Κατσαρίδες υγρασίας πάθανε μετάλλαξη (μάλλον φυσική επιλογή)

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Κατσαρίδες υγρασίας πάθανε μετάλλαξη (μάλλον φυσική επιλογή)

Δημοσίευσηαπό kalaksigiesai » 19 Ιουν 2009, 02:39

Όλοι θα έχετε βιώσει να δείτε την σιχαμερή "κόκκινη" κατσαρίδα υγρασίας (δεν ξέρω το επιστημονικό της όνομα). Κουζίνα, μπάνιο κλπ. Χαρακτηριστικό της ήταν να περπατάει γρήγορα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Τελευταία βίωσα την ίδια κατσαρίδα να πετάει με φτερά. Μάλλον πρέπει να είναι μετάλλαξη (ίσως από τα εντομοαπωθητικά) ή φυσική επιλογή, αποκτώντας ένα χαρακτηριστικό για να σώσουν την ζωή τους.
Ζήσε κάθε σου ημέρα σαν να ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής σου. Κάποια μέρα θα τα καταφέρεις.

Ένας κανίβαλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον πλησίον του με σάλτσα.

Η σκληρή δουλειά θα σε ανταμείψει στο μέλλον. Η τεμπελιά θα σε ανταμείψει άμεσα.

Θα τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα να γεμίσει ο κόσμος εξυπνάδα.
Άβαταρ μέλους
kalaksigiesai
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Κατσαρίδες υγρασίας πάθανε μετάλλαξη (μάλλον φυσική επιλογή)

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 19 Ιουν 2009, 03:27

Εγώ πάντως μόνο κάτι τεράστιες μαύρες θυμάμαι σε μια υπόγα στην Αθήνα στα φοιτητικά μου χρόνια και ήταν και σκληροτράχηλες. Την ψέκαζες κατάμουτρα, ζαλιζόταν λίγο και μόλις σταματούσες το ψέκασμα το έβαζε στα πόδια, και ναι ήταν πολύ γοργοπόδαρες. Πάντως, πιο πιθανό θεωρώ να είδες κάποιο άλλο πετούμενο έντομο που μοιάζει με κατσαρίδα παρά μεταλλαγμένη κατσαρίδα. Όχι ότι είναι εντελώς απίθανο, αλλά νομίζω κάπου θα το είχαμε ήδη ακούσει στις ειδήσεις αν είναι όντως έτσι.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 19 Ιουν 2009, 11:20

Ναι υπάρχουν κατσαρίδες που πετάνε, το επιβεβαιώνω :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aflaouras » 19 Ιουν 2009, 11:52

Οι κατσαρίδες έχουν ένα επίπεδο, επίμηκες, μαύρο ή καφέ σώμα σε σχήμα κελύφους , έχουν μακριές κεραίες και ένα κεφάλι που εστιάζει προς τα κάτω. Τα θηλυκά δεν έχουν φτερά, αντίθετα με τα αρσενικά που έχουν δύο ζευγάρια φτερών.

Πηγήhttp://www.noikokyra.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=218
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS 32bit σε Toshiba Satellite A210-1A0
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-60 │ 2GB │ATI Radeon Mobility HD 2600 Series│Atheros AR242x │HDA - Intel│ TFT 15.4" 1280x720
Άβαταρ μέλους
aflaouras
punkTUX
punkTUX

Launchpad: lennondtps
IRC: aflaouras
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 19 Ιουν 2009, 14:03

ftso έγραψε:Ναι υπάρχουν κατσαρίδες που πετάνε, το επιβεβαιώνω :mrgreen:

Kαι εγω :evil: :evil:Και τα εντομοκτωνα εχουν το ρολο του μπαφου :!:.Αλλα δεν φοβαμαι εμεις και αυτες θα τη βγαλουμε καθαρη (κατα ainstain).Λετε να βγαλουμε και εμεις φτερα...λες....
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 19 Ιουν 2009, 18:23

Αν και δεν είμαι εντομολόγος έχω μάθει κάποια πράγματα στο εργαστήριο ζωολογίας.
Υπάρχουν περισσότερα από 3500 είδη κατσαρίδας κάποιες κατσαρίδες έχουν φτερά, άλλες έχουν υποανεπτυγμένα και άλλες δεν έχουν καθόλου. Αυτό με τα αρσενικά και τα θηλυκά που λέει o aflaouras δεν το γνωρίζω πάντως μπορεί να έχει να κάνει και με το ότι τα θηλυκά είναι πιο μεγαλόσωμα.
Δεν έχω κάνει μελέτη επάνω στις κατσαρίδες αλλά όσες έχω δει στην Ελλάδα νομίζω όλες είχαν φτερά. Δείτε αυτήν την εικόνα αν θέλετε για να καταλάβετε http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/American-cockroach.jpg
Αυτό που βλέπουμε από επάνω είναι στην ουσία ένα ζευγάρι προστατευτικών φτερών. Το δεύτερο ζευγάρι βρίσκεται κάτω από αυτό που βλέπουμε και χρησιμοποιείται για πτήση. Αν είναι μικρά τότε δεν μπορούν να πετάξουν.

