Αγόρασα από το PCstore στη Στουρνάρη μια μνήμη για τον υπολογιστή μου. Μου την πούλησαν ως Kingston, είχε το αυτοκόλλητο της εταιρίας και το κουτί του κανονικά. Τα αναγνώρισα καθώς η παλιά μου μνήμη είναι το ίδιο ακριβώς μοντέλο αλλά με μικρότερη χωρητικότητα (512mb αντί 1gb)
Με παραξένεψε το γεγονός όμως ότι το κουτάκι ήταν ανοιγμένο και υπήρχε και ένα εξτρα αυτοκόλλητο με την εγγύηση του μαγαζιού. Τους λέω γιατί είναι ανοιχτό το κουτάκι; Είναι μεταχειρισμένη; Όχι μου λέει, τις δοκιμάζουμε για να βεβαιωθούμε ότι λειτουργούν κανονικά και τους παρέχουμε έξτρα εγγύηση δικιά μας. Δε μου πολυάρεσε αυτό αλλά την χρειαζόμουν κι έτσι την πήρα.
Όταν έφτασα σπίτι όμως που μπόρεσα να τη συγκρίνω με τη δικιά μου παρατήρησα ότι δεν είναι ίδιες αν και αναγράφουν το ίδιο μοντέλο στα κουτάκια.
Αν εξαιρέσεις τα αυτοκόλλητα όμως δεν έχουν καμία σχέση. Η δική μου γράφει πάνω kingston και τον κωδικό της ενώ αυτή που αγόρασα έχει ένα μικρό σηματάκι που δεν το αναγνωρίζω και κάτι κωδικούς που τους έβαλα στο google και δε μου έδωσαν καμία απάντηση. Αυτό σε συνδυασμό με ένα ωραιότατο made in china με έβαλαν σε υποψίες. Είναι δυνατόν 2 μοντέλα που διαφέρουν μόνο ως προς τη χωρητικότητα να διαφέρουν εμφανισιακά τόσο πολύ; Έψαξα να συγκρίνω φωτογραφία τους στο ίντερνετ αλλά η kingston δεν έχει στο site της, βρήκα μόνο από eshops αλλά δεν αυτά αποτελούν πειστήριο.
Κατά τα άλλα η κάρτα λειτουργεί μια χαρά, αλλά αν έχουν κάνει τέτοια απάτη δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι.