Ακόμα και στο linux που είναι ήδη τσάμπα, τα ψάχνουν πειρατικά! Αν μπείτε στα γνωστά, trendy ελληνικά warezάδικα θα δείτε άτομα να ζητάνε το mandriva powerpack πειρατικό (ειλικρινά θα βρίσω κανέναν κάποια μέρα, τους εξηγώ ότι είναι ίδιο με το one απλά με μερικά 3d party applications που μπορούν να κάνουν εγκατάσταση και μόνοι τους, και ουσιαστικά αυτό που πληρώνεις είναι η τεχνική υποστήριξη που με το πειρατικό αντίγραφο έτσι κι αλλιώς δεν λαμβάνεις και ΔΕΝ καταλαβαίνουν). Όλοι ψάχνουν για το nerolinux παρ'όλο που το k3b είναι καλύτερο.
Και έρχομαι στον.... φιλοσοφικό μου προβληματισμό
Ποιος είναι χειρότερος, εγώ που θα κατεβάσω την άλλη παρασκευή το νέο επεισόδιο του supernatural (ναιιιιιι, έρχεται!!!
Έχω φίλους και λεφτάδες, αλλά και φτωχούς και πραγματικά καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα cd, ούτε καν να νοικιάσει την ταινία απ'το βίντεο κλαμπ. Και δεν το θεωρώ κακό (γιατί παράνομο είναι) να κατεβάσει και να δει όσες ταινίες θέλει ο άνθρωπος (δεν φτάνει που τον μέσο έλληνα τον ..... απ'το πρωι ως το βράδυ στη δουλειά για να παίρνει 600 ευρώ και τα μισά να τα πληρώνει σε φόρους, θα του απαγορέψουμε να χαλαρώνει τα βραδάκια με καμιά ταινιούλα;;;). Το πειρατικό λογισμικό από την άλλη το θεωρώ. Από την στιγμή που υπάρχει η δωρεάν λύση, γιατί να βάλεις σαν πιο "μάγκας" το πειρατικό;
Εν κατακλείδει, αυτό που θέλω να πω είναι πως έχει διαφορά η πειρατεία λογισμικού με την πειρατεία mp3/ταινιών. Εσείς τι λέτε;
Spoiler: show