Aυτό με τη μετάλλαξη δεν παίζει με τίποτα. Για να μην μπω σε λεπτομέρειες ώστε να το δικαιολογήσω σκεφτείτε απλά. Πόσο πιθανό πιστεύετε ότι είναι να βγάλει ένας άνθρωπος φτερά ξαφνικά;
Στα έντομα μπορεί να πήρε εκατομύρια χρόνια για να αναπτύξουν ικανότητα πτήσης. Δύσκολο να το (ξανά)πέτυχε η κατσαρίδα σε 10 χρόνια
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Themis-T » 19 Ιουν 2009, 19:33

koukouvaou έγραψε:
Kαι εγω :evil: :evil:Και τα εντομοκτωνα εχουν το ρολο του μπαφου :!:.Αλλα δεν φοβαμαι εμεις και αυτες θα τη βγαλουμε καθαρη (κατα ainstain).

Καλόοοοοος :clap:
Xtreemweb.net - Xtreem hosting and support
Themis-T
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 19 Ιουν 2009, 20:33

Off topic:
Τώρα μου ήρθε και ένα τραγουδάκι με τίτλο κατσαρίδες...

:mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalaksigiesai » 22 Ιουν 2009, 11:01

Μου είπαν για το maxforce το οποίο στέλνει αδιάβαστες τις κατσαρίδες για αρκετό καιρό. Είναι σε μορφή gel. Θα κατέβω στην Φράγκων στα μαγαζιά με τα γεωργικά φάρμακα. Όταν το εφαρμόσω, θα σας ενημερώσω.
Ζήσε κάθε σου ημέρα σαν να ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής σου. Κάποια μέρα θα τα καταφέρεις.

Ένας κανίβαλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον πλησίον του με σάλτσα.

Η σκληρή δουλειά θα σε ανταμείψει στο μέλλον. Η τεμπελιά θα σε ανταμείψει άμεσα.

Θα τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα να γεμίσει ο κόσμος εξυπνάδα.
Άβαταρ μέλους
kalaksigiesai
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Asterion » 22 Ιουν 2009, 11:57

έγραψε:Μου είπαν για το maxforce το οποίο στέλνει αδιάβαστες τις κατσαρίδες για αρκετό καιρό. Είναι σε μορφή gel.

Το maxforce αν θυμάμαι καλά είναι της Bayer?
Φιλική συμβουλή: Πρόσεξε στον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσεις :-)
Συνήθως τα εντομοκτόνα σε μορφή Gel (και άλλα βέβαια) προσελκύουν τις κατσαρίδες, πριν τις εξοντώσουν!
Μία σταγόνα σε μέγεθος φακής, αρκεί για να προκαλέσει ολόκληρη παρέλαση κατσαρίδων (οι οποίες υπό άλλες συνθήκες δεν θα βρίσκονταν μέσα στο σπίτι σου), από το σημείο εφαρμογής, αν το βάλεις απερίσκεπτα.
Κυκλοφορούν επίσης σκευάσματα σε μορφή gel που προκαλούν...κανιβαλισμό στις κατσαρίδες! Μόλις κάποια έρθει σε επαφή με το προϊόν, αυτομάτως θεωρείται μεζεδάκι από τις υπόλοιπες, οι οποίες βέβαια μπορούν να το "μυρίσουν" από εκατοντάδες μέτρα μακριά. Αυτή είναι μια μέθοδος εξόντωσης μεγάλων πληθυσμών κατσαρίδας με μικρό κόστος.
Οπότε πρόσεξε τί θα βάλεις στο σπίτι σου :-) Μπορεί αν τις προσελκύσεις να λύσεις το πρόβλημα του γείτονα αφού η μάχη θα γίνεται στο σπίτι σου και να βρίσκεις πτώματα που δεν σου ανήκουν :-) :-)
Μεγάλη προσοχή σε παιδιά και κατοικίδια επίσης. Τα προϊόντα αυτά δεν αστειεύονται με την υγεία και δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν άδεια λιανικής πώλησης σε καταστήματα, αλλά στην Ελλάδα όλα γίνονται.
Όχι δεν είμαι ειδικός στις κατσαρίδες. Απλά στο γραφείο συνεργάζομαι με μεγάλες εταιρείες απολύμανσης και έχω φροντίσει να ενημερωθώ διεξοδικά:-)
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
2 Ubuntu 12.04 precise 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-24-generic-pae
3 Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz ‖ RAM 1001 MiB ‖ P4i65G
4 nVidia NV44A [GeForce 6200] [10de:0221] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10) ⋮ wlan0: 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501/RT2573 Wireless Adapter
Asterion
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων