Απάτη σε κατάστημα υπολογιστών;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Απάτη σε κατάστημα υπολογιστών;

Δημοσίευσηαπό sparus » 06 Μαρ 2009, 18:48

Αγόρασα από το PCstore στη Στουρνάρη μια μνήμη για τον υπολογιστή μου. Μου την πούλησαν ως Kingston, είχε το αυτοκόλλητο της εταιρίας και το κουτί του κανονικά. Τα αναγνώρισα καθώς η παλιά μου μνήμη είναι το ίδιο ακριβώς μοντέλο αλλά με μικρότερη χωρητικότητα (512mb αντί 1gb)
Με παραξένεψε το γεγονός όμως ότι το κουτάκι ήταν ανοιγμένο και υπήρχε και ένα εξτρα αυτοκόλλητο με την εγγύηση του μαγαζιού. Τους λέω γιατί είναι ανοιχτό το κουτάκι; Είναι μεταχειρισμένη; Όχι μου λέει, τις δοκιμάζουμε για να βεβαιωθούμε ότι λειτουργούν κανονικά και τους παρέχουμε έξτρα εγγύηση δικιά μας. Δε μου πολυάρεσε αυτό αλλά την χρειαζόμουν κι έτσι την πήρα.

Όταν έφτασα σπίτι όμως που μπόρεσα να τη συγκρίνω με τη δικιά μου παρατήρησα ότι δεν είναι ίδιες αν και αναγράφουν το ίδιο μοντέλο στα κουτάκια.
Αν εξαιρέσεις τα αυτοκόλλητα όμως δεν έχουν καμία σχέση. Η δική μου γράφει πάνω kingston και τον κωδικό της ενώ αυτή που αγόρασα έχει ένα μικρό σηματάκι που δεν το αναγνωρίζω και κάτι κωδικούς που τους έβαλα στο google και δε μου έδωσαν καμία απάντηση. Αυτό σε συνδυασμό με ένα ωραιότατο made in china με έβαλαν σε υποψίες. Είναι δυνατόν 2 μοντέλα που διαφέρουν μόνο ως προς τη χωρητικότητα να διαφέρουν εμφανισιακά τόσο πολύ; Έψαξα να συγκρίνω φωτογραφία τους στο ίντερνετ αλλά η kingston δεν έχει στο site της, βρήκα μόνο από eshops αλλά δεν αυτά αποτελούν πειστήριο.

Κατά τα άλλα η κάρτα λειτουργεί μια χαρά, αλλά αν έχουν κάνει τέτοια απάτη δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Απάτη σε κατάστημα υπολογιστών;

Δημοσίευσηαπό Phantomas » 06 Μαρ 2009, 21:12

Δεν νομίζω οτι στέκει αυτό που σου είπαν... κανένα κατάστημα δεν ανοίγει ένα προϊόν για να δοκιμάσει αν δουλεύει. Αυτό είναι δουλειά της κατασκευάστριας! Εγώ δεν θα το αγόραζα από τη στιγμή που το έβλεπα ανοιχτό. Τώρα για το πώς θα δεις τι μάρκα είναι δοκίμασε να συγκρίνεις τις πληροφορίες των δύο μνημών από την εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo dmidecode --type 17
Άβαταρ μέλους
Phantomas
punkTUX
punkTUX

IRC: Phantomas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 06 Μαρ 2009, 21:35

Δε μου λέει κάτι για τη μάρκα νομίζω. Γιατί μου παίζουν όμως στα 333MHz αφού υποτίθεται ότι αυτές που έχω (οι 2 τουλάχιστον σίγουρα) τρέχουν στα 400ΜΗz
Κώδικας: Επιλογή όλων
# dmidecode 2.9
SMBIOS 2.3 present.

Handle 0x0040, DMI type 17, 27 bytes
Memory Device
Array Handle: 0x003F
Error Information Handle: Not Provided
Total Width: 64 bits
Data Width: 64 bits
Size: 512 MB
Form Factor: DIMM
Set: None
Locator: A0
Bank Locator: Bank0/1
Type: Unknown
Type Detail: None
Speed: 333 MHz (3.0 ns)
Manufacturer: None
Serial Number: None
Asset Tag: None
Part Number: None

Handle 0x0041, DMI type 17, 27 bytes
Memory Device
Size: 512 MB
Locator: A1
Bank Locator: Bank2/3

Handle 0x0042, DMI type 17, 27 bytes
Memory Device
Size: 1024 MB
Locator: A2
Bank Locator: Bank4/5

Handle 0x0043, DMI type 17, 27 bytes
Memory Device
Size: No Module Installed
Locator: A3
Bank Locator: Bank6/7
Speed: Unknown
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 06 Μαρ 2009, 23:35

Είναι πολύ απλό, την είχαν ανοιχτή για να τη δοκιμάσουν (σε κάποιο άλλο μηχάνημα ίσως) και μετά σου την πούλησαν. Τώρα για την εγγύηση χμ... Η Kingston έχει 5 χρόνια συνήθως, αυτοί πόσα θα σου παρέχουν, άλλα 5;

Μπορεί όμως να έχουν διαφορετική εμφάνιση. Η Kingston έβγαλε νέα παρτίδα με μνήμες που είναι λίγο αλλαγμένες απο αυτές που ξέραμε.
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 07 Μαρ 2009, 00:44

g00fy έγραψε:Είναι πολύ απλό, την είχαν ανοιχτή για να τη δοκιμάσουν (σε κάποιο άλλο μηχάνημα ίσως) και μετά σου την πούλησαν. Τώρα για την εγγύηση χμ... Η Kingston έχει 5 χρόνια συνήθως, αυτοί πόσα θα σου παρέχουν, άλλα 5;

Μπορεί όμως να έχουν διαφορετική εμφάνιση. Η Kingston έβγαλε νέα παρτίδα με μνήμες που είναι λίγο αλλαγμένες απο αυτές που ξέραμε.

Αυτό εδώ το έχετε δει http://www.zero1.gr/product_info.php?cP ... s_id=21497
Εγγύηση εφ όρου ζωής.
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 07 Μαρ 2009, 06:23

sparus έγραψε:
Όταν έφτασα σπίτι όμως που μπόρεσα να τη συγκρίνω με τη δικιά μου παρατήρησα ότι δεν είναι ίδιες αν και αναγράφουν το ίδιο μοντέλο στα κουτάκια.[...]

Τι εννοείς όταν λες εμφανισιακά διαφορετικές;
Ότι η καινούργια είναι πιο μικρή σε μέγεθος; Νομίζω τώρα πουλάνε πιο μικρές μνήμες απ'ό,τι πρόσεξα...

έγραψε:Όχι μου λέει, τις δοκιμάζουμε για να βεβαιωθούμε ότι λειτουργούν κανονικά και τους παρέχουμε έξτρα εγγύηση δικιά μας.

Να την πας πίσω και να ρωτήσεις τι εξτρα εγγύηση δίνουν, επειδή η kingston έχει εφ'όρου ζωής εγγυηση, όπως έχει αναφερθεί προηγουμένως. :mrgreen:
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 07 Μαρ 2009, 10:20

medigeek έγραψε:
sparus έγραψε:
Όταν έφτασα σπίτι όμως που μπόρεσα να τη συγκρίνω με τη δικιά μου παρατήρησα ότι δεν είναι ίδιες αν και αναγράφουν το ίδιο μοντέλο στα κουτάκια.[...]

Τι εννοείς όταν λες εμφανισιακά διαφορετικές;
Ότι η καινούργια είναι πιο μικρή σε μέγεθος; Νομίζω τώρα πουλάνε πιο μικρές μνήμες απ'ό,τι πρόσεξα...

έγραψε:Όχι μου λέει, τις δοκιμάζουμε για να βεβαιωθούμε ότι λειτουργούν κανονικά και τους παρέχουμε έξτρα εγγύηση δικιά μας.

Να την πας πίσω και να ρωτήσεις τι εξτρα εγγύηση δίνουν, επειδή η kingston έχει εφ'όρου ζωής εγγυηση, όπως έχει αναφερθεί προηγουμένως. :mrgreen:

Off topic:
Ναι έχουνε εγγύηση έξτρα , αν πάθει τίποτα θα του την αλλάξουν στον άλλο κόσμο δωρεάν :lol: :lol: :lol:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 07 Μαρ 2009, 12:26

g00fy έγραψε:Είναι πολύ απλό, την είχαν ανοιχτή για να τη δοκιμάσουν (σε κάποιο άλλο μηχάνημα ίσως) και μετά σου την πούλησαν. Τώρα για την εγγύηση χμ... Η Kingston έχει 5 χρόνια συνήθως, αυτοί πόσα θα σου παρέχουν, άλλα 5;

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Electro sensitive Devices απλά δεν ανοίγονται πόσο μάλλον να πωλούνται σε ανοικτή συσκευασία!!!! Διότι ποιος θα αναλάβει το λάθος μιας damaged μνήμης από στατικό ηλεκτρισμό; Θα το πας στο κατάστημα και θα σου πει "ναι έχεις δίκιο φταίει ο υπάλληλος μου" ή θα σου πει "σόρρυ φίλε, την άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός γιατί προκάλεσες βλάβη στη μνήμη";

Εδώ μη ξεχνάτε πως τα περισσότερα καταστήματα για να πάρουν πίσω εξαρτήματα που σου πούλησαν υποχρεώνουν τον πελάτη ΝΑ ΜΗΝ έχει ανοίξει την συσκευασία λες και για να δεις αν είναι ΟΚ το εξάρτημα θα πρέπει να μυρίσεις τα δάκτυλά σου.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 07 Μαρ 2009, 13:10

Εννοείται πως θα πάρει την μνήμη πίσω! Πώς θα αποδείξει το κατάστημα πως εσύ την έκαψες απο στατικό ηλεκτρισμό; Εγώ τουλάχιστο μετά απο τόσα χρόνια, δε μπορώ να το κάνω (ή δε θέλω) Είναι υποχρεωμένη η εταιρία να την πάρει πίσω και να την αντικαταστήσει. Άν έχουν θέμα με την καταστροφή της μνήμης απο απροσεξία του πελάτη (μόνο για στατικό μιλάμε, όχι για σπάσιμο ή κάψιμο γιατί κατάφερε να την κουμπώσει ανάποδα) να μη την πουλάνε στον πελάτη αλλά να την κάνουν εγκατάσταση αυτοί.

Βέβαια, όσον αφορά τον φίλο μας, δε πρόκειται να του δώσουν άλλη. Αυτό έπρεπε να το απαιτήσει εκείνη τη στιγμή και δεν είναι σωστό μετά απο την απομάκρυνση του καταστήματος να το ξανασκεφτεί και να ζητήσει αντικατάσταση.

Λίγη προσοχή όταν αγοράζουμε, δεν είναι κακό να ζητάμε απο τον καταστηματάρχη κάτι. Αν όμως τον εμπιστευόμαστε δεν υπάρχει πρόβλημα. Καλό είναι, όπως έχουμε τον κρεοπώλη μας και τον ψαρά μας έτσι να έχουμε και τον Computer-ά μας. Έτσι θα έχουμε πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση και το θάρρος να ζητάμε και να γκρινιάζουμε μερικές φορές αν κάτι δε μας άρεσε ;)
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 07 Μαρ 2009, 14:42

Σωστά αυτά που λέτε απλά η μνήμη που ήθελα ήταν ddr1 και δεν κυκλοφορούν και πολλές. Στο e-shop που είχα πάει νωρίτερα μου είχαν πει αν ήθελα "του κιλού" κι αν δε δουλεύει τους την επιστρέφω. Και μάλιστα την έδινε και 5 ευρώ ακριβότερα από αυτή που αγόρασα τελικά.

Όταν λέω εμφάνιση εννοώ τα σχέδια (κυκλώματα;) πάνω στην πλακέτα και αυτά τα μαύρα παραλληλόγραμμα (εντάξει αυτοί που ξέρετε κάνετε ότι δεν την διαβάσατε την περιγραφή της ξανθιάς! :lol: ) καθώς και τα γράμματα πάνω σε αυτά τα μαύρα. Το μέγεθος είναι ακριβώς ίδιο.
Απλά μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν είναι κατασκευασμένα από την ίδια εταιρία. Και δε με εκνεύρισε επειδή θα είχα μια μούφα στο pc μου. Προσωπικά δεν έχω τέτοια κολλήματα, (τη μούφα από το e-shop θα την αγόραζα αλλά μου φάνηκε ακριβή) αλλά αν είναι μούφα να μου το πείς όπως τίμια έκανε το e-shop.
Διαφορετικά πρόκειται για εξαπάτηση και είναι αδίκημα. Και ενάντια σε μένα και ενάντια στην εταιρία.

@The mentor
Εκεί προβληματίζομαι κι εγώ. Άμα ήταν όντως της kingston γιατί να την ανοίξει; Τον καλύπτει μια χαρά η ισόβια εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων