυτά τα περιστατικά είναι ότι η νοοτροπία είναι ότι το σωστό είναι έτσι όπως το κάνει η Microsoft και αν κάτι είναι διαφορετικό ή αλλού , τότε είναι λάθος . Πχ στα Windows αν δε μπορούσε να μπει στο Internet δε θα καλούσε τον ISP της ? Γιατί δε το έκανε ? Αν στα Windows δεν είχε εγκατεστημένα τα Office ή δεν λειτουργούσαν για κάποιο λόγο δε θα επικοινωνούσε με τη Microsoft ή με τον OEM από τον οποίο αγόρασε τον υπολογιστή .

Το φταίξιμο είναι της κυρίας.. γιατί όπως είπα και πριν , αν δεν ήξερα να λειτουργούσα τη σκούπα μου ή χαλούσε. πρώτα θα κοιτούσα το manual , μετά θα πήγαινα εκεί που την αγόρασα και μετά θα επικοινωνούσα με το κατασκευαστή. Δε μπορώ καν να καταλάβω πως αυτό το πράγμα είναι είδηση για υπολογιστές . Αν μιλούσαμε για τη πτώση του IQ παγκοσμίως, ας το βάζανε.

Ναι εάν το αγοράζεις πρέπει να μάθεις να το λειτουργείς , δηλαδή εάν πάρεις αυτοκίνητο δεν θα μάθεις να το οδηγείς ? η επειδή τράκαρες και δεν πήρες την στροφή σωστά θα το ρίξεις στο κατασκευαστεί του αυτοκινήτου ?
Τι κάνει η εταιρία του Μικρομα... είναι όχι απλός λάθος είναι παράνομο , δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλον να αγοράζεις προϊόν απο την στιγμή που δεν το ζήτησε , το εάν αυτό δεν τηρείται ούτε καν στην Ευρώπη εδώ είναι πάλι παράνομο , καταναλωτής έχει δικαίωμα να επιλέξει να το πάρει η όχι .
Και εάν δεν θα μπορούσε να μπει στο Ίντερνετ με τα παράθυρα θα έπαιρνε το cd που τις δώσανε , το ότι εταιρία δεν τις έδωσε οδηγίες πως να το κάνει χωρίς cd εδώ είναι πάλι παράνομο .
Δεν μπορείς να μην παρέχεις support από την στιγμή που είναι πελάτης σου , και δεν νομίζω ότι γράφει κάπου στο συμβόλαιο ότι παρέχουμε support μόνο για παράθυρα .
Για δείτε τα συμβόλαια που έχουμε εάν γράφει κάπου ότι μόνο για τα παράθυρα , δεν θα το βρείτε , άρα ακόμα και εδώ πρέπει να κόψουν το λαιμό τους και να σου δώσουν την λύση και είναι δικό τους πρόβλημα όχι δικό σας .
Δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να έχει λογισμικό που το ξέρουν , πρέπει να ξέρουν και για το άλλο , και εάν κάνεις τώρα έτσι για πλάκα τηλέφωνο ότι έχεις πρόβλημα με Λίνουξ και δεν σου δώσουν support σε Χ εταιρία εδώ να δεις τι μπορείς μετά να τους κάνεις επειδή δεν γράφει πουθενά ότι πρέπει να έχεις το Χ λογισμικό .
Αυτά .
Υ.Γ. Το ότι η "κυρία" είναι λίγο στον κόσμο τις είναι άλλο καπέλο , είναι στο κάτω κάτω το θύμα του γενικότερου προβλήματος και το εάν δεν μπορούσε να το χειριστεί εδώ είναι και το θέμα πόσο σου κόβει , εγώ έχω βάλει σε πολλές κοπέλες Λίνουξ και μία χαρά τα βρήκανε χωρίς μεγάλα προβλήματα , και μόνο που δεν έχουν πρόβλημα με διάφορα ζουζούνια αυτό είναι καλό , και μου λένε τώρα κάθομαι δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτά πλέων .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 18 Ιαν 2009, 06:55

Οριστε και το δελτιο που λεει για την συγκεκριμενη υποθεση.Btw ειναι και αυτοι που εκαναν γνωστη την ειδηση αρχικα...
http://www.youtube.com/watch?v=5Qj8p-PEwbI
http://www.youtube.com/watch?v=QQekFkgpFJs
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 18 Ιαν 2009, 19:03

Πω ρε φίλε!! Τι αρνητική προπαγάνδα είναι αυτή στο βιντεάκι; O Bill Gates τα υπαγόρευε..;
Ο κόσμος δεν πρόκειται να γίνει πιο ελεύθερος εάν διαδοθεί το ελεύθερο λογισμικό. Αυτό που κάνει η Microsoft στους πελάτες της δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που κάνει η τηλεόραση σε μας...
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων