Οι.. ΚΑΠΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Οι.. ΚΑΠΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

Δημοσίευσηαπό dim459 » 02 Ιούλ 2009, 01:47

Μέχρι σήμερα σχετικές με τη λέξη καπνός ήξερα τις παρακάτω κατηγορίες ανθρώπων :
Καπνιστές
Μη καπνιστές (συμπεριλαμβανομένων των αντικαπνιστών)
Παθητικοί καπνιστές
Κσπνοπσραγωγοί
Καπνέμποροι
(ήξερα επίσης τους καπνιστούς σολωμούς, καπνιστές ρέγγες, καπνιστά χοιρομέρια κλπ, αλλά είναι μάλλον off topic)
Aπό σήμερα υπάρχει και μια νέα κατηγορία συμπατριωτών μας, για την οποία μάλλον έχω την τιμή να είμαι αυτός που θα εισάγει τον όρο "ΚΑΠΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ".
Είναι αυτοί που, απ' ότι άκουσα στο ραδιόφωνο, "έκαψαν" τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό που διατέθηκε για την καταγγελία των παρανόμως καπνιζόντων.
Κλείνω εδώ για να απολαύσω μια-δυο τζούρες από το ημιπαράνομο τσιγάρο μου.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Οι.. ΚΑΠΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 02 Ιούλ 2009, 02:05

@dim459
:thumbup: :wave:
Τι έχουμε να δούμε ακόμα δεν λέγεται...
άς τα να πάνε η υπόθεση σηκώνει ...πίπα της ειρήνης... :think: ;)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ApostolosZouk » 02 Ιούλ 2009, 02:07

Και που είσαι ακόμη χαμός θα γίνει.... είμαι σίγουρος πως σήμερα οι πιο πολλοί κάναν την πλάκα τους ή βγάλαν το άχτι τους σε καπνιστές που τους είχαν στο μάτι από καιρό. Εγώ είμαι καπνιστής δεν έχω πρόβλημα να μην καπνίζω σε χώρους εργασίας(βέβαια υπάρχουν άτομα που αποδίδουν πολύ καλύτερα στην εργασία τους καπνίζοντας παράλληλα , πιστεύω ότι θα μπορούσαν να πλασάρουν διάφορες καλές συσκευές εξαερισμού παρά αυτήν την λύση). Όμως με τους χώρους διασκέδασης κάτι πρέπει να γίνει. Δούλευα σε ρεμπετάδικο ως μουσικός τα δύο προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορείς να του πεις του άλλου μην καπνίζεις όπως και δεν μπορείς να πεις και στον μουσικό μην ανάψεις τσιγάρο πάνω που έχει το άγχος για το αν πάει καλά η βραδιά ή οχι. Αυτό εννοείτε πως γίνετε και σε όλους τους χώρους διασκέδασης αυτό το απαγορεύτικο του μην καπνίσεις θα φέρει πολλές αντιδράσεις.... γιατί τα πρόστιμα μεγάλα ... αλλά και μια του κλέφτη δυο του κλέφτη , 3 και τον τσακώσανε λέει ο λαός και έτσι και κάνουν κανέναν ''ΚΑΠΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟ'' τσακωτό μάλλον την έβαψε άσχημα... :evil:
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Ιταλικά: Καλά
Laptop ⇛ Ubuntu 14.04|Προδιαγραφές ⇛HP Probook 4530s 3G|CPU: Intel(R) inside I5 2430m sandy bridge@ 2.30GHz|RAM :8GB DDR3 1066MHrz|Hard Disk: 320GB 7200rpm|Intel Corp. 3000HD|
Άβαταρ μέλους
ApostolosZouk
babeTUX
babeTUX

IRC: SiCreToR
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό @ntonius » 02 Ιούλ 2009, 07:39

dim459 έγραψε:Μέχρι σήμερα σχετικές με τη λέξη καπνός ήξερα τις παρακάτω κατηγορίες ανθρώπων :
Καπνιστές
Μη καπνιστές (συμπεριλαμβανομένων των αντικαπνιστών)
Παθητικοί καπνιστές
Κσπνοπσραγωγοί
Καπνέμποροι
(ήξερα επίσης τους καπνιστούς σολωμούς, καπνιστές ρέγγες, καπνιστά χοιρομέρια κλπ, αλλά είναι μάλλον off topic)
Aπό σήμερα υπάρχει και μια νέα κατηγορία συμπατριωτών μας, για την οποία μάλλον έχω την τιμή να είμαι αυτός που θα εισάγει τον όρο "ΚΑΠΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ".
Είναι αυτοί που, απ' ότι άκουσα στο ραδιόφωνο, "έκαψαν" τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό που διατέθηκε για την καταγγελία των παρανόμως καπνιζόντων.
Κλείνω εδώ για να απολαύσω μια-δυο τζούρες από το ημιπαράνομο τσιγάρο μου.

Υπερβολές....8 καταγγελίες έγιναν μόνο.

Για άλλο λόγο έσπασαν τα τηλέφωνα στο τηλεφωνικό κέντρο. Απορίες ήταν οι περισσότερες κλήσεις και διευκρινήσεις γιατί (ως συνήθως στην Ελλάδα) δεν υπήρχε ολοκληρωμένη ενημέρωση οπότε οι άνθρωποι πήραν τηλέφωνο μπας και βγάλουν άκρη...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X2 555 3,2Ghz │Gigabyte GA-880GM-UD2H │ 4GB (1333MHz) │
│ Asus Radeon 5750 Formula (1GB) │ Samsung TFT 17" │

Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους
Οδηγοί - How to - Tutorials
Αντιμετώπιση προβλημάτων
Εγκατάσταση codec και εφαρμογών πολυμέσων
Άβαταρ μέλους
@ntonius
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 02 Ιούλ 2009, 10:27

Είναι αναφέρετο δικαίωμα στον πολίτη να υπερασπίζεται την υγεία του φίλοι μου καλοί. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τον άλλον να εισπνέει ετσιθελικά τον καπνό που κάποιος ηθελημένα βάζει στον οργανισμό του.
Για δείτε και στο εξωτερικό τι ισχύει. Εκεί δεν υπάρχουν ημίμετρα και ανοησίες ( βλέπεις εκεί δεν αποφασίζουν για τους νόμους τα μπουζούκια :thumbdown: ) , μειώθηκε το κάπνισμα κατά κόρον. Ιταλία που πήγα με τον συνεργάτη μου για τρεις ημέρες από 3 πακέτα έπεσε στα 15 τσιγάρα γιατί δεν μπορούσε να καπνίσει πουθενά. Πιστέψτε με , μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτό το μέτρο.
Και σας μιλάω εγώ, που κάπνιζα 21 χρόνια και το έκοψα εδώ και 10 μήνες τώρα :thumbup: μαχαίρι όμως. Σε δημόσιους χώρους δεν κάπνιζα ποτέ. Πήγα πριν από 4 χρόνια Γερμανία και κάπνιζα στον δρόμο και με κοίταζαν καλά-καλά λες και δεν ξέρω κι εγώ τι έκανα. Άλλη κουλτούρα παίδες. Επίσης το 92 ήμουνα φαντάρος στην Κύπρο και όταν πήγα σε ένα φαστ φούντ ν΄ ανάψω τσιγάρο με στείλανε σε ειδικό χώρο που είχανε σε μία γωνία απομονωμένος και δεν ξανακάπνισα εκεί. Τι να συζητάμε τώρα?
Πρέπει όλοι μας να βάλουμε ένα τέλος στην αλυσίδα του τσιγάρου, του κλέφτη των ευρώ μας και της υγείας μας, να πάψουν να μας ελεγχουν άλλοι και όχι εμείς.
Και όχι στα ναρκωτικά.
Κολλάει κι αυτό με το τελευταίο. :angel:
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alekoman » 02 Ιούλ 2009, 13:06

ApostolosZouk έγραψε:... Δεν μπορείς να του πεις του άλλου μην καπνίζεις ....

Για ποιο λόγο δεν μπορείς να του το πεις αυτό?
Με το ίδιο σκεπτικό, δε μπορείς να πεις του άλλου να μην περνάει με κόκκινο φανάρι ή να μην κλέβει από μαγαζιά.... ;)
Άβαταρ μέλους
Alekoman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ApostolosZouk » 02 Ιούλ 2009, 15:24

Alekoman έγραψε:
ApostolosZouk έγραψε:... Δεν μπορείς να του πεις του άλλου μην καπνίζεις ....

Για ποιο λόγο δεν μπορείς να του το πεις αυτό?
Με το ίδιο σκεπτικό, δε μπορείς να πεις του άλλου να μην περνάει με κόκκινο φανάρι ή να μην κλέβει από μαγαζιά.... ;)

Εννοείτε πως αυτά δεν είναι της ίδιας βαρύτητας. Μιλάνε για το παθητικό κάπνισμα όμως σε μικρά μαγαζιά όπως σε αυτό που δούλευα και ανέφερα πριν με τον εξαερισμό στο τέρμα δεν έμενε κάπνα ούτε για πλάκα μέσα στο μάγαζι. Αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με όλα όπως αναφέρθηκε κ κάποιος φίλος πιο πάνω τότε να άρχιση και η ποτοαπαγόρευση. Αυτές οι εταιρίες και αν βγάζουν τρελά κέρδη κ κανένας το ποτό δεν το απαγόρευσε(λένε ότι υπάρχει περιορισμός για ηλικίες κάτω των 17 και είδαμε κατα πόσο ισχύει στην πράξη για να μην αναφέρω για τα συντηρητικά των προϊόντων που καταναλώνονται καθημερινά , που εσκεμμένα όλες οι βιβλιογραφίες λένε πως δεν έχει αποδειχθεί η καρκινογόνος δράση... Δεν λέω πως το κάπνισμα είναι καλό εννοείται.. είμαι καπνιστής εδώ και 4 χρόνια. Έχω κόψει το τσιγάρο μόνο και μόνο για να δω πως νιώθουν οι μη καπνιστές για 4 μήνες και μετά το ξανάρχισα συνειδητά. Δεν πιστεύω ότι κάποιος που είναι σε ένα μικρό μαγαζί με καλό εξαερισμό έχει πρόβλημα. ( και το λέω αυτό γιατί όταν κάπνιζε κάποιος δίπλα μου είχα αρχίσει να νιώθω πως πνίγομαι δεν ήμουν πλέον εθισμένος)Τώρα για τα μεγάλα τα μαγαζιά δεν μπορώ να εκφέρω καμία άποψη γιατί δεν πατάω σε μπουζούκια και club. Ποτέ δεν πατούσα δεν είναι του γούστου μου. Απλώς μην φτάνουμε κάποιες καταστάσεις στα άκρα. ;)
Laptop ⇛ Ubuntu 14.04|Προδιαγραφές ⇛HP Probook 4530s 3G|CPU: Intel(R) inside I5 2430m sandy bridge@ 2.30GHz|RAM :8GB DDR3 1066MHrz|Hard Disk: 320GB 7200rpm|Intel Corp. 3000HD|
Άβαταρ μέλους
ApostolosZouk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alekoman » 02 Ιούλ 2009, 18:57

Ναι όντως δεν είναι της ίδιας βαρήτυτας... Το να εισπνέω τον καρκινογόνο καπνό μπορεί να μου προκαλέσει βλάβες στην υγεία μου ενώ το να μου κλέψουν το μαγαζί, όχι. Μόνο χρηματικό θα είναι το πρόβλημα!!!
Από την άλλη το να περάσεις με κόκκινο το θεωρώ ισάξιο με την απόπειρα δολοφονίας.... Απλά σ'αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα-όποια κι αν είναι αυτά-είναι άμεσα! :?
Γι'αυτό που λες πάντως για τον εξαερισμό είναι υποκειμενικό... Εγώ για παράδειγμα, αν σε μια καφετέρια, ακόμα και ανοιχτή, κάθεται κάποιος δίπλα και καπνίζει με ενοχλεί....και στο κάτω-κάτω, είναι δικαίωμά μου να μη θέλω να εισπνεύσω τις ουσίες που αυτός θέλει να φορτώσει στον οργανισμό του... Από τη στιγμή δηλαδή που η ενέργειά του με επηρεάζει αρνητικά, δε βρίσκω το λόγο να τον σεβαστώ και να τον δικαιολογήσω.
Εσένα πολύ πιθανό να μη σε ενοχλεί το τσιγάρο επειδή καπνίζεις, αντίθετα με μένα που δεν έχω καπνίσει ούτε σβηστό! Ίσως και γι'αυτό χαρακτηρίζεις τα μαγαζιά σαν καλά εξαεριζόμενα ενώ εγώ δεν έχω μπει ποτέ σε μαγαζί που να καπνίζουν και μετά να μη μυρίζουν τα ρούχα και τα μαλλιά μου....

Αυτά τα λέω φιλικά και χάριν της κουβέντας και σε καμία περίπτωση δε σου επιτίθεμαι...απλά τώρα πλέον μπορώ να τα λέω και να μη μου απαντούν εκ του ασφαλούς οι καπνιστές.... γι'αυτό και το ύφος του ποστ! ;)
Άβαταρ μέλους
Alekoman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ApostolosZouk » 02 Ιούλ 2009, 19:19

Alekoman έγραψε:Ναι όντως δεν είναι της ίδιας βαρήτυτας... Το να εισπνέω τον καρκινογόνο καπνό μπορεί να μου προκαλέσει βλάβες στην υγεία μου ενώ το να μου κλέψουν το μαγαζί, όχι. Μόνο χρηματικό θα είναι το πρόβλημα!!!
Από την άλλη το να περάσεις με κόκκινο το θεωρώ ισάξιο με την απόπειρα δολοφονίας.... Απλά σ'αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα-όποια κι αν είναι αυτά-είναι άμεσα! :?

Δεν είναι καθόλου έτσι, κάπνισμα σίγουρα προκαλεί υπέρταση , βοηθά στην εμφάνιση καρδιακών , καρδιαγγειακών νοσημάτων , στεφανιαίας νόσου καθώς και σακχαρώδη διαβήτη , επίσης επιβαρύνει το λιπιδαιμικό προφίλ των βαριών καπνιστών. Όλοι πιστεύω ότι έχουμε ακούσει και για τα πακετο-έτη. Επαναλαμβάνω δεν είναι καλό το κάπνισμα αλλά μην λέμε και αρλούμπες το τσιγάρο σκοτώνει πολύ λιγότερο από όλα τα άλλα που αναφέραμε. Με το που θα βρω τα επιδημιολογικά δεδομένα θα τα ποστάρω με όλες τις πηγές. Σίγουρα το θέμα είναι προσωπικό αλλά μην φτάνουμε και σε ρατσιστικά μέτρα γιατί δηλαδή να μην γίνει αυτό περί χώρων καπνιστών και μη καπνιστών; Στο κάτω κάτω το κάπνισμα είναι δικαίωμα του καθενός αυτός που θέλει να καπνίζει είναι δική του δουλεία αυτός που δεν θέλει δεν είναι αναγκασμένος να ρουφάει τον καπνό τον άλλον. [/quote]
Alekoman έγραψε:
Αυτά τα λέω φιλικά και χάριν της κουβέντας και σε καμία περίπτωση δε σου επιτίθεμαι...απλά τώρα πλέον μπορώ να τα λέω και να μη μου απαντούν εκ του ασφαλούς οι καπνιστές.... γι'αυτό και το ύφος του ποστ! ;)

Κ εγώ κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου :twisted: :D
Άβαταρ μέλους
ApostolosZouk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 02 Ιούλ 2009, 20:59

Μην παρεξηγηθώ, επειδή άνοιξα το θέμα δεν σημαίνει ότι έχω και πρόθεση να κατευθύνω τη συζήτηση. Σκοπός μου πάντως δεν ήταν να επιχειρηματολογήσω υπέρ ή κατά του καπνίσματος, αλλά να στηλιτεύσω τη σπουδή κάποιων να καταγγείλουν το συμπολίτη τους. Στο παράδειγμα με την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, το οποίο προαναφέρθηκε, μη μου πείτε ότι έχει σπεύσει κανείς να προβεί σε καταγγελία του παραβάτη ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